De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje

Reiseinformasjon 13 dager MS Maud
Avganger
19. april 2023
22. mai 2023
3. juni 2023
Pris fra
kr 37 238
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på en unik sjøreise langs og rundt De britiske øyer, og opplev dyrelivet, naturen og den spesielle historien på disse spennende destinasjonene.

Natur og historie

Vi seiler fra Dover, langs sørkysten av England, og oppover langs vestkysten av De britiske øyer til Hebridene, før vi returnerer til Dover via forskjellige havner. På denne ekspedisjonen er det mye å utforske, og vi tar for oss England, Wales, Nord-Irland, Isle of Man, Irland, Skottland og Hebridene. Se hvordan naturen og historien har formet kulturen på hver destinasjon. Rundt billedskjønne landsbyer og historiske landemerker finner vi vill natur, vakre kyststier og imponerende naturlige landformer.

Erfarent ekspedisjonsteam

Fugleentusiaster kan glede seg til å oppleve fuglelivet på den største kolonien av sjøfugl i Europa, på UNESCO-øygruppen St. Kilda. Du vil lære om historien til Isle of Man og Waterford i Irland, og får oppleve den vakre naturen i Devon. Ta en drink og nyt utsikten på whiskyøya Islay, og se den imponerende flotte, ville skjønnheten og de fargerike husene på øya Mull.

Det blir tydelig at et ekspedisjonscruise er den beste måten å reise på når vi seiler mot fjerntliggende destinasjoner som få har besøkt, og tar deg med på landinger med det kunnskapsrike og erfarne ekspedisjonsteamet.

De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje De britiske øyer – fjerntliggende øyer, naturfenomener og en mangfoldig kystlinje
 • Dag 1
  Dover, England

  Reisen begynner

  Estimert tid for avreise er 18:00

  Vi anbefaler at du setter av litt tid til å utforske kystbyen Dover og det fantastiske middelalderslottet, før du går ombord på skipet.

  Det komfortable ekspedisjonsskipet MS Maud står klart og venter på deg i Dover havn. Når du har gått om bord og sjekket inn, får du en vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som vil være praktisk i uforutsigbart vær. Du har tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske skipet, før det er klart for den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Du får også hilse på de hyggelige og energiske medlemmene av ekspedisjonsteamet, som vil forberede deg på de spennende dagene som ligger foran oss.

  Så er vi klare for ekspedisjon - først langs sørkysten av England, rundt de forskjellige øyene og kystlinjene i De britiske øyer, og helt opp til Hebridene. Strekk på sjøbeina ute på dekk, og gjør deg kjent med de forskjellige områdene på skipet som skal være hjemmet ditt de neste 13 dagene. Senere blir det middag – det første av mange herlige måltider om bord. Hev glasset med kapteinen og mannskapet, og skål for en fornøyelig ekspedisjon sammen.

  Merk at dette er et ekspedisjonscruise. Det betyr at rekkefølgen på stoppestedene kan endre seg på grunn av lokale omstendigheter.

  Dag 1
  Dover, England

  Reisen begynner

 • Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

  Nyt en idyllisk dag til sjøs og kom i riktig modus for ekspedisjonscruiset. Ta en tur på observasjonsdekket og kjenn sjøluften i ansiktet, dykk inn i en god bok med ferskt bakverk fra Fredheim restaurant, ta en tur i treningsrommet, eller slapp av i boblebadene.

  Du kan også bli med på foredrag med de erfarne oppdagerne i ekspedisjonsteamet, der de deler av sin omfattende kunnskap om De britiske øyer. Temaene varierer fra dag til dag, og vil ofte være relevante for området vi seiler i den dagen. Kanskje lærer du om historien til Wales en dag, og kysten av Pembrokeshire den neste. Reiseopplevelsene blir enda bedre jo mer du vet om stedene vi besøker. Den profesjonelle fotografen vår om bord gir gode tips og triks for hvordan du kan ta de beste bildene av landskapet og dyrelivet.

  Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

 • Dag 3
  Fishguard, Wales

  Sjarmerende landsbyer og forhistoriske fort

  Den første havnen vi skal besøke på dette ekspedisjonscruiset, er den sjarmerende fiskerlandsbyen Fishguard. Landsbyen ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire, og er delt i to av en bratt ås. Den opprinnelige landsbyen og havnen ligger i Lower Town, mens den ‘nye’ delen ligger på toppen av en klippe, med spektakulær utsikt.

