De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene

De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avganger
23. april 2022
3. mai 2022
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Opplev nydelige øylandskap og sjarmerende byer på de indre og ytre Hebridene
 • Se Loch Coruisk, en av Skottlands vakreste ferskvannsinnsjøer
 • Besøk steder utenfor allfarvei
 • Gled deg over dyreliv og fugleliv underveis, spesielt på St. Kilda og Treshnish Isles

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Fordi vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100 % bestemt. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene De skotske øyer – Øyhopping på Hebridene
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skottland

  “Kjære, grønne sted”

  Estimert tid for avreise er 22:00

  Vi starter reisen i Glasgow, Skottlands største by. På gallisk betyr Glasgow: «kjære, grønne sted» – et navn byen lever opp til med sine mer enn 90 grønne parker og hager.

  Arkitekturen er en blanding av viktoriansk og art noveau. Her ligger også den skotske nasjonalballetten, operaen og nasjonalteateret. Dette er en by som er verdt å utforske før du går om bord i MS Spitsbergen

  Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skottland

  “Kjære, grønne sted”

 • Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Et mikro-Skottland

  Varmen fra den nordatlantiske strømmen gjør denne skjermede øya til et gunstig sted for mange dyr. Her har du tilgang til alt som er typisk for Skottland: dramatiske fjell og taggete topper, et destilleri, gode turmuligheter, et 1600-talls-slott i Brodick, og ruiner fra det som en gang var en kongelig jakthytte.

  Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Et mikro-Skottland

 • Dag 3
  Islay, Skottland

  Den skotske whiskyens vugge

  Islay var en gang hovedsete for MacDonald-klanen (Skottlands største klan), men er først og fremst whiskyens øy. Her fremstilles den berømte «peaty single malt whiskey». Islay er også populært blant overvintrende gjess og rastende trekkfugler. Sjarmerende, lille Bowmore tilbyr en håndfull butikker, en avrundet kirke, gode turmuligheter og en berømt golfbane.

  Dag 3
  Islay, Skottland

  Den skotske whiskyens vugge

 • Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  Guds øy

  Lille Gigha (uttales Gee’a) betyr Guds øy og eies av øyboerne selv. Øyas kuer produserer en melketype som gir en veldig distinkt cheddartype. Tidligere beboer på Achamore House – Sir James Horlick – laget en imponerende og fargerik utstilling av rododendron.

  Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  Guds øy

 • Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimmer og lundefugler

  Iona er berømt for sin religiøse tilknytning. I 563 bygget den irske misjonæren Colomba Iona-klosteret. Klosteret har gjennom tidene gjennomgått mange renovasjoner, og er fortsatt et fungerende mål for pilegrimmer. Utsikten fra stranden strekker seg vestover mot de ytre Hebridene.

  Vi skal utforske Treshnish Isles, en gruppe vulkanske øyer med et rikt dyreliv, fra hekkende lunder og kolonier med alker til havert (gråsel).

  Fingal’s Cave ble udødeliggjort av Mendelssohns fantastiske konsertovertyre “Hebrides Overture”. Fingal´s Cave ligger på øya Staffa som er full av grotter. Basalsøylene i området er en forlengelse av Giant’s Causeway. Øya ble oppdaget av vikinger, og er kanskje Skottlands mest berømte øy med tilknytning til store personligheter som St.Joseph Banks, dronning Viktoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson. Øya oppleves best fra sjøsiden, der fargen på vannet i grottene og de stigende søylene, viser seg fra sin beste side.

  Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimmer og lundefugler

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Scotland

  Reclaimed by Nature

  Å besøke denne vakre, avsidesliggende skjærgården med mektige klipper er væravhengig. Og også en uforglemmelig opplevelse. Øygruppa eies i dag av National Trust of Scotland, og har dobbel verdensarvstatus – både for kultur og natur.

  En gammel, utslukket ringvulkan har etterlatt vulkanske formasjoner og sørget for fjellhyller der tusenvis av sjøfugl hekker. I sjøen omkring trives vågehvalen.

  Etter mer enn 5000 års bosetting ble innbyggerne evakuert i 1930. Det lille, gjenværende museet gir et innblikk i det tøffe livet på denne værharde øya.

  Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Scotland

  Reclaimed by Nature

 • Dag 7
  Stornoway and Shiant Isles, Scotland

  Capital of the Outer Hebrides

  Stornoway – en opprinnelig norrøn bosetting – er hovedstad på Isle of Lewis og den største, og nordligste, av øyene på de ytre Hybridene. Havneområdet er travelt og livlig med museer og gallerier. På oversiden ligger flotte Lews Castle som du kan utforske med oss. I området rundt ligger møller og små verksted der Harris Tweed veves. Få med deg bautasteinene Callanish Standing Stones, og mystiske Carloway Broch (Skottlands best bevarte fort, over 2000 år gammelt).

  Sen ettermiddag utforsker vi Shiant Isles (privateid siden 1937) Her, plassert mellom de ytre Hebridene og øya Skye, trives et stort antall sjøfugl. Lunder, alker, skarv og ærfugl er noen av artene du kan se hekkende på de vulkanske fjellhyllene. I vannet svømmer brugder og sel.

  Dag 7
  Stornoway and Shiant Isles, Scotland

  Capital of the Outer Hebrides

 • Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skottland

  Naturskjønne Loch Coruisk

  Omgitt av høye fjelltopper på Skye Cuillins, leder elven Loch Scavaig frem til en av Skottlands vakreste innsjøer – ferskvannsinnsjøen Loch Coruisk. Stedet har blitt malt av Turner og var et populært feriested under viktoriatiden. Øya byr på flotte aktiviteter både for tur- og kajakkentusiaster.   

  Vi reiser videre til Isle of Eigg og tilbringer resten av dagen på den fjelltaggede øya. En gang var dette hovedsetet for Lord og Isles. I dag eies øya av øyboerne selv. Her finnes et fort datert tilbake til jernalderen og en kirke fra det 6. århundre. Øya har en blodig fortid: 395 medlemmer av MacDonald-klanen ble massakrert i øyas mange grotter. På tur langs ‘Sgurr of Eigg’ får du en fantastisk naturopplevelse og utsikt til de yte Hebridene.  

  Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skottland

  Naturskjønne Loch Coruisk

 • Dag 9
  Sound of Mull, Skottland

  Klanenes kamp

  Vi ankrer opp ved Sound of Mull som gir oss mulighet til å utforske både den fascinerende byen Tobermory og Loch Sunart. Isle of Mull er en stor øy med ødemark, små grender og slott.  Byen er øyas største, og et godt utgangspunkt for dypvannsfiske. De fargesterke husene i havnen, ringer inn den lille bukta. Inntil de bratte fjellskråningene, ligger byens kafeer og restauranter, et lite museum, bokhandlere, håndverksbutikker og et gammelt destilleri. 


  På motsatt ende av Tobermory, strekker fjorden Loch Sunart seg innover fastlandet. Det dype, rolige vannet er perfekt for kajakkpadling. Langs breddene kan du gå flotte turer, og kanskje besøke det nybygde destilleriet. Ved inngangen til fjorden står Mingary Castle – et slott som historisk førte til store konflikter og kamper, og også ofte eierskifte, mellom MacDonald- og Cambell-klanene.

  Dag 9
  Sound of Mull, Skottland

  Klanenes kamp

 • Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  The Birds and the Bees

  Denne øya består av skog og strender, som Kiloran Bay. Scalasaig er øyas hovedbosetting. Én av de mer enn 200 fugleartene som lever her, er den sjeldne og sjenerte åkerriksen. På Colonsay House kan du gå i eksotiske hager, men øya har over 400 viltvoksende plante- og blomsterartene som kan nytes. Området byr på gode naturopplevelser til fots eller i kajakk. 

  Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  The Birds and the Bees

 • Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skottland

  “Kjære, grønne sted”

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Reisen ender tilbake i Glasgow (Greenock) – hjemby for mer enn 20 museer og gallerier, som det fantastiske Kelvingrove Art Gallery og Riverside Museum. Mange av disse ligger i særegne viktorianske bygninger, tegnet av den kjente arktitekten Charles Rennie Mackintosh. Dette er en by du vil ønske å utforske før du reiser hjem.

  Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skottland

  “Kjære, grønne sted”

Avganger

 • 2022
 • jul
 • aug
 • sep
 • okt
 • nov
 • des
23. april 2022
3. mai 2022

Aktuelle tilbud og rabatter

Bestill TRYGT

14 dager igjen!

Gratis ombooking for reiser i 2021

Full fleksibilitet til å ombooke reisen din for 2021 til ny reise i 2021 eller 2022. Null ombookingsgebyr, null stress.

Enkel refusjon på reiser i 2021

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet - inkludert depositum - uansett årsak. Et kanselleringsgebyr vil påløpe. Les mer om gebyr og frister for avbestilling under.

Les våre vilkår

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets utvalg av øl, vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Gratis kaffe/te hele dagen
 • Wi-fi om bord (dekning varierer med område) Streaming støttes ikke
 • Gratis drikkeflaske til påfyll av vann om bord
 • Engelsktalende Ekspedisjonsteam med ekspertise på områdene vi seiler i, organiserer og deltar i aktiviteter om bord og på land
 • Utvalgte utflukter og aktiviteter som er spesifisert for reisen

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet foreleser om ulike emner fra områdene vi besøker
 • Bruk av skipets Vitenskapssenter med blant annet bibliotek og avanserte mikroskop
 • Forskningsprogrammet “Citizen Science” der du kan lære, og delta, i vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf gir tips og råd til hvordan du tar gode landskaps- og dyrefoto
 • Innendørs treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Arrangement og samlinger med mannskapet, Ekspedisjonstemaet og andre gjester, samt forberedelser til neste dag

Aktiviteter på land

 • Ilandstigninger med Ekspedisjonsteamet fra mindre ekspedisjonsbåter
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til ulike aktiviteter
 • Gratis vind- og vannsikker ekspedisjonsjakke
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper til med kamera- og filminnstillinger før ilandstigning

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med Ekspedisjonsteamet

Merk

Et stort skip i vannet
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Restauranten om bord MS Spitsbergen
Bilde: © Tor Farstad
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 335
Senger 243
Bruttotonnasje 7344 t
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i vannet

Reis med MS Spitsbergen, kjent fra "Svalbard - Minutt for minutt", ekspedisjonsskipet som tar deg med langs norskekysten og ut i verden.

Les mer om MS Spitsbergen

En stor seng i et rom
Sjekk priser og tilgjengelighet