Pingviner, Patagonia og poesi

Buenos Aires - Argentina

Legg ut på et 18 dagers eventyr gjennom det berømte Drakestredet og ned til Antarktis, før vi setter kursen tilbake mot Kapp Horn og den imponerende chilenske kysten. Utforsk denne store og isolerte regionen med vårt originale ekspedisjonsskip, MS Fram. Skipets mindre størrelse gjør at vi kan komme enda nærmere den uberørte villmarken i Antarktis og de ville fjordene i Chile. Bli med på fotturer på land, dra på tur i kajakk, møt pingviner, fugler og seler, og opplev eksotiske Patagonia før turen avsluttes i Valparaíso.

 • Bli med på en omfattende reise hvor vi utforsker både Patagonia og Antarktis
 • Besøk en av de mest imponerende nasjonalparkene i Chile, med gigantiske fjellformasjoner og et yrende dyreliv - lamaer, pumaer, grå pampasrev og stinkdyr for å nevne noen
 • Utforsk Chiles kystlinje, isbreer og fossefall med skip, den idelle måten å reise på grunnet regionens infrastruktur
 • Opplev en av årets siste seilinger til Antarktis, hvor landskapet er mer robust og utsatt for den smeltende snøen

Oversikt

Dersom du liker variasjon og har et ønske om å se de mest spennende stedene i Patagonia og Antarktis, er denne ekspedisjonen midt i blinken for deg. Vi starter i Ushuaia og krysser havet for å oppleve Antarktis på nært hold. Vi går i land på isolerte strender, besøker enorme pingvinkolonier, drar på fotturer i mektige landskap og tar kajakkturer i uberørte farvann midt blant isfjell.

Fra isen i Antarktis til de frodige chilenske fjordene

Vi fortsetter til Kapp Horn og de ville chilenske fjordene, hvor vi besøker en av verdens mest naturskjønne nasjonalparker. Dette ville og avsidesliggende området virker nærmest uberørt av mennesker, og fjellene stiger rett opp av det iskalde vannet. De bratte dalene med snødekte fjell står i kontrast til de ellers grønne omgivelsene som har et svært rikt dyreliv.
Du kan tilbringe flere timer på land, ta en kajakktur eller en fottur, møte pingviner, fugler og seler og se det rike dyrelivet i Patagonia før turen avsluttes i Valparaíso i Chile.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 • En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
 •  Transfer mellom hotell og flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia med orientering
 • Transfer fra skip i Valparaiso til hotell i Santiago de Chile, med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

22 Februar 2018

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Bilde: Trixi Lange-Hitzbleck Bilde

Bli kjent med Buenos Aires


Sted: Buenos Aires

Reisen starter med en overnatting i hyggelige Buenos Aires. Her kan du enten bli med på den valgfrie byturen vår eller utforske på egen hånd. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Du flyr fra Buenos Aires om morgenen, og har et par timer til å bli bedre kjent med Ushuaia, verdens sydligste by. Ved ankomst har du mulighet for å bli med på en utflukt til den fantastiske nasjonalparken Tierra del Fuego, før du stiger om bord MS Fram senere på dagen.

På skipet vil det være et velkomstmøte med muligheter for å hilse på mannskapet og ekspedisjonteamet, som vil fortelle mer om programmet de neste par dagene.

Dag 3
1200x600_Drake_Passage_©Hurtigruten_day3.png

Kurs mot sør


Sted: Drakestredet

Slapp av om bord og hold utkikk etter spennende dyreliv. Eller du kan høre på de første foredragene som holdes av ekspedisjonsteamet.

Dag 4-7
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day4-7.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Antarktis


Sted: Antarktis

Når vi ankommer Antarktis, kommer du til å bli overveldet av den endeløse hvite ødemarken og dyrelivet der. Half Moon Island byr på et spektakulært landskap og er en av de vakreste øyene. Cuverville Island har den største kolonien med bøylepingvin på Antarktiskhalvøya.

På vei til og fra Cuverville seiler vi gjennom den trange Errera Channel, og her kan vi se isfjell som har satt seg fast på grunnene i området. Danco Island ligger fredelig til midt blant isfjellene i Errera Channel, bare noen få hundre meter unna fastlandet. På denne lille øya hekker bøylepingviner.

Bli med på land for å ta en titt, ta en kajakktur for å se nærmere på isen eller bli med på en tur med mindre båter. Port Lockroy er en britisk stasjon fra andre verdenskrig som ble omgjort til museum i 1996. Dette er et av de mest populære områdene i Antarktis, og her får du se hvordan livet på en antarktisk base var på 1950-tallet. Pleneau ligger rett sør for Lemaire Channel, og dette området er spesielt vakkert takket være de mange strandede isfjellene i bukten rundt Pleneau. 

Dag 8
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Drakestredet venter


Sted: Drakestredet

Etter fire uforglemmelige dager i Antarktis tar MS Fram oss trygt tilbake over det berømte Drakestredet.

Dag 9
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day9.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

Det sørligste punktet i Sør-Amerika


Sted: Kapp Horn

Kapp Horn ligger nesten 56 grader sør og er dermed det sørligste punktet i Sør-Amerika. Kapp Horn er høyt oppe på listen over mytiske steder her i verden. Før Panamakanalen måtte sjøfarere seile forbi denne beryktede øya for å komme seg fra én side av det amerikanske kontinentet til den andre. Vi gjør vårt beste for å få til en landing på Kapp Horn, selv om det ofte er høy sjø og utfordrende forhold i dette området. Om vi får det til, er det en stor bragd.

Dag 10
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day10&14.png

Uberørt av mennesker


Sted: Chilenske fjorder i Patagonia

I løpet av de neste to dagene seiler vi gjennom Magellanstredet og Beaglekanalen, med kanaler og fjorder, og fjell som stiger rett opp av isvannet. Dette ville og avsidesliggende området er nesten uberørt av mennesker. Isen har skåret seg gjennom fjellene og etterlatt seg isolerte øyer og skjulte bukter og skapt et unikt fjordsystem.
Enhver naturelsker bør oppleve de chilenske fjordene. De snødekte fjellene og bratte dalene står i sterk kontrast til det ellers grønne og frodige området. Bli med på land, så vil du kanskje få se sjøløver, andeskondorer og flere andre fuglearter som kun finnes her.

Dag 11
1200x600_Puerto_Natales_©Shutterstock_day11-12.png

Utrolige omgivelser


Sted: Puerto Natales, Torres del Paine National Park

Puerto Natales er inngangsporten til den verdenskjente nasjonalparken Torres del Paine, en av de vakreste nasjonalparkene i Chile. Hovedattraksjonen, selve tårnene, er den imponerende og enorme steinformasjonen som kalles Torres del Paine (Paines tårn). Formasjonen består av Torre Central (2800 meter høyt), Torre Sur (2850 m) og Torre Norte (2248 m). Vi drar på fotturer, isbrevandring og kajakkturer i disse flotte omgivelsene. 

Dag 12
Torres del Paine_ ©Anton Petrus_Shutterstock_Day 12 .png_1200x600.png

Variert landskap


Sted: Puerto Natales, Torres del Paine National Park

Det varierte landskapet her har ført til et rikt dyre- og planteliv. Mens vi er her, er det mulig å få øye på lama, puma, pampasrev og stinkdyr i tillegg til over 100 fuglearter, som andeskondor og høvdingvåk. 

Dag 13
1200x600_Puerto_Eden_©Shutterstock_day13.png

Utenfor allfarvei


Sted: Puerto Edén, Chile

Etter en uforglemmelig seiling gjennom det patagonske øyriket ankommer vi den unike landsbyen Puerto Edén. Landsbyen er kjent for at det er vanskelig å komme seg dit. Befolkningen er på omtrent 250 mennesker, og blant disse er de 15 gjenlevende medlemmene av alakaluf-folket. Du kan utforske landsbyen eller bli med ekspedisjonsteamet på fotturer, fjellklatring eller kajakkturer. 

Dag 14
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Bilde: Shutterstock Bilde

På første rad


Sted: Chilenske fjorder

Slapp av med nok en dag i de chilenske fjordene. Fra dekk eller panoramaloungen har du utmerket utsikt over de majestetiske fjellene og det vakre landskapet.

Dag 15
1200x600_Puerto_Montt_©Shutterstock_day15.png

Majestetiske fjelltopper


Sted: Puerto Montt

I Puerto Montt har du flott utsikt både til havet og til de enorme Andesfjellene. Hvis du blir med på land på en av utfluktene våre, blir du bedre kjent med landskapet, kulturen og arkitekturen i dette området. Du kan også utforske byen på egen hånd. 

Dag 16
At_Sea2.jpg

Langs Chiles kyst


Sted: Stillehavet

Vi bruker en dag på å seile nord mot den herlige byen Valparaiso. Nyt dagen og slapp av på dekk, eller ta del i foredragene med ekspedisjonsteamet.

Dag 17
1200x600_Valparaiso_©Shutterstock_day17.png

En palett av farger


Sted: Valparaíso

Valparaíso beskrives både som fargerik og poetisk, og byen er et herlig virvar. Poeter, malere og filosofer har lenge reist til denne unike byen. Etter ilandstigning får du vite mer om alt dette på en sightseeingtur, før vi transporterer deg til hotellet i Santiago de Chile.

Dag 18
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day18.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

Eventyret avsluttes


Sted: Santiago de Chile

Etter en god frokost på hotellet er ekspedisjonen over. Du er velkommen til å forlenge ferien din med et tilleggsprogram i Santiago og de fantastiske omgivelsene.

12 Mars 2018

Sted Santiago, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil fra Sør-Amerika til Antarktis og øyene i Sør-Atlanteren med MS Fram, Hurtigrutens originale explorer-skip, bygget spesielt for ekspedisjoner i polare farvann.

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Sør-Amerika har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Buenos Aires og Santiago.