  Fishguard var stedet for den siste invasjonen av Storbritannia, da franskmennene kom i 1797. På det lokale biblioteket kan du se et 30 meter langt tapet i ’Bayeux’-stil som viser invasjonen.

  Fra Lower Town kan du utforske de gamle skogområdene i Gwaun Valley, som strekker seg mot Preseli Hills. Du kan følge en sti som gir utsikt mot elva Gwaun, Llanychllwydog-steinene fra middelalderen, St Brynach’s Church og Dyffryn Arms pub, som drives av den lokale legenden Bessie. Hvis du setter pris på vakre hageanlegg, bør du dra til hagene ved Dyffryn Fernant.

  I utkanten av Fishguard kan du ta en spasertur opp til Castle Point og ruinene fra Fishguard Fort. Herfra får du en fantastisk utsikt over havnen. Du kan også gå videre på kyststien Pembrokeshire Coast Path herfra.

  Lenger vest for Fishguard kan du ta en spasertur på kyststien på Pencaer Peninsula, med utsikt mot fyrtårnet Strumble Head. Dette er også et godt sted for å se sjøfugl, sel og nise.

  Det ligger ellers flere bygdeborger fra jernalderen, bosettinger og gravhauger fra nyere steinalder i området. Rundt 30 minutter fra Fishguard finner du de rekonstruerte rundhusene ved Castell Henllys, der guider i kostyme forteller historien om den lokale demetere-stammen.

  • Inkludert Buss til St. David’s
  Dag 3
  Fishguard, Wales

  Sjarmerende landsbyer og forhistoriske fort

 • Dag 4
  Belfast i Nord-Irland

  Elegante Belfast

  Vi seiler inn i Belfast, en by med stolt sjøfartshistorie og hvor selveste Titanic ble sjøsatt. Historieinteresserte kan dra til Ulster Museum og Belfast Castle, mens naturelskere kan besøke den botaniske hagen.

  Spaser i de brosteinsbelagte gatene i det stilige Cathedral Quarter med sin elegante, viktorianske arkitektur, og besøk Annes Cathedral for å se den vakre mosaikken. I Donegall Square finner du rådhuset og Grand Opera House, som begge har en nydelig fasade.

  Belfast gir også tilgang til ikoniske Giants Causeway og den kuperte nordlige kystlinjen. Se de ruvende klippene og de karakteristiske sekskantede søylene i dette naturlige underverket.

  Dag 4
  Belfast i Nord-Irland

  Elegante Belfast

 • Dag 5
  Tobermory på Isle of Mull i Skottland

  Fargerik fiskehavn

  Tobermory er den største byen på Isle of Mull. Når du nærmer deg havna, vil du se radene med fargerike georgianske hus. Se deg litt rundt og besøk kafeene, restaurantene og håndverkerbutikkene i byen, som til og med har sitt eget whiskydestilleri.

  Hvis forholdene tillater det, drar vi til Loch Sunart, en vakker saltvannsinnsjø som få andre besøker. Dette er et marint beskyttet område der det klare vannet er et høyt beskyttet økosystem med mye oter. Dette er også et godt sted for å se delfiner og nise.

  Dag 5
  Tobermory på Isle of Mull i Skottland

  Fargerik fiskehavn

 • Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

  Steinete St. Kilda kan kun beskrives beskrives på en måte: vill. Besøket vårt på denne vindfulle øygruppen med fantastiske klipper og røff sjø er 100 % væravhengig, men hvis vi kan gå i land, kan du vente deg en uforglemmelig opplevelse. Dette er det eneste stedet som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste to ganger, og det er selve juvelen i National Trust for Scotland.

  De omkringliggende staurene og øyene, som er rester etter et vulkansk krater, fungerer som hyller for tusenvis av hekkende sjøfugl. Vågeval kan du også se her jevnlig, og hvis du er heldig, får du kanskje øye på en ved de kuperte øyene. Dette var en gang Storbritannias mest fjerntliggende øysamfunn, men i 1930, etter 4000 års kontinuerlig beboelse, ble innbyggerne her evakuert etter eget ønske. Det lille museet som fortsatt er her, er et vitnesbyrd på hvor tøft livet var på denne utsatte øya.

  Når du setter fot på St. Kilda, vil du imidlertid raskt se at øya er langt fra ubebodd. Den er hjem for et mangfold av sjøfugler, blant annet 60 000 par havsuler – den nest største sulekolonien i verden! Det er også gode muligheter for å se andre sjøfugler her, som lundefugl, havhest, lomvi og svartfotkrykkje. Det er derfor St. Kilda regnes for å være en av de viktigste sjøfuglkoloniene i Europa.

  I tillegg til fugler, kan det hende du får øye på andre øyboere, hvis du ser godt etter. En gammel sauerase – soay-sauen – lever fritt her. Det samme gjør flere andre sjeldne arter, som St. Kilda-elgen og -gjerdesmetten. Se om du kan få øye på dem!

  Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle ‘cleits’ – sirkulære steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl, før vi drar tilbake til skipet og de mindre primitive bespisningsalternativene våre.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

 • Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

  Lewis & Harris er en øy med to navn, ett for den nordlige delen og ett for den sørlige. Det er den største og nordligste øya i de Ytre Hebridene, også kjent som Western Isles. Her finner du uberørte strender, neolittiske funnsteder og tweed-produksjon. Ta noen skritt tilbake i tiden når du utforsker gamle ruiner og ser de mystiske Callanish standing stones.

  Hovedstaden på øya heter Stornoway, og var opprinnelig en vikingbosetning. Ikke gå glipp av Lews Castle, et imponerende slott i nygotisk stil med utsikt over Stornoway havn. I tillegg til å besøke museet, kan du ta en spasertur rundt i området og nyte den uslåelige utsikten over havet. Eller kanskje du har lyst til å ta turen innom slottets egne whiskybar for en liten dram?

  Harris er kjent for tweed-stoffet i ull, og du kommer til å se jakker, bukser og luer til salgs over hele øya – perfekte gaver eller suvenirer. Etter at du har besøkt butikkene, museene og gamle slott, anbefaler vi at du utforsker videre til fots.

  Et besøk til Lewis & Harris er ikke komplett uten å se Callanish standing stones, eller Calanais på gælisk. Det er en ring av monolitter med mystisk opprinnelse. Et annet stemningsfylt sted, er Blackhouse at Arnol, et totalrenovert, tradisjonelt bosted med stråtak, som gir et fascinerende innblikk i fortiden.

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

 • Dag 8
  Islay, Skottland

  Skotsk øyliv, destillert

  Gå inn i eventyrmodus, og sett fot på øya som er kjent for whisky, dyreliv og ullplagg.

  Det er en grunn til at Islay kalles ‘whiskyøya’. Det er hele ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med rundt 210 kilometer kystlinje og mange rolige strender. Du kan gå en fantastisk fottur opp til klippene, og det er også en vakker golfbande på Oa Peninsula som er kjent for å være en utfordring, selv for erfarne golfere.

  Islay syder av historie, med stående steiner og en steinsirkel som beviser at øya var bebodd i nyere steinalder. Islay var en gang kjent som Lordship of the Isles (Herrevelde over øyene), og du kan utforske den gåtefulle bosettingen Finlaggan som fortsatt er det viktigste arkeologiske funnstedet på øya, med en rekke keltiske kors rundt omkring.

  Islay er fugletitterens paradis, med over 200 fuglearter som tjeld, havsule, terne og storskarv, i tillegg til musvåk, myrhauk og havørn. Fra strendene er det noen ganger mulig å se delfin og hai, og hvis du er tålmodig kan det hende du får se havoter.

  Gå på oppdagelse i den sjarmerende lille byen Bowmore, med butikker, en interessant rund kirke og flere koselige puber og restauranter. Det er antakelig det eneste stedet i verden du kan spise hebride-pizza, toppet med krabbe og hummer.

  Det er mye kunst og håndverk i Bowmore, og du kan besøke keramikkmakere, quiltere og kunstnere i verkstedene deres. Besøk Islay Woollen Mill i nærheten av Bridgen, som laget de skotskrutete klærne til Mel Gibson i Braveheart, og Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Intet besøk til Islay er komplett uten et besøk til minst ett av de berømte destilleriene. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg og Bowmore er blant de mest kjente.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 8
  Islay, Skottland

  Skotsk øyliv, destillert

 • Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

  Ta med kameraet og gå ut på dekk når vi seiler inn til Douglas – denne vakre innseilingen vil du ikke gå glipp av! Vi legger til kai i hovedstaden på Man, en sjarmerende øy full av karakter. Lær om øyas keltiske fortid og vikinghistorie, om utviklingen som en viktoriansk turistresort, eller den vakre, kuperte kystlinjen.

  I anerkjennelse av øyas mangfoldige marine og kystøkoystemer, samt samfunnsøkonomiske særpreg, har Isle of Man blitt utnevnt som UNESCO biosfærereservat, ‘et læringssted for bærekraftig utvikling’. Oppdag geologien, det marine livet og den maritime historien til kystlinjen på øyas tre Blueways Trails.

  Øya er spesielt interessant for tog- og motorentusiaster, og hvert år avholdes TT-konkurransen her. Du kan også ta en tur med et historisk damptog, en gammel elektrisk trikk eller en heste-trikk, eller besøke de lokale museene Motor Museum og Motorcycle Museum.

  Få en oversikt over øyas historie på Manx Museum, eller spaser en tur gjennom og utenfor sentrum i eget tempo. Et annet tips er å stikke innom St. Thomas’ Church for å se de unike og fargerike murmaleriene av Nicholson.

  I nærheten av Douglas Head finner du et steinete frembrudd med utsikt mot Douglas havn, og her får du antagelig den beste utsikten på øya. Hold utkikk etter Tower of Refuge i Douglas Bay, som opprinnelig ble bygget som tilfluktssted for ofre etter skipsvrak. Du kan også besøke Grand Union Camera Obscura, som har vært en turistattraksjon siden 1892.

  På motsatt side av øya kan du besøke imponerende Peel Castle. Dette var opprinnelig høyborgen til vikingkongen Magnus Berrføtt på 1000-tallet, og ble senere drevet av kristne misjonærer. Det sies at det spøker her. Fra slottet kan man noen ganger se sel og hai.

  • Inkludert Strandrydding på Isle of Man
  Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

 • Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingene i gamle Irland

  Velkommen til smaragdøya. I dag skal vi gå i land i den eldste byen på Irland, som ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet ved et vadested i elva Suir. Waterford er en godt bevart liten by du kan utforske til fots. Den er kjent for sine norrøne røtter og produksjon av vakre krystallglass. Fantastisk gatekunst pryder murer og hus i den kulturelle byen, så ikke glem kameraet.

  Ta en spasertur rundt vikingtriangelet, som er oppkalt etter den tresidede formen på de tusen år gamle bymurene som en gang omsluttet byen. Underveis vil du se Reginald’s Tower, som gir god utsikt fra toppen, og Bishop’s Palace Museum, et arkitektonisk smykke som huser mange skatter fra Waterfords fargerike fortid.

  King of the Vikings museum ligger i ruinene av et kloster fra middelalderen, og her kan du få et autentisk innblikk i fortiden. Her kan du også gå inn i en fantastisk virtuell virkelighet som viser skjeggete krigsherrer, stridsøkser og dragebåter.

  Besøk nærliggende Kilkenny Castle fra 1100-tallet – et av de tidligste steinslottene i normannerstil, eller nyt det vakre landskapet på en sykkeltur langs Waterford Greenway. Tar du turen til Copper Coast UNESCO Geopark, får du se spektakulær natur, i tillegg til slottsruiner og en gammel steindysse.

  Er du interessert i krystallglass, er et besøk på House of Waterford Crystal Visitor Centre et must. Du bør også sette av tid til å stikke innom en tradisjonell irsk pub, som Munster Bar eller The Gingerman før du drar tilbake til skipet.

  • Inkludert En spasertur gjennom vikingtriangelet
  Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingene i gamle Irland

 • Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Vakker natur, historie og et rikt dyreliv

  Denne fortryllende øygruppen rundt 50 km fra kysten av Cornwall byr på vakker natur, lite folk og uberørte øyer og holmer. Den har blitt sammenlignet med et tropisk paradis, men farvannet rundt kan også være røft. Hvis sjø- og værforholdene tillater det, vil vi tilbringe dagen her. Øyene er dekket av heilandskap, med fantastiske sandstrender, og omgitt av turkist hav og rev. Her anbefaler vi at du tar deg en spasertur langs den vakre kysten.

  Øya Tresco er perfekt å utforske til fots, og her ligger den kjente Tresco Abbey Gardens med 20 000 planter, derav mange subtropiske arter. Du kan også utforske slottsruinene, Valhalla Museum som inneholder en interessant samling av gallionsfigurer fra skip, eller ta en spasertur på de hvite sandstrendene. Skulle forholdene tillate det, sikter vi mot å gjøre en strandrydding på denne sjarmerende øya.

  Vi deler opp tiden vår i området, og du kan også velge å besøke St. Mary’s – den største av øyene – med steinete viker, arkeologiske funnsteder og sjarmerende Hugh Town. Utforsk byen og smak på ferskfanget sjømat mens du nyter den vakre utsikten over øya.

  Det er ellers mye annet å se og gjøre på St. Mary’s. Du kan for eksempel besøke Phoenix Craft Studios, som er et kooperativ av individuelle kunstnere og håndverkere, sjekke ut Tamarisk Gallery eller stikke innom Longstone Café for cream tea eller en lunsj.

  Alternativt kan du bli med på en av de valgfrie utfluktene våre rundt på øyene. Vi besøker steder der skip har forlist og steder hvor sel ofte soler seg på steinene. Vi skal også seile rundt fuglereservatet Annet, for å se lundefugl og mange andre hekkende sjøfugl.

  • Inkludert Strandrydding og Tresco Abbey Gardens
  Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Vakker natur, historie og et rikt dyreliv

 • Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons gleder

  Den billedskjønne elvebredden til elva Dart markerer ankomsten til den vakre kystbyen Dartmouth som har en lang og rik maritim historie og kultur. Det finnes mange slott, fort og herregårder, frodig landskap og fantastisk natur i dette området.

  Vi vil ankre opp og være en kort båttur fra kysten. Du kan utforske denne sjarmerende byen på egenhånd, eller bli med på en av våre valgfrie utflukter for å lære mer om den fascinerende byen og området rundt.

  Spaser gjennom de smale, brosteinsbelagte gatene, og titt innom de kuriøse butikkene, mange med kunst og håndverk som uten tvil har tatt inspirasjon fra den vakre settingen. Nede ved pastellhusene og Tudor-bygningene i den travle havnen kan du se båtene komme inn.

  Dartmouth har en lang maritim historie. De praktfulle bygningene til Britannia Royal Naval College har en dominerende beliggenhet over byen. Skolen ligger på en 500 mål tomt med et flott hageanlegg, og du kan bli med på en omvisning på dette fascinerende militær-colleget som fortsatt utdanner noen av verdens beste marineoffiserer.

  Ved inngangen til elvemunningen til Dart ligger Dartmouth Castle, et såkalt Grade 1-oppført artillerifort som er vel verdt et besøk. Ved lavt tidevann kan du nyte utsikten fra den isolerte bukten Sugary Cove, bare 100 meter fra slottet.

  Det er mange stier rundt South West Coast Path – fra noen enkle til noen mer utfordrende – der du kan oppleve den fantastiske naturen rundt elvemunningen, eller gå innover i landet for å oppleve den vakre landsbygda. Du kan også følge Mayflower Heritage Trail rundt byen, der du går i fotsporene til pilegrimene.

  Besøket er ikke komplett før du har smakt på Devons deilige fristelser. De som elsker sjømat bør prøve krabbe, mens de som heller mot søte saker kan prøve lokal fudge (myk karamell) eller nyte en berømt Devonshire cream tea. Bare husk at i Devon kommer kremen først!

  • Inkludert Kulturarv i Dartmouth
  Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons gleder

 • Dag 13
  Dover, England

  Retur til England

  Estimert ankomsttid er 09:00

  Synet av de hvite klippene i Dover markerer avslutningen på denne fascinerende utforskingen av De britiske øyer. Når vi legger til kai i byens havn, er det tid for å ta farvel med MS Maud og alle de som har vært med på å gjøre ekspedisjon minneverdig.

  • Inkludert Dover Castle
  Dag 13
  Dover, England

  Retur til England

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
19.
Mai:
22.
Juni:
3.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek, avanserte mikroskoper for biologi og geologi inkludert prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs og utendørs treningsfasiliteter, i tråd med retningslinjene for helse og sikkerhet
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med de små ekspedisjonsbåtene våre
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotograf som hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Spabehandlinger

Merk

* For seilasen 22. mai 2023 blir havnene i Stornoway og St. Kilda reverserte

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: