Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående)

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående)

Reiseinformasjon 13 dager MS Maud
Avgang
17. september 2024
Pris fra
kr 39 170
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dyreliv, svunne sivilisasjoner og moderne liv i Nord-Atlanteren

Historiske steder og moderne liv

Seil fra den islandske hovedstaden til de hvite klippene i Dover, via de avsidesliggende og ville øyene i Nord-Atlanteren. Når høsten kommer til disse sagnomsuste havene, får du utforske spennende hovedsteder, neolittiske steder, blomstrende øybyer og små landsbyer der vikingenes innflytelse fortsatt setter sitt preg.

Dyreliv og vidstrakt himmel

Sjøfugler og marint liv trives under den enorme himmelen i Nord-Atlanteren. Enten du er på våre små ekspedisjonsbåter, på dekket til MS Maud eller til fots, kan du se ruvende klipper der det myldrer av sjøfugler, og du kan også se etter hvaler og delfiner som koser seg i havet rundt oss.

MERK: I tråd med vår ånd som eventyrere skal vi besøke små, fjerne havner på ekspedisjonene våre. På grunn av havforhold og de avsidesliggende stedene vi besøker, er det ikke alltid mulig å legge til i havnen. Noen ganger må vi bruke de små ekspedisjonsbåtene våre for å komme i land.

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående) Øyhopping i Nord-Atlanteren – Island, Færøyene og De britiske øyer (sørgående)
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Avreise fra Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset fra øy til øy starter i Islands kunst-, kultur- og historiefylte hovedstad, Reykjavik.

  Hvis du har tid før du går om bord på MS Maud, kan du ta en spasertur langs Laugavegur og få med deg de mange butikkene og galleriene, ta turen til den vakre Hallgrimskirkja-katedralen, eller dra på et fascinerende besøk til Reykjavik kunstmuseum.

  Om bord på MS Maud, kan du hente ekspedisjonsjakken din, ta en titt på lugaren din, møte ekspedisjonsteamet og nyte den første deilige middagen mens vi seiler mot det første stoppet som er Stykkishólmur.

  Med så mye å utforske lønner det seg å komme tidlig for å delta i et av de valgfrie førprogrammene våre og utforske Den gylne sirkel eller det islandske høylandet.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Avreise fra Reykjavik

 • Dag 2
  Stykkihólmur på Island

  Snæfellsnes-halvøya

  Port til spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukten, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  Ikke langt unna finner du Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med snøkalotten på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» på grunn av sine mange vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  Dag 2
  Stykkihólmur på Island

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 3
  Heimaey på Island

  Heimaeys eksplosive fortid

  Hvaler, lundefugler og et dramatisk vulkanutbrudd

  Den første lille øya på ekspedisjonscruiset fra øy til øy er Heimaey, utenfor sørkysten av Island. Det er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar.

  Heimaey har en fascinerende historie som innebærer rømte slaver, drap, hevn, magi og Barbary-pirater, og det er fortsatt et spor her etter et kraftig vulkanutbrudd i 1973 som nesten ødela øya.

  Besøk SEA LIFE Trust Beluga Whale Sanctuary, og dra for å se lundefugler ved Stórhöfði, hvor rundt åtte millioner hekker hver sommer. Sørg for å få med deg vulkanen, Eldfell eller ‘Ildfjellet’. Det er vel verdt innsatsen å klatre til toppen, for her får du en utrolig utsikt over byen nedenfor.

  Dag 3
  Heimaey på Island

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 4
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

  Bli kjent med din nye baseleir til havs

  Når vi seiler til Færøyene, kan du nyte en idyllisk dag på havet. Nyt utsikten fra MS Mauds brede observasjonsdekk, besøk vitenskapssenteret for å få innsikt om destinasjonene vi skal dra til, eller dra nytte av treningsstudioet og boblebadene.

  Fotografentusiaster kan plukke opp noen tips fra fotografen vår om hvordan de kan ta bilder av dyreliv og landskap. Du kan sette deg godt til rette i Explorer Lounge & Bar, som er et flott sted for å lese eller se verden gli forbi.

  Du kan også få med deg et foredrag holdt av ekspedisjonsteamet, som består av erfarne oppdagere som velvillig deler av den omfattende kunnskap sin om stedene vi skal reise til.

  Dag 4
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

 • Dag 5
  Runavik på Færøyene

  Det avsidesliggende Runavík

  Utforsk den ville og steinete Eysturoy-øyen

  Lille Runavík er en blomstrende by på Færøyene i Eysturoy. Den ligger ved østsiden av Skálafjørðurfjord og har vært et fristed for skip i mange århundrer. Vikingene pleide også å legge til kai her.

  Bli med ekspedisjonsteamet på en kajakktur i Skålefjord, som er over 14 km lang og dermed den lengste fjorden på Færøyene, eller prøv en av de mange turrutene. Du kan følge den relativt lette stien gjennom det lyngrike myrlandet rundt Toftavatn, som er kjent for fuglelivet. Gå opp den nærliggende bakken for å få forbløffende utsikt over de grønne toppene. Benytt anledningen til å strekke på beina før vi seiler til Streymoy, den største av øyene.

  Dag 5
  Runavik på Færøyene

  Det avsidesliggende Runavík

 • Dag 6

  Torshavn fra 900-tallet

  Et besøk til Streymoy på Færøyene

  Tórshavn ligger på Streymoy, den største øya i øygruppen. Tórshavn ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet, og er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Vandre rundt i de brosteinsbelagte smågatene og se de koselige, fargerike husene med torvtak som finnes her. På de lokale museene kan du lære om byens opprinnelse, og floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 m utenfor byen, bruser Svartifossen over mosedekkede steiner. Hold utkikk etter ærfugl og den særegne færøyske svalen med beige vingespisser mens du vandrer langs havnepromenaden.

  Dag 6

  Torshavn fra 900-tallet

 • Dag 7
  Shetland i Skottland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

  Sjøfugler og vikinghistorie på Nord-Shetland

  De nordlige Shetlandsøyene er det geografiske ytterpunktet på De britiske øyene. Vi skal utforske disse avsidesliggende områdene etter forholdene og stedene vi får de beste opplevelsene.

  Kanskje besøker vi sjarmerende Haroldswick på Unst, der det sies at vikingene først satte sin fot på De britiske øyene. Her finner du en rekonstruksjon av et vikinglanghus og -skip, i tillegg til en gravhaug man tror er graven til kong Harald Hårfagre. Det er ham landsbyen er oppkalt etter.

  Det kan være vi drar ut med de små ekspedisjonsbåtene våre for å utforske skjulte bukter under høye klipper. Sørg for å ta med deg kikkerten din! Her på Storbritannias nordligste punkt gir klippene i Hermaness nasjonale naturreservat ly til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhest, lundefugl, toppskarv og havsule.

  Dag 7
  Shetland i Skottland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

 • Dag 8
  Shetland i Skottland

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

  Opplev livet i hovedstaden på Skottlands nordligste bebodde øyer

  Vi legger til kai ved Lerwick, hovedstaden på Shetlandsøyene, for å utforske denne hyggelige, og viktoriansk-påvirkede fiskerbyen.

  Naviger de smale gatene til fots for å oppdage små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland Museum, som gir innsikt om områdets rike historie. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Resten av øyen er hjemsted for bemerkelsesverdige jernalderlandsbyer og Croft House Museum, hvor du kan lære om det harde livet til de lokale leilendingene.

  Hold kikkerten din i nærheten for du kan oppdage grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, så vel som lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 8
  Shetland i Skottland

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

 • Dag 9
  Shetland i Skottland

  Det avsidesliggende Fair Isle

  Et naturskjønn stopp for fugleelskere

  Cruiset ditt fortsetter til Shetlandsøyene mens vi drar til Storbritannias mest avsidesliggende øy Fair Isle, kjent for sine fugler og strikketøy.

  Fair Isle er hjemmet til 27 fuglearter, noe som gjør øya til et attraktivt sted for fugletittere og naturfotografer. Det er et viktig stopp for migrerende sjøfugler, som tiltrekkes av de røde sandsteinsklippene, grønne områdene og myrene.

  Hvorfor ikke bli med på en gåtur langs fantastiske stier på toppen av klipper med ekspedisjonsteamet. Få fascinerende innsikt om livet og historien til det 65-manns store øysamfunnet på det lokale museet. Du kan støtte lokalbefolkningen på Fair Isle ved å kjøpe ekte Fair Isle-strikkede produkter rett fra de lokale produsentene.

  Hvis det ikke er mulig å gå i land, kan du fremdeles glede deg over den naturskjønne og spektakulære seilingen.

  Dag 9
  Shetland i Skottland

  Det avsidesliggende Fair Isle

 • Dag 10
  Orknøyene i Skottland

  Høydepunkter på Orknøyene

  Oppdag øyenes rike arv, dyreliv og whisky

  Orknøyenes største by, Kirkwall, er et livlig sted som har blitt formet av alle epokene fra vikingene til andre verdenskrig.

  I det norrøne sentrum kan du besøke den kongelige St Magnus-katedralen og Earls Palace, og her kan du se steinruinene av denne tidligere storslåtte renessansebygningen. Whiskyelskere kan nyte Kirkwalls Highland Park og Scapa-destillerienes herlige single malt.

  Fordyp deg i fortiden ved Scara Brae-bosetningen og de mystiske stående steinene til Ring of Brodgar og Stones of Stenness, som alle er en del av det hisotriske Heart of Neolithic Orkney World.

  Sjøfugler som lundefugl, havsule, lomvi, krykkje og ørn trives rundt Orknøyene. Hold også utkikk etter delfiner, hvaler og spekkhoggere.

  Dag 10
  Orknøyene i Skottland

  Høydepunkter på Orknøyene

 • Dag 11
  Edinburgh i Skottland

  Skottlands kronjuvel

  Oppdag populære Edinburghs sjarm

  Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia etter London, og du finner snart ut hvorfor. Den skotske hovedstaden er full av historiske gater, og byr på en livlig kulturscene og en perfekt balanse mellom det tradisjonelle og det moderne.

  Utforsk de mystiske, svingete bakgatene og elegante rekkehusene, og besøk de mange butikkene, barene og restaurantene. Du får flott utsikt over byen fra majestetiske Edinburgh Castle, hvor du kan se Skottlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny («skjebnesteinen»).

  Dag 11
  Edinburgh i Skottland

  Skottlands kronjuvel

 • Dag 12
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Nyt dagen mens vi seiler mot Dover

  Det er vår siste dag til sjøs, og ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten. Få mest mulig ut av fasilitetene om bord før vi drar tilbake til Dover.

  Du har tid til å lene deg tilbake og utveksle historier om eventyrene dine så langt. Hold øynene åpne mens du er på dekk for noe fantastisk marint liv og sjøfugler, du kan til og med slappe av i boblebadet samtidig. Du kan fortsatt tilbringe tid i Vitenskapssenteret og med ekspedisjonsteamet, som er tilgjengelig for å svare på alle spørsmålene dine.

  Dag 12
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 13
  Dover, England

  Dover og mer

  Utforsk Dover og den engelske landsbygden

  Ekspedisjonscruiset til øyene i Nord-Atlanteren avsluttes i Dover. Etter frokost er det på tide å gå i land.

  Dover er inngangsporten til det engelske landskapet, så før du drar hjem, bør du besøke Dover Castle eller det romerske fyrtårnet som påstås er Storbritannias eldste store bygning. Du kan også gå langs de berømte hvite klippene i Dover ved St Margaret's Bay for å få en utrolig utsikt over kysten og den glitrende engelske kanalen, eller besøke de hemmelige tunnelene som ble brukt i andre verdenskrig under slottet. Et perfekt sted å avslutte eventyret!

  Dag 13
  Dover, England

  Dover og mer

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
17.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera

Utforsk andre destinasjoner: