Patagonia, Chilenske fjorder, Antarktis - Utforsk høydepunktene i sør - Nordgående

Ushuaia - Antarktis - Valparaiso

Denne ekspedisjonen tar deg til de mest spennende stedene i Antarktis, og langs den Søramerikanske kysten. Benytt dagene til å gå fotturer, padle kajakk og oppleve det antarktiske dyrelivet. Opplev Kapp Horn, de chilenske fjordene, det rike dyrelivet i Patagonia og de spektakulære nasjonalparkene.

 • Opplev Patagonia og Antarktis i én og samme ekspedisjon
 • Besøk nasjonalparken Torres del Paine
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn
 • Bli med på kajakkturer, fotturer og opplev nærkontakt med dyrelivet i Antarktis

Oversikt

Antarktis – det hvite underverket

Etter at vi blir med MS Fram i Ushuaia, krysser vi det beryktede Drakestredet på vei til Antarktis – den frosne verdenen i sør. I Antarktis prøver vi å gå i landpå  flere steder, hvor du vil se pingviner, seler, hvaler og store flokker med sjøfugler som gir liv til dette surrealistiske og vakre landskape. Kanskje får du også muligheten til å padle kajakk i havet, som er dekket av store mengder is. Tilbake på skipet kan du delta i spennende forelesninger og lære om kontinentets rike historie og biologi slik at du får mest mulig ut av opplevelsene underveis. Så skal vi krysse Drakestredet igjen. 

Kapp Horn og de chilenske fjordene

Kapp Horn er et mytisk sted der to hav møtes. Dersom været tillater det, går vi i land her. Vi reiser videre inn i en av verdens vakreste nasjonalparker og inn i de chilenske fjordene. Dette avsidesliggende området virker nærmest uberørt av mennesker. Dype daler og mektige fjell står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv.

Utforsk naturskjønne Patagonia

 Vi fortsetter nordover langs den chilenske kystlinjen, som byr på snødekte vulkantopper, vakre innsjøer, brusende elver og frodig vegetasjon. Nyt synet av det storeslåtte landskapet før vi avslutter ekspedisjonen i fargerike Valparaiso.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En natt på hotell i Buenos Aires før avgang, inkludert frokost
 • Transfer fra hotell til flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transfer fra flyplass til skip i Ushuaia 
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikering
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 1. mars 2020

Avreisehavn Buenos Aires
Dag 1
BuenosAires_Tango_La_Boca_(5).jpg

Utforsk "Tango'ens fødested"


Sted: Buenos Aires

Nyt en natt i Buenos Aires, og utforsk byens unike kombinasjon av europeiske stilarter og latinamerikansk sjarm. Her tilbyr vi en valgfri byvandring på ettermiddagen. Tilbring kvelden ute og oppdag "Sør-Amerikas Paris" for deg selv. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Tierra del Fuego


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Dagen etter flyr du til Ushuaia. Flyet forlater Buenos Aires tidlig om morgenen, noe som gir deg et par timer å utforske Ushuaia eller delta i en valgfri utflukt til Tierra del Fuego National Park, før du går på MS Fram. Om kvelden vil vi seile gjennom den naturskjønne Beagle Channel.

Dag 3
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Drakestredet


Sted: Til havs

Det beryktede Drakestredet er stedet der to hav møtes. Avhengig av forholdene krysser vi enten den sinte eller glade dragen. Underveis vil det bli holdt spennende presentasjoner om Antarktis’ historie og dyreliv. Du vil også bli kjent med de tiltakene vi iverksetter for å beskytte det sårbare miljøet i Antarktis.

MS Fram tar oss trygt over den berømte Drakestredet. Reisen fra Antarktis-halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km eller 40 timers seiltid i godt vær. Under reisen sør, vil ekspedisjonsteamet gjennom en serie informative forelesninger, demonstrasjoner og utstyrsspørsmål, forbrede deg på eventyret i Antraktis som ligger i vente. Spenningen bygger med hver time som vi strekker for å se det første isfjellet! Bli kjent med vårt ekspedisjonsfartøy og dra fordel av alle fasilitetene ombord.

Dag 4-8
1200x600_Antarctica+landscapes+Neko+Harbour.jpg

Hvit mystikk som er Antarktis


Sted: Antarktis

Denne uendelige, hvite villmarken er full av overveldende inntrykk. Elementene regjerer i Antarktis, så vær-, vind- og isforhold vil påvirke vårt program. Det erfarne ekspedisjonsteamet vil velge de beste stedene å gå i land for å skape uforglemmelige opplevelser, og dra nytte av de lange dagene med dagslys. Vi vil forsøke å lande på steder på Sør-Shetlandsøyene og Antarktis-halvøya. Fleksibilitet tillater oss å dra nytte av det uventede.

Half Moon Island, som ligger i Sør-Shetlandsøyene er hjemmet til støyende ringpingviner. Kanskje får vi øye på bøylepingvinen på Cuverville Island og når vi seiler igjennom den naturskjønne Neko Harbour. Vi håper vi kan seile igjennom Leamaire Channel og ta den utfordrene turen til fots på Petermann Island får så å bli belønnet med panoramautsikt. Om været tillater det, prøver vi å besøke den britiske basen Port Lockroy, som er et av de mest populære stedene i Antarktis. Her kan du få et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Når vi seiler igjennom Antarctic Sound har vi en fantastisk utsikt over det unike naturlandskapet med isfjell og isbreer, og Brown Bluff har fantastiske fjellformasjoner. De robuste PolarCircle-båtene gjør det enklere for oss å komme i land nesten hvor som helst for å virkelig utforske bukter og kanaler. Ekspedisjonteamet vil lede deg og sørge for at vi ikke forstyrrer lokalt dyreliv.

Utfluktene våre gir deg sjansen til å oppleve Antarktis med alle sanser. Kajakk i uberørt fravann med isfjell som flyter forbi, vandre opp snødekte stier til spektakulære utsikter, hør på lydene av isbreer og pingviner, overnatt på dekk eller i telt på dette fjerne og uberørte kontinentet, eller for de mest dristige, ta en polar svømmetur. Hver dag vil være annerledes, og hver vil bli nøye designet av vårt ekspedisjonstea, for å skape varige minner.  

 

 

Dag 9-10
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Drakestredet og Kapp Horn


Sted: Til havs

Etter noen flotte dager i Antarktis, setter vi kursen nordover hvor vi krysser Drakestredet. Nå har vi tid til å tenke over hva vi akuratt har opplevd, alt det vi har sett, hørt og luktet. Ekspedisjonsteamet kommer til å forstette med forelesningene for å forberede oss på gledene som ligger forran oss, for vi er på langt nært 

Cape_Horn_R7D3695.jpg

Kapp Horn


Sted:

Hvis forholdende tillater det, gjør vi et forsøk å gå i land på Kapp Horn - å gå på land kan være svært vanskelig på grunn av ekstremværet som noen ganger skjer i dette området. Dette er det sørligste punktet i Sør-Amerika på nesten 56 graders sør, som markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet, og den nordlige enden av Drakestredet. Regionen har stor historisk betydning for utviklingen av lete- og handelsruter. Hvis vi anker utenfor Kapp Horn, vil du kunne gå på land for å utforske dette romantiske neset. Deretter skal vi seile videre til Beagle kanalens skjermede farvann.

Dag 12
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturentusiaster


Sted: De chilenske fjordene

Naturinteresserte kommer til å kose seg i de chilenske fjordene, når vi seiler gjennom kanaler og fjorder som er omkranset av høye fjell som stuper rett ned i isvannet. Dette ville og isolerte området er nesten helt uberørt av mennesker. Isbreene har kuttet vei mellom fjellene, noe som har skapt isolerte øyer og bortgjemte bukter og et unikt naturområde som til sammen utgjør Chiles egenartede fjordlandskap. Her er det snødekte topper og dype daler, grønne åssider og et rikt dyreliv.

Dag 13-14
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Torres del Paine Nasjonalpark


Sted: Puerto Natales

Puerto Natales er porten til verdenskjente Torres del Paine Nasjonalpark, en av de flotteste nasjonalparkene i verden. Hovedattraksjonen er "Torres del Paine" eller "Smertens tårn" – imponerende og kolossale steinformasjoner som ser ut som tårn: Torre Central (2800 meter høyt), Torre Sur (2850 meter høyt) og Torre Norte (2248 meter høyt). Parken består i tillegg av asurblå innsjøer, stier som snirkler seg gjennom smaragdgrønn skog og over knirkende broer som lar deg krysse brusende elver, samt en stor, skinnende blå isbre. Variasjonen spenner fra massive åpne sletter til tøft fjellterreng overskygget av ruvende fjelltopper. Mens vi er på tur her, kan det hende du ser både lamaer, puma, chilla-rever og stinkdyr. I tillegg finnes det mer enn 100 fuglearter her, som Andeskondoren og den sortbrystede fjellørnen. Kos deg på fottur i disse fantastiske omgivelsene!

Dag 15
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten isolert by i enden av fjorden


Sted: Puerto Edén

Etter en uforglemmelig seilas gjennom Patagonia, kommer du til å bli bergtatt av Puerto Edén. Dette er en bitteliten landsby i Bernardo O´Higgins Nasjonalpark, kjent for sin geografiske isolasjon. Den ligger helt i enden av en dyp fjord, omgitt av høye fjell. Det bor 250 mennesker her, inkludert 15 gjenlevende medlemmer av Kawéskar-folket. Puerto Edén er et flott sted å oppleve den tradisjonelle kulturen til Patagonias stammefolk. Beboerne selger fisk, muslinger og skalldyr, som tas til markedet med en ukentlig transportbåt. Her kan du også kjøpe tradisjonetlt Kawéskar-håndverk som flettekurver og båter laget av Sjøløve-skinn og bark. Ta en spasertur langs stiene, kanskje ser du en av de mange Mangellanske kolibriene som finnes her hvis du blir med ekspedisjonsteamet på en fottur eller en tur i kajakk.

Dag 16
shutterstock_362740970©Andean-Condor_JeremyRichards.jpg

Patagonias farvann


Sted: Til havs

Ekspedisjonen fortsetter nordover gjennom det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia, og videre til en av verdens mest øde, urørte og vakreste steder: Sørprovinsen til Ultima Esperanza, eller "Siste Håp". Vi seiler gjennom det ikoniske Andeshavet, og du får masse tid til å nyte synet av vakker natur.Det kan også være at vi arrangerer spørrekonkurranser som dekker historie om oppdagere og arktisk dyreliv. Kanskje arrangerer vi også auksjoner for å samle inn penger for veldedige årsaker. Disse auksjonene har bidratt til det mest ambisiøse  habitat restaureringsprosjekt i verden: Sør-Georgia, beskyttelse av albatross og vedlikehold av forskningsstasjoner i Antarktis. Med hjelp fra våre gjester fortsetter vi å øke midler og bevissthet om muligheter og utfordringer i områdene vi besøker. 

Dag 17
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Nyt søramerikansk lokalkoloritt


Sted: Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé, mellom forblåste knauser og grønn vegetasjon. Byen er kjent for sine fargerike "palafitos", trehus på påler langs vannkanten. Bli med i land for å bli kjent med den helt spesielle lokale atmosfæren, blandet med en dæsj moderne utvikling. Kirken Inglesia San Fransisco står på UNESCOs verdensarvliste, og er en visuell godtepose: Den er malt i knallgult, med oransje og lavendelfargede innslag. Det lakkerte treinteriøret innendørs er noe helt for seg selv. På solrike dager blir treverket opplyst av de fargede blyglassrutene. Andre steder du bør få med deg er Plazuela del Tren - et lite torg langs vannet med en kuriøs samling av gamle tog. Det å ta seg en tur på kirkegården, Cementerio Parroquial, er overraskende koselig. Flere av gravene er vakkert dekorert og utsmykket. Feria Campesina Yumbel er et marked med en overflod av frukt og grønnsaker. Det finnes også fiskeboder, nips og møbler her. Rett sør for havnen kan du kjøpe nydelige håndflettede trevarer i butikken Feria Artesanal Lillo. Mesteparten av restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra sørsiden av torget og helt ned til vannkanten. Dette er stedet hvor du kan smake på den omtalte lokale kjøtt-, potet- og sjømatgryteretten. Du kan også bli med på utflukten til Chiloé Nasjonalpark og gå på tur i denne eviggrønne skogen. Området er for det meste uberørt av mennesker, og har en flora og fauna som er helt unik. I tillegg vil du se øde strender og lange strekninger med kystlinje der det bor massevis av sjøfugler, pingviner og sjøløver.

Dag 18-19
Fotograf_R7D8370.jpg

Vi fortsetter nordover


Sted: Til havs

Vi fortsetter videre langs Stillehavskysten til Valparaiso. Her vil vi ha en oppsummering av alt vi har opplevd på denne ekspedisjonen. Sørg for at du bruker litt tid på dekk for å observere omgivelsene og dyrelivet. Om bord, ekspedisjonsteamet vil underholde deg med historier om området, hjelpe deg med å planlegge din neste oppdagelsesreise med MS Fram eller vise deg en interessant skapning eller to under mikroskopet.

Dag 20
1200c600_Valparaiso.jpg

"Stillehavets juvel"


Sted: Valparaiso, Chile

Når vi kommer til Valparaíso er dessverre ekspedisjonen over for denne gang. Grip gjerne muligheten til å utforske denne fargerike og poetiske byen før du reiser hjem. En av de beste måtene å oppleve denne byen på, er fra fjellbanene. De finnes rundt i hele det naturlige amfiteateret som omkranser byen, og gir deg oversikt over både havnen og de fargerike husene. Utforsk de smale gatene, gå opp de nesten endeløse trappene du finner rundt i byen og oppdag noe nytt rundt hver eneste sving: En vakker bygning, et utrolig kunstgalleri eller et gastronomisk "funn" på en liten restaurant. Ikke glem å besøke havnen og fiskebryggene, der du får en autentisk opplevelse av Chile som sjøfartsnasjon. Smak fersk sjømat på markedet og hør på fiskernes rop og skrål. Vi anbefaler også et besøk til byens historiske område, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Ankomst 1. mars 2020

Sted Valparaiso, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil fra Sør-Amerika til Antarktis og øyene i Sør-Atlanteren med MS Fram, Hurtigrutens originale explorer-skip, bygget spesielt for ekspedisjoner i polare farvann.

Opplevelser Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.