Patagonia, Chilenske fjorder, Antarktis - Utforsk høydepunktene i sør - Sørgående

Denne ekspedisjonen tar deg med til de mest spennende stedene langs den Sør-Amerikanske kysten. Besøk en av verdens flotteste nasjonalparker, se det rike dyrelivet i Patagonia, opplev de chilenske fjordene og Kapp Horn, før vi tar deg med til selve høydepunktet – Antarktis. Nyt dager på land, i kajakk, bli med på fotturer og se pingviner, fugler og seler på nært hold.

 • Opplev Patagonia og Antarktis på én og samme reise
 • Besøk nasjonalparken Torres del Paine
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn
 • Bli med på kajakkturer, fotturer og opplev det rike dyrelivet i Antarktis

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

31. oktober 2019

Avreisehavn Valparaiso, Chile
Oversikt

Utforsk naturskjønne Patagonia

Vi starter i fargerike Valparaiso og seiler videre langs den chilenske kysten, som byr på snødekte vulkantopper, vakre innsjøer, brusende elver og frodig vegetasjon. Dette storslåtte og vakre landskapet slutter aldri å imponere.

Chilenske fjorder og Kapp Horn

Vi reiser videre inn i en av verdens vakreste nasjonalparker og inn i de chilenske fjordene. Dette avsidesliggende området virker nærmest uberørt av mennesker. Dype daler og mektige fjell står i stor kontrast til den frodige kystlinjen som yrer av dyreliv. Kapp Horn er et mytisk sted der to hav møtes. Dersom været tillater det, går vi i land her.

Antarktis – det hvite underverket

Vi krysser vi det beryktede Drakestredet på vei mot Antarktis – den frosne verdenen i sør. I Antarktis vil vi prøve å gå i land på flere steder. I dette surrealistiske og vakre landskapet får du se pingviner, seler, hvaler og store flokker med sjøfugler. Vi tar deg med på land, slik at du får stå på verdens sørligste kontinent med dine egne føtter og oppleve det unike dyrelivet som befinner seg her. Kanskje får du også muligheten til å padle kajakk i havet, som er dekket av store mengder is. På det komfortable skipet vårt kan du delta i spennende forelesninger og lære om kontinentets spennende historie, slik at du får mest mulig ut av opplevelsene underveis. På reisen tilbake krysser vi Drakestredet igjen, før ekspedisjonen avsluttes i Punta Arenas.

Bli med på en reise til Antarktis - en reise til et av verdens mest øde områder. 

Dag 1
1200c600_Valparaiso.jpg

"Stillehavets juvel"

Valparaiso, Chile

Ekspedisjonen begynner i fargerike og poetiske Valparaiso. En av de beste måtene å oppleve denne byen på, er fra fjellbanene. De finnes rundt i hele det naturlige amfiteateret som omkranser byen, og gir deg oversikt over både havnen og de fargerike husene. Utforsk de smale gatene, gå opp de nesten endeløse trappene du finner rundt i byen og oppdag noe nytt rundt hver eneste sving: En vakker bygning, et utrolig kunstgalleri eller et gastronomisk "funn" på en liten restaurant. Ikke glem å besøke havnen og fiskebryggene, der du får en autentisk opplevelse av Chile som sjøfartsnasjon. Smak fersk sjømat på markedet og hør på fiskernes rop og skrål. Vi anbefaler også et besøk til byens historiske område, som står på UNESCOs verdensarvliste, før du går ombord på MS Fram.

Dag 2-3
00008-2.jpg

Vi seiler sydover

Til havs

Når vi seiler langs den chilenske Stillehavskysten, begynner ekspedisjonsteamet med forelesningsprogrammet som forbereder deg på opplevelsene du vil få i løpet av reisen. Lær mer om historien og dyrelivet i området. Det vil også holdes forskjellige seminarer og presentasjoner underveis. Sett av litt tid på dekk for å nyte den friske sjøluften og se etter dyreliv. Bli kjent med skipet og nyt alle fasilitetene om bord.

Dag 4
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Cosmopolitan Castro

Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé, mellom forblåste knauser og grønn vegetasjon. Byen er kjent for sine fargerike "palafitos", trehus på påler langs vannkanten. Bli med i land for å bli kjent med den helt spesielle lokale atmosfæren, blandet med en dæsj moderne utvikling. Kirken Inglesia San Fransisco står på UNESCOs verdensarvliste, og er en visuell godtepose: Den er malt i knallgult, med oransje og lavendelfargede innslag. Det lakkerte treinteriøret innendørs er noe helt for seg selv. På solrike dager blir treverket opplyst av de fargede blyglassrutene. Andre steder du bør få med deg er Plazuela del Tren - et lite torg langs vannet med en kuriøs samling av gamle tog. Det å ta seg en tur på kirkegården, Cementerio Parroquial, er overraskende koselig. Flere av gravene er vakkert dekorert og utsmyket. Feria Campesina Yumbel er et marked med en overflod av frukt og grønnsaker. Det finnes også fiskeboder, nips og møbler her. Rett sør for havnen kan du kjøpe nydelige håndflettede trevarer i butikken Feria Artesanal Lillo. Mesteparten av restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra sørsiden av torget og helt ned til vannkanten. Dette er stedet hvor du kan smake på den omtalte lokale kjøtt-, potet- og sjømatgryteretten. Du kan også bli med på utflukten til Chiloé Nasjonalpark og gå på tur i denne eviggrønne skogen. Området er for det meste uberørt av mennesker, og har en flora og fauna som er helt unik. I tillegg vil du se øde strender og lange strekninger med kystlinje der det bor massevis av sjøfugler, pingviner og sjøløver.

Dag 5
Fotograf_R7D8370.jpg

Patagonias farvann

Til havs

Ekspedisjonen fortsetter sørover gjennom det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia, og videre til et av verdens mest urørte og vakreste steder: Sørprovinsen til Ultima Esperanza, eller "Siste Håp". Vi seiler gjennom det ikoniske Andeshavet, og du får masse tid til å nyte synet av vakker natur. Det kan også være at vi arrangerer spørrekonkurranser som dekker historie om oppdagere og arktisk dyreliv. Kanskje arrangerer vi også auksjoner for å samle inn penger for veldedige årsaker. Disse auksjonene har bidratt til det mest ambisiøse  habitat restaureringsprosjekt i verden: Sør-Georgia, beskyttelse av albatross og vedlikehold av forskningsstasjoner i Antarktis. Med hjelp fra våre gjester fortsetter vi å øke midler og bevissthet om muligheter og utfordringer i områdene vi besøker. 

Dag 6
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten, isolert landsby i enden av fjorden

Puerto Edén

Etter et uforglemmelig cruise gjennom Patagonias hav, kommer du til å bli bergtatt av Puerto Edén, en bitteliten landsby i Bernardo O´Higgins Nasjonalpark. Puerto Edén er kjent for sin geografiske isolasjon. Den ligger helt i enden av en dyp fjord, omgitt av høye fjell. Det bor 250 mennesker her, inkludert 15 gjenlevende medlemmer av Kawéskar-folket. Puerto Edén er et flott sted å oppleve den tradisjonelle kulturen til Patagonias stammefolk. Beboerne selger fisk, muslinger og skalldyr, som tas til markedet med en ukentlig transportbåt. Her kan du også kjøpe tradisjonelt Kawéskar-håndverk som flettekurver og båter laget av sjøløveskinn og bark. Ta en spasertur langs stiene. Kanskje ser du en av de mange Mangellanske kolibriene som finnes her, hvis du blir ekspedisjonsteamet på en fottur eller en tur i kajakk.

Dag 7-8
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Torres del Paine Nasjonalpark

Puerto Natales

Puerto Natales er porten til verdenskjente Torres del Paine Nasjonalpark, en av de flotteste nasjonalparkene i verden. Hovedattraksjonen er "Torres del Paine" eller "Smertens tårn" – imponerende og kolossale steinformasjoner som ser ut som tårn: Torre Central (2800 meter høyt), Torre Sur (2850 meter høyt) og Torre Norte (2248 meter høyt). Parken består i tillegg av asurblå innsjøer, stier som snirkler seg gjennom smaragdgrønn skog og over knirkende broer som lar deg krysse brusende elver, og en stor, skinnende blå isbre. Variasjonen spenner fra massive åpne sletter til tøft fjellterreng overskygget av ruvende fjelltopper. Mens vi er på tur her, kan det hende du ser både lamaer, puma, chilla-rever og stinkdyr. I tillegg finnes det mer enn 100 fuglearter her, som Andeskondoren og den sortbrystede fjellørnen. Kos deg på fottur i disse fantastiske omgivelsene!

Dag 9
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturinteresserte

Chilenske fjorder

Naturinteresserte kommer til å kose seg i de chilenske fjordene, når vi seiler gjennom kanaler og fjorder som er omringet av høye fjell som stuper rett ned i isvannet. Dette ville og isolerte området er nesten helt uberørt av mennesker. Isbreene har kuttet vei mellom fjellene, noe som har skapt isolerte øyer og bortgjemte bukter som til sammen utgjør det særegne fjordlandskapet i Chile. Snødekte fjelltopper og dype daler skaper en sterk kontrast i det et område som ellers er grønt og har et rikt dyreliv.

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Kapp Horn og Drakestredet

Til havs

Om morgenen seiler vi gjennom Beagle-kanalen, som er oppkalt etter skipet som Charles Darwin brukte på sine oppdagelsesreiser, HMS Beagle. Vi fortsetter ut i åpent hav, og gjør et forsøk på å gå i land på Kapp Horn hvis været tillater det. Dette er det sydligste punktet av Sør-Amerika. Kapp Horn markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet og ligger nesten 56 grader sør. Det ligger også lengst nord i Drakestredet. På grunn av beliggenheten har området en lang og spennende historie, både når det gjelder handelsruter og oppdagelsesreiser. Hvis vi ankrer opp utenfor Kapp Horn kan du gå i land og utforske dette forlatte, men romantiske stedet ved verdens ende. Vi fortsetter deretter gjennom Drakestredet, hvor to hav møtes, på vei til isødet i Antarktis. Mens vi er til sjøs kan du lære mye om Antarktis' spennende dyreliv og historie. Drakestredet var viden kjent blant tidligere polarreisende, fordi sjøforholdene ofte var barske og uberegnelige her. I Drakestredet møtes Atlanterhavet og Stillehavet; varmt vann fra nord møter det kalde, mindre saltholdige vannet fra sør. Denne kombinasjonen gjør havet spesielt næringsrikt, og derfor finner du et unikt maritimt dyreliv her.

Dag 12-16
1200x600_R7S1597_Topaz.jpg

Antarktis - det hvite underet

Antarktis

Endelig får du nyte opplevelsen av uendelig hvit villmark på et kontinent spekket med ekstreme inntrykk. Vær-, vind- og isforhold avgjør programmet vårt, og ekspedisjonsteamet og kapteinen velger steder vi skal besøke og gå i land som gir deg de beste opplevelsene. Dagslyset varer lenge på denne årstiden, dermed vil du få mest mulig ut av dagene når vi er her nede. Vi forsøker å besøke steder både på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya. Fleksibiliteten i at MS Fram er et så lite skip gir oss muligheten til å være spontane underveis, og finne de beste stedene for å utforske dyrelivet og historiske steder. Vi tar deg med i land slik at du får oppleve dyrelivet til Antarktis på nært hold. Opplev vakkert landskap og bøylepingviner på øyene Cuverville og Neko Harbor. Vi håper å kunne seile gjennom den vakre Lemaire-kanalen og prøve oss på en utfordrende fottur på Petermann Island, hvor belønningen er en fantastisk panoramautsikt. Den britiske basen Port Lockroy er et av de mest populære stedene i Antarktis, og her får du et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Bøylepingviner hekker rett utenfor hovedbygningen, og de er godt vant til menneskene som besøker stedet. De enorme ismassene i Antarctic Sound er hjemmet til rundt en halv million Adeliepingviner, samt bøylepingvin, leopardsel og spekkhoggere. Den beste måten å oppleve Adeliepingvinene som bor i Brown Bluff på, er å sitte rolig og se på naturens søteste komikere. De stødige PolarCirkel-båtene lar oss gå i land nesten hvor som helst for å utforske kanaler og bukter. Ekspedisjonsteamet kommer til å forklare hva du ser, og samtidig sørge for at vi ikke forstyrrer dyrelivet. Utforsk Antarktis med alle sansene dine. Kajakkturer i uberørt hav med isfjell som flyter forbi, guidet fottur opp snødekte stier til spektakulære utsiktspunkter mens du hører isfjellene kalve eller pingvinene skravle, og netter på dekk eller i telt på dette urørte kontinentet. For de tøffeste er også isbading et alternativ. Hver dag er en ny opplevelse, nøye planlagt av ekspedisjonsteamet vårt for å lære deg mest mulig, samtidig som du skaper minner for livet.

Dag 17-18
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Vi krysses Dragestredet

Til havs

Etter uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Fram oss trygt tilbake over Drakestredet. Reisen fra Antarktis til sørkysten av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timers seilas i pent vær. På reisen nordover fortsetter vi med forelesninger og snakker om hva vi har opplevd i Antarktis.

Dag 19
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Slutten på ekspedisjonen

Ushuaia/Buenos Aires

Når vi kommer til verdens sydligste by, Ushuaia, er det på tide å si farvel. Reisen hjemover fortsetter med en flytur til Buenos Aires, hvor du kan forlenge oppholdet ditt og oppelve noen av våre etter-programmer.

Ankomst 18. november 2019

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon.
 • Tranfer fra skip til flyplassen i Punta Arenas
 • Flyreise på økonomiklasse fra Punta Arenas til Buenos Aires
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord
Opplevelser

Bildegalleri

La deg inspirere med bilder fra Sør-Amerika og det hvite kontinentet.

Video

Se videoer fra tidligere Hurtigruten-ekspedisjoner.

Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.