Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh

Reiseinformasjon 10 dager MS Maud
Avgang
19. september 2023
Pris fra
kr 28 984
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dyreliv, svunne sivilisasjoner og moderne liv i Nord-Atlanteren

Historiske steder og moderne liv

Seil fra den islandske hovedstaden til den historiske byen Edinburgh, via de avsidesliggende og ville øyene i Nord-Atlanteren. Når høsten kommer til disse sagnomsuste havene, får du utforske spennende hovedsteder, neolittiske steder, blomstrende øybyer og små landsbyer der vikingenes innflytelse fortsatt setter sitt preg.

Dyreliv og vidstrakt himmel

Sjøfugler og marint liv trives under den enorme himmelen i Nord-Atlanteren. Enten du er på våre små ekspedisjonsbåter, på dekket til MS Maud eller til fots, kan du se ruvende klipper der det myldrer av sjøfugler, og du kan også se etter hvaler og delfiner som koser seg i havet rundt oss.

Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh Øyhopping i Nord-Atlanteren – Reykjavik til Edinburgh
 • Dag 1
  Reykjavík

  Avreise fra Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset ditt med øyhopping starter i Islands kunst-, kultur- og historiefylte hovedstad, Reykjavík.

  Hvis du har tid før du går om bord på MS Maud, ta en spasertur langs Laugavegur og få med deg de mange butikkene og galleriene, ta turen til den vakre Hallgrimskirkja-katedralen, eller dra på et fascinerende besøk til Reykjavík kunstmuseum.

  Med så mye å utforske lønner det seg å ankomme tidlig for å delta i et av førprogrammene våre og utforske Den gylne sirkel eller det islandske høylandet.

  Om bord på MS Maud, kan du hente ekspedisjonsjakken din, ta en titt på lugaren din, møte ekspedisjonsteamet og nyte den første deilige middagen mens vi seiler mot det første stoppet som er Heimaey.

  Dag 1
  Reykjavík

  Avreise fra Reykjavik

 • Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Hvaler, lundefugler og et dramatisk vulkanutbrudd

  Den første øya på ekspedisjonscruise fra øy til øy er Heimaey, utenfor sørkysten av Island. Det er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar.

  Heimaey har en fascinerende historie som innebærer rømte slaver, drap, hevn, magi og Barbary-pirater, og det er fortsatt et spor her etter et kraftig vulkanutbrudd i 1973 som nesten ødela øya.

  Besøk Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, og dra for å se lundefugler ved Stórhöfði, hvor rundt åtte millioner hekker hver sommer. Sørg for å få med deg vulkanen, Eldfell eller «Ildfjellet». Det er vel verdt innsatsen å klatre til toppen, for her får du en utrolig utsikt over byen nedenfor.

  Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

  Bli kjent med ditt nye hjem, borte fra hjemmet

  Når vi seiler til Færøyene, kan du nyte en idyllisk dag på havet med mye å gjøre. Nyt utsikten fra MS Mauds brede observasjonsdekk, besøk vitenskapssenteret for å få innsikt om destinasjonene vi skal dra til, eller dra nytte av treningsstudioet og boblebadene.

  Fotografentusiaster kan plukke opp noen tips fra fotografen vår om hvordan de kan ta bilder av dyreliv og landskap. Du kan sette deg godt til rette i Explorer Lounge, som er et flott sted for å lese eller se verden gli forbi.

  Du kan også få med deg et foredrag holdt av ekspedisjonsteamet, som består av erfarne oppdagere som velvillig deler av den omfattende kunnskap sin om stedene vi skal reise til.

  Dag 2
  Til sjøs

  Finn roen på sjøen

 • Dag 4
  Runavik

  Det avsidesliggende Runavik

  Utforsk den ville og steinete Eysturoy-øyen

  Lille Runavik er en blomstrende by på Færøyene i Eysturoy. Den ligger ved østsiden av Skålefjord og har vært et fristed for skip i mange århundrer. Vikingene pleide også å legge til kai her.

  Bli med ekspedisjonsteamet på en kajakktur i Skålefjord, som er over 14 km lang og dermed den lengste fjorden på Færøyene, eller prøv en av de mange turrutene. Du kan følge den relativt lette stien gjennom det lyngrike myrlandet rundt Toftavatn, som er kjent for fuglelivet. Gå opp den nærliggende bakken for å få forbløffende utsikt over de grønne toppene. Benytt anledningen til å strekke på beina før vi seiler til Streymoy, den største av øyene.

  Dag 4
  Runavik

  Det avsidesliggende Runavik

 • Dag 5
  Torshavn

  Torshavn fra 900-tallet

  Et besøk til Streymoy på Færøyene

  Tórshavn «Thors havn» – grunnlagt av vikingene på 900-tallet, er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Gå langs svingete brosteinsbelagte smug og forbi fargerike hus med torvtak. På de lokale museene kan du lære om byens opprinnelse, og floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 meter nord for byen, fosser Svartifossen over mosedekkede steiner. Og mens du går langs sjøpromenaden, kan du holde utkikk etter ærfugl og den distinkte færøyske svalen med beige vingespisser.

  Dag 5
  Torshavn

  Torshavn fra 900-tallet

 • Dag 6
  Shetland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

  Opplev sjøfugler og vikinger på Nord-Shetland

  De nordlige Shetlandsøyene er det geografiske ytterpunktet på De britiske øyene. Vi skal utforske disse avsidesliggende områdene etter forholdene og stedene vi får de beste opplevelsene.

  Kanskje besøker vi sjarmerende Haroldswick på Unst, der det sies at vikingene først satte sin fot på De britiske øyene. Her finner du en rekonstruksjon av et vikinglanghus og -skip, i tillegg til en gravhaug man tror er graven til kong Harald Hårfagre. Det er ham landsbyen er oppkalt etter.

  Vi vil kanskje også ta de små ekspedisjonsbåtene våre for å utforske skjulte bukter under tårnende klipper. Sørg for å ta med deg kikkerten din! Her på Storbritannias nordligste punkt gir klippene i Hermaness nasjonale naturreservat ly til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhest, lundefugl, toppskarv og havsule.

  Dag 6
  Shetland

  Den ville siden av Shetlandsøyene

 • Dag 7
  Lerwick

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

  Opplev livet i hovedstaden på Skottlands nordligste bebodde øyer

  Vi legger til kai ved Lerwick, hovedstaden på Shetlandsøyene, for å utforske denne hyggelige, og viktoriansk-påvirkede fiskerbyen.

  Naviger de smale gatene til fots for å oppdage små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland Museum, som gir innsikt om områdets rike historie. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Resten av øyen er hjemsted for bemerkelsesverdige jernalderlandsbyer og Croft House Museum, hvor du kan lære om det harde livet til de lokale leilendingene.

  Hold kikkerten din i nærheten for du kan oppdage grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, så vel som lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 7
  Lerwick

  Hovedstaden på Shetlandsøyene

 • Dag 8
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

  Et naturskjønn stopp for fugleelskere

  Det siste stoppet på Shetlandsøyene er den avsidesliggende Fair Isle, kjent for sine fugler og strikkevarer.

  Fair Isle er hjemmet til 27 fuglearter, noe som gjør øya til et attraktivt sted for fugletittere og naturfotografer. Det er et viktig stopp for migrerende sjøfugler, som tiltrekkes av de røde sandsteinsklippene, grønne områdene og myrene.

  Vi skal prøve å gå i land slik at du kan bli med på en klippetopptur til et spektakulært fyrtårn med ekspedisjonsteamet. Få fascinerende innsikt om livet og historien til det 65-manns store øysamfunnet på det lokale museet. Du kan støtte lokalbefolkningen på Fair Isle ved å kjøpe ekte Fair Isle-strikkede produkter.

  Hvis det ikke er mulig å gå i land, kan du fremdeles glede deg over den naturskjønne og spektakulære seilingen.

  Dag 8
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

 • Dag 9
  Orknøyene

  Høydepunkter på Orknøyene

  Oppdag øyenes rike arv, dyreliv og whisky

  Orknøyenes største by, Kirkwall, er et livlig sted som har blitt formet av alle epokene fra vikingene til andre verdenskrig.

  I det norrøne sentrum kan du besøke den kongelige St Magnus-katedralen og Earls Palace, og her kan du se steinruinene av denne tidligere storslåtte renessansebygningen. Whiskyelskere kan nyte Kirkwalls Highland Park og Scapa-destillerienes herlige single malt.

  Fordyp deg i fortiden ved Scara Brae-bosetningen og de mystiske stående steinene til Ring of Brodgar og Stones of Stenness, som alle er en del av det hisotriske Heart of Neolithic Orkney World.

  Sjøfugler som lundefugl, havsule, lomvi, krykkje og ørn trives rundt Orknøyene. Se etter delfiner, hvaler og spekkhoggere også.

  Dag 9
  Orknøyene

  Høydepunkter på Orknøyene

 • Dag 10
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

  Oppdag populære Edinburghs sjarm

  Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia etter London, og et passende sted å avslutte sjøreisen din. Du finner snart ut hvorfor. Den skotske hovedstaden er full av historiske gater, og byr på en livlig kulturscene og en perfekt balanse mellom det tradisjonelle og det moderne.

  Utforsk de mystiske, svingete bakgatene og elegante rekkehusene, og besøk de mange butikkene, barene og restaurantene. Du får flott utsikt over byen fra majestetiske Edinburgh Castle, hvor du kan se Skottlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny («skjebnesteinen»).

  Dag 10
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
19.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera

Utforsk andre destinasjoner: