Utforsk Sør-Atlanteren, Antarktis og Patagonia

Patagonia, Argentina - Kapp Horn og Chilenske fjorder

Utforsk uberørte landskap og isfjell på sitt aller beste i Antarktis, helt i begynnelsen av sesongen. Denne reisen er et eventyr for dyreelskere - vær på utkikk etter hval, sjøløver, delfiner og migrerende pingviner! Fra Montevideo tar MS Midnatsol deg med på en 18 dagers ekspedisjon til Valdes-halvøya i Patagonia og videre til Falklandsøyene, før vi setter kursen mot den siste utpost - Antarktis. På reisen tilbake besøker vi Kapp Horn og Chiles ekstreme fjorder, på vei mot vår siste destinasjon, Punta Arenas.

 • Reis til destinasjoner med så utrolige natur- og dyreopplevelser at få steder på jorden kan matche det
 • Opplev et fristed for ville dyr og fugler - blant annet pingviner som vender tilbake fra sjøen for å klekke og et drøss av hvaler
 • Legg ut på en ekspedisjo tidlig i sesongen, når Antarktis er i sin mest hvite og uberørte tilstand
 • Ta del i vårt omfatte program om bord, med blandt annet populærvitenskapelige foredrag og tilgang til vitenskaps- og fotosentere

Oversikt

Turen starter i Montevideo, hovedstaden i Uruguay, hvor du kan bli med på en guidet tur i byen før seilasen begynner. Deretter setter vi kursen mot Antarktis og første stopp i Valdés-regionen. Dette er et av høydepunktene i Argentina. Dyrelivet i sjøen er helt unikt, og du får se noen av verdens største sjøpattedyr i sitt naturlige habitat.

Neste stopp er Puerto Madryn. Her kan du bli med på utflukter som hvalsafari eller fotturer i fantastiske omgivelser. Vi fortsetter mot Falklandsøyene hvor vi går i land flere steder, og du kan bli med på fotturer eller fuglesafari. Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene. Dette er en fargerik by hvor du kan se mange bevis på den britiske arven, som røde telefonbokser og hele seks engelske puber. Utforsk byen på egenhånd eller bli med på en av utfluktene vi tilbyr.

Eventyrlige opplevelser på det store hvite kontinentet

Når vi kommer til Antarktis, er du faktisk i et av verdens mest øde områder! Vi skal besøke forskningsstasjoner, gamle hvalfangerstasjoner, gå i land på spektakulære steder og ha temadager om bord. Bli med ekspedisjonsteamet på fotturer, se pingviner, sel og kanskje hval på nært hold. Utforsk havet og isen fra kajakk eller småbåter.

På vei tilbake seiler vi forbi Kapp Horn. Det var her sjøfarere måtte passere hvis de ville komme seg fra den ene siden av Amerika til den andre, før Panamakanalen ble laget. Vi skal prøve å gå i land, selv om stedet er beryktet for høye bølger og vanskelige forhold. Så fortsetter vi gjennom de chilenske fjordene, før vi kommer vi til Punta Arenas, som er siste stopp før den flyreise hjem.

Singeltilbud

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsseilas i 2017

Ønsker du å reise på egenhånd i 2017? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.

Bestillingsvilkår: Tilbuder gjelder kun nye bestillinger, og ikke suiter. Tilbudet gjelder kun på selve seilaset, ikke evt. fly og hotell. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kan kombineres med Ambassadørrabatt på 5 %. Vennligst merk Hurtigrutens fleksible prissetting og at priser kan endre seg. Den laveste tilgjengelige prisen oppgis alltid ved bestilling.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • En natt på hotell inkl frokost i Montevideo før reisens start.
 • Transfer i Montevideo mellom hotell og skip, med orientering.
 • Transfer mellom skip og flyplass i Punta Arenas.
 • Flyreise mellom Punta Arenas og Santiago de Chile på økonomiklasse.
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

22 oktober 2017

Avreisehavn Montevideo, Uruguay
Dag 1
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png
Bilde: Shutterstock Bilde

I kolonitidens sentrum


Sted: Montevideo

Ferden starter med en overnatting i Montevideo. Besøk Ciudad Vieja (gamlebyen) med bygninger fra 1700-tallet, pulserende Mercado del Puerti, travle Avenida 18 de Julio med sine mange teatre, museum og kunstgallerier, og de hvite sandstrendene som omringer byen.

Dag 2
Montevideo_ ©Shutterstock_Day 2._1200x600.png

Alle mann om bord!


Sted: Montevideo, Uruguay

Denne morgenen går du ombord på MS Midnatsol, og eventyret begynner!

Dag 3
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day3-6-10-15.png

Din basecamp til sjøs


Sted: Sør-Atlanterhavet

Vi tilbringer en dag til sjøs mens vi seiler mot Valdés-halvøya. Ta deg tid til å bli kjent med de andre eventyrerne om bord, sjekk ut Explorer-rommet eller len deg tilbake og nyt utsikten fra dekk. Ekspedisjonsteamet om bord byr på fascinerende og informative samtaler om historie og biologi i områdene vi passerer.

Dag 4
1200x600_Peninsule_Valdes_©Shutterstock_day4.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Det rike dyrelivet


Sted: Peninsula Valdez

Du kan glede deg til en og en halv dag i Valdézområdet! Når det kommer til dyreliv i Argentina, er dette et absolutt høydepunkt. Her kan du oppleve noen av de største marinedyrene i sitt naturlige miljø. Vi vil også besøke den fantastiske Puerto Madryn. 

Dag 5
Peninsula Valdez_ ©Shutterstock_Day 5_1200x600.png

Naturen på sitt beste


Sted: Valdezhalvøya

Valdezhalvøya er et naturreservat som står på UNESCOS verdensarvliste.  Halvøya ligger på Argentinas østlige Patagoniakyst, og denne rart formet øya har noe av landets rikeste dyreliv, med elefantseler, Magellan-pingviner, sørkaper og mange forskjellige fugler.

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day3-6-10-15.png
Bilde: Trond Gransmoe Johnsen Bilde

Vi seiler sørover


Sted: Sør-Atlanterhavet

Vi setter kursen sør mot Falklandsøyene i Sør-Atlanteren, 772 kilometer nord for Kapp Horn og 1600 kilometer fra Antarktis. Mens vi er på havet vil det være en rekke presentasjoner om regionens historie og dyreliv.

Dag 7
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day7-9.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Møt de lokale


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene består av to store øyer og 700 mindre øyer, med totalt rundt 3000 innbyggere. På det vestligste bosatte punktet på Falklandsøyene vil du se ødeliggende gårder som har vært i samme familie i seks eller syv generasjoner. Sauene beiter sammen med enorme kolonier av albatross, klippehopperpingviner og andre pingviner, mens rovfuglen brungumpkarakara patruljerer himmelen og sebragåsa beiter i vannkanten. Vi besøker en lokal familie og få servert kake og forfriskninger.

Dag 8
Falklands_ ©Theme media_Hilde Foss_Day 8-1200x600.png

I pingvinenes rike


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene er et underverk med villdyr og natur. Det er et uforurenset område med klar blå himmel, lang horisont, store, åpne områder og vakre hvite sandstrender.  Pingvinene vil komme nær og stoppe opp og se opp på deg, før de fortsetter på sin ferd og ignorerer deg totalt. Dette gir deg fantastiske fotomuligheter.

Dag 9
Port Stanley_ ©Arnau Ferrer_day 5_1200x600.png

Utforsk til fots


Sted: Falklandsøyene

Stanley, Falklandsøyenes hovedstad, er et fantastisk utgangspunkt for forskjellige utflukter vi tilbyr i dette området. Byen er også enkel å oppleve til fots, siden blant annet butikker, museum og Stanleys livlige puber ligger sentralt ved havnen.

Dag 10
1200x600_Drake Passage_©Hurtigruten_day3-4-14-15.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

En dag for overraskelser


Sted: Sør-Atlanterhavet

I morgen er vi i Antarktis! Du vil snart finne ut om ditt fantasibilde av Antarktis stemmer med virkeligheten. Vi fyller sjødagen med forberedende øvelser; godbiter av informasjon som gir deg et best mulig lerret for å male ut opplevelsene som kommer. Vår Polarfilmfestival vil fortsette i forelesningssalen.

Dag 11-14
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day11-14.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Lykke til i isolerte Antarktis


Sted: Antarktis

Nå er du i et av de mest øde områdene i verden!

Vi besøker steder som tidligere var okkupert av hvalfangere, og utforsker de endeløse hvite omgivelsene. Kom på land og bli med ekspedisjonsteamet når vi hilser på pingviner, seler og, forhåpentligvis, hvaler. Nyt utflukter, turer i kajakk og generell utforsking av havet og isen i mindre båter.

Vær, vind og isforhold dikterer programmet og timeplanen. Sikkerhet er alltid førsteprioritet for oss, og kapteinen bestemmer den endelige seilingsplanen i løpet av reisen.

Mens vi er i Antarktis vil vi prøve å gå i land på flere steder. Blant stedene vi besøker er Cuverville Island, hjem til en av de største koloniene av bøylepingviner. Vi prøver også å utforske Neko Harbour, perfekt plassert helt innerst i Andvord Bay; Paradise Harbour, som fikk navnet sitt av hvalfangere i løpet av forrige århundre; Wilhelmina Bay eller "Whale-mina Bay" som det også kalles grunnet sin fantastiske natur og knølhval-populasjon i desember; den flytende isen i Antarktissundet; og Brown Bluff, som du vil kunne kjenne igjen på de 750-meter høye toppene som dominerer landskapet.

Etter å ha utforsket dette magiske kontinentet, setter vi igjen kursen mot Sør Amerika.

Dag 15
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

I polareventyrernes fotspor


Sted: Drakestredet

Drakestredet var beryktet blant de tidligere polfarerne, og er en unik reise som bare noen få har hatt sjansen til å oppleve. Du kan bruke denne dagen på sjøen til å oppsummere opplevelsene du hadde i Antarktis, sortere bilder eller bare slappe av på dekk. 

Dag 16
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day16.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

Den store prestasjonen


Sted: Kapp Horn og chilenske fjorder

Dersom man lister opp de mest mytiske stedene på jorda, står Kapp Horn høyt på listen. Før Panamakanalen ble ferdig, måtte alle som skulle fra den ene til den andre siden av Amerika seile forbi de berømte steinete øyene her. Vi vil gjøre vårt beste for å få til en landing på Kapp Horn, men dette området er kjent for høy sjø og utfordrende forhold, så dersom vi får dette til vil det være en stor prestasjon. 

Dag 17
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day15.png

Ulikt alt annet i verden


Sted: Chilenske fjorder

På vei mot Punta Arenas seiler vi gjennom noen av de villeste og mest imponerende landskapene som finnes på jorden. De chilenske fjordene er dype med høye fjell og isbreer som kalver i sjøen. Nyt den fantastiske utsikten fra dekk, eller bli med i land for å utforske området, som Darwin gjorde for 180 år siden.

Dag 18
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

En ekspedisjon er over


Sted: Punta Arenas / Santiago de Chile

Dessverre må hvert eventyr ha en slutt. Når vi når Punta Arenas, som ligger ved enden av Magellanstredet, er det på tide å ta farvel til alle nye venner og crewet. Hjemreisen starter med fly til Santiago de Chile. 

Ankomst 8 November 2017

Sted Santiago, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Alt du trenger å vite om en reise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord på MS Midnatsol

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Antarktis har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Montevideo og Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.