De skotske øyene – øyhopping på Hebridene

De skotske øyene – øyhopping på Hebridene

De skotske øyene – øyhopping på Hebridene

De skotske øyene – øyhopping på Hebridene

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avganger
7 avganger mellom apr 2023 og mai 2024
Pris fra
kr 33 639
Frokost, lunsj og middag inkludert

11-dagers ekspedisjonscruise rundt Skottland og Hebridene

Romantisk og kupert landskap

Vi seiler fra Glasgow til avsidesliggende og skotske øyer med et rikt dyreliv. Videre får du mer innsikt i lokal kultur og historie, og det blir aktiviteter der du får naturen tett på deg. Vi kommer til å gå i land på strender, dra ut på guidede fotturer, ta ut havkajakkene og mye mer når vi utforsker dette fascinerende landet.

Whisky, dyreliv og UNESCO-steder

Det er lett å bli bergtatt av den rå og naturlige skjønnheten til Treshnish-øyene, Iona og Skye, mens den UNESCO-listede St Kilda, gir deg en mening av «det forlatte». Besøk slott, historiske hjem og stående steiner og opplev Skottlands kulturelle smaker med whisky, tartan og tweed.

De skotske øyene – øyhopping på Hebridene De skotske øyene – øyhopping på Hebridene
 • Dag 1
  Glasgow

  Gå om bord i Glasgow

  Estimert tid for avreise er 22:00

  Start i Skottlands stilige kulturby

  Glasgow var tidligere en viktig industriby, som nå har utviklet seg til å bli et populært, kulturelt sted fullpakket av museer, gallerier og parker. Oppdag den fantastiske jugendstilarkitekturen til Charles Rennie Mackintosh før ekspedisjonscruiset begynner.

  MS Spitsbergen — et av de mindre skipene våre som er bygget for utforsking på nært hold, venter på deg. Ta en runde rundt på skipet før du møter ekspedisjonsteamet, som er guidene på eventyret ditt de neste dagene. Nyt den første middagen om bord mens vi setter seil.

  Dag 1
  Glasgow

  Gå om bord i Glasgow

 • Dag 2
  Arran

  Vakre Isle of Arran

  Se på dyreliv på Arran

  Velkommen til Isle of Arran, kjent for landskap med mye lyng. Det perfekte stedet for en gåtur i vakre omgivelser. Hvorfor ikke prøve den populære Goat Fell-stien og se om du kan se Skottlands «fem store»: Kongeørn, hjort, ekorn, oter og steinkobbe, som alle holder til på Arran.

  Utforsk skogen og hagene ved Brodick Castle, og se de neolitiske skattene og enorme, stående steinene ved Machrie Moor Stone Circle. Turen er ikke komplett uten et besøk til Isle of Arran Distillery og prøvesmaking av den særegne malt whiskyen.

  • Inkludert Brodick Castle med buss
  Dag 2
  Arran

  Vakre Isle of Arran

 • Dag 3
  Islay

  Islays whisky og natur

  Smaksopplevelser på «whiskey-øya»

  Islay er det stolte hjemstedet til den verdensberømte, torvaktige single malt whiskyen, men det er langt fra den eneste grunnen til å reise hit. Her kan du oppleve fascinerende, gamle monolitter og den gåtefulle bosetningen Finlaggan.

  I dag er Islay fugletitterens paradis, med over 200 fuglearter som tjeld, havsuler og kongeørn. Fra sandstrendene kan du noen ganger få øye på delfiner og hai.

  Port Ellen er inngangsporten til tre av øyenes ni destillerier. Selvfølgelig må man prøve en liten dram fra disse kjente og historiske whiskyprodusentene, som Laphroaig og Ardbeg.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 3
  Islay

  Islays whisky og natur

 • Dag 4
  Gigha

  Den bærekraftige øyen Gigha

  Oppdag et lite stykke paradis på Hebridene

  I dag tar seilingene til de skotske øyene oss til lille Gigha (uttales Gi-ha), et lite sandparadis på Hebridene. Øyen er eid av lokalsamfunnet etter at den ble kjøpt av de 163 innbyggere i 2002, og den har en bærekraftig lokal økonomi. Prøv noe av sjømaten, som Gigha-kveite og østers.

  Den er bare 11 km lang, og den beste måten å komme seg rundt i Gigha, er til fots eller ved å leie en sykkel. Besøk skogshagene ved Achamore House og se de fargerike rhododendronene. Utforsk deretter hvite sandbukter og det turkise vannet langs kysten, for eksempel Bàgh Rubha Ruaidh og Bàgh na Dòirlinne-strendene.

  • Inkludert Acharmore Gardens
  Dag 4
  Gigha

  Den bærekraftige øyen Gigha

 • Dag 5
  Skye

  Det hellige Iona

  Se Ionas hellige kloster og Fingals hule på Staffa

  Eventyret ditt fortsetter til Iona, utenfor kysten av Mull i indre Hebridene. Her kan du besøke det restaurerte klosteret fra 500-tallet, et av Skottlands eldste og mest hellige kristne steder for pilegrimsreiser. Eller du kan bli med ekspedisjonsteamet opp til Dùn, der du får en fantastisk utsikt over St Columbas bukt. Du kan også få ta en slurk fra «Kilden til Evig Ungdom».

  Deretter seiler vi til Treshnish-øyene, som er hjem til atlantiske lundefugler, alker og atlantiske gråseler. Ved nærliggende Fingal’s Cave kan du se de utrolige, sekskantede basaltsøylene, oppleve fantastisk, naturlig akustikk og fortryllende farget vann.

  • Inkludert Iona Abbey fri flyt
  Dag 5
  Skye

  Det hellige Iona

 • Dag 6
  St. Kilda

  Det ville St. Kilda

  Oppdag St Kildas utemmede skjønnhet.

  Et besøk til dette doble UNESCO-verdensarvstedet er en uforglemmelig opplevelse. Hvis været er bra nok, tilbringer vi dagen her.

  St Kildas er en av Europas viktigste sjøfuglkolonier, og det vulkanske utbruddet er hjemstedet til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhester, svartfotkrykkjer og over 60 000 par havsuler.

  I 1930 ba St Kildas siste innbyggere om å bli evakuert på grunn av øyens ville og harde værforhold. Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle «cleits» – runde steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl – før du drar tilbake til varmen og komforten på skipet.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 6
  St. Kilda

  Det ville St. Kilda

 • Dag 7
  Stornoway

  Stornoway

  Opplev den gæliske kulturen på Hebridene

  Vi reiser ved Stornoway på øyene Lewis og Harris i Ytre Hebridene, hjemmet til det kjente Harris Tweed-stoffet. Vi besøker Lews Castle i gotisk stil, fullt av stier og fantastisk utsikt. Du kan også se «Skottlands Stonehenge» ved Callanish Standing Stones. I tillegg kan du besøke en landsby eller gå på stien Great Bernera Trail.

  Vi utforsker også de ville og vakre Shiant-øyene, en liten øygruppe i Minchstredet. En av de viktigste hekkekoloniene for sjøfugl i Europa, så hold utkikk etter toppskarv, ærfugl, nordlig havfugl, havhester og storjo i de omkringliggende farvannene eller på vulkanske avsatser.

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway

  Stornoway

 • Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg

  Nydelige øyer

  Dramatisk natur venter på deg på Isles of Skye og Eigg

  Vi seiler til Loch Scavaig på Isle of Skye, der du vil være omgitt av dramatisk natur. «Den villeste naturen i høylandet», det var slik den viktorianske poeten Lord Tennyson beskrev Loch Coruisk og de omkringliggende fjelltoppene i Cuillin-fjellene. Vi tar på oss turskoene for å utforske området rundt innsjøen med ekspedisjonsteamet.

  Deretter drar vi videre til den avsidesliggende Isle of Eigg, hjemmet til et utrolig dyreliv. Du kan se gull- og havørn, smålom, saxicola, seler, delfiner og niser. Spaser langs den hvite sanden i Laig Bay til kvartsstranden der sanden synger, eller gå til toppen av An Sgùrr.

  • Inkludert Eigg Naturlanding
  • Inkludert Loch Scavaig-landing og fottur
  Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg

  Nydelige øyer

 • Dag 9
  Sound of Mull

  En helt herlig lyd

  Gjør deg klar for vakre og drømmende Sound of Mull

  Fargerike, georgianske hus ligger langs vannkanten i den flotte fiskehavnen Tobermory på Isle of Mull. Lær om den lokale arven på whiskydestilleriet og Mull Museum, eller ta en spasertur rundt innsjøen ved Aros Park og se de stående steinene i Baliscate.

  Isle of Mull er et interessepunkt for fugleinteresserte, med den høyeste hekketettheten av kongeørn i Europa, og havørn som ofte kan ses sveve over kysten. Vi skal også utforske Loch Sunart, et marint beskyttet område kjent for oter, delfiner og niser, før det blir et stopp ved Mingary Castle.

  Dag 9
  Sound of Mull

  En helt herlig lyd

 • Dag 10
  Colonsay

  Fugler og blomster på Colonsay

  Gled deg til uberørt kjønnhet på øyen

  Ta en tur langs kysten på Isle of Colonsay, og nyt den fantastiske utsikten fra Kiloran Bay og Plaide Mhòr. Eller padle i kajakk, og du kan få øye på hvaler, niser og delfiner.

  Floraen blomstrer også på Colonsay, med over 400 arter. Du kan se noen av dem i skogshagen ved Colonsay House. Det er et paradis for fugletittere, der alpekråker, islom, ørner, havfugler, lomvi, alker, krykkjer og toppskarv er blant fuglene du kan få øye på. Sørg også for å lytte etter raslingen fra den sky åkerriksen.

  • Inkludert Colonsay Gardens
  Dag 10
  Colonsay

  Fugler og blomster på Colonsay

 • Dag 11
  Glasgow

  Tilbake til Glasgow

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Opplev kulturen i Skottlands byer

  Den skotske ekspedisjonen din avsluttes i Glasgow. I havnen finner du det fantastiske Riverside Museum og seilskipet Glenlee ved siden av. La deg imponere av den gotiske arkitekturen til Glasgow Cathedral, og se den spennende kunsten og naturhistorien på Kelvingrove Art Gallery and Museum før du reiser hjem. Det er en glimrende måte å avslutte eventyret på.

  Dag 11
  Glasgow

  Tilbake til Glasgow

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
14.
24.
Mai:
4.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
10.
20.
30.
Mai:
10.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra til pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

* Under seilingen 24. april 2023 vil skipet ankomme havnene Stornoway og St. Kilda i omvendt rekkefølge.

Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: