De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

Reiseinformasjon 13 dager MS Maud
Avganger
9 avganger mellom aug 2022 og aug 2023
Pris fra
kr 37 238
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på en unik sjøreise langs og rundt De britiske øyer, og opplev dyrelivet, naturen og den spesielle historien på disse spennende destinasjonene.

Natur og historie

Vi seiler fra Dover, langs sørkysten av England, og oppover langs vestkysten av De britiske øyer til Hebridene, før vi returnerer til Dover via forskjellige havner. På denne ekspedisjonen er det mye å utforske, og vi tar for oss England, Wales, Nord-Irland, Isle of Man, Irland, Skottland og Hebridene. Se hvordan naturen og historien har formet kulturen på hver destinasjon. Rundt billedskjønne landsbyer og historiske landemerker finner vi vill natur, vakre kyststier og imponerende naturlige landformer.

Erfarent ekspedisjonsteam

Fugleentusiaster kan glede seg til å oppleve fuglelivet på Rathlin Island og den største kolonien av sjøfugl i Europa på UNESCO-øygruppen St Kilda. Du vil lære om historien til Isle of Man og Waterford i Irland, og får oppleve den vakre naturen i Devon. Nyt utsikten på whisky-øya Islay, og la deg imponere av den naturlige akustikken i Fingal’s Cave på Staffa.

Det blir tydelig at et ekspedisjonscruise er den beste måten å reise på når vi seiler mot fjerntliggende destinasjoner som få har besøkt, og tar deg med på landinger med det kunnskapsrike og erfarne ekspedisjonsteamet.

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje
 • Dag 1
  Dover, England

  Reisen begynner

  Estimert tid for avreise er 18:00

  Før du kommer om bord i skipet i dag, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske kystbyen Dover som byr på et fantastisk middelalderslott.

  Det komfortable ekspedisjonsskipet MS Maud vil være klart og venter på deg i Dover havn. Etter at du har gått om bord i skipet og sjekket inn, vil du få en vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som er praktisk i uforutsigbart vær. Du vil ha tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske skipet før du blir med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen før avreise.

  Og så kan vi dra av gårde! MS Maud setter seil ut fra Dover og langs sørkysten av England, for en eventyrlig seilas helt opp til Hebridene og rundt de forskjellige øyene og kystlinjene i De britiske øyer.

  Du vil bli tatt imot av det vennlige og energiske ekspedisjonsteamet. De vil forberede deg på de spennende dagene som ligger foran oss, men første prioritet er å ta deg gjennom viktige helse- og sikkerhetsprinsipper for å sikre at du og dine medreisende er trygge og godt ivaretatt gjennom hele sjøreisen.

  Strekk på sjøbeina ute på dekk, og gjør deg kjent med de forskjellige områdene på skipet – ditt nye hjem for de neste 13 dagene. Senere blir det middag, det første av mange deilige måltider om bord på skipet. Hev glasset med kapteinen og mannskapet, og skål for en fornøyelig ekspedisjon sammen.

  Merk at dette er et ekspedisjonscruise. Det betyr at rekkefølgen på stoppestedene kan endre seg på grunn av lokale omstendigheter.

  Dag 1
  Dover, England

  Reisen begynner

 • Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

  Nyt en idyllisk dag til sjøs med mye å ta seg til. Du vil ha godt med tid til å slappe av og virkelig komme i riktig modus for ekspedisjonscruiset. Nyt utsikten fra MS Mauds brede observasjonsdekk, dykk inn i en god bok med noe ferskt bakverk fra Fredheim restaurant, eller benytt deg av treningsrommet og boblebadene.

  Du vil også bli invitert på foredrag med ekspedisjonsteamet, som er erfarne oppdagelsesreisende som deler sin omfattende kunnskap om De britiske øyer med deg. Temaene vil variere hver dag, og vil ofte være relevante for området vi seiler i den dagen. Kanskje du lærer om historien til Wales en dag og kysten av Pembrokeshire den neste. Opplevelsen blir enda bedre når du har mer informasjon og kjenner historien og spesifikke detaljer. Den profesjonelle fotografen vår om bord gir gode tips og triks til å ta de beste bildene av landskap og dyreliv.

  Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

 • Dag 3
  Fishguard, Wales

  Sjarmerende landsbyer og forhistoriske fort

  Vår første anløpshavn på vår ekspedisjon blant De britiske øyer er den sjarmerende fiskerlandsbyen Fishguard, som ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire. Landsbyen er delt i to av en bratt ås. Den opprinnelige landsbyen og havnen ligger i Lower Town, mens den ‘nye’ delen ligger på toppen av en klippe, med spektakulær utsikt.

  Fishguard var stedet for den siste invasjonen av Storbritannia, da franskmennene kom i 1797. På det lokale biblioteket kan du se et 30 meter langt tapet i ’Bayeux’-stil som viser invasjonen.

  Fra Lower Town kan du utforske de gamle skogområdene i Gwaun Valley, som strekker seg mot Preseli Hills. Du kan følge en sti som gir utsikt mot elva Gwaun, Llanychllwydog-steinene fra middelalderen, St Brynach’s Church og Dyffryn Arms pub, som drives av den lokale legenden Bessie. Hvis du setter pris på vakre hageanlegg, bør du dra til hagene ved Dyffryn Fernant.

  I utkanten av Fishguard kan du ta en spasertur opp til Castle Point og ruinene fra Fishguard Fort. Herfra får du en fantastisk utsikt over havnen. Du kan også gå videre på kyststien Pembrokeshire Coast Path herfra.

  Lenger vest for Fishguard kan du ta en spasertur på kyststien på Pencaer Peninsula, med utsikt mot fyrtårnet Strumble Head. Dette er også et godt sted for å se sjøfugl, sel og nise.

  Det ligger ellers flere bygdeborger fra jernalderen, bosettinger og gravhauger fra nyere steinalder i området. Rundt 30 minutter fra Fishguard finner du de rekonstruerte rundhusene ved Castell Henllys, der guider i kostyme forteller historien om den lokale demetere-stammen.

  • Inkludert Buss til St. David’s
  Dag 3
  Fishguard, Wales

  Sjarmerende landsbyer og forhistoriske fort

 • Dag 4
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

  Øya Rathlin ligger rett utenfor nordkysten av County Antrim, med bratte klipper, innsjøer og vidstrakte gressletter. Her ligger Nord-Irlands største sjøfuglkoloni.

  Denne L-formede øya med 140 innbyggere er bare 9,5 km lang og 1,6 km bred, og er perfekt å utforske til fots etter med sykkel. Velg blant forskjellige klippeturer eller de mange turstiene der du kan beundre den vakre naturen og nyte stillheten. Gå til Mill Bay, der du kan se seler leke i vannet eller sole seg på steinene.

  Besøk RSPB Seabird Centre, og et «opp-ned» fyrtårn som klamrer seg til klippene. Her kan du glede deg til å se sjøfuglkoloniene på nært hold, i tillegg til å få spektakulær panoramautsikt over kysten.

  Tusener av sjøfugler samler seg på øya for å hekke fra slutten av april til juli, blant annet lundefugl, lomvi, krykkje, alke og havhest. Nord-Irlands eneste par hekkende alpekråke holder også til på Rathlin, og i den senere tiden har man hørt fuglesangen til den vanligvis stille åkerriksen for første gang på 30 år.

  Besøk Boathouse Visitor Centre, og lær om øylivet, lokal historie og de mange historiske skipsvrakene som ligger i farvannet rundt øya. Lokale sagn sier at da Robert the Bruce tok tilflukt på øya i 1306, ble han inspirert til å returnere til Skottland og kjempe for kronen etter å ha studert utholdenheten til en edderkopp.

  Bare en kort ferge- og kjøretur unna ligger Giant’s Causeway, som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er den største attraksjonen i Nord-Irland. Den er et fengslende syn – 40 000 sammenflettede heksagonale basaltsøyler, formet av vulkansk aktivitet for over 60 millioner år siden.

  • Inkludert Øybesøk på Rathlin
  Dag 4
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

 • Dag 5
  Øya Iona, Skottland og Staffa, Skottland

  Pilegrimer og lundefugl

  Iona er kjent for mystiske kristne forbindelser, og er en fredelig liten øy utenfor kysten av Mull i de Indre Hebridene. Det restaurerte klosteret er fremdeles et mål for pilegrimer, men det er mye mer å se her, blant annet vakre strender, et rikt dyreliv og den vakre St Columba’s Bay.

  Iona har vært et viktig religiøst sted siden det sjette århundre, men klosteret ble plyndret av vikingene flere ganger mellom 795 og 825. I dag kan du utforske dette hellige stedet og den restaurerte kirken. Det sies at 48 tidligere skotske konger er begravet på kirkegården, og også irske og norske konger – se om du kan finne dem!

  Det er en populær fottur opp til Dun I som starter fra klosteret. På toppen er du på Ionas høyeste punkt, og vil kunne se St Columba’s Bay og Treshnish Isles. Mens du er der oppe kan du se etter ‘Natural Well’, også kalt ‘Well of Eternal Youth’ (kilden til evig ungdom). Du kan jo prøve å sprute litt av dette angivelig mirakuløse vannet i ansiktet? Det befinner seg i en kløft mellom to steiner når du går nedover mot nord.

  Herfra drar vi til de vakre, fjerntliggende Treshnish Isles, en gruppe karakteristiske små øyer med et rikt dyreliv, som hekkende lundefugl, kolonier av svartfotkrykkje, alke og lomvi, i tillegg til gråsel.

  Fingal’s Cave, udødeliggjort av musikken i Mendelssohns ouverture Hebridene, ligger på grotteøya Staffa, og er kjent for å ha en fantastisk naturlig akustikk. Basaltsøylene er en nordlig utvidelse av Giant’s Causeway i Nord-Irland. På en stille, klar dag kan det være mulig å gå i land for å se fargen i vannet inne i grotten, men søylene i seg selv kan også ses fra havet.

  • Inkludert Iona Abbey fri flyt
  Dag 5
  Øya Iona, Skottland og Staffa, Skottland

  Pilegrimer og lundefugl

 • Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

  Steinete St Kilda kan kun beskrives på én måte: vill. Besøket vårt på denne vindfulle øygruppen med fantastiske sjøklipper og røff sjø avhenger 100 % av været, men hvis vi kan gå i land kan du vente deg en uforglemmelig opplevelse. De er det eneste stedet som er oppført på UNESCOs verdensarvliste to ganger, og det er selve juvelen i National Trust for Scotland.

  De omkringliggende staurene og øyene, som er levninger etter et vulkansk krater, fungerer som hyller for tusenvis av hekkende sjøfugl. Vågehval frekventerer også området. Hvis du er heldig får du se en i farvannet rundt de kuperte øyene. Dette var en gang Storbritannias mest fjerntliggende øysamfunn, men i 1930, etter 4000 års kontinuerlig beboelse, ble innbyggerne på St Kilda evakuert etter eget ønske. Det lille museet som består, er et vitnesbyrd på hvor tøft livet var på denne utsatte øya.

  Når du setter fot på St Kilda vil du imidlertid snart se at øya er langt fra ubebodd – den er hjem til et mangfold av sjøfugler, blant annet 60 000 par havsuler – den nest største sulekolonien i verden! Det er gode muligheter for å se mange andre sjøfugler, som lundefugl, havhest, lomvi og svartfotkrykkje Det er derfor St Kilda anses for å være en av de viktigste sjøfuglkoloniene i Europa.

  I tillegg til fugler, kan det hende du får øye på andre øyboere hvis du ser godt etter. En gammel sauerase – soay-sauen – lever fritt her. Det samme gjør flere andre sjeldne arter som St Kilda-musen og -gjerdesmetten. Se om du kan få øye på dem!

  Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle ‘cleits’ – sirkulære steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl, før du drar tilbake til skipet og våre mindre primitive bespisningsalternativer.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

 • Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

  Stornoway er hovedstaden på Isle of Lewis & Harris, en øy som er kjent for å ha uberørte strender, neolittiske funnsteder og tweed-produksjon. Ta et steg tilbake i tiden når du utforsker gamle ruiner og ser de mystiske Callanish standing stones. Du kan også utforske den livlige sjøsiden og gatene i hovedbyen på øya.

