De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avgang
13. mai 2022
Pris fra
kr 49 551
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Besøk de indre og ytre Hebridene, Orknøyene og Shetlandsøyene
 • Opplev fantastisk fugle- og dyreliv, spesielt i vakre St. Kilda og på Treshnish Isles
 • Bli med på ekte skotsk whiskysmaking, rett fra tønnene på Islays ulike destillerier
 • Utforsk fjerntliggende øyer med mangfoldig landskap og storslått natur

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Fordi vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100 % bestemt. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående) De skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow), Scotland

  “Kjære, grønne sted”

  13. mai 2022
  Estimert tid for avreise er 22:00

  Vi starter reisen i Glasgow, Skottlands største by. På gallisk betyr Glasgow: «kjære, grønne sted» – et navn byen lever opp til med sine mer enn 90 grønne parker og hager.

  Arkitekturen er en blanding av viktoriansk og art noveau. Her ligger også den skotske nasjonalballetten, operaen og nasjonalteateret. Dette er en by som er verdt å utforske før du går om bord i MS Spitsbergen

  Dag 1
  Greenock (Glasgow), Scotland

  “Kjære, grønne sted”

 • Dag 2
  Belfast, Nord-Irland

  En sjarmerende industrihovedstad

  14. mai 2022

  Belfast er Nord-Irlands hovedstad og største by, men også fødestedet til det berømte skipet Titanic. Fra Belfast brer den nydelige landsbygda seg utover med nydelige små bygder. Naturen her inviterer til flotte turer langs den ville og vakre kysten, de uberørte strendene og fantastiske klippene. Få med deg vulkanformasjonene på Giant´s Causeway, eller bare nyt oppholdet i denne spennende og flotte byen.

  Dag 2
  Belfast, Nord-Irland

  En sjarmerende industrihovedstad

 • Dag 3
  Peel, Isle of Man

  Fra regenter til racebiler

  15. mai 2022

  Den sjarmerende havnen i kystbyen Peel var tidligere hovedsete for Kongen av Mann. Festningen Peel Castle ble bygget i det 11. århundre, visstnok opprinnelig av hæren til norske kong Magnus Berrføtt.

  Øya bærer preg av 1900-tallets produksjon av fiskeskonnerter. På bymuseet kan du beundre ulike veterankjøretøy, utstilt i kontrast til dagens mer moderne modeller i det kjente bil- og motorsykkelløpet.

  Dag 3
  Peel, Isle of Man

  Fra regenter til racebiler

 • Dag 4
  Islay, Skottland

  Den skotske whiskyens vugge

  16. mai 2022

  Islay var en gang hovedsete for MacDonald-klanen (Skottlands største klan), men er først og fremst kjent som whiskyens øy. Her fremstilles den berømte «peaty single malt whiskey». Islay er også populært blant overvintrende gjess og rastende trekkfugler. Sjarmerende, lille Bowmore tilbyr en håndfull butikker, en avrundet kirke, gode turmuligheter og en berømt golfbane.

  Dag 4
  Islay, Skottland

  Den skotske whiskyens vugge

 • Dag 5
  Oban, Skottland

  Inngangen til øyene

  17. mai 2022

  Den tidligere, lille fiskerbyen Oban nådde sin storhetstid med ankomst av jernbanen. I dag er byen et populært feriested med mange viktorianske bygg og ferjer til og fra de ytre Hybridene. Her serverer kafeene mye god sjømat, og de lokale destilleriene arrangerer smakprøver av den lokalproduserte whiskyen.

  Ettersom denne ekspedisjonsreisen fortsatt er under utvikling, kan vårt stopp i Oban endre seg til en annen spennende destinasjon i dette området av Vest-Skottland. Når reiseruten har blitt bekreftet kommer vi til å oppdatere denne siden med mer informasjon.

  Dag 5
  Oban, Skottland

  Inngangen til øyene

 • Dag 6
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimmer og lundefugler

  18. mai 2022

  Iona er berømt for sin religiøse tilknytning. I 563 bygget den irske misjonæren Colomba Iona-klosteret. Klosteret har gjennom tidene gjennomgått mange renovasjoner, og er fortsatt et fungerende mål for pilegrimer. Utsikten fra stranden strekker seg vestover mot de ytre Hebridene.

  Vi skal utforske Treshnish Isles, en gruppe vulkanske øyer med stort dyreliv, fra hekkende lunder og kolonier med alker til havert (gråsel).

  Fingal’s Cave ble udødeliggjort av Mendelssohns fantastiske konsertovertyre “Hebrides Overture”. Fingal´s Cave ligger på øya Staffa som er full av grotter. Basalsøylene i området er en forlengelse av Giant’s Causeway. Øya ble oppdaget av vikinger, og er kanskje Skottlands mest berømte øy med tilknytning til store personligheter som St.Joseph Banks, dronning Viktoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson. Øya oppleves best fra sjøsiden, der fargen på vannet i grottene og de stigende søylene, viser seg fra sin beste side.

  Dag 6
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimmer og lundefugler

 • Dag 7
  Loch Scavaig og Isle of Canna, Skottland

  Hebridenes hage

  19. mai 2022

  Omgitt av høye fjelltopper på Skye Cuillins, leder elven Loch Scavaig frem til en av Skottlands vakreste innsjøer – ferskvannsinnsjøen Loch Coruisk. Stedet har blitt malt av Turner og var et populært feriested under viktoriatiden. Øya byr på flotte aktiviteter både for tur- og kajakkentusiaster.  

  Vi seiler videre til Isle of Canna – en grønn og frodig øy med nydelig flora og sommerfugler, også kjent som Hebridenes hage. Dette er den mest skjermede av øyene i øygruppen Small Isles, og er forbundet med øya Sanday der det lever store lundekolonier. Canna var tidligere privat eiendom, men eies i dag av The National Trust for Scotland.

  Dag 7
  Loch Scavaig og Isle of Canna, Skottland

  Hebridenes hage

 • Dag 8
  St. Kilda, Hirta Island, Scotland

  Reclaimed by Nature

  20. mai 2022

  Å besøke denne vakre, avsidesliggende skjærgården med mektige klipper er væravhengig. Og også en uforglemmelig opplevelse. Øygruppa eies i dag av National Trust of Scotland, og har dobbel verdensarvstatus – både for kultur og natur.

  En gammel, utslukket ringvulkan har etterlatt vulkanske formasjoner og sørget for fjellhyller der tusenvis av sjøfugl hekker. I sjøen omkring trives vågehvalen.

  Etter mer enn 5000 års bosetting ble innbyggerne evakuert i 1930. Det lille, gjenværende museet gir et innblikk i det tøffe livet på denne værharde øya.

  Dag 8
  St. Kilda, Hirta Island, Scotland

  Reclaimed by Nature

 • Dag 9
  Stornoway, Lewis & Harris, Skottland

  Hovedstad på de ytre Hebridene

  21. mai 2022

  Stornoway – en opprinnelig norrøn bosetting – er hovedstad på Isle of Lewis og den største, og nordligste, av øyene på de ytre Hybridene. Havneområdet er travelt og livlig med med museer og gallerier. På oversiden ligger flotte Lews Castle som du kan utforske med oss. I området rundt ligger møller og små verksted der Harris Tweed veves. Få med deg bautasteinene Callanish Standing Stones, og mystiske Carloway Broch (Skottlands best bevarte fort, over 2000 år gammelt).

  Dag 9
  Stornoway, Lewis & Harris, Skottland

  Hovedstad på de ytre Hebridene

 • Dag 10
  Kirkwall, Orknøyene, Skottland

  Til minne om Magnus

  22. mai 2022

  Kirkwall er den største byen, og administrasjonssenter, på Orknøyene. Kirkwall kommer fra det norrøne Kirkjuvagr, som betyr «Kirkevika». Første trolige bosetting nevnes i en saga fra 1046. I dag har Kirkwall et innbyggertall på 8 500 og er en av Skottlands best bevarte byer. I sentrum for bybildet er St. Magnus-katedralen. Katedralen ble oppført til ære for Magnus Orknøyjarl som ble sveket og henrettet av fetteren sin i 1115, og helgenerklært etter sin død.

  Dag 10
  Kirkwall, Orknøyene, Skottland

  Til minne om Magnus

 • Dag 11
  Fair Isle, Shetlandsøyene, Skottland

  Et stopp for trekkfugler

  23. mai 2022

  Isolerte Fair Isle har bratte, røde klipper og et bølgende, grønt landskap. Her tar tusenvis av trekkfugler en hvilepause, noe som førte til opprettelsen av det permanente fugleobservatoriet.  Øya har en liten golfbane, og er ellers kjent for strikkegenserne som er en viktig inntektskilde i det selvforsynte samfunnet.

  Dag 11
  Fair Isle, Shetlandsøyene, Skottland

  Et stopp for trekkfugler

 • Dag 12
  Lerwick, Shetlandsøyene, Skottland

  I kjernen av de skotske Shetlandsøyene

  24. mai 2022

  Lerwick er Skottlands nordligste by og Shetlandsøyenes hovedhavn. Grunnlagt i det 17. århundre, var Lerwick opprinnelig en fiskehavn, men er i dag en travel og livlig by med internasjonalt preg. Den gamle havnen brukes fortsatt både av lokale fiskerbåter og besøkende yachter. Her kan du nyte noe av Shetlands vakreste natur, og dessuten mange spennende arkeologiske utgravinger, blant annet to fantastiske jernalder-landsbyer.

  Dag 12
  Lerwick, Shetlandsøyene, Skottland

  I kjernen av de skotske Shetlandsøyene

 • Dag 13
  Bergen, Norge

  Byen mellom syv fjell

  25. mai 2022
  Estimert ankomsttid er 08:00

  Ekspedisjonscruiset ender i sjarmerende Bergen. Om dette er ditt første besøk i Bergen, anbefaler vi deg å bruke litt tid på å bli kjent med byen før du reiser hjem. Få med deg fiskemarkedet og den berømte bryggen med de gamle trehusene (noen helt tilbake til 1300-tallet). En tur med kabelbanen opp på Fløyen er også et “must” når du er i Bergen.

  Dag 13
  Bergen, Norge

  Byen mellom syv fjell

Avganger

 • 2022
 • jul
 • aug
 • sep
 • okt
 • nov
 • des
13. mai 2022

Aktuelle tilbud og rabatter

Bestill TRYGT

14 dager igjen!

Gratis ombooking for reiser i 2021

Full fleksibilitet til å ombooke reisen din for 2021 til ny reise i 2021 eller 2022. Null ombookingsgebyr, null stress.

Enkel refusjon på reiser i 2021

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet - inkludert depositum - uansett årsak. Et kanselleringsgebyr vil påløpe. Les mer om gebyr og frister for avbestilling under.

Les våre vilkår

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets utvalg av øl, vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Gratis kaffe/te hele dagen
 • Wi-fi om bord (dekning varierer med område) Streaming støttes ikke
 • Gratis drikkeflaske til påfyll av vann om bord
 • Engelsktalende Ekspedisjonsteam med ekspertise på områdene vi seiler i, organiserer og deltar i aktiviteter om bord og på land
 • Utvalgte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet foreleser om ulike emner fra områdene vi besøker
 • Bruk av skipets Vitenskapssenter med blant annet bibliotek og avanserte mikroskop
 • Forskningsprogrammet “Citizen Science” der du kan lære, og delta, i vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf gir tips og råd til hvordan du tar gode landskaps- og dyrefoto
 • Innendørs treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Arrangement og samlinger med mannskapet, Ekspedisjonsteamet og andre gjester, samt forberedelser til neste dag

Aktiviteter på land

 • Ilandstigninger med Ekspedisjonsteamet fra mindre ekspedisjonsbåter
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til ulike aktiviteter
 • Gratis vind- og vannsikker ekspedisjonsjakke
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper til med kamera- og filminnstillinger før ilandstigning

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med Ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle aktiviteter er avhengige av vær, vind, sjø- og isforhold
 • Det kan bli endringer i aktiviteter/utflukter
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Vi forventer ikke at du tipser
Et stort skip i vannet
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Restauranten om bord MS Spitsbergen
Bilde: © Tor Farstad
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 335
Senger 243
Bruttotonnasje 7344 t
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i vannet

Reis med MS Spitsbergen, kjent fra "Svalbard - Minutt for minutt", ekspedisjonsskipet som tar deg med langs norskekysten og ut i verden.

Les mer om MS Spitsbergen

En stor seng i et rom
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser