Polarsirkel-ekspedisjon

Buenos Aires - Antarktis - Buenos Aires

Seil i kjølvannet av historiske oppdagelsesreisende og legg ut på en ekte ekspedisjon til Antarktis. Vi seiler fra Ushuaia gjennom det berømte Drakestredet, og tilbringer åtte hele dager i den episke antarktiske villmarken - lengre enn de andre reisene våre til Antarktis. Dette gjør at vi kan seile langt inn i de områdene som har et nesten kontinuerlig isdekke, og som ikke er mulige å nå om vinteren. Nesten ingen seiler så langt sør. Bli med oss for å se hvordan dette vinterlandskapet ser ut i den antarktiske sommeren, og gå i land i uberørte områder der bare noen få mennesker har vært før deg.

 • Seil dypt inn i Antarktis der få andre skip kan ta seg frem
 • Benytt sjansen til å oppleve den siste uberørte plassen på jorden - en endeløs hvit villmark
 • Opplev et fantastisk og yrende dyreliv, og se hval, sel, eksotiske fugler og de fantastiske pingvinene
 • Kom i land på øde strender, dra ut i kajakk og overnatt i telt

Oversikt

Mye av sjarmen til Buenos Aires ligger i blandingen av den elegante og bohemske atmosfæren. Du starter reisen med en natt her, i tangoens hjemsted. Deretter flyr du til verdens sørligste by, Ushuaia der MS Fram ligger klar til å ta deg med på ekspedisjon. Vi krysser Drakestredet som er beryktet for å være et av de barskeste havområdene i verden. Det er her to store verdenshav møtes. Vi sier vanligvis at du kan enten oppleve “Drake Lake” eller “Drake Shake”.

Å besøke Sør-Shetlandsøyene er noe å se frem til. Deception Island, Half Moon Island og Yankee Harbour byr på et variert landskap, yrende dyreliv og massevis av spennende fotomuligheter. Cuverville Island ligger ved Errerastredet, og har den største kolonien av bøylepingviner på Antarktishalvøya. Når vi går i land i Neko
Harbour og Paradise Harbour er vi faktisk på det antarktiske fastlandet! Begge stedene er flotte utsiktspunkter for fjell, natur og isfjell. Lemarie Channel er et av de vakreste sundene i Antarktis og Peterman Island er ypperlig når du vil oppleve hval og isfjell. Vi bruker Polarcirkel-båtene våre for å gå i land, for å se nærmere på forlatte hvalfangststasjoner, dyrelivet og gamle skipsvrak.

Vi krysser den sørlige polarsirkelen

Vi seiler langt inn i områder som er nediset og ufremkommelig mesteparten av året. Det er nesten ingen andre som seiler så langt sør. Når det er vinter på den sydlige halvkule fryser de store havområder rundt Antarktis til is, og om sommeren smelter mer enn 20 millioner kvadratkilometer av denne havisen igjen. Bli med og opplev hvordan denne utilgjengelige delen av Antarktis ser ut om sommeren

Målet vårt er å krysse den sørlige polarsirkelen, som ligger på 66°33’39’’S. Nyt følelsen av å være en av veldig få mennesker i tusenvis av mils omkrets, og at du er en ekte polfarer. Vi kommer til å gå i land flere steder, og her kan du bli med på aktiviteter og utflukter som fotturer, kajakkpadling og turer på truger. Du får kanskje også mulighet til å overnatte i telt på land.

Etter noen uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Fram oss trygt tilbake over det berømte Drakestredet til Ushuaia og reisens slutt.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Januar and Februar 2017 and 2018

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day1-16.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

I tangoens fødested


Sted: Buenos Aires

I Buenos Aires finner du både de elegante strøkene og de bohemiske nabolagene, og dette gir byen en egen og sjarmerende stil. Du starter med en overnatting her, i tangoens fødested. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Flyet fra Buenos Aires tar av om morgenen, noe som gir deg et par timer på å utforske Ushuaia - verdens sørligste by. Ushuaía ligger der Andes møter Sørishavet. Dette er en travel havn og ikke minst et viktig sted for eventyrere. Ushuaía har bratte trapper og et arkitekturs mangfold der byen ligger under de snødekte Martialfjellene.

Dag 3
1200x600_Drake Passage_©Hurtigruten_day3-4-14-15.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Mot isen


Sted: Drakestredet

Drakestredet er havdelen som ligger mellom sørspissen av Sør-Amerika, kjent som Kapp Horn eller Tierra del Fuego, og Sør-Shetland i Antarktis, like ved kysten av den Antarktiske halvøya. På veien over stredet og mot isen kan du lære mye om Antarktis, om de naturlige naturverkene og den fascinerende historien.

Dag 4
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

I beryktede farvann: "The Drake Shake"


Sted: Drakestredet

Drakestredet er kjent for å være noe av det tøffeste og mest ugjestmilde farvann i verden. Dette er stedet hvor to hav møtes; seilere sier at enten er dette «Drakelake» eller «Drakeshake».

Dag 5-13
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day5-13.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Vinterlandskap så langt øyet kan se


Sted: Antarktis

Antarktis er endeløs hvit villmark full av overveldende landskap av natur og dyreliv. På denne spesielle turen planlegger vi å krysse polarsirkelen på breddegrad 66° 33’ 39’’. Vi kommer til å gå i land på flere plasser og vi kommer til å tilby aktiviteter som vandringsturer, kajakkturer og trugeturer. Du kan til og med få sjansen til å tilbringe en natt i land i telt.

Se hvordan vinterlandskapet Antarktis ser ut om sommeren, og gå der få har vært før deg. Besøket på Sør-Shetlandsøyene er noe å se frem til. Deception Island, Half Moon Island og Yankee Harbour har alle variert landskap, fantastisk dyreliv og spektakulære fotomuligheter. Den smale Errera kanalen tilbyr en storslått passasje til og fra Cuverville Island. Neko Harbour er beitefelt for den sjenerte vågehvalen.

På Paradise Harbour kan vi få til de sjeldne fastlandslandingene, her finner du også noen av de fineste utsiktene over antarktishalvøya. Lemairekanalen er kjent for å være et av de vakreste stredene i Antarktis, og Peterman Island er et flott sted for isfjell og hval. På den britiske basen Port Lockroy vil du få ett innblikk i hvordan livet på base i Antarktisk på 1950-tallet var. Wilhelmina Bay er beitested for hval og sel, og var en fortrukket jaktsted for hvalfangere tidligere. Bevis på dette kan du blant annet se på det delvis nedsenkete vraket av et norsk hvalfangstskip. Vi kan ta en nærmere titt på dette vraket ved hjelp av Polarcirkelbåtene.

Den 48 km lange Antarctic Sound er hjem til rundt en halv million Adélie pingviner, samt bøylepingviner, leopardsel og spekkhoggere. På Brown Bluff gjør vi kanskje en landing, og kan gå langs stranden og se på «lavabombene! Fra den gamle vulkanen og alle pingvinene her. Det er også mulighet til å gå til utsiktspunktet over landingsstedet. På Detaille Island finner vi den tidligere geologi – og metrologi basen «Base W» fra British Antarctic Survey. På Horseshoe Island vil vi se en nesten autentisk og fullstendig utstyrt britisk forskningsstasjon fra 1950-tallet.

Dag 14
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Kurs mot nord


Sted: Drakestredet

Etter ni uforglemmelige dager I Antarktis, tar MS Fram oss trygt tilbake over det berømte Drakestredet. 

Dag 15
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Minner fra ekspedisjonen


Sted: Drakestredet

Seilingen fra Antarktis halvøya til Ushuaía, sørspissen I Argentina er rundt 40 timer I fint vær. På turen nord, vil vi fortsette med foredrag og oppsummering av opplevelsen i Antarktis.

Dag 16
Ushuaia_ ©Rita Melville_Day 16_1200x600 copy.png

Slutten på et eventyr, begynnelsen på et annet?


Sted: Ushuaia/Buenos Aires

I Ushuaía kan du enten bli med på en valgfri utflukt eller reise rett til flyplassen for flyet til Buenos Aires. I Buenos Aires kan du enten fly hjem eller tilbringe tid på vårt etterprogram til Tigre Delta eller de utrolige Iguaçu Falls.

Februar 2017 and 2018

Sted Buenos Aires, Argentina
Om bord
Opplevelser

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Buenos Aires.