Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv

Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv

Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv

Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv

Reiseinformasjon 15 dager MS Otto Sverdrup
Avganger
14. april 2023
28. april 2023
Pris fra
kr 44 064
Frokost, lunsj og middag inkludert

Seil fra Hamburg, utforsk kysten og øyene langs De britiske øyer og oppdag det lokale dyrelivet, den vakre naturen og den unike kulturarven.

Sett seil fra historiske Hamburg

Dette episke ekspedisjonscruiset til De britiske øyer starter i Hamburg, og fortsetter i deler av England, Wales, Nord-Irland, Isle of Man, Skottland og Hebridene. Se hvordan natur og kulturarv har gitt hvert av reisemålene sin egen unike kultur mens du utforsker middelalderslott, gamle, mystiske monumenter og storslåtte katedraler. I Douglas, Kirkwall og Stornoway kan du få vite mer om vikinghistorie og besøke tradisjonelle destillerier på «whiskyøya» Islay.

Legendariske øyer med sjarm

På de subtropiske Scillyøyene i Cornwall vil du besøke hagen til et benediktinerkloster, og i Wales kan du utforske turstier langs kysten og gamle ruiner. Lengre nord ligger Fort William i Skottland, en inngangsport til det spektakulære høylandet. I tillegg til byer med keltisk bakgrunn og vikingrøtter, får du se vakre landskap, koselige landsbyer og forblåste øyer.

Perfekt for naturelskere

Uansett om du er på skipsdekket, i en av de små ekspedisjonsbåtene våre eller til fots, kan du se etter dyr under hele cruiset. Fugleentusiaster kan glede seg til å oppleve fuglelivet på Rathlin Island og den største sjøfuglkolonien i Europa på lille og øde St Kilda. Islay, som er kjent for whiskyene sine, er også hjem for over 200 fuglearter, deriblant kongeørn. Du vil forstå meningen bak ekspedisjonscruise når du blir med på naturlandinger med det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt.

Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv Ekspedisjonscruise til De britiske øyer – Kultur, natur og dyreliv
 • Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Reisen starter

  Eventyret starter i livlige og historiske Hamburg

  Vi starter seilasen til De britiske øyer i Tysklands nest største by. Hamburg var tidligere en del av Hansaforbundet, og har alltid vært knyttet til handel og eventyr – et perfekt utgangspunkt.

  Ekspedisjonsskipet MS Otto Sverdrup venter på deg i havnen, hvor det vennlige ekspedisjonsteamet vil forberede deg på det kommende eventyret. Ta en titt i lugaren og bli kjent med ditt nye hjem før du setter deg til bords for en avreisemiddag.

  Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Reisen starter

 • Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

  Nyt en idyllisk dag til sjøs med mye å ta seg til

  I dag har du masse tid til å slappe av. Du kan beundre utsikten fra observasjonsdekket på skipet, kose deg med en god bok og en kopp te eller kaffe, besøke vitenskapssenteret om bord eller dra nytte av treningsstudioet og boblebadene.

  Ekspedisjonsteamet deler gjerne sin omfattende kunnskap om De britiske øyer med deg gjennom dyptgående foredrag. Denne ekstra kunnskapen vil hjelpe med å gjøre cruiset til et eventyr. Den profesjonelle fotografen vår om bord er også her for å gi gode tips og triks til å ta de beste bildene av landskap og dyreliv.

  Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

 • Dag 3
  Portland, England

  En flott øy for fugleliv

  Vakre, kuperte Portland er full av dyreliv og klar til å bli utforsket

  Portland er en sentral del av UNESCO-vernede Jurassic Coast, et sted som er like vakkert som det er historisk. Øya er bare 6,5 km lang, og er forbundet med fastlandet i Dorset via Chesil Beach – en 29 km lang steinstrand.

  Portland er et paradis for dyr og nesten 300 fuglearter, og er dessuten et viktig sted for trekkfugler. På tidligere besøk har vi samarbeidet med en veldedig organisasjon for naturbevaring i lokalområdet og arrangert oppryddinger på strender og reservater på tre ulike steder – noe vi håper å gjøre igjen.

  • Inkludert Portland - Strandrydding
  Dag 3
  Portland, England

  En flott øy for fugleliv

 • Dag 4
  Isles of Scilly, England

  Subtropisk skjønnhet og ro på en vakker kornisk øy

  Krystallklart vann, kritthvite strender og vakker natur – velkommen til Scilly

  Denne nydelige øygruppa med palmetrær og sandstrender ligger 48 km fra tuppen av Cornwall, men ser mer ut som et tropeparadis. Hvis forholdene tillater det, deler vi opp tiden på forskjellige øyer. Du kan utforske Tresco og subtropiske Abbey Gardens, eller det ville landskapet, de vakre strendene og håndverkerstudioene i St Mary’s.

  Alternativt kan du bli med på en tur rundt øyene, der vi passerer steder hvor skip har forlist, ser seler som soler seg på steinene, og seiler rundt fuglereservatet Annet for å se lundefugl og flere andre sjøfugler.

  • Inkludert Strandrydding og Tresco Abbey Gardens
  Dag 4
  Isles of Scilly, England

  Subtropisk skjønnhet og ro på en vakker kornisk øy

 • Dag 5
  Fishguard, Wales

  Den walisiske byen med en lang historie

  Utforsk Fishguard og se bosettingene fra jernalderen og den idylliske Dyffryn Fernant-hagen

  Den sjarmerende walisiske kystbyen Fishguard ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire. Den opprinnelige grenda og havna finner du i Lower Fishguard, og du har spektakulær utsikt over sjøen fra «Main Town» på klippetoppen.

  Utforsk ruinene av Fishguard Fort ved Castle Point, og se etter dyreliv på en spasertur langs øygruppa Pencaer. Du kan få et inntrykk av hvordan livet var i den neolittiske perioden inne i de rekonstruerte rundhusene ved Castell Henllys. Du bør heller ikke gå glipp av hagekunsten i Dyffryn Fernant-hagen.

  Dag 5
  Fishguard, Wales

  Den walisiske byen med en lang historie

 • Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

  Utforsk hovedstaden på Isle of Man, et historisk senter for både kelterne og vikingene

  Ikke gå glipp av den vakre innseilingen til Douglas! Vi setter kursen mot land for å utforske hovedstaden på Isle of Man, der vi lærer om øyas keltiske fortid og vikinghistorie, sporer byens utvikling som en viktoriansk turistby og ser den vakre, kuperte kystlinjen.

  Det er så mye du kan fylle dagen med i Douglas. Besøk Manx Museum, se veggmaleriene i St Thomas’s Church og oppdag imponerende, men skumle Peel Castle, opprinnelig et vikingfort som nå sies å være hjemsøkt.

  • Inkludert Strandrydding på Isle of Man
  Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

 • Dag 7
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

  Kuperte klipper, rolige innsjøer og dyreliv på Rathlin Island

  Rathlin Island er bare 9,5 km lang og 1,6 km bred, og er perfekt å utforske til fots etter med sykkel. Velg blant klippeturer i vakker natur eller de mange vandrestiene hvor du kan beundre de vakre omgivelsene og både se og høre skapningene som bor her, deriblant store kolonier av hekkende sjøfugl.

  Besøk RSPB Seabird Centre, og et «opp-ned» fyrtårn som klamrer seg til klippene. Besøk Boathouse Visitor Centre og lær om øylivet, lokal historie og de mange historiske skipsvrakene som ligger i farvannet rundt øya.

  Dag 7
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

 • Dag 8
  Fort William i Skottland

  Eventyrby på høylandet

  Besøk Skottlands senter for friluft og eventyr, og beundre de vakre omgivelsene

  Når vi har seilt inn i Loch Linnhe, ankommer vi Fort William. Byen er kjent som «Storbritannias friluftshovedstad», og er en magnet for folk som liker fotturer, sykling, klatring og skigåing. Som du vil se, er den omgitt av det spektakulære landskapet på høylandet.

  Whiskydestilleriet i byen tilbyr sin egen vri på nasjonaldrikken, og i Glen Nevis kan du ta en spasertur i vakre omgivelser. Du kan også besøke Glen Coe, en dal som er dannet av vulkansk aktivitet og formet av isbreer. Området har fått betegnelsen «Area of Outstanding Natural Beauty».

  • Inkludert Høyt oppe i Nevis Range
  Dag 8
  Fort William i Skottland

  Eventyrby på høylandet

 • Dag 9
  Islay (Skottland)

  Skotsk øyliv, destillert

  Idylliske Islay er et øyparadis med dyreliv, whisky og ullplagg

  Islay (uttales ˈailei) kalles ikke «whiskyøya» for ingenting. Det er ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med en rundt 210 km lang kystlinje og mange rolige sandstrender.

  Islay er fugletitterens paradis med over 200 fuglearter som kongeørn, tjeld, havsule og musvåk. Dessuten kan du finne spor av den mystiske fortiden her, som gamle monolitter, keltiske kors og en steinsirkel.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 9
  Islay (Skottland)

  Skotsk øyliv, destillert

 • Dag 10
  St. Kilda på Hirta Island (Skottland)

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

  Steinete St Kilda kan kun beskrives på én måte: vill

  St Kilda er den mest avsidesliggende delen av De britiske øyer, og har to oppføringer på UNESCOs verdensarvliste. Dette er kronjuvelen til National Trust of Scotland. Klippene og staurene var tidligere Storbritannias mest avsidesliggende øysamfunn, men er nå hjem til ulike sjøfugler, deriblant den største lundefuglkolonien i Storbritannia.

  I tillegg til fugleliv, kan du også se Soay-sau på land og vågehval til sjøs. Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle «cleits» – runde steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl – før du drar tilbake til skipet og våre mer moderne mattilbud.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 10
  St. Kilda på Hirta Island (Skottland)

  UNESCO-skatt, gjenvunnet av naturen

 • Dag 11
  Stornoway i Lewis (Skottland)

  Velkommen til Ytre Hebridene

  En vakker havn, gamle ruiner og tweedfabrikker

  Stornoway er ankomsthavnen til de ville Ytre Hebridene. Byen var tidligere en vikingbosetting, og har en vakker havn med museer, kunstgallerier og sjarmerende butikker. Få med deg Lews Castle, før du drar videre til fabrikker der de vever Harris-tweed, folkemuseer og gamle monumenter.

  Det er mange ruter å velge mellom hvis du vil ta en spasertur, siden Lewis er den flatere delen. Underveis bør du holde utkikk etter hjort, ørn, oter, havsule og sommerfugler. Den ville delen av denne fredelige øya tiltrekker seg naturentusiaster fra hele verden.

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 11
  Stornoway i Lewis (Skottland)

  Velkommen til Ytre Hebridene

 • Dag 12
  Kirkwall på Orknøyene (Skottland)

  Gammel vikingby

  Utforsk en gammel vikingby på de fortryllende Orknøyene

  Kirkwall er hovedstaden på Orknøyene og en av de vakreste og best bevarte byene i Skottland. St Magnus Cathedral dominerer i den gamle delen av Kirkwall, som er et av de beste eksemplene på en gammel vikingby. Biskopenes og jarlenes palass ligger tvers over veien, og sammen utgjør de en trio av landemerker besøkende bør få med seg.

  Vikingtemaet fortsetter på Highland Park Distillery, som ble grunnlagt av en direkte etterkommer av vikingene. Dette tradisjonelle destilleriet er flott å besøke hvis du liker whisky, eller bare er interessert i historie.

  • Inkludert Kirkwall til fots
  Dag 12
  Kirkwall på Orknøyene (Skottland)

  Gammel vikingby

 • Dag 13
  Edinburgh (Leith) i Skottland

  Skottlands kronjuvel

  Oppdag populære Edinburghs sjarm

  Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia etter London, og du vil snart se hvorfor. Den skotske hovedstaden er full av historiske gater, og byr på en livlig kulturscene og en perfekt balanse mellom det tradisjonelle og det moderne.

  Utforsk de mystiske, svingete bakgatene og elegante rekkehusene, og besøk de mange butikkene, barene og restaurantene. Du har flott utsikt over byen fra majestetiske Edinburgh Castle, hvor du kan se Skottlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny («skjebnesteinen»).

  • Inkludert Fottur i Edinburghs historiske Royal Mile
  Dag 13
  Edinburgh (Leith) i Skottland

  Skottlands kronjuvel

 • Dag 14
  Til sjøs

  Se tilbake på reisen

  Vi forlater Edinburgh kvelden før og er godt på vei over Nordsjøen på tilbaketuren mot Hamburg. Når vi forlater Storbritannia, kan du bruke dagen til sjøs på å se tilbake på opplevelsen og slappe av etter all spenningen de siste to ukene.

  Du kan slappe av med panoramautsikt i Explorer Lounge og dra nytte av fasilitetene på skipet, for eksempel ta deg en økt på treningsstudioet eller tilbringe litt tid i badstuen. Fotografen om bord vil også være der for å hjelpe deg med hvordan du best kan redigere de mange vakre bildene du har tatt. Du vil nok ha mange fantastiske bilder av dyr og landskap du kan leke deg med for å få frem det beste i hvert bilde.

  Dag 14
  Til sjøs

  Se tilbake på reisen

 • Dag 15
  Hamburg, Tyskland

  Retur til Hamburg

  Slutten på eventyret rundt De britiske øyer

  Etter frokost er det på tide å si farvel til alle på MS Otto Sverdrup som har gjort ekspedisjonscruiset ditt så spesielt.

  Når du går i land, vil du ta med deg mange fantastiske minner for livet. I løpet av turen vil du ha sett unik natur og fascinerende byer, og selvfølgelig møtt mange vennlige mennesker underveis. Vi håper du blir med oss på nye eventyr snart!

  Dag 15
  Hamburg, Tyskland

  Retur til Hamburg

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
14.
28.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek, avanserte mikroskoper for biologi og geologi inkludert prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom både innendørs og utendørs
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografen vår kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Spabehandlinger

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og lokale forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup
MS Otto Sverdrup
Bilde: Trym Ivar Bergsmo/Hurtigruten
Cabin M4
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Otto Sverdrup

Byggeår 2002
Renovert 2020
Skipsverft Kleven Verft (N)
Passasjerkapasitet 526
Senger 554
Bruttotonnasje 15 690 t
Lengde 138,5 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup

MS Otto Sverdrup er designet for spennende, bærekraftige ekspedisjonscruise langs norskekysten

Les mer om MS Otto Sverdrup

Aune Restaurant
Bilde: Espen Mills

Utforsk andre destinasjoner: