Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen

Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen

Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen

Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avgang
23. mars 2023
Pris fra
kr 31 316
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag høydepunktene på de nordligste av De britiske øyer, fra vakre landskap i Skottland og historiske byer i Irland til gamle slott og eksepsjonelle whiskyer.

Historie og kulturarv

Her finner du en gullgruve av kulturarv, fra middelalderslott og gamle monolitter til moderne ingeniørkunst. Kjenn på den historiske atmosfæren i det du går i land i Glasgow, der storslått viktoriansk arkitektur og moderne design blendes sammen på flott vis. Se fantastiske Giant’s Causeway i Ulster, oppdag byens keltiske fortid og vikinghistorie på Isle of Man og se Nord-Irlands skipsbyggerarv i Belfast.

Irsk glede og skotsk whisky

Opplev de tidløse institusjonene som danner selve grunnmuren for lokalsamfunnene på De britiske øyer – pubene. Finn ut hva «craic» betyr –vennlig prat og moro – på en av de trivelige pubene i Dublin mens du nyter en Guinness, og besøk noen av Skottlands eldste whiskydestillerier på øyene Arran, Mull og Islay. Smak gjerne på noen av de berømte maltwhiskyene når du reiser fra havn til havn.

Dyreliv og fantastisk natur

Vi tar deg med til vakre innsjøer med fascinerende historier og utforsker skjulte perler få andre besøker. Vi seiler inn i Loch Linnhe og besøker Fort William, en by omgitt av høylandet og et senter for friluftsaktiviteter. Under hele cruiset kan du se etter sjødyr, og vær på utkikk etter noen av de 200 fugleartene som finnes i Islay alene, før vi avslutter etter returen til Glasgow.

Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen Cruise til De britiske øyer – Skotsk whiskyvandring og ekspedisjon til Irskesjøen
 • Dag 1
  Glasgow i Skottland

  Sett seil fra Glasgow

  Sett seil fra Skottlands stilige kulturby og bli kjent med ekspedisjonsskipet og mannskapet

  Glasgow er en elegant by med storartet arkitektur i viktoriansk stil og jugendstil. Hvis du har litt tid før ombordstigning, kan du besøke museer, gallerier og livlige butikker og serveringssteder i byen.

  Når du er ferdig, venter det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, på deg i havnen. Der blir du tatt imot av det vennlige ekspedisjonsteamet. Etter en sikkerhetsbriefing og litt tid for deg selv, får du servert en velkomstmiddag som markerer starten på cruiset.

  Dag 1
  Glasgow i Skottland

  Sett seil fra Glasgow

 • Dag 2
  Portrush (Nord-Irland)

  Se Giant’s Causeway

  Ta en tur til lille Portrush og se et av naturens gigantiske vidunder

  Portrush er en liten ferieby som har vært populær helt siden viktoriatiden. Herfra er det flere stier du kan følge, og denne delen av kysten består av lange sandstrender. Fugletittere bør ta turen opp til Ramore Head, like nord for byen. Giant’s Causeway, rundt 40 000 basaltsøyler som stiger opp av kysten, er et sted på UNESCOs verdensarvliste og et stort trekkplaster. Ruinene av Dunluce Castle, med sin dramatiske beliggenhet på en klippetopp med utsikt over Atlanterhavet, er et nydelig bakteppe for den vakre naturen i området.

  • Inkludert Portrush - Fårehunddemonstrasjon
  • Inkludert Dunluce Castle og The Giant’s Causeway
  Dag 2
  Portrush