Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående)

Reiseinformasjon 12 dager MS Maud
Avgang
29. juni 2023
Pris fra
kr 38 294
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dyreliv, svunne sivilisasjoner og moderne liv i Nord-Atlanteren

Historiske steder og moderne liv

Seil fra Dover til den islandske hovedstaden via de avsidesliggende og ville øyene i Nord-Atlanteren. Mens det mildere sommerværet varmer opp disse sagnomsuste havene, får du utforske spennende hovedsteder, neolittiske steder, blomstrende øybyer og små landsbyer der vikingenes innflytelse fortsatt setter sitt preg.

Dyreliv og vidstrakt himmel

Sjøfugler og marint liv trives under den enorme himmelen i Nord-Atlanteren. Enten du er på våre små ekspedisjonsbåter, på dekket til MS Maud eller til fots, kan du se ruvende klipper der det myldrer av sjøfugler, og du kan også se etter hvaler og delfiner som koser seg i havet rundt oss.

Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående) Øyhopping i Nord-Atlanteren – De britiske øyer, Færøyene og Island (nordgående)
 • Dag 1
  Dover

  Avreise fra Dover

  29. juni 2023

  Vi setter seil fra øyhoppeeventyret ditt

  Ekspedisjonscruiset starter fra Dover. Hvis du har tid før du går om bord på MS Maud, kan du ta en spasertur langs de berømte hvite klippene ved St Margaret's Bay der du får en utrolig utsikt over kysten og den glitrende engelske kanalen nedenfor.

  Når du har hentet ekspedisjonsjakken og satt deg til rette i lugaren, har du muligheten til å møte ekspedisjonsteamet ditt, som er dine hyggelige og kunnskapsrike guider. Deretter kan du innta den første deilige middagen om bord på skipet, og eventyret ditt er i gang.

  Dag 1
  Dover

  Avreise fra Dover

 • Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

  30. juni 2023

  Bli kjent med ditt nye hjem, borte fra hjemmet

  Nyt en idyllisk dag til sjøs med mye å ta seg til. Nyt utsikten fra MS Mauds brede observasjonsdekk, besøk vitenskapssenteret for å få innsikt om øydestinasjonene vi skal dra til, eller dra nytte av treningsstudioet og boblebadene.

  Fotografentusiaster kan plukke opp noen tips fra fotografen vår om hvordan de kan ta bilder av dyreliv og landskap. Du kan sette deg godt til rette i Explorer Lounge, som er et flott sted for å lese eller bare se verden gli forbi.

  Du kan også lytte til et foredrag holdt av ekspedisjonsteamet, som består av erfarne oppdagere som velvillig deler sine omfattende kunnskap om stedene vi skal reise til.

  Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

 • Dag 3
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

  1. juli 2023

  Oppdag populære Edinburghs sjarm

  Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia etter London, og du finner snart ut hvorfor. Den skotske hovedstaden er full av historiske gater, og byr på en livlig kulturscene og en perfekt balanse mellom det tradisjonelle og det moderne.

  Utforsk de mystiske, svingete bakgatene og elegante rekkehusene, og besøk de mange butikkene, barene og restaurantene. Du får flott utsikt over byen fra majestetiske Edinburgh Castle, hvor du kan se Skottlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny («skjebnesteinen»).

  Dag 3
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

 • Dag 4
  Orknøyene

  Høydepunkter på Orknøyene

  2. juli 2023

  Oppdag øyenes rike arv, dyreliv og whisky

  Orknøyenes største by, Kirkwall, er et livlig sted som har blitt formet av alle epokene fra vikingene til andre verdenskrig.

  I det norrøne sentrum kan du besøke den kongelige St Magnus-katedralen og Earls Palace, og her kan du se steinruinene av denne tidligere storslåtte renessansebygningen. Whiskyelskere kan nyte Kirkwalls Highland Park og Scapa-destillerienes herlige single malt.

  Fordyp deg i fortiden ved Scara Brae-bosetningen og de mystiske stående steinene til Ring of Brodgar og Stones of Stenness, som alle er en del av den historiske verdensarven Heart of Neolithic Orkney.

  Sjøfugler som lundefugl, havsule, lomvi, krykkje og ørn trives rundt Orknøyene. Se etter delfiner, hvaler og spekkhoggere også.

  Dag 4
  Orknøyene

  Høydepunkter på Orknøyene

 • Dag 5
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

  3. juli 2023

  Et naturskjønt stopp for fugler

  Cruiset ditt fortsetter til Shetlandsøyene mens vi drar til den avsidesliggende Fair Isle, kjent for sine fugler og strikketøy.

  Fair Isle er hjemmet til 27 fuglearter, noe som gjør øya til et attraktivt sted for fugletittere og naturfotografer. Det er et viktig stopp for migrerende sjøfugler, som tiltrekkes av de røde sandsteinsklippene, grønne områdene og myrene.

  Vi skal prøve å gå i land slik at du kan bli med på en klippetopptur til et spektakulært fyrtårn med ekspedisjonsteamet. Få fascinerende innsikt om livet og historien til det 65-manns store øysamfunnet på det lokale museet. Du kan støtte lokalbefolkningen på Fair Isle ved å kjøpe ekte Fair Isle-strikkede produkter.

  Hvis det ikke er mulig å gå i land, kan du fremdeles glede deg over den naturskjønne og spektakulære seilingen.

  Dag 5
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

 • Dag 6
  Shetland

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

  4. juli 2023

  Opplev livet i hovedstaden på Skottlands nordligste bebodde øyer

  Vi legger til kai ved Lerwick, hovedstaden på Shetlandsøyene, for å utforske denne hyggelige, og viktoriansk-påvirkede fiskerbyen.

  Naviger de smale gatene til fots for å oppdage små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland Museum, som gir innsikt om områdets rike historie. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Resten av øya er hjemsted for utrolige jernalderlandsbyer og Croft House Museum, hvor du kan lære om det harde livet til de lokale leilendingene.

  Hold kikkerten din i nærheten for du kan oppdage grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, så vel som lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 6
  Shetland

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

 • Dag 7
  Shetland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

  5. juli 2023

  Opplev sjøfugler og vikinghistorie på Nord-Shetland

  De nordlige Shetlandsøyene er det geografiske ytterpunktet på De britiske øyene. Vi skal utforske disse avsidesliggende områdene etter forholdene og stedene vi får de beste opplevelsene.

  Kanskje besøker vi sjarmerende Haroldswick på Unst, der det sies at vikingene først satte sin fot på De britiske øyene. Her finner du en rekonstruksjon av et vikinglanghus og -skip, i tillegg til en gravhaug man tror er graven til kong Harald Hårfagre. Det er ham landsbyen er oppkalt etter.

  Kanskje vi også tar ekspedisjonsbåtene våre for å utforske skjulte bukter under tårnende klipper. Sørg for å ta med deg kikkerten din! Her på Storbritannias nordligste punkt gir klippene i Hermaness nasjonale naturreservat ly til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhest, lundefugl, toppskarv og havsule.

  Dag 7
  Shetland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

 • Dag 8
  Torshavn

  Torshavn fra 900-tallet

  6. juli 2023

  Et besøk til Streymoy på Færøyene.

  Torshavn ligger på Streymoy og er den største av Færøyene. Tórshavn «Thors havn» – grunnlagt av vikingene på 900-tallet, er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Gå langs svingete brosteinsbelagte smug og forbi fargerike hus med torvtak. På de lokale museene kan du lære om byens opprinnelse, og floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 meter nord for byen, fosser Svartifossen over mosedekkede steiner. Og mens du går langs sjøpromenaden, kan du holde utkikk etter ærfugl og den distinkte færøyske svalen med beige vingespisser.

  Dag 8
  Torshavn

  Torshavn fra 900-tallet

 • Dag 9
  Runavik

  Det avsidesliggende Runavik

  7. juli 2023

  Utforsk den ville og steinete Eysturoy-øya

  Fra Torshavn seiler vi til øya Eysturoy og lille Runavik på østsiden av Skålefjord. Denne blomstrende byen har vært et fristed for skip i mange århundrer. Vikingene pleide også å legge til kai her.

  Bli med ekspedisjonsteamet på en kajakktur i Skålefjord, som er over 14 km lang og dermed den lengste fjorden på Færøyene, eller strekk på beina under en av de mange turrutene. Du kan følge den relativt lette stien gjennom det lyngrike myrlandet rundt Toftavatn, som er kjent for fuglelivet. Gå opp den nærliggende bakken for å få forbløffende utsikt over de grønne toppene.

  Dag 9
  Runavik

  Det avsidesliggende Runavik

 • Dag 10
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  8. juli 2023

  Nyt en avslappende dag mens vi seiler mot Island

  Når vi seiler til Heimaey, har du tid til å lene deg godt tilbake og utveksle historier om eventyrene dine så langt. Hold øynene åpne mens du er på dekk for et fantastisk marint liv og sjøfugler. Du kan også samtidig benytte anledningen til å slappe av i boblebadet.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret når de gir ekstra motivasjon for neste etappe av reisen din på Island. Lær om øyas fantastiske landskap, kultur og tro – som den islandske Huldufólk.

  Dag 10
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 11
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  9. juli 2023

  Hvaler, lundefugler og et dramatisk vulkanutbrudd

  Den nest siste øya på ekspedisjonscruiset mellom øyene er Heimaey, utenfor sørkysten av Island. Det er den eneste bebodde øyen i øygruppen Vestmannaeyjar.

  Heimaey har en fascinerende historie som innebærer rømte slaver, drap, hevn, magi og Barbary-pirater, og det er fortsatt et spor her etter et kraftig vulkanutbrudd i 1973 som nesten ødela øya.

  Besøk Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, og dra for å se lundefugler ved Stórhöfði, hvor rundt åtte millioner hekker hver sommer. Sørg for å få med deg vulkanen, Eldfell eller «Ildfjellet». Det er vel verdt innsatsen å klatre til toppen, for her får du en utrolig utsikt over byen nedenfor.

  Dag 11
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 12
  Reykjavik

  Reykjavik og mer

  10. juli 2023

  Utforsk Reykjavik i ditt eget tempo

  Når Islandsekspedisjonscruiset ditt nærmer seg slutten har du fortsatt ett fantastisk reisemål igjen å utforske, for Islands hovedstad, Reykjavik, er fullpakket av kunst, kultur og historie.

  Spaser langs Laugavegur og få med deg de mange butikkene og galleriene, ta turen til den vakre Hallgrimskirkja-katedralen, eller dra på et fascinerende besøk til Reykjavik kunstmuseum. Det er så mye å se og gjøre i denne vennlige og hyggelige byen.

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt for å utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 12
  Reykjavik

  Reykjavik og mer

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
29.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: