Reise til Antarktis under sensommersolen

Reise til Antarktis under sensommersolen

Reise til Antarktis under sensommersolen

Reise til Antarktis under sensommersolen

Reiseinformasjon 24 dager MS Maud
Avgang
7. mars 2025
Pris fra
kr 111 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Fantastisk dyreliv i Antarktis

Utforsk det fantastiske frosne kontinentet i høysesongen for hvalsafari, for da kommer det mengder med forskjellige arter for å livnære seg på krill. Det er også tiden da pingvinkyllinger lærer seg å svømme og spise selv, og når sensommerens solnedganger maler islandskapet i farger av rosa og oransje.

Vidunderlige øyer i de sørlige hav

På Falklandsøyene er det forblåste, grønne åser og hvite sandstrender, og ikke minst, mange skjulte perler og mye sjarm. Selv om det er et rikt dyreliv her, kommer det ikke i nærheten av det Sør-Georgia har å tilby, der strendene bugner av sel, pingvin og andre sjøfugler. Herfra drar vi til den flotte byen Buenos Aires, der det blir et siste tangostopp.

Reise til Antarktis under sensommersolen Reise til Antarktis under sensommersolen
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Nydelige Santiago

  Start eventyret med stil

  Turen starter med en overnatting i Santiago, det energiske og kulturelle hjertet av Chile. Byen er fullpakket med museer, nydelig arkitektur og gode restauranter, så her får du alt du kan forvente av en søramerikansk hovedstad. Det er et vell av severdigheter og attraksjoner å se her, og det er bare tiden, ikke utvalget som setter begrensningene. Hvis du har tid kan du stikke innom fiskemarkedet Mercado Central, der du kan smake den klassiske chilenske sjømatstuingen caldillo de congrio.

  Med så mye å by på, er det en god idé å utforske hovedstaden, så kom gjerne noen dager før. Vi tilbyr også en valgfri Sør-Amerika-tur til vinområder, eller en chilensk Patagonia-tur, som begge er førprogrammer.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Nydelige Santiago

 • Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Punta Arenas – Chiles sørlige havn

  Gjør deg klar for eventyr

  Vi drar fra Santiago tidlig om morgenen og flyr til Punta Arenas, som er den største byen i chilenske Patagonia. Dette er et sted fra den gamle verden, med romantisk sjarm og oppdagelser rundt hvert hjørne. Dette er også en av de sørligste byene i verden.

  Ekspedisjonsskipet MS Maud venter på deg. Etter ombordstigningen er det en obligatorisk helse- og sikkerhetssjekk for alle. Senere vil du møte noen av mannskapet, og selvfølgelig ekspedisjonsteamet, som vil være dine guider, verter og ditt reisefølge.

  Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Punta Arenas – Chiles sørlige havn

 • Dag 3-5
  Til sjøs

  Seil langs Drakestredet

  Gjør deg klar for eventyr i Antarktis

  På vei sørover mot Antarktis, får vi oppleve det legendariske Drakestredet, en seiltur på to dager med sjøforhold som kan variere drastisk. Stredet er oppkalt etter Sir Francis Drake, som tilfeldigvis oppdaget det da båten hans ble blåst sørover av den kraftige vinden.

  Besøk vitenskapssenteret om bord og finn ut hva som venter på deg. Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag om Antarktis og dets historie, dyreliv og økosystemer. Du lærer også hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og skånsomt for naturen som mulig, og du får mer informasjon om vitenskapsprosjektene du kan bli med på.

  Bruk denne tiden til å kose deg med alle bekvemmelighetene om bord. Slapp av i boblebadene eller badstuen med panoramautsikt, hold utkikk etter isfjell, hvaler og albatross på dekk, eller slapp av i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-5
  Til sjøs

  Seil langs Drakestredet

 • Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

  Det er ikke noe som kan forberede deg på ditt første syn av Antarktis enorme, frosne skjønnhet. Det flyter isfjell som er formet av naturen i sundet. Bøylepingviner, ringpingviner og adeliepingviner holder øye med oss fra land, mens sjøfuglene svever over oss. Naturen bestemmer.

  Her tilbringer vi fem spennende dager med å utforske flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlandsøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi kan seile inn i en oversvømt vulkancaldera, eller gå i land i iskalde bukter der rester av hvalfangstutstyr fortsatt ligger forlatt. Du kan også få muligheten til å padle kajakk blant isfjell og sel, eller være med på en tur med truger til et sted med nydelig utsikt.

  Fugleentusiaster bør holde øye med himmelen etter antarktiske sjøfugler som joer, stormfugler og terner. Ved å delta på forelesninger om bord og foredrag på land, får du lære mer om dette dyrebare økosystemet og hvordan vi alle kan beskytte det for fremtiden.

  Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden

 • Dag 11-12
  Til sjøs

  Cruise i Sørishavet

  Slapp av på havet mens vi setter kursen mot Sør-Georgia

  Etter fem uforglemmelige dager i Antarktis, snur vi og vender nordover igjen gjennom Drakestredet. Du får god tid til å slappe av om bord mens vi seiler mot Sør-Georgia.

  I Sør-Georgia kan du se frem til å utforske en øygruppe med imponerende og mangfoldig dyreliv. Mens vi seiler kommer ekspedisjonsteamet til å informere deg om hva du kan forvente. I tillegg gir de deg informasjon om Sør-Georgias fauna, historie og geologi, samt fortellingene om de uredde norske hvalfangere fra tidligere tider.

  Dag 11-12
  Til sjøs

  Cruise i Sørishavet

 • Dag 13-15
  Sør-Georgia

  Serengeti i Sørishavet

  Utforsk det dyrelivsrike Sør-Georgia

  Det rike dyrelivet på Sør-Georgias har gitt det kallenavnet «Serengeti of the Southern Ocean». Den unike beliggenheten uten havis, gjør øya til et hekkested for store kolonier av pingviner, samt andre sjøfugler og seler. Faktisk er det et viktig fugleområde, og hjemsted til albatrosser, stormfugler, toppskarv, havsuler og terner.

  I løpet av de tre dagene vi har til rådighet i området, skal vi gå i land så ofte vi kan for å utforske villmarken og dyrelivet. Vi skal også prøve å komme til Grytviken, som er det siste hvilestedet til den legendariske, antarktiske oppdageren sir Ernest Shackleton. Ekspedisjonsruten er som alltid styrt av naturen, men vi tar alltid hensyn til det for å gi deg den beste mulige opplevelsen.

  Dag 13-15
  Sør-Georgia

  Serengeti i Sørishavet

 • Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi seiler til Falklandsøyene

  Slapp av og reflekter på sjøen

  Når vi fortsetter utforskningsreisen, er det tid til å stoppe opp og reflektere over reisen vår. Hva med å fordype deg i de lærerike foredragene fra ekspedisjonsteamet, slik at du blir bedre kjent med reisemålene våre. Kanskje du lærer om hvordan tektonisk aktivitet formet fjellkjedene vi seiler forbi, så undersøker vi steinprøver, iskjerner eller rekonstruksjon av skjeletter i skipets Vitenskapssenter.

  Hvis du vil trene både kropp og sinn, kan du kjøre på i treningsstudioet for å få blodet til å pumpe. MS Maud har mange fasiliteter om bord for at du skal trives, så hva med å sette deg god til rette i panoramabadstuen, eller bare kose deg ute på dekk i en badestamp mens du ser naturen gli forbi. Valget er ditt.

  Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi seiler til Falklandsøyene

 • Dag 18-20
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

  Bli med på fugletitting og gåturer på disse grønne øyene

  Falklandsøyene byr på flotte landskap og hvite sandstrender fulle av fugleliv. Bare en og annen gård er å se i det vidstrakte landskapet. Her er det gresskledde åser og villblomster, som står i stor kontrast til den blendende hvitheten i Antarktis. Det blir også en felles gåtur rundt Stanley, og du får se Jubilee Villas Gardens, Christ Church Cathedral og verftsmuseet Historic Dockyard Museum.

  Landingene, gåturene og utfluktene avhenger som alltid av værforholdene. Vi håper på å besøke albatross- og pingvinkolonier, som ofte deler plass med seler – og vi prøver å komme så nære vi kan uten å forstyrre dem.

  Dag 18-20
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

 • Dag 21-23
  Til sjøs

  Den siste strekningen

  Nyt de siste dagene på sjøen

  Med Antarktis, Sør-Georgia og Falklandsøyene bak oss, er det på tide å slappe av og lade batteriene mens vi reiser til den siste anløpshavnen. Tilbring tid med nye venner og nyt godt av ekspertisen til ekspedisjonsteamet ditt de siste tre dagene sammen mens vi seiler nordover til Buenos Aires.

  Hvordan avslutter du et 23-dagers eventyr til havs omgitt av noen av de mest fjerntliggende og storslåtte landskapene som er kjent for menneskeheten? Svaret er: det gjør du ikke. Opplevelsen vil leve videre i minnene dine og kunnskapen du nå har fått, og i bildene og historiene du tar med tilbake til venner og familie. Vi håper at opplevelsen av ekspedisjonscruiset har vært inspirerende, og at respekten din for naturen og lidenskapen for å beskytte den har blitt fornyet.

  Dag 21-23
  Til sjøs

  Den siste strekningen

 • Dag 24
  Buenos Aires

  En siste tango

  Gå i land og kos deg i denne fantastiske byen

  Dette er hjemstedet til et stolt og mangfoldig samfunn av porteños, eller «folket fra havnen», og Buenos Aires er en sanselig blanding av tidligere europeisk storhetstid og det fargesprakende latinamerikanske.

  Det er mange steder å utforske, blant annet mange parrillas som serverer autentisk argentinsk biff. Eller kanskje du vil vise frem danseferdighetene dine i den berømte fødebyen til tangoen.

  Etter et så fantastisk eventyr, hvis du ennå ikke er klar for å reise hjem, kan du bli med på et av våre valgfrie etterprogrammer og bli litt lenger.

  Dag 24
  Buenos Aires

  En siste tango

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
7.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Punta Arenas før ekspedisjonscruiset.

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 570 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: