De skotske øyer – øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – øyhopping på Hebridene

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avganger
14. april 2023
24. april 2023
4. mai 2023
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på en ekspedisjon til Hebridene der vi besøker noen av de mest isolerte, romantiske og forrevne skotske øyene med ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen.

Opplevelser i eget tempo

Flåten vår består av mindre ekspedisjonsskip, som legger til rette for en virkelig flott og minneverdig sjøreise. Det er mange muligheter for å utforske fjerntliggende øyer og isolerte strender i eget tempo, omgitt av den ville, vakre naturen på de Indre og Ytre Hebridene.

Vi legger Glasgow bak oss og setter seil mot den første øya vår, Isle of Arran, som er kjent for å være Skottland i miniatyr. Deretter seiler vi videre til Islay som kan skryte av å ha hele ni whisky-destillerier. Så venter mystiske Iona, før vi ser det rike dyrelivet på de ubebodde øyene Treshnish Isles. Gled deg til fjerntliggende St Kilda, som står på UNESCOs verdensarvliste. Øya ble evakuert av menneskene og gitt tilbake til naturen.

Øyhopping

Vi snur og setter kursen østover, og besøker Stornoway for å se hvordan den unike Harris Tweed blir vevet, før vi kaster anker ved øyene Shiant Isles, som har et rikt dyreliv. Deretter tar vi en spasertur langs kysten av dramatiske Loch Coruisk på den mer fjellendte øya Skye, før vi seiler til kuperte Isle of Eigg og inn i fargerike Tobermory på Isle of Mull.

Den siste etappen tar oss til den vakre, uberørte naturen på Colonsay, før vi returnerer til avreisestedet vårt, den stilfulle byen Glasgow. I løpet av sjøreisen, vil det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet hjelpe deg med å få mest mulig ut av hver øy.

De skotske øyer – øyhopping på Hebridene De skotske øyer – øyhopping på Hebridene
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow) i Skottland

  «Dear Green Place»

  Estimert tid for avreise er 22:00

  Ekspedisjonen vår til de skotske øyene starter i Glasgow. Glasgow er en by med nydelig viktoriansk arkitektur og har utviklet seg som en stilig og spennende by, full av museer, gallerier og livlige steder å spise, drikke og handle. Dette er en by verdt å utforske hvis du har litt ekstra tid før ombordstigning,

  Det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, vil være klart og venter på deg i havnen. Etter at du har gått om bord i skipet og sjekket inn, vil du få en vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som er praktisk i det uforutsigbare været vi kan forvente oss underveis. Du vil ha tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske skipet før du blir med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen før avreise.

  Du vil bli tatt imot av det vennlige ekspedisjonsteamet. De vil forberede deg på de spennende dagene som ligger foran oss, men første prioritet er å ta deg gjennom viktige helse- og sikkerhetsrutiner for å sørge for at du og dine medreisende er trygge og godt ivaretatt gjennom hele sjøreisen.

  Og så kan vi dra av gårde! MS Spitsbergen vil sette seil fra Glasgow, og dra nordover inn i Atlanterhavet på en rundseiling for å utforske fjerntliggende skotske øyer.

  Strekk på sjøbeina ute på dekk, og gjør deg kjent med de forskjellige områdene på skipet – ditt nye hjem for de neste 11 dagene. Senere blir det middag, det første av mange deilige måltider i skipets utmerkede restauranter. Hev glasset med kapteinen og besetningen, og skål for en fornøyelig ekspedisjon sammen.

  Merk at dette er et ekspedisjonscruise. Det betyr at rekkefølgen på stoppestedene kan endre seg på grunn av lokale omstendigheter.

  Dag 1
  Greenock (Glasgow) i Skottland

  «Dear Green Place»

 • Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Skottland i miniatyr

  Denne skjermede øya med høye fjelltopper er et dyrelivsparadis som får varme fra Den nordatlantiske strømmen. Dramatiske fjell, et særegent destilleri og gode turstier gjør dette til et Skottland i miniatyr. Brodick by har et slott i rød sandstein fra 1500-tallet, og ruinene til slottet i Lochranza var en gang en kongelig jakthytte.

  Når du setter fot på den vakre øya Arran, vil du kjenne den unike atmosfæren. Arran er mer skjermet enn de ytre skotske øyene, og naturen fortryller med frodig, lilla lyng, grønne og brune åser og en rekke bekker og små elver. Et besøk på Arran nærmest krever en fottur, og Goat Fell er en populær rute.

  Du kan også besøke Brodick Castle and Gardens som byr på utsikt over elvemunningen Firth of Clyde i øyas hovedby, og få en følelse av det aristokratiske livet her før i tiden. Det er et klassisk øy-slott, og rundt slottet er det et skogshage og en formell hage du kan utforske.

  Litt lenger unna står Machrie Moor steinsirkel. Heia er overstrødd med neolittiske skatter, som gravvarder, steingraver og stående steiner, men det er steinsirkelen de fleste besøkende kommer for å se. Se de enorme, loddrette steinene, og la deg forundre over ferdighetene og teknikkene som må ha blitt brukt for å få dem dit.

  Deretter stikker vi innom Isle of Arran Distillery for en omvisning av produksjonsprosessen. Besøket avrundes med en dram av deres særpregede maltwhisky. Alle maltwhiskyer er unike, og whiskyen fra Arran starter livet som rent vann som bruser ned gjennom seks fossefall før det når destilleriet. Prøv den!

  Når du reiser rundt på øya, se om du kan få øye på Skottlands «fem store» i dyrenes verden, kongeørn, hjort, ekorn, oter og sel – de holder alle til på Arran.

  • Inkludert Brodick Castle med buss
  Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Skottland i miniatyr

 • Dag 3
  Islay, Skottland

  Landet for skotsk whisky

  Gå i oppdagelsesmodus, og sett fot på øya som er kjent for whisky, dyreliv og ullplagg.

  Islay kalles ikke ‘whiskyøya’ for ingenting. Det er ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med rundt 210 km kystlinje og mange rolige sandstrender.

  Islay syder av historie, med stående monolitter og en steinsirkel som beviser at øya var bebodd i nyere steinalder. Islay ble kjent som Lordship of the Isles (Herrevelde over øyene), og du kan utforske den gåtefulle bosettingen Finlaggan som fortsatt er det viktigste arkeologiske funnstedet på øya, med en rekke keltiske kors rundt omkring.

  Islay er fugletitterens paradis med over 200 fuglearter, som tjeld, havsule, terne, toppskarv og storskarv, i tillegg til musvåk, myrhauk og kongeørn. Fra strendene er det noen ganger mulig å se delfin og hai, og hvis du er tålmodig kan det hende du får se havoter.

  Gå på oppdagelse i den sjarmerende lille byen Bowmore, med butikker, en interessant rund kirke og flere koselige puber og restauranter. Det er antakelig det eneste stedet i verden du kan spise hebride-pizza, toppet med krabbe og hummer.

  Det er mye kunst og håndverk i Bowmore, og du kan besøke keramikkmakere, quiltere og kunstnere i deres verksteder. Besøk Islay Woollen Mill, nær Bridgend, som lagde de skotskrutete klærne til Mel Gibson i Braveheart, og også Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Intet besøk til Islay er komplett uten et besøk til minst ett av de berømte destilleriene. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg og Bowmore er blant de mest kjente.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 3
  Islay, Skottland

  Landet for skotsk whisky

 • Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  «Den gode øya»

  Bitte lille Gigha er et sandet stykke paradis. Øya har fått kallenavnet «Den gode øya», og eies av de 163 innbyggerne som alle har som mål å leve et godt liv. Det er et sted for fredfylte spaserturer, vakker utsikt og stille strender.

  Det er kun én liten landsby på Gigha, og det er Ardminish på østkysten. Besøk Achamore House, rundt 1,5 kilometer mot sør. Dette var en gang hjemmet til Sir James Horlick, og huset ligger i en fantastisk, rundt 20 hektar stor skogshage. Sir James skapte et fargerikt og imponerende miljø av rhododendron-blomster, og også den smakfulle maltede melkedrikken han er kjent for.

  Ta en spasertur langs kysten, og besøk noen av de hvite sandstrendene før du stikker innom sjarmerende Boathouse Restaurant for lunsj. Dette prisvinnende spiseriet ligger ved kysten, og kokkene tilbyr et bredt utvalg smakfull og fersk, skotsk sjømat akkompagnert av en flott vinliste.

  Gigha er en liten øy – bare 9,5 kilometer lang – og du kommer deg lett rundt til fots. Hvis sykkelleie er tilgjengelig fra den lokale butikken, anbefaler vi å se øya fra sykkelsetet. Kanskje du har lyst til å se tvillingstrendene Bagh Rubha Ruaidh og Bagh na Doirlinne, som byr på turkist vann og fantastisk utsikt?

  Før du drar tilbake til skipet, kan du handle med deg noe lokallaget snacks og søtsaker som er til salgs langs veien over hele øya og i den lokale butikken. De imøtekommende lokale innbyggerne produserer en spesiell fruktformet ost – prøv den!

  • Inkludert Acharmore Gardens
  Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  «Den gode øya»

 • Dag 5
  Isle of Iona & Treshnish Isles i Skottland

  Pilegrimer og lundefugl

  Iona er kjent for mystiske kristne forbindelser, og er en fredelig liten øy utenfor kysten av Mull i de Indre Hebridene. Det restaurerte klosteret er fremdeles et mål for pilegrimer, men det er mye mer å se her, blant annet vakre strender, et rikt dyreliv og den vakre St Columba’s Bay.

  Iona har vært et viktig religiøst sted siden det sjette århundre, men klosteret ble plyndret av vikingene flere ganger mellom 795 og 825. I dag kan du utforske dette hellige stedet og den restaurerte kirken. Det sies at 48 tidligere skotske konger er begravet på kirkegården, og også irske og norske konger – se om du kan finne dem!

  Det er en populær fottur opp til Dun I som starter fra klosteret. På toppen er du på Ionas høyeste punkt, og kan se St Columba’s Bay og Treshnish Isles. Mens du er der oppe kan du se etter ‘Natural Well’, også kalt ‘Well of Eternal Youth’ (kilden til evig ungdom). Du kan jo prøve å sprute litt av dette angivelig mirakuløse vannet i ansiktet? Det befinner seg i en kløft mellom to steiner når du går nedover mot nord.

  Vi drar videre til de vakre, fjerntliggende Treshnish Isles, en gruppe karakteristiske små øyer med et rikt dyreliv, blant annet lundefugl, kolonier av svartfotkrykkje, alke og lomvi, i tillegg til gråsel. Visste du at lundefugl kan leve i over 30 år?

  Fingal’s Cave, udødeliggjort av musikken i Mendelssohns ouverture Hebridene, ligger på grotteøya Staffa, og er kjent for å ha en fantastisk naturlig akustikk. Basaltsøylene er en nordlig utvidelse av Giant’s Causeway i Nord-Irland. På en stille, klar dag kan det være mulig å gå i land for å se fargen i vannet inne i grotten, men søylene i seg selv kan også ses fra havet.

  • Inkludert Iona Abbey fri flyt
  Dag 5
  Isle of Iona & Treshnish Isles i Skottland

  Pilegrimer og lundefugl

 • Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  Kalt tilbake av naturen

  Steinete St Kilda kan kun beskrives på én måte: vill. Besøket vårt på denne forblåste øygruppen med fantastiske sjøklipper og røff sjø avhenger 100 % av været, men hvis vi kan gå i land kan du vente deg en uforglemmelig opplevelse.

  De er det eneste stedet som er oppført på UNESCOs verdensarvliste to ganger, og det er selve juvelen i National Trust for Scotland. De omkringliggende staurene og øyene, som er levninger etter et vulkansk krater, fungerer som hyller for tusenvis av hekkende sjøfugl. Dessuten kan vågehval sees noen ganger i det virvlende vannet som omgir det steinet landskapet.

  Dette var en gang Storbritannias mest fjerntliggende øysamfunn, men i 1930, etter 4000 års kontinuerlig beboelse, ble innbyggerne på St Kilda evakuert etter eget ønske. Det lille museet som består, er et vitnesbyrd på hvor tøft livet var på denne utsatte øya.

  Når du setter fot på St Kilda vil du imidlertid snart se at øya er langt fra ubebodd – den er hjem til et mangfold av sjøfugler, blant annet 60 000 par havsuler – den nest største sulekolonien i verden! Det er en god sjanse for at du også får se mange andre sjøfugler, som lundefugl, havhest, lomvi og svartfotkrykkje. Det er ikke uten grunn at St Kilda anses for å være en av de viktigste sjøfuglkoloniene i Europa.

  I tillegg til fuglelivet, kan det hende du får øye på andre øyboere hvis du ser godt etter. En gammel sauerase – soay-sauen – lever fritt her. Det samme gjør flere andre sjeldne arter som St Kilda-musen og -gjerdesmetten. Se om du kan få øye på dem!

  Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle «cleits» – sirkulære steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl, før du drar tilbake til MS Spitsbergen og vårt glimrende utvalg av bedre mat.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 6
  St. Kilda, Øya Hirta, Skottland

  Kalt tilbake av naturen

 • Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

  Isle of Lewis & Harris er kjent for å ha uberørte strender, neolittiske funnsteder og tweed-produksjon. Stornoway var opprinnelig en vikingbosetting, og er nå hovedbyen på Lewis & Harris – én øy med to navn, ett for den nordlige delen og ett for den sørlige. Det er den største og nordligste øya i de Ytre Hebridene.

  Gå ikke glipp av Lews Castle, et imponerende slott i nygotisk stil med utsikt over Stornoway havn. Du kan ta en spasertur rundt på området og nyte den uslåelige utsikten over det dypblå vannet, eller stikke innom slottets egne whiskybar for en liten dram.

  Harris er kjent for tweed-stoffet i ull, og du kan se jakker, bukser og luer til salgs i butikker over hele øyen – perfekte gaver eller suvenirer. Etter at du har besøkt butikker, museer og gamle slott anbefaler vi at du tar deg en spasertur.

  Et besøk til Lewis & Harris er ikke komplett uten å se Callanish standing stones (Calanais på gælisk), en magisk ring av monolitter med en mystisk opprinnelse.

  Senere på ettermiddagen utforsker vi Shiant Isles, en liten øygruppe i Minch-sundet. Det er kun én beboelig struktur her, en såkalt bothy – en slags liten hytte der man kan tilbringe natten. Disse ville, vakre øyene har vært privateid siden 1937, og er en av de viktigste hekkekoloniene for sjøfugl i Europa.

  Hundretusenvis av sjøfugler kommer hit hver vår og sommer for å hekke, blant annet ti prosent av Storbritannias lundefugl og syv prosent av Storbritannias alke, i tillegg til toppskarv, ærfugl, havhest og lomvi. På denne tiden av året kan du se fuglene flokke seg i farvannet her eller hekke på de vulkanske hyllene. Hold øynene åpne for «bøllen» i sjøfuglverdenen, storjo!

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skottland

  Hovedstaden på de Ytre Hebridene

 • Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skottland

  Vakre Loch Coruisk

  Under de dramatiske toppene i Cuillin-fjellene fører Loch Scavaig på Isle of Skye til en av de vakreste og mest dramatiske ferskvannskildene i Skottland – Loch Coruisk. Malt av Turner og et populært reisemål for viktorianerne, er dette et mektig og romantisk landskap som får hjertet til å banke ekstra.

  Du bør ta på deg turskoene siden det kan være vått, men det er flere flotte stier langs lochen. Navnet Coruisk betyr «stor vanngryte», og du kan føle at du er med i en fantastisk fantasifilm når du drar hit. Her er du omgitt av bratte klipper på tre sider, og det føles som du er i en annen verden. Poeten Tennyson beskrev det som «det villeste landskapet i Det skotske høylandet».

  Senere drar vi til den mer kuperte øya Isle of Eigg, en av de minst besøkte øyene i de Ytre Hebridene. Øya er bare åtte kilometer lang og fem kilometer bred, og byr på en fascinerende 8000 år gammel historie og et utrolig dyreliv.

  Eigg har vært bebodd i mer enn 8000 år, og eies nå av de lokale innbyggerne. Her finner du fort fra jernalderen, en kirke fra 500-tallet og en interessant, men turbulent klan-historie som du kan lære mer om.

  Fugletittere kan glede seg til å se noen av de hele 130 artene som har blitt registrert her. Kanskje du får øye på kongeørn, havørn, smålom og svartstrupe. Nær kysten kan du ofte se sel, delfin og nise.

  Du kan ta en spasertur langs hvite sandstrender som Laig Bay, eller ta en lengre tur til en kvartsstrand, der sanden synger! På en klar dag kan du ta turen opp til toppen av fjellet An Sgurr som dominerer øya. Du vil bli belønt med fantastisk utsikt over sundet Minch og de Ytre Hebridene.

  • Inkludert Eigg Naturlanding
  • Inkludert Loch Scavaig-landing og fottur
  Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skottland

  Vakre Loch Coruisk

 • Dag 9
  Sound of Mull, Skottland

  Klanenes kamp

  I dag kaster vi anker i Sound of Mull for å utforske den billedskjønne byen Tobermory på Isle of Mull og også Loch Sunart.

  Isle of Mull er en stor øy med et vidstrakt heilandskap med bitte små landsbyer og slott. Tobermory er en sjarmerende, dypvanns-fiskehavn og øyas hovedby. Den er lett gjenkjennbar på grunn av de fargerike georgianske husene langs vannkanten i den lille bukta.

  Byen ligger klemt inn under bratte åser, og her finner du et godt utvalg av kaféer, restauranter, bokhandlere og håndverksbutikker. Du kan besøke byens whisky-destilleri og stikke innom lille Mull museum for et innblikk i den lokale historien. Ta en spasertur rundt lochen i Aros Park, og se Baliscate Standing Stones.

  Isle of Mull er en magnet for fugletittere, spesielt de som liker ørn. Øya har ikke bare den høyeste hekketettheten for kongeørn i Europa, hele 20 par havørn har også hekket her. Disse kan ofte ses når de svever over øyas kuperte kystlinje.

  Loch Sunart ligger lenger inn mot land fra Tobermory, og er godt beskyttet av det kuperte landskapet rundt Ardnamurchan. Det dype, skjermede vannet i denne lange, smale lochen gjør den ideell for kajakkpadling og fiske, og langs vannkanten er det en skogssti som er perfekt for en spasertur. Blandingen av ferskvann og saltvann fra Atlanterhavet skaper et økosystem som tiltrekker seg mange dyr, spesielt oter.

  Mingary Castle vokter inngangen til lochen. Det heksagonale slottet fra 1200-tallet har nesten tre meter tykke steinvegger, og drives nå som et luksushotell. Gjennom de siste århundrene har en rekke klaner kjempet om slottet, på grunn av den strategiske plasseringen og tilgangen til Sound of Mull.

  Dag 9
  Sound of Mull, Skottland

  Klanenes kamp

 • Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  Blomstene og biene

  Vi tilbringer dagen i den uberørte naturen på Isle of Colonsay. Gjør deg klar for en vakker spaserturer langs endeløse hvite sandstrender! Kiloran Bay og Plaide Mhòrare er to av høydepunktene. Herfra får du fantastisk utsikt over naboøyene på en klar dag. Det er ikke mange andre her, men du kan se sjøfugl, sel, en og annen oter og kanskje en ku.

  Du kan også bli med på kajakkpadling i farvannet her – kanskje du får øye på hval, nise eller delfin mens du padler.

  Colonsays forskjellige dyrelivshabitater tiltrekker seg et bredt spekter av marine dyr, planter og fugler. Kanskje du ser alpekråke, islom og ørn. Lytt etter raslingen fra den sjeldne og flyktige åkerriksen, den mest berømte av øyas flygende innbyggere! Havhest, lomvi, alke, krykkje og toppskarv er blant fuglene som hekker på de dramatiske klippene på vestkysten.

  Det bor rundt 135 mennesker i Scalasaig, som er hovedbyen på øya. Her finner du grunnleggende fasiliteter, et mikrobryggeri og til og med en 18-hulls golfbane!

  Den sentrale delen av øya og Colonsays skjermede bukter har et nærmest subtropisk klima. Dette gjør at over 400 plantearter trives her, blant annet salturt og den sjeldne orkidéen Spiranthes Romanzoffiana. Colonsay House, en vakker georgiansk herregård, står midt på øya omgitt av en skogshage.

  Hvis du ikke har noe imot å bli bløt på beina, er det ved lavt tidevann mulig å ta turen over mudderbanken The Strand til Oronsay sør på øya. Etter en fire kilometer lang spasertur kommer du til de godt vedlikeholdte steinruinene av Oronsay Priory, et augustinerkloster fra 1300-tallet som er markert med et stort keltisk kors. Her finner du klosterganger og uthuggede gravstøtter. Hold øynene åpne for alpekråke og åkerrikse mens du er her.

  • Inkludert Colonsay Gardens
  Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  Blomstene og biene

 • Dag 11
  Greenock (Glasgow) i Skottland

  «Dear Green Place»

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Øyhoppingen avsluttes der den startet, i Glasgow. Vi vet at du har hatt mange fantastiske opplevelser over de siste 11 dagene, men hvis du har muligheten anbefaler vi at du setter av litt tid til å se mer av Glasgow.

  Det er lett å ta seg frem i det kompakte sentrumsområdet med mange butikker og spisesteder. Du kan gå opp til East End og besøke Glasgow Cathedral, et flott eksempel på gotisk arkitektur. Bak den strekker det seg en kirkegård med viktorianske gravsteiner fra 1800-tallet.

  Gå vestover fra sentrum for å se de eklektiske kunst- og naturhistoriske samlingene til Kelvingrove Art Gallery Museum. Det ligger i en storslått sandsteinbygning i frodige Kelvingrove Park, og er vel verdt å få med seg. I Glasgow havn, nede ved elven Clyde, får du se det flotte Zaha Hadid-designede Riverside Museum. Rett ved dette imponerende transportmuseet ligger seilskipet Glenlee til kai.

  De som er glad i design kan glede seg over å se Charles Rennie Macintosh, som er spredt over hele byen. Den unike Glasgow-stilen som han bidro til å gjøre kjent sammen med sin kone, Margaret MacDonald, bærer et sterkt preg av jugendstil og skiller seg ut ved enkelhet og særegne former. Besøk House for an Art Lover og Macintosh House for å lære mer om denne kreative arkitekten og designeren.

  Det finnes vel knapt en bedre måte å runde av sjøreisen rundt de fantastiske skotske øyene på!

  Dag 11
  Greenock (Glasgow) i Skottland

  «Dear Green Place»

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
14.
24.
Mai:
4.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere

Merk

* Under seilingen 24. april 2023 vil skipet ankomme havnene Stornoway og St. Kilda i omvendt rekkefølge.

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: