Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Reiseinformasjon 18 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
6. februar 2023
21. januar 2024
Pris fra
kr 103 447
Frokost, lunsj og middag inkludert

Denne ekspedisjonen går til det Antarktis, og vi utforsker halvøya sent på sommersesongen – den beste tiden for å se pingviner som skifter fjærdrakt og hval. Vi vil også gjøre et forsøk på å seile sør for den sørlige polarsirkel til Marguerite Bay, en fjerntliggende region som svært få får muligheten til å besøke.

Tango, smaker og teater

Reisen starter med en natt i Buenos Aires, stedet for tango, biff og show. Neste morgen flyr du til den sørlige byen Ushuaia, og går om bord i hybriddrevne MS Fridtjof Nansen. Idet vi starter overfarten over Drakestredet, går vi inn i ekspedisjonsmodus. Fra nå av blir is-, sjø- og værforholdene mer uforutsigbare, og det kan hende vi må tilpasse reiseruten vår deretter. Det er en del av det å være på en ekspedisjon. Den erfarne kapteinen og ekspedisjonsteamet vil spille på lag med naturkreftene, og ta deg med til de beste stedene hver dag.

Vi seiler innenfor den sørlige polarsirkel

Ekspedisjonen med oss vil ta deg med på land i Antarktis og på iscruise når dette er mulig, slik at du kan beundre isfjell og vakre solnedganger, se hval og besøke pingvinkolonier med pingviner som skifter fjærdrakt. Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag og organisere valgfrie utflukter som for eksempel kajakkpadling. Såfremt været og sjøisen samarbeider, vil vi seile sør for 66°33' sør, og kanskje utforske noen av forskningsstasjonene rundt Marguerite Bay som vanligvis er vanskelig å nå.

Polarsirkel-ekspedisjon Polarsirkel-ekspedisjon
 • Dag 1
  Buenos Aires

  «Den fyrige byen»

  Start eventyret med en overnatting i eksotiske Buenos Aires, og tilbring sommerkvelden etter eget ønske. De lokale innbyggerne kaller Argentinas hovedstad for «Den fyrige byen», og dette oppsummerer den latinske gløden som hjembyen deres utstråler. Det er ingen steder denne romantikken og lidenskapen uttrykkes bedre enn i rytmen til den temperamentsfulle tangoen. Stikk innom en nabolagsbar for å se en danseforestilling før du nyter en saftig biff på et av de mange flotte biffhusene som byen er stolt av. Hvis tiden tillater det, bør du oppleve noe av den flotte franske og italienske arkitekturen, som det vakre rosa palassaktige herskapshuset Casa Rosada og kunstmuseet Museo Nacional de Bellas Artes, der du kan se verker av Van Gogh, Monet og Picasso.

  Hvis du ønsker mer tid til å utforske byen, anbefaler vi at du kommer noen dager i forkant. Du kan også bli med på det valgfrie førprogrammet vårt for å utforske det ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

  «Den fyrige byen»

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi starter reisen til Antarktis

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Tidlig neste morgen går flyet til Ushuaia, der det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Fridtjof Nansen, venter på oss. Når flyet begynner nedstigningen til Argentinas sørligste by, kan det hende du får fugleperspektiv over Tierra del Fuego-provinsen, og et glimt av fjorder og isbreer i Alberto de Agostini nasjonalpark mot vest.

  Når du har sjekket inn på skipet er det tid for å starte reisen vår til Antarktis. Du vil delta på et kort sikkerhetsmøte, og bli introdusert for ekspedisjonsteamet og medlemmer av mannskapet. Vi holder også en velkomstmiddag, som er en god mulighet til å bli kjent med dine med-oppdagelsesreisende. Etter middagen kan du ta en tur i baren, eller ta en spasertur rundt på skipet og bli kjent med det som skal være basen din de neste ukene.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi starter reisen til Antarktis

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Det beryktede Drakestredet

  Før du kan nyte alt det fantastiske som Antarktis har å tilby, må vi ta oss gjennom det beryktede Drakestredet. Dette turbulente farvannet ble oppdaget ved et uhell i det 16. århundre, da et av Sir Francis Drakes skip ble tatt sørover av sterk vind. Vinden er like uberegnelig i dag som den gang, og forholdene varierer stort – det kan være røft og voldsomt, eller blankt som en innsjø.

  Det tar rundt to dager å krysse Drakestredet. Dette gir deg godt med tid til å forberede deg på det kommende eventyret. Bli med på ekspedisjonsteamets foredrag i vitenskapssenteret om temaer som Antarktistraktaten, historier om tidligere polarekspedisjoner og områdets rike biodiversitet – fra det makroskopiske til det mikroskopiske. Du vil også lære hvordan være trygg under landinger, og viktigheten av ikke å forstyrre dyrelivet, enten det er snakk om en stim av hval eller familier med dorske seler. Vi går også nøye gjennom IAATO-retningslinjene, og lærer deg hvorfor vi har spesielle steriliserte støvler for bruk på land, og hvorfor vi støvsuger ryggsekker og klær før vi drar ut på landinger i Antarktis. De valgfrie vitenskapsprogrammene vil også gi deg bedre innsikt i det intrikate økosystemet i det frosne kontinentet. Målet vårt er at jo mer du vet, desto mer vil du sette pris på den unike opplevelsen som kun Antarktis tilbyr.

  Gjennom reisen vil du sette mer og mer pris på skipet som fungerer som et varmt og hjemmekoselig fristed etter oppdagelsesrike dager. Enten du foretrekker å slappe av med et besøk i treningsrommet eller med en deilig behandling i spaet, tilbyr MS Fridtjof Nansen begge deler. Hvis du ønsker mer enn treningsrommet, løpebanen utendørs og velværesenteret, har vi også et endeløst basseng, panoramabadstue og boblebad utendørs. Når det kommer til mat, har skipet hele tre utsøkte restauranter om bord for å tilfredsstille enhver smak.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Det beryktede Drakestredet

 • Dag 5-15
  Antarktis

  Vi seiler innenfor den sørlige polarsirkel

  Nå er det like før du får oppleve det syvende kontinentet, Antarktis, over elleve magiske dager. Av alle ekspedisjonene og destinasjonene våre, er dette det lengste oppholdet vi tilbyr på ett sted. Antarktis er så spesielt og storslått at det fortjener all den tiden vi kan tilbringe her. Ekspedisjonsteamet vil ta deg med på landinger og iscruise så du kommer enda tettere på det fantastiske islandskapet og dyrelivet. Du vil også få sjansen til å bli med på valgfrie aktiviteter som tur med truger og kajakk. For ikke å nevne vitenskapsprogrammene du kan bli med på for å hjelpe forskere over hele verden med å få en bedre forståelse for dyrelivet og økologien i Antarktis.

  Der mange andre cruiserederier er fornøyd med kun å seile forbi, der gjestene bare ser, men aldri setter fot på isen, vil ekspedisjonen med oss ta deg til lands og ut i explorer-båter på iscruise ved flere anledninger, når vær- og isforholdene tillater det. Dette gjør at du kan komme tett på massive isfronter, en mengde isfjell, brevegger og frosne fjell på den tryggeste og mest bærekraftige måten. Under veiledning av ekspertene i ekspedisjonsteamet vil du også observere livlige kolonier av alles ikke-flyvende favorittfugl. Noen av dem er kanskje like nysgjerrige på å se deg som du er på å se dem. Midt i dette overjordiske landskapet i Antarktis vil ditt første lille skritt på hver landing markere et stort steg i din historie.

  Sammen drar vi til steder få har vært før deg, og vi vil forsøke å gjøre enda mer enn å ta deg med på forskjellige landinger på Antarktishalvøya – vi vil nemlig forsøke å seile videre innenfor den sørlige polarsirkel og dypt inn i kontinentets fjerntliggende områder. Så lenge været og sjøisen samarbeider, vil vi seile så langt som til den sørlige polarsirkel ved 66°33' og videre til Marguerite Bay. Denne brede bukten besøkes sjeldent av andre ekspedisjoner, da den er dekket av is mesteparten av året og vanligvis kun tilgjengelig på sensommeren, selv om det ikke er noen garanti for det da heller. Hvaler frekventerer området, og de isdekte øyene er paradis for adeliepingvin og polarfugl. Det er flere forskningsbaser rundt Marguerite Bay, og vi vil forsøke en landing hvis forholdene tillater det, for eksempel til den moderne basen på Horseshoe Island og de historiske ruinene på Stonington Island.

  Dag 5-15
  Antarktis

  Vi seiler innenfor den sørlige polarsirkel

 • Dag 16-17
  Drakestredet

  Slapp av på returen

  Etter ti dager fylt med spennende opplever i Antarktis, vil vi sette kursen nordover mot sivilisasjonen og varmere vær. De to dagene vi bruker på å krysse Drakestredet lar deg trykke på pauseknappen og virkelig fordøye alt du har opplevd de siste dagene. Del høydepunktene fra Antarktis med dine med-oppdagelsesreisende, som har gått fra å være fremmede til venner for livet etter alt dere har opplevd sammen. Bli med på kunstkurs, lær hvordan knyte forskjellige seilerknuter, eller hold deg aktiv i treningsrommet og varm i badstuen. Eller hold utkikk etter sjøfugler ute på dekk. Etter å ha vært med på ekspedisjonsteamets foredrag vil du forhåpentligvis kunne identifisere mange av fuglene i Antarktis på egenhånd.

  Dag 16-17
  Drakestredet

  Slapp av på returen

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Avslutningen på det store eventyret i Antarktis

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Reisen vår kommer til veis ende når vi ankommer Ushuaia. Fra havnen blir du transportert til flyplassen for å fly tilbake til Buenos Aires. Herfra kan du velge å bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls, hvis du ikke ønsker at eventyret skal ta slutt riktig enda.

  Det har vært en fantastisk reise, og vi håper at du har nytt hvert øyeblikk. Du har gode minner og flotte bilder av reisen, og vi håper du vil bruke erfaringene dine til å fortelle andre om hvorfor bærekraftige ekspedisjonscruise er så viktig.

  I tillegg til å kunne skryte av å ha krysset den sørlige polarsirkelen, vil du også ha førstehåndskunnskap om hvor skjøre disse polarmiljøene er, og hvor mye skade klimaendringer kan føre med seg. La oss gjøre alt vi kan for å ta vare på disse vakre habitatene for generasjonene som kommer etter oss.

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Avslutningen på det store eventyret i Antarktis

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Februar:
6.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
21.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Returfly i økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Ushuaia flyplass og skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: