Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer

Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer

Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer

Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avgang
2. april 2023
Pris fra
kr 40 623
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag naturens underverk og kultur på De nordlige britiske øyene

Historie og kulturarv

Oppdag høydepunktene på de nordligste av De britiske øyer, fra vakre landskap i Skottland og historiske byer i Irland til gamle slott og eksepsjonelle whiskyer. Se fantastiske Giant’s Causeway nå Portrush, oppdag keltisk og vikinghistorie på Isle of Man og se Nord-Irlands skipsbyggerarv i Belfast.

Irsk glede og skotsk whisky

Tilbring tid i koselige puber som er grunnpilaren til samfunnet på De britiske øyer. Besøk noen av Skottlands eldste whiskey-destillerier på øyene Arran, Mull og Islay. Smak gjerne på noen av de berømte maltwhiskyene når du reiser fra havn til havn.

Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer Ekspedisjon rundt Irskesjøen – Cruise til De nordlige britiske øyer
 • Dag 1
  Glasgow i Skottland

  Gå om bord i Glasgow

  Sett seil fra Skottlands elegante kulturby

  Ekspedisjonscruiset ditt i Irskesjøen begynner i Glasgow. Hvis du har tid før ombordstigning, er det verdt det å bli kjent med denne elegante, moderne byen. Glasgow er en by med nydelig viktoriansk arkitektur, og har utviklet seg til å bli en stilfull og spennende by full av museer, gallerier og livlige steder å spise, drikke og handle.

  Når du er ferdig, venter det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, på deg i havnen. Der blir du tatt imot av det vennlige ekspedisjonsteamet. Etter en sikkerhetsbriefing og litt tid for deg selv, får du servert en velkomstmiddag som markerer starten på cruiset.

  Førprogram

  Vil du ha bedre tid til å utforske Glasgow og Edinburgh? Da foreslår vi å forlenge oppholdet ved å bestille det valgfrie førprogrammet vårt, som inkluderer en overnatting i Edinburgh. Du vil kunne se de største severdighetene i Glasgow samt vakre Edinburgh Castle.

  Dag 1
  Glasgow i Skottland

  Gå om bord i Glasgow

 • Dag 2
  Portrush (Nord-Irland)

  Hovedattraksjonen i Portrush

  Ta en tur til lille Portrush og se et av naturens gigantiske vidunder

  Portrush er en liten ferieby som har vært populær helt siden viktoriatiden. Herfra er det flere stier du kan følge, og denne delen av kysten består av lange sandstrender. Fugletittere bør ta turen opp til Ramore Head, like nord for byen.

  Giant’s Causeway, rundt 40 000 basaltsøyler som stiger opp av kysten, er et sted på UNESCOs verdensarvliste og et stort trekkplaster. Ruinene av Dunluce Castle, med sin dramatiske beliggenhet på en klippetopp med utsikt over Atlanterhavet, er et nydelig bakteppe for den vakre naturen i området.

  • Inkludert Portrush - Fårehunddemonstrasjon
  • Inkludert Dunluce Castle og The Giant’s Causeway
  Dag 2
  Portrush (Nord-Irland)

  Hovedattraksjonen i Portrush

 • Dag 3
  Belfast i Irland

  Elegante Belfast

  Vandre i Nord-Irlands hovedstad og oppdag byens stolte arv

  Nord-Irlands hovedstad er en by med industri og eleganse, og er kjent for å være stedet der Titanic ble bygget. Se deg om i Titanic Quarter og rusle langs Maritime Mile, en sti langs vannet som viser frem Belfasts stolte sjøfartsbakgrunn.

  Her florerer det av elegant viktoriansk arkitektur. Du kan blant annet beundre de detaljerte mosaikkene i St Anne’s Cathedral og den majestetiske fasaden på Grand Opera House. Gå til toppen av Cave Hill, i nærheten av Belfast Castle, for flott utsikt over byen.

  Dra til St George’s Market for smakfulle godsaker og flotte håndverksprodukter, og besøk Ulster Museum hvis du er glad i historie.

  Dag 3
  Belfast i Irland

  Elegante Belfast

 • Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Gåtefulle Isle of Man

  Utforsk Douglas, hovedstaden på Isle of Man

  Ikke gå glipp av den vakre innseilingen til Douglas! Vi setter kursen mot land for å utforske hovedstaden på Isle of Man, der vi vil lære om øyas keltiske fortid og vikinghistorie, spore byens utvikling som en viktoriansk turistmagnet og se den kuperte kystlinjen som omgir byen.

  Det er så mye du kan fylle dagen med i Douglas. Besøk Manx Museum, se veggmaleriene i St Thomas’s Church og oppdag imponerende, men skumle Peel Castle, opprinnelig et vikingfort som nå sies å være hjemsøkt.

  Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Gåtefulle Isle of Man

 • Dag 5
  Fishguard, Wales

  «Verdens ende» i Wales

  Sug til deg de pittoreske landsbyene og forhistoriske fortene i Fishguard

  Den sjarmerende walisiske kystbyen Fishguard ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire. Den opprinnelige landsbyen og havna finner du i Lower Fishguard, og du får spektakulær utsikt over havet fra «Main Town» ovenfor.

  Fra Lower Town kan du utforske de gamle skogområdene i Gwaun Valley, som strekker seg mot Preseli Hills. I utkanten av Fishguard kan du gå opp åsen til Castle Point, der du finner ruinene av Fishguard Fort.

  En kort kjøretur unna er Storbritannias minste by, St Davids. Mer en landsby enn en by, den har bystatus på grunn av katedralen fra 1100-tallet. Med en sjarmerende hovedgate fylt av antikkbutikker, spisesteder og boutiques er St Davids et flott sted å vandre rundt

  Dag 5
  Fishguard, Wales

  «Verdens ende» i Wales

 • Dag 6
  Dublin i Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

  Utforsk alt det sjarmerende ved Irlands hovedstad

  Irlands hovedstad har en fantastisk historie. Byen ble grunnlagt av vikingene, og ble senere til kongedømmet Dublin. Nå er Dublin én av de mest ungdommelige byene i Europa, et livlig kulturelt senter med puber og livemusikk, og et moderne teknologisk knutepunkt.

  I dag har du sjansen til å utforske denne fascinerende byen og besøke steder som Trinity College, det eldste universitetet i Irland. Her vil du se middelaldermanuskriptet Book of Kells. Dublin Castle er også verdt et besøk, og ikke glem å smake på en Guinness.

  Dag 6
  Dublin i Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

 • Dag 7
  Glasgow i Skottland

  Utforsk Glasgow

  Dykk dypere inn i den blomstrende byen på River Clyde

  Når du returnerer til Glasgow får du en sjanse til å se noen av tingene du kan ha gått glipp av tidligere.

  Gå opp til East End og besøk Glasgow Cathedral, et flott eksempel på gotisk arkitektur som har holdt seg gjennom århundrene. Bak den strekker det seg en kirkegård med viktorianske gravsteiner fra 1800-tallet som bare venter på at en nysgjerrig besøker skal utforske.

  Gå vestover fra sentrum for å se de eklektiske kunst- og naturhistoriske samlingene til Kelvingrove Art Gallery and Museum. Det ligger på den frodige eiendommen til Kelvingrove Park, og er en nydelig sandsteinbygning som du absolutt må få med deg.

  Dag 7
  Glasgow i Skottland

  Utforsk Glasgow

 • Dag 8
  Arran i Skottland

  Skottland i miniatyr

  Se dyreliv og dramatiske landskap på vakre Arran

  Den isolerte øya Arran varmes opp av den nordatlantiske strømmen, og er et fristed for dyreliv. Når du reiser rundt på øya, se om du kan få øye på Skottlands «fem store» i dyrenes verden: kongeørn, hjort, ekorn, oter og sel.

  Lyst på en gåtur? Prøv den populære vandrestien Goat Fell, og besøk Brodick Castle for et historisk innblikk i aristokratenes liv. Oppdag skatter fra den neolittiske perioden overalt på Machrie Moor, og smak på den karakteristiske maltwhiskyen fra det lokale destilleriet.

  Dag 8
  Arran i Skottland

  Skottland i miniatyr

 • Dag 9
  Tobermory på Isle of Mull

  Fargerike Tobermory

  Nyt Tobermorys fantastiske kystlinje

  Tobermory er den største byen på Isle of Mull. Når du nærmer deg havna, vil du se radene med fargerike georgianske hus. Se deg litt rundt og besøk kafeene, restaurantene og håndverkerbutikkene i byen, som til og med har sitt eget whiskydestilleri.

  Hvis forholdene tillater det, drar vi til Loch Sunart, en vakker saltvannsinnsjø som få andre besøker. Dette er et marint beskyttet område der det klare vannet er et høyt beskyttet økosystem med mye oter. Dette er også et godt sted for å se delfiner og nise.

  Dag 9
  Tobermory på Isle of Mull

  Fargerike Tobermory

 • Dag 10
  Fort William, Skottland

  Storbritannias senter for friluft og eventyr

  Besøk Skottlands senter for eventyr, omringet av skjønnhet

  Når vi har seilt inn i Loch Linnhe, ankommer vi Fort William. Byen er kjent som «Storbritannias friluftshovedstad», og er en magnet for folk som liker fotturer, sykling, klatring og skigåing. Som du vil se, er den omgitt av det spektakulære landskapet på høylandet.

  Whiskydestilleriet i byen tilbyr sin egen vri på nasjonaldrikken, og i Glen Nevis kan du ta en spasertur i vakre omgivelser. Du kan også besøke Glen Coe, en dal som er dannet av vulkansk aktivitet og formet av isbreer. Området har fått betegnelsen «Area of Outstanding Natural Beauty».

  Dag 10
  Fort William, Skottland

  Storbritannias senter for friluft og eventyr

 • Dag 11
  Oban i Skottland

  Idylliske Oban

  Gå i land på Skottlands vestkyst i denne bittelille byen

  Den lille landsbyen Oban, «Øyenes inngangsport», hadde sin glansperiode da jernbanen kom og ble et kjærkommet tilskudd til livet i den travle fiskerhavnen. Viktorianske bygninger ligger i en klynge rundt havnen, der fergene går frem og tilbake til de fjerntliggende Hebridene.

  En 20-minutters spasertur fra byen tar deg forbi strender og gjennom skog til slottet Dunollie, det gamle setet til klanlederne. Lyst på en liten dram? Lille Oban Distillery er et av de minste og et av de eldste i Skottland.

  Dag 11
  Oban i Skottland

  Idylliske Oban

 • Dag 12
  Islay, Skottland

  Islays natur og whiskey

  Sett oppdagelsesånden din i brann på «whiskey-øya»

  Islay (uttales ˈailei) kalles ikke «whiskyøya» for ingenting. Det er ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med en rundt 210 km lang kystlinje og mange rolige sandstrender.

  Islay er fugletitterens paradis med over 200 fuglearter som kongeørn, tjeld, havsule og musvåk. Dessuten kan du finne spor av den mystiske fortiden her, som gamle monolitter, keltiske kors og en steinsirkel.

  Dag 12
  Islay, Skottland

  Islays natur og whiskey

 • Dag 13
  Glasgow i Skottland

  Retur til Glasgow

  Avslutt der du startet – men hvorfor ikke bli litt til?

  Øyhoppingen avsluttes der den startet, i Glasgow. Vi vet at du har hatt mange fantastiske opplevelser over de siste 10 dagene, men bli gjerne litt lenger for å se noe av det du kanskje har gått glipp av før du drar.

  I Glasgow havn, nede ved elven Clyde, får du se det flotte Zaha Hadid-designede Riverside Museum. Rett ved dette imponerende transportmuseet ligger seilskipet Glenlee til kai. De som er glad i design kan også glede seg over å se Charles Rennie Macintosh, som er spredt over hele byen.

  Enten du velger å bli en stund eller drar rett hjem håper vi å se deg igjen om ikke så lenge.

  Etterprogram

  Hvis du vil utforske mer av Glasgow og Edinburgh, anbefaler vi at du forlenger oppholdet ved å bestille det valgfrie etterprogrammet vårt. Du vil overnatte i Edinburgh og få sjansen til å se de største severdighetene i Glasgow samt majestetiske Edinburgh Castle.

  Dag 13
  Glasgow i Skottland

  Retur til Glasgow

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
2.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Black Week: 50 % rabatt på gjest nr. 2

  Nå får du opptil 50 % rabatt på gjest nr. 2 på en rekke utvalgte ekspedisjonscruise med avreise i 2023. Bestill senest 28. november 2022.
  Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampanjer, men kan kombineres med Ambassadør-rabatt.
  Les mer og bestill
 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Utforsk andre destinasjoner: