Pingvinenes frosne land

Buenos Aires - Antarktis

Seil i kjølvannet av gamle polarhelter og legg ut på en ekte Antarktis-ekspedisjon. Vi seiler fra Ushuaia gjennom det beryktede Drakestredet, og tilbringer syv hele dager i det episke landskapet i Antarktis. Opplev dyrelivet, og spesielt de enorme pingvinkoloniene, på nært hold. Når vi får muligheten setter vi kajakker på vannet, overnatter i telt på land og tar deg med på spennende fotturer der vi utforsker det siste uberørte og et av de absolutt vakreste stedene på jorden.

 • Få unik innsikt i områdene rundt den antarktiske halvøy og det eksotiske dyrelivet som florerer der nede
 • Opplev store pingvinkolonier på nært hold, og møt de sjarmerende Adélie-, bøyle- og Gentoo-pingvinene
 • Bli med til Elefantøya, hvor vi benytter sjansen til å gå i land på flere spennende steder
 • Ta del i vårt omfattende program med ekspedisjonsteamet om bord, og lær mer om Antarktis' historie, miljø og dyreliv

Oversikt

Reisen starter i Buenos Aires, og her har du muligheten til å utforske "Sør-Amerikas Paris" på egenhånd. Deretter flyr du til verdens sørligste by, Ushuaia, der MS Fram ligger klar til å ta deg med på ekspedisjon. På vei sydover seiler vi både gjennom den vakre Beaglekanalen og Drakestredet, og både vandrealbatross og annen sjøfugl holder oss med selskap på reisen. Forelesningene om bord fokuserer på historie, miljø og selvfølgelig alt dyrelivet du vil oppleve i Antarktisk.

Opplev dyrelivet i Antarktis

I Antarktis finnes det ingen rovdyr på land, så du vil oppdage at pingvinene er nokså fryktløse når de møter mennesker. De er like nysgjerrige på deg som du er på dem, og du får mange sjanser til å stille denne nysgjerrigheten når vi besøker pingvinkoloniene. Noen av stedene vi går i land for å "møte lokalbefolkningen" er Deception Island, Half Moon Island, Yankee Harbour, Neko Harbour, Cuverville Island, Paradise Island og Peterman Island. I Antarctic Sound er det også store sjanser for å se leopardsel og spekkhoggere. Du får se bøylepingviner, ringpingviner og Adéliepingviner. Synet, lukten og lyden av disse enorme koloniene kommer til overvelde deg. Det samme kommer utfluktene underveis til å gjøre, uansett om du blir med på fotturer eller kajakkturer her i et av verdens mest uberørte steder. 
Etter å ha utforsket dyrelivet i Antarktis vender vi nordover, og krysser Drakestredet igjen, før reisen avsluttes i Ushuaia.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 •  Transfer mellom hotell og flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia mellom flyplass og skip, med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

January 2017, November 2017 and Janurar 2018

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Bilde: Trixi Lange-Hitzbleck Bilde

Sør-Amerikas Paris


Sted: Buenos Aires

Turen din begynner med en overnatting på hotell i Buenos Aires, den travle hovedstaden I Argentina. Vi tilbyr en valgfri utflukt for å bli bedre kjent med byen på ettermiddagen.  Tilbring ettermiddagen på egenhånd og opplev «Sør-Amerikas Paris».

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Flyet forlater Buenos Aires om morgenen og gir deg et par timer for å se Ushuaía, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark. På ettermiddagen setter MS Fram kurs mot den vakre Beaglekanalen og videre mot Drakestredet og Antarktis.

Dag 3
1200x600_Drake Passage_©Hurtigruten_day3-4.png
Bilde: Hrutigruten Bilde

Slapp av til sjøs


Sted: Drakestredet

I tillegg til å holde utkikk etter albatrossen og andre sjøfugler fra dekk, blir kryssingen av Drakestredet brukt til foredrag, med fokus på historien, miljøet og dyrelivet til Antarktis. Foredragene inkluderer også en introduksjon til Antarktis’ retningslinjer for besøkende fra  Antarctica Treaty og International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO).

Dag 4
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Nærkontakt i vente


Sted: Drakestredet

I løpet av disse 2 dagene til sjøs får du tid til å forberede deg for Antarktis og til de nære møtene med dyrelivet her, spesielt pingvinene. Disse fantastiske fuglene lever i enorme kolonier, noen med 180.00 eller flere fugler, og disse koloniene vil overvelde deg.

Dag 5-11
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day5-11.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

På utkikk etter isfjell


Sted: Antarktis

Antarktis er ulikt alt annet! Med en gang du har krysset den antarktiske konvergens vil du kjenne at luften blir skarpere og kaldere. Du vil begynne å se pingviner i vannet, og glem ikke å vær på utkikk etter det første isfjellet. Det er ingen som bor fast på Antarktis, men det er hjemmet til millioner av pingviner, og beitested for tusenvis av hvaler. Pingvinene er fryktesløse i møte med mennesker, og de kan være like nysgjerrig på deg, som du er på de. Noen av høydepunktene er Deception Island og Half Moon Island, på grunna av ringpingvin koloniene. Nyt nydelige landskap og bøylepingvinen på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradisbukta.

På Peterman Island vil du se tusenvis av adeliepingvinger. Den britiske basen Port Lockroy er en av de mest populære steder i Antarktis, og her kan du få et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Bøylepingviner hekker rett utenfor hovedbygningen, og de er godt vant til menneskene som besøker stedet.
De enorme ismassene i Antarctic Sound er hjemmet til rundt en halv million Adeliepingviner, samt bøylepingvin, leopardsel og spekkhoggere. Den beste måten å oppleve Adeliepingvinene som bor i Brown Bluff på, er å sitte rolig og se på naturens søteste komikere på jobb. Dersom muligheten tilbyr seg vil vi sette kajakkene på vann, reise opp telt på land og ta deg med på vandringsturer på de vakreste og mest uberørte steder i verden. 

Dag 12-13
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Kurs mot nord


Sted: Drakestredet

Reisen fra den antarktiske halvøya til Ushuaia på tuppen av Sør-Amerika er omtrent 950 kilometer, eller 40 timer med seiling i godt vær.

På vei tilbake til sivilisasjonen kan du ta del i flere presentasjoner og oppsummere de antarktiske opplevelsen med vårt ekspedisjonsteam om bord. 

Dag 14
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day14.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Eventyret avsluttes


Sted: Ushuaia/ Buenos Aires

Vi ankommer Ushuaía på morgenen, og du kan bli med på en valgfri utflukt. Etter flyet tilbake til Buenos Aires kan du forlenge reisen din med en seiling på Tigre Delta eller ett etterprogram til Iguzu fallene.

Ankomst January 2017, November 2017 and Januar 2018

Sted Ushuaia/ Buenos Aires
Om bord
Opplevelser

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Buenos Aires.