Patagonia, Chilenske fjorder, Antarktis - En oppdagelsesreise - Nordgående

Dette er en virkelig variert ekspedisjon. Reisen inkluderer et femdagers eventyr i Antarktis, seiling i de chilenske fjordene, Patagonias rike dyreliv og et besøk til en av verdens vakreste nasjonalparker. Tilbring tid på land, i kajakk og på fotturer – og se pingviner, fugler og seler på nært hold.

 • Opplev Antarktis og Patagonia i én og samme ekspedisjon
 • Bli med på kajakkturer, fotturer og opplev nærkontakt med dyrelivet i Antarktis
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn
 • Besøk nasjonalparken Torres del Paine

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 15. mars 2020

Avreisehavn Santiago de Chile
Oversikt

Antarktis – det hvite underverket

Vi starter i Punta Arenas og seiler sørover gjennom Beaglekanalen. Videre krysser vi det beryktede Drakestredet på reisen til Antarktis – den frosne verdenen i sør. I Antarktis prøver vi å gå i landpå  flere historiske steder, som Deception Island – en øy med en havn som var en viktig base for hvalfangst helt frem til 1905. Eller på Cuverville Island, som huser store kolonier Chinstrap-pingviner, og Port Lockroy, som er en britisk base fra andre verdenskrig.

Wilhelmina Bay blir ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av områdets mange knølhvaler. Brown Bluff kjennetegnes av sine 750 meter høye klipper. I dette surrealistiske og vakre landskapet får du se pingviner, seler, hvaler og store flokker med sjøfugler. Vi tar deg med på land, slik at du får stå på verdens sørligste kontinent med dine egne føtter og oppleve det unike dyrelivet som befinner seg her.

Kanskje får du også muligheten til å padle kajakk i havet, som er dekket av store mengder is. På det komfortable skipet vårt kan du delta i spennende forelesninger og lære om kontinentets fascinerende historie, slik at du får mest mulig ut av reisen underveis

Kapp Horn og de chilenske fjordene

Etter vi har krysset Drakestredet på vei nordover kommer vi til Kapp Horn. Hvis været er på vår side, kan vi til og med gå i land her. Deretter kan du se frem til en reise inn i en av verdens vakreste nasjonalparker, før vi tar deg med inn i de chilenske fjordene. Dette området virker nærmest uberørt av mennesker. Dype daler og mektige fjell står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv.

Utforsk naturskjønne Patagonia

Vi fortsetter nordover langs den chilenske kystlinjen, som byr på snødekte vulkantopper, vakre innsjøer, brusende elver og frodig vegetasjon. Nyt synet av det storeslåtte landskapet før vi avslutter ekspedisjonen i fargerike Valparaiso.

Dag 1
DSC00297-just.jpg

Spennende og variert

Santiago de Chile

Eventyret starter med en hotellovernatting i Santiago de Chile. Chiles hovedstaden er spennende og variert, med mye å utforske. Fra isbreene i Andesfjellene på bygrensen, høye fjell og skyskrapere til fredfulle parker, kolonial arkitektur, bohemske kvartaler og Mapacho-elven.

Dag 2
Bbb034-just.jpg

Ekspedisjonen begynner

Santiago de Chile/Punta Arenas

Du flyr tidlig på morgenen til Punta Arenas, hvor MS Roald Amundsen står klar til å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3-4
Drake_Passage_shutterstock_129775133.jpg

Drakestredet

Til havs

Vi seiler gjennom Beaglekanalen, som har fått navnet sitt etter Charles Darwins ekspedisjonsskip HMS Beagle. Reisen fortsetter videre mot Antarktis gjennom Drakestredet, stedet der to hav møtes. Denne havpassasjen var beryktet blant de første oppdagerne, og det er en unik reise som få mennesker får muligheten til å oppleve. Drakestredet knytter sammen Atlanterhavet og Stillehavet. Her møtes det varme vannet fra nord og det mindre salte vannet fra sør, noe som gjør vannet her svært næringsrikt og gir gode betingelser for det marine økosystemet. På vei gjennom stredet kan du delta på spennende forelesninger med ekspedisjonsteamet vårt, der du blant annet får lære om Antarktis’ fantastiske dyreliv og historie. Workshops og presentasjoner om bord er også med på å forberede deg til opplevelsene som venter deg. Fra dekk kan du trekke inn den friske sjøluften og betrakte det fascinerende dyrelivet på havet. Gjør deg kjent med det nye og mest innovative ekspedisjonsskipet vårt, og nyt fasilitetene om bord.

Dag 5-8
_R741557.jpg

Verdens sørligste kontinent

Antarktis

Antarktis er det sørligste kontinentet på jorden, isolert fra resten av verden. 90 prosent av klodens is finnes her, den dekker landmassen og er opptil 4000 meter på sitt tykkeste. Om vinteren kan det se ut som kontinentets størrelse dobles på grunn av havisen som dannes utenfor kysten. Om sommeren yrer kontinentet av pingviner, hvaler og seler. De fleste dyrene her livnærer seg av krill, og det er virkelgi rom for fråtsing. Biomassen til antarktisk krill i Sørishavet anslås nemlig å utgjøre mellom 400 og 500 millioner tonn. Antarktistraktaten slår fast at dette er et kontinent viet til fred, vitenskap og turisme. Mennesker skal ikke forstyrre eller ødelegge kontinentets naturlige balanse. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten at mennesker har blandet seg inn, og vi følger strenge miljømessige retningslinjer og regler når vi seiler i dette området. Vi vil ikke legge igjen noe annet enn fotspor og ikke ta noe annet enn bilder. Hver eneste ekspedisjon til Antarktis er unik. Selv ikke den mest sofistikerte teknologien kan overstyre de klimatiske utfordringene som møter oss i denne delen av verden. Vi tilpasser oss derfor hele tiden, og endrer ofte ruter og planer underveis. Vær-, vind- og isforhold har stor innvirkning på dagsprogrammene våre. Det betyr også at vi utnytter oss av ideelle forhold når de oppstår. Vi kan tilbringe timevis på land, i kajakk, påfot turer, eller vi kan cruise rundt i havet blant hvaler. Vi prøver å gå i land flere steder, blant annet på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Felles for alle stedene er at du blir møtt av uberørt, majestetisk natur. La deg imponere av store isbreer, isfjell, gamle hvalfangststasjoner, pingviner og seler. Det er nærmest umulig å beskrive dette storslåtte kontinentet. Som en Antarktis-veteran en gang sa: ”Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, så har du mest sannsynlig aldri vært der.”

Dag 9-10
_R7D5249_2013-01-08-at-16-44-57_HDR.jpg

Drakestredet og Kapp Horn

Til havs

Etter fem uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Roald Amundsen oss trygt tilbake gjennom det beryktede Drakestredet. Seilasen fra den antarktiske halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timer seiling i godt vær. På reisen nordover kan du fortsatt delta i forelesninger om bord, og oppsummere og fordøye de fantastiske opplevelsene vi har hatt i Antarktis. Når vi ankommer det sørligste punktet i Sør-Amerika (nesten 56 grader sør), prøver vi å gå i land på Kapp Horn – dersom været tillater det. Området markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet, og er kjent for sin spennende historie. Forhåpentligvis kommer vi oss i land, slik at du kan utforske det forlatte, men flotte området på verdens ende.

Dag 11
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturelskere

Chilenske fjorder

Dype kanaler, fjorder og fjell som stuper ned i havet – det er ikke rart de chilenske fjordene gjør stort inntrykk på besøkende. Den rå og øde naturen virker nærmeste uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet. Snødekte fjell og dype daler står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv. Er du heldig, får du kanskje øye på sjøløven, andeskondoren eller andre fuglearter som kun finnes her.

Dag 12-13
101-Puerto-Natales.jpg

Nasjonalparken Torres del Paine

Puerto Natales

Puerto Natales er porten til den kjente nasjonalparken Torres del Paine, et av verdens mest attraktive naturreservater. Hovedattraksjonen i nasjonalparken er de 2-3000 meter høye tårnene, eller de imponerende fjellformasjonene, som de egentlig er: Torre Central, Torre Sur og Torre Norte. Parken består også av asurblå innsjøer, stier som slynger seg gjennom grønne skoger, brusende elever (med broer, slik at de kan krysses) og en storslått isbre. Torres del Paine byr på alt fra store, åpne landskap til ulendt fjellterreng med truende fjelltopper. Variasjonen i miljøet her har ført til et stort mangfold i fauna og flora. Her kan du se lama, puma, rev og stinkdyr, i tillegg til over 100 fuglearter som andeskondoren. Området byr også på fantastiske turmuligheter.

Dag 14
shutterstock_245102473.jpg

En isolert landsby i enden av fjorden

Puerto Edén

Etter reisen gjennom Patagonia, tar vi deg med til den sjarmerende landsbyen Puerto Edén. Landsbyen ligger i nasjonalparken Bernardo O’Higgins, omringet av fjell i enden av en dyp fjord. Her bor det kun 250 mennesker, hvorav 15 er gjenværende medlemmer av det sør-amerikanske Kawéskarfolket. I Puerto Edén får du oppleve den tradisjonelle urfolkskulturen i Patagoniastammene. Her får du også kjøpt fisk og skalldyr som fraktes med båt til markedene hver uke. Hvis du er interessert i suvenirer, kan du kjøpe tradisjonelt Kawéskar-håndverk som flettede kurver og båter laget av sjøløveskinn og bark. Ta deg en spasertur rundt i landsbyen, eller bli med ekspedisjonsteamet på fottur eller kajakkpadling.

Dag 15
shutterstock_502846483.jpg

Patagonias hav

Til havs

Ekspedisjonen fortsetter nordover gjennom Patagonia. Vi seiler gjennom storslått natur, og du har god tid til å observere det vakre landskapet underveis.

Dag 16
shutterstock_282065624.jpg

Kosmopolitiske Castro

Castro

På den chilenske øya Chiloé, blant forblåste åser og grønn vegetasjon, ligger byen Castro. Byen er kjent for sine fargerike trehus kalt “palafitos”, bygget på trestolper i vannkanten. Bli med i land til denne sjarmerende og moderne byen. Kirken Iglesia San Francisco står på UNESCOs verdensarvliste, og det med god grunn. Med sin fargerike fasade er den umulig å ikke legge merke til. Interiøret består av fantastisk treverk opplyst av vinduer med glassmalerier. Et annet sted du bør besøke er Plazuela del Tren, et lite område med en merkelig samling av gamle tog rett ved vannkanten. En spasertur på kirkegården Cementerio Parroquial er også å anbefale. På markedet Feria Campesina Yumbel selges det frukt, grønnsaker, husholdningsvarer og fisk. I butikken Feria Artesanal Lillo, som ligger like sør for havnen, kan du kjøpe håndstrikkede ullprodukter og lokalt håndverk. De fleste restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra den sørlige enden av torget og ned til vannkanten. Like utenfor byen ligger Chlioé nasjonalpark, en uutforsket villmark som huser sjeldne plante- og dyrearter. I parken ligger også store, øde strender og en lang, røff kyst, med mange forskjellige sjøfuglarter, pingviner og sjøløver.

Dag 17-18
00008-2.jpg

Vi seiler nordover

Til havs

Når vi seiler langs stillehavskysten mot Valparaiso, tar vi en oppsummering av alt vi har opplevd på ekspedisjonen. Sørg for at du setter av litt tid til å utforske dyrelivet fra dekk.

Dag 19
shutterstock_69331897.jpg

En juvel i Stillehavet

Valparaíso, Chile

Dessverre har alle eventyr en slutt, også dette. Ekspedisjonen avsluttes i den fargerike og poetiske byen Valparaíso. Kanskje får du tid til å utforske byen før du flyr hjem?

Ankomst 2. april 2020

Sted Valparaíso, Chile
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En natt på hotell i Santiago de Chile før avreise. Inkludert frokost.
 • Transfer fra hotell til flyplassen i Santiago de Chile
 • Flyreise på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transfer fra flyplassen til skip. Inkludert byvandring og matpakke i Punta Arenas
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord på MS Roald Amundsen

Opplevelser

Bildegalleri

La deg inspirere med bilder fra Sør-Amerika og det hvite kontinentet.

Video

Se videoer fra tidligere Hurtigruten-ekspedisjoner til Antarktis.

Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.