  Stornoway var opprinnelig en vikingbosetting, og er nå hovedbyen på Lewis & Harris – én øy med to navn, ett for den nordlige delen og ett for den sørlige. Det er den største og nordligste øya i de Ytre Hebridene, som også er kjent som Western Isles. Gå ikke glipp av Lews Castle, et imponerende slott i nygotisk stil med utsikt over Stornoway havn. I tillegg til å besøke museet, kan du ta en spasertur rundt på området og nyte den uslåelige utsikten over havet. Eller kanskje du får lyst til å ta turen innom slottets egne whiskybar for en liten dram?

  Harris er kjent for tweed-stoffet i ull, og du vil se jakker, bukser og luer til salgs i butikker over hele øya – perfekte gaver eller suvenirer. Etter at du har besøkt butikker, museer og gamle slott anbefaler vi at du tar deg en spasertur.

  Et besøk til Lewis & Harris er ikke komplett uten å se Callanish standing stones (Calanais på gælisk), en magisk ring av monolitter med en mystisk opprinnelse. Et annet stemningsfylt sted er Blackhouse at Arnol, et totalrenovert, tradisjonelt bosted med stråtak, som gir et fascinerende innblikk i fortiden.

  Det er ellers mange ruter å velge mellom, siden Lewis er den flatere delen. Underveis bør du holde utkikk etter hjort, ørn, oter, havsule og sommerfugler. Den ville delen av denne fredelige øya tiltrekker seg naturentusiaster fra hele verden.

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

 • Dag 8
  Islay, Skottland

  Skotsk øyliv, destillert

  Gå i eventyrmodus, og sett fot på øya som er kjent for whisky, dyreliv og ullplagg.

  Islay kalles ikke ‘whiskyøya’ for ingenting. Det er ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med rundt 210 km kystlinje og mange rolige sandstrender. Du kan gå ut på en fantastisk fottur opp til klippene, og det er også en vakker golfbane på Oa Peninsula som er kjent for å være vanskelig.

  Islay syder av historie, med stående steiner og en steinsirkel som beviser at øya var bebodd i nyere steinalder. Islay var en gang kjent som Lordship of the Isles (Herrevelde over øyene), og du kan utforske den gåtefulle bosettingen Finlaggan som fortsatt er det viktigste arkeologiske funnstedet på øya, med en rekke keltiske kors rundt omkring.

  Islay er fugletitterens paradis, med over 200 fuglearter som tjeld, havsule, terne og storskarv, i tillegg til musvåk, myrhauk og havørn. Fra strendene er det noen ganger mulig å se delfin og hai, og hvis du er tålmodig kan det hende du får se havoter.

  Gå på oppdagelse i den sjarmerende lille byen Bowmore, med butikker, en interessant rund kirke og flere koselige puber og restauranter. Det er antakelig det eneste stedet i verden du kan spise hebride-pizza, toppet med krabbe og hummer.

  Det er mye kunst og håndverk i Bowmore, og du kan besøke keramikkmakere, quiltere og kunstnere i deres verksteder. Besøk Islay Woollen Mill, nær Bridgend, som lagde de skotskrutete klærne til Mel Gibson i Braveheart, og også Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Intet besøk til Islay er komplett uten et besøk til minst ett av de berømte destilleriene. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg og Bowmore er blant de mest kjente.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 8
  Islay, Skottland

  Skotsk øyliv, destillert

 • Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

  Ta med kameraet og gå ut på dekk idet vi seiler inn til Douglas – denne vakre innseilingen bør du ikke gå glipp av! Kanskje vi legger til kai for å utforske hovedstaden på Isle of Man, en sjarmerende øy full av karakter. Lær om øyas keltiske fortid og vikinghistorie, lær om utviklingen som en viktoriansk turistresort, eller utforsk den vakre, kuperte kystlinjen.

  I anerkjennelse av øyas mangfoldige marine og kystøkoystemer, samt samfunnsøkonomiske særpreg, har Isle of Man blitt utnevnt som UNESCO biosfærereservat, ‘et læringssted for bærekraftig utvikling’. Oppdag geologien, det marine livet og den maritime historien til kystlinjen på øyas tre Blueways Trails.

  Øya er spesielt interessant for tog- og motorentusiaster. Hvert år blir øya et mekka for motorsyklister, som vertskap for TT-konkurransen. Du kan også ta en tur med et historisk damptog, en gammel elektrisk trikk eller en heste-trikk, eller besøke de lokale museene Motor Museum og Motorcycle Museum.

  I Douglas får du en oversikt over øyas historie på Manx Museum, eller du kan ta en spasertur gjennom og utenfor sentrum i eget tempo. Et annet tips er å stikke innom St Thomas’ Church for å se de unike og fargerike murmaleriene av Nicholson.

  Nærliggende Douglas Head er et steinete frembrudd med utsikt mot Douglas havn. Her får du kanskje den beste utsikten på øya. Hold utkikk etter Tower of Refuge i Douglas Bay, som opprinnelig ble bygget som tilfluktssted for ofre for skipsvrak. Deretter kan du besøke Grand Union Camera Obscura, som har vært en turistattraksjon siden 1892.

  På motsatt side av øya kan du besøke imponerende Peel Castle. Dette var opprinnelig høyborgen til vikingkongen Magnus Berrføtt på 1000-tallet, og ble senere drevet av kristne misjonærer. Det sies at det spøker her. Fra slottet kan man noen ganger se sel og hai.

  • Inkludert Strandrydding på Isle of Man
  Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

 • Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingene i gamle Irland

  Velkommen til smaragdøya. I dag vil du gå i land i den eldste byen på Irland, grunnlagt av vikingene på 900-tallet ved et vadested i elva Suir. Waterford er en godt bevart liten by som fint kan ses til fots. Den er kjent for produksjonen av vakre krystallglass og sine norrøne røtter. Fantastisk gatekunst pryder murer og hus i denne kulturelle byen, så glem ikke kameraet.

  Ta en spasertur rundt vikingtriangelet, som er oppkalt etter den tresidede formen på de tusen år gamle bymurene som en gang omsluttet byen. Underveis vil du se Reginald’s Tower, som gir god utsikt fra toppen, og Bishop’s Palace Museum, et arkitektonisk smykke som huser mange skatter fra Waterfords fargerike fortid.

  For et autentisk innblikk i fortiden, kan du ta turen innom King of the Vikings museum, som ligger i ruinene av et kloster fra middelalderen. Her tilbys du en fantastisk virtuell virkelighet som viser skjeggete krigsherrer, stridsøkser og dragebåter.

  Besøk nærliggende Kilkenny Castle fra 1100-tallet – et av de tidligste steinslottene i normannerstil, eller nyt det vakre landskapet på en sykkeltur langs Waterford Greenway. Et besøk til Copper Coast UNESCO Geopark tilbyr spektakulær natur i tillegg til slottsruiner og en gammel steindysse.

  Og la oss ikke glemme at Waterford er produksjonsstedet til noen av verdens flotteste krystallglass, så et besøk på House of Waterford Crystal Visitor Centre er et must. Du bør også sette av tid til å stikke innom en tradisjonell irsk pub, som Munster Bar eller The Gingerman før du drar tilbake til skipet.

  • Inkludert En spasertur gjennom vikingtriangelet
  Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingene i gamle Irland

 • Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Vakker natur, historie og et rikt dyreliv

  Denne fortryllende øygruppen rundt 50 km fra kysten av Cornwall byr på vakker natur, lite folk og uberørte øyer og holmer. Den har blitt sammenlignet med et tropisk paradis, men farvannet rundt kan også være røft. Hvis sjø- og værforholdene tillater det, vil vi tilbringe dagen her. Øyene er dekket av heilandskap, med fantastiske sandstrender, og omgitt av turkist hav og rev. Her anbefaler vi at du tar deg en spasertur langs den vakre kysten.

  Øya Tresco er perfekt å utforske til fots, og her ligger den kjente Tresco Abbey Gardens med 20 000 planter, derav mange subtropiske arter. Du kan også utforske slottsruinene, Valhalla Museum som inneholder en interessant samling av gallionsfigurer fra skip, eller ta en spasertur på de hvite sandstrendene. Skulle forholdene tillate det, sikter vi mot å gjøre en strandrydding på denne sjarmerende øya.

  Vi deler opp tiden vår i området, og du kan også velge å besøke St. Mary’s – den største av øyene – med steinete viker, arkeologiske funnsteder og sjarmerende Hugh Town. Utforsk byen og smak på ferskfanget sjømat mens du nyter den vakre utsikten over øya.

  Det er ellers mye annet å se og gjøre på St. Mary’s. Du kan for eksempel besøke Phoenix Craft Studios, som er et kooperativ av individuelle kunstnere og håndverkere, sjekke ut Tamarisk Gallery eller stikke innom Longstone Café for cream tea eller en lunsj.

  Alternativt kan du bli med på en tur rundt øyene, der vi passerer steder hvor skip har forlist, ser seler som soler seg på steinene, og seiler rundt fuglereservatet Annet for å se lundefugl og flere andre hekkende sjøfugl.

  • Inkludert Strandrydding og Tresco Abbey Gardens
  Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Vakker natur, historie og et rikt dyreliv

 • Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons gleder

  Den billedskjønne elvebredden til elva Dart markerer ankomsten til den vakre kystbyen Dartmouth som har en lang og rik maritim historie og kultur. Det finnes mange slott, fort og herregårder, frodig landskap og fantastisk natur i dette området.

  Vi vil ankre opp og være en kort båttur fra kysten. Du kan utforske denne sjarmerende byen på egenhånd, eller bli med på en av våre valgfrie utflukter for å lære mer om den fascinerende byen og området rundt.

  Spaser gjennom de smale, brosteinsbelagte gatene, og titt innom de kuriøse butikkene, mange med kunst og håndverk som uten tvil har tatt inspirasjon fra den vakre settingen. Nede ved pastellhusene og Tudor-bygningene i den travle havnen kan du se båtene komme inn.

  Dartmouth har en lang maritim historie. De praktfulle bygningene til Britannia Royal Naval College har en dominerende beliggenhet over byen. Skolen ligger på en 500 mål tomt med et flott hageanlegg, og du kan bli med på en omvisning på dette fascinerende militær-colleget som fortsatt utdanner noen av verdens beste marineoffiserer.

  Ved inngangen til elvemunningen til Dart ligger Dartmouth Castle, et såkalt Grade 1-oppført artillerifort som er vel verdt et besøk. Ved lavt tidevann kan du nyte utsikten fra den isolerte bukten Sugary Cove, bare 100 meter fra slottet.

  Det er mange stier rundt South West Coast Path, fra de enkle til de mer utfordrende, der du kan oppleve den fantastiske naturen rundt elvemunningen, eller gå innover i landet for å oppleve den vakre landsbygda. Du kan også følge Mayflower Heritage Trail rundt byen, der du går i fotsporene til pilegrimene.

  Besøket er ikke komplett før du har smakt på Devons deilige fristelser. De som elsker sjømat bør prøve krabbe, mens de som heller mot søte saker kan prøve lokal fudge (myk karamell) eller nyte en berømt Devonshire cream tea. Bare husk at i Devon kommer kremen først!

  • Inkludert Kulturarv i Dartmouth
  Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons gleder

 • Dag 13
  Dover, England

  Retur til England

  Estimert ankomsttid er 09:00

  Synet av de hvite klippene i Dover markerer avslutningen på denne fascinerende utforskingen av De britiske øyer. Når vi legger til kai i byens havn, er det tid for å ta farvel med MS Maud og alle de som har vært med på å gjøre ekspedisjon minneverdig.

  • Inkludert Dover Castle
  Dag 13
  Dover, England

  Retur til England

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
8.
September:
3.

2023

April:
19.
Mai:
22.
Juni:
3.
29.
Juli:
11.
August:
6.
18.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill
 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek, avanserte mikroskoper for biologi og geologi inkludert prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs og utendørs treningsfasiliteter, i tråd med retningslinjene for helse og sikkerhet
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med de små ekspedisjonsbåtene våre
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotograf som hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Spabehandlinger

Merk

* Under seilingen 24. april 2023 vil skipet ankomme havnene Stornoway og St. Kilda i omvendt rekkefølge.

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: