Patagonia, Chilenske fjorder, Antarktis - En oppdagelsesreise - Sørgående

Denne ekspedisjonen tar deg med til de mest spennende stedene langs den Sør-Amerikanske kysten. Besøk en av verdens flotteste nasjonalparker, se det rike dyrelivet i Patagonia, opplev de chilenske fjordene og Kapp Horn, før vi tar deg med til selve høydepunktet – Antarktis. Nyt dager på land, i kajakk, bli med på fotturer og se pingviner, fugler og seler på nært hold.

 • Opplev Patagonia og Antarktis på én og samme reise
 • Besøk nasjonalparken Torres del Paine
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn
 • Bli med på kajakkturer, fotturer og opplev det rike dyrelivet i Antarktis

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 26. oktober 2019

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Oversikt

Utforsk naturskjønne Patagonia

Vi starter i fargerike Valparaiso og seiler videre langs den chilenske kysten, som byr på snødekte vulkantopper, vakre innsjøer, brusende elver og frodig vegetasjon. Dette storslåtte og vakre landskapet slutter aldri å imponere.

Chilenske fjorder og Kapp Horn

Vi reiser videre inn i en av verdens vakreste nasjonalparker og inn i de chilenske fjordene. Dette avsidesliggende området virker nærmest uberørt av mennesker. Dype daler og mektige fjell står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv. Kapp Horn er et mytisk sted der to hav møtes. Dersom været tillater det, går vi i land her.

Antarktis – det hvite underverket

Vi krysser vi det beryktede Drakestredet på vei mot Antarktis – den frosne verdenen i sør. I Antarktis vil vi prøve å gå i land på flere historiske steder, som på Deception Island – en øy med en havn som var en viktig base for hvalfangst helt frem til 1905. Eller på Cuverville Island, som huser store kolonier Chinstrap-pingviner, og Port Lockroy, som er en britisk base fra andre verdenskrig. Wilhelmina Bay blir ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av områdets mange knølhvaler. Brown Bluff kjennetegnes av sine 750 meter høye klipper som dominerer landskapet.

I dette surrealistiske og vakre landskapet får du se pingviner, seler, hvaler og store flokker med sjøfugler. Vi tar deg med på land, slik at du får stå på verdens sørligste kontinent med dine egne føtter og oppleve det unike dyrelivet som befinner seg her. Kanskje får du også muligheten til å padle kajakk i havet, som er dekket av store mengder is. På det komfortable skipet vårt kan du delta i spennende forelesninger og lære om kontinentets spennende historie, slik at du får mest mulig ut av opplevelsene underveis. På reisen tilbake krysser vi Drakestredet igjen, før ekspedisjonen avsluttes i Punta Arenas.

Finn flere reiser til Antarktis her.

Dag 1
shutterstock_69331897.jpg

En juvel i Stillehavet

Valparaíso, Chile

Ekspedisjonen starter i den fargerike og poetiske byen Valparaíso. En av de beste måtene å utforske denne byen på, er å ta en tur med en av kabelbanene som finnes over hele byen – det gir deg flott utsikt over havnen. Å se byen ovenfra gir deg også utsikt over de regnbuefargede husene som ligger tett i tett nede i byen. Spaser gjennom byens trange gater, gå opp de endeløse trappene og utforsk nye ting rundt hver sving. Her finner du vakre bygninger og kunstgallerier. Et besøk på havnen og fiskebryggene er også å anbefale. Smak fersk sjømat fra de sjarmerende fiskerne på markedet. Du bør også besøke det UNESCO-listede historiske kvarteret før du går om bord på MS Roald Amundsen.

Dag 2-3
00008-2.jpg

Vi seiler sørover

Til havs

Når vi seiler langs stillehavskysten i Chile, starter ekspedisjonsteamets forelesningsprogram. Dette programmet skal forberede deg på eventyrene som venter. Det blir også holdt workshops og presentasjoner, slik at du kan lære mer om historien og dyrelivet i områdene vi seiler i. Husk å tilbringe litt tid på dekk også. Der kan du nyte den friske sjøluften og det yrende dyrelivet. Bli kjent med vårt nyeste og mest innovative ekspedisjonsskip, og nyt fasilitetene om bord.

Dag 4
shutterstock_159841910.jpg

Kosmopolitiske Castro

Castro

På den chilenske øya Chiloé, blant forblåste åser og grønn vegetasjon, ligger byen Castro. Byen er kjent for sine fargerike trehus kalt “palafitos”, bygget på trestolper i vannkanten. Bli med i land og la deg sjarmere av denne moderne byen. Kirken Iglesia San Francisco står på UNESCOs verdensarvliste, og det med god grunn. Med sin fargerike fasade er det umulig å ikke legge merke til den. Interiøret består av fantastisk treverk opplyst av vinduer med glassmalerier. Et annet sted du bør besøke er Plazuela del Tren, et lite område med en merkelig samling av gamle tog rett ved vannkanten. En spasertur på kirkegården Cementerio Parroquial er også å anbefale. På markedet Feria Campesina Yumbel selges det frukt, grønnsaker, husholdningsvarer og fisk. I butikken Feria Artesanal Lillo, som ligger like sør for havnen, kan du kjøpe håndstrikkede ullprodukter og håndverk. De fleste restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra den sørlige enden av torget og ned til vannkanten. Like utenfor byen ligger Chlioé nasjonalpark, en uutforsket villmark som huser sjeldne plante- og dyrearter. I parken ligger også store, øde strender og en lang, røff kyst med mange forskjellige sjøfuglarter, pingviner og sjøløver.

Dag 5
shutterstock_502846483.jpg

Patagonias hav

Til havs

Ekspedisjonen fortsetter sørover gjennom Patagonia og videre mot et av verdens mest avsidesliggende, uforstyrrede og vakre steder: den sørlige provinsen av Ultima Esperanza, som betyr ”siste håp”. Vi seiler gjennom storslått natur, og du har god tid til å ta inn det vakre landskapet vi passerer underveis.

Dag 6
shutterstock_238987903.jpg

En isolert landsby i enden av fjorden

Puerto Edén

Etter reisen gjennom Patagonia, tar vi deg med til den sjarmerende landsbyen Puerto Edén. Landsbyen ligger i nasjonalparken Bernardo O’Higgins, omringet av fjell i enden av en dyp fjord. Her bor det kun 250 mennesker, hvorav 15 er gjenværende medlemmer av det sør-amerikanske Kawéskarfolket. I Puerto Edén får du oppleve den tradisjonelle urfolkskulturen i Patagoniastammene. Her får du også kjøpt fisk og skalldyr, som fraktes med båt til markedene hver uke. Hvis du er interessert i suvenirer, kan du kjøpe tradisjonelt Kawéskar-håndverk som flettede kurver og båter laget av sjøløveskinn og bark. Ta deg en spasertur rundt i landsbyen, eller bli med ekspedisjonsteamet på fottur eller kajakkpadling.

Dag 7-8
104-Puerto-Natales.jpg

Nasjonalparken Torres del Paine

Puerto Natales

Puerto Natales er porten til den kjente nasjonalparken Torres del Paine, et av verdens mest attraktive naturreservater. Hovedattraksjonen i nasjonalparken er de 2-3000 meter høye tårnene, eller de imponerende fjellformasjonene, som de egentlig er: Torre Central, Torre Sur og Torre Norte. Parken består også av asurblå innsjøer, stier som slynger seg gjennom grønne skoger, brusende elever (med broer, slik at de kan krysses) og en storslått isbre. Torres del Paine byr på alt fra store, åpne landskap til ulendt fjellterreng med truende fjelltopper. Variasjonen i miljøet her har ført til et stort mangfold i fauna og flora. Her kan du se lama, puma, rev og stinkdyr, i tillegg til over 100 fuglearter som andeskondoren. Området byr også på fantastiske turmuligheter.

Dag 9
Ear018.jpg

Et paradis for naturelskere

Chilenske fjorder

Dype kanaler, fjorder og fjell som stuper ned i havet – det er ikke rart de chilenske fjordene gjør stort inntrykk på besøkende. Den rå og øde naturen virker nærmeste uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet. Snødekte fjell og dype daler står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv. Er du heldig, får du kanskje øye på sjøløven, andeskondoren og andre fuglearter som kun finnes her.

Dag 10-11
_R7D5249_2013-01-08-at-16-44-57_HDR.jpg

Kapp Horn og Drakestredet

Til havs

Om morgenen seiler vi gjennom Beaglekanalen, som har fått navnet sitt etter Charles Darwins oppdagelsesskip HMS Beagle. Vi fortsetter ut på åpent hav og dersom været tillater det, går vi i land på Kapp Horn – Sør-Amerikas sørligste punkt, nesten 56 grader sør. På grunn av de ekstreme værforholdene som noen ganger herjer i dette området, kan det være vanskelig å komme seg i land. Området markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet, og er kjent for sin spennende historie. Forhåpentligvis kommer vi oss i land slik at du kan utforske det forlatte, men flotte området på verdens ende. Deretter fortsetter vi over Drakestredet, hvor to hav møtes, på vei mot Antarktis. På seilasen gjennom stredet kan du lære mer om Antarktis’ spennende dyreliv og historie. Denne havpassasjen var beryktet blant de første oppdagerne, og dette er en unik reise få mennesker får oppleve. Drakestredet knytter sammen Atlanterhavet og Stillehavet. Her møtes det varme vannet fra nord det mindre salte vannet fra sør. Dette gjør havet svært næringsrikt og gir gode betingelser for det marine økosystemet.

Dag 12-15
Antarctica_13122013_348.jpg

Verdens sørligste kontinent

Antarktis

Antarktis er det sørligste kontinentet på jorden, isolert fra resten av verden. 90 prosent av klodens is finnes her, den dekker landmassen og er opptil 4000 meter tykk på det tykkeste. Om vinteren kan det se ut som kontinentet dobles på grunn av havisen som dannes utenfor kysten. Om sommeren yrer kontinentet av pingviner, hvaler og seler. De fleste dyrene her livnærer seg av krill, og det er virkelig rom for fråtsing. Biomassen til antarktisk krill i Sørishavet anslås nemlig å være mellom 400 og 500 millioner tonn. Antarktistraktaten slår fast at dette er et kontinent viet til fred, vitenskap og turisme. Mennesker skal ikke forstyrre eller ødelegge kontinentets naturlige balanse. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten at mennesker har blandet seg inn, og vi følger strenge miljømessige retningslinjer og regler når vi seiler i dette området. Vi vil ikke legge igjen noe annet enn fotspor og ikke ta noe annet enn bilder!

På grunn av kraften til disse fjerne og vakre omgivelsene må vi være pragmatiske,  vi tilpasser oss derfor hele tiden, og endrer ofte ruter og planer underveis. Vær-, vind- og isforhold har stor innvirkning på dagsprogrammene våre. Det betyr også at vi utnytter oss av ideelle forhold når de oppstår. Vi kan tilbringe timevis på land, i kajakk, på fotturer, eller vi kan cruise rundt i havet blant hvaler. Vi prøver å gå i land flere steder, blant annet på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Felles for alle stedene er at du blir møtt av uberørt, majestetisk natur. La deg imponere av store isbreer, isfjell, gamle hvalfangststasjoner, pingviner og seler. Det er nærmest umulig å beskrive dette storslåtte kontinentet. Som en Antarktis-veteran en gang sa: ”Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, så har du mest sannsynlig aldri vært der.”

Dag 16-17
Drake_Passage_00008-2.jpg

Vi krysser Drakestredet

Til havs

Etter fire uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Roald Amundsen oss trygt tilbake gjennom det beryktede Drakestredet. Seilasen fra den antarktiske halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timer seiling i godt vær. På reisen nordover kan du fortsatt delta i forelesninger om bord, og oppsummere og fordøye de fantastiske opplevelsene vi har hatt i Antarktis.

Dag 18
Punta-Arenas---Struts-pÔÇá-vei-til-Estansian-070-just.jpg

Ekspedisjonen avsluttes

Punta Arenas/Santiago de Chile

Dessverre har alle eventyr en slutt, også dette. Når vi ankommer Punta Arenas, i enden av Magellanstredet, er det på tide å avslutte. Reisen hjemover fortsetter med fly til Santiago de Chile, hvor du har muligheten til å forlenge ferien med et etterprogram i byen.

Ankomst 12. november 2019

Sted Punta Arenas/Santiago de Chile
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Transfer fra skip til flyplassen i Punta Arenas
 • Flyreise på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord på MS Roald Amundsen

Opplevelser

Bildegalleri

La deg inspirere med bilder fra Sør-Amerika og det hvite kontinentet.

Video

Se videoer fra tidligere Hurtigruten-ekspedisjoner til Antarktis.

Kontakt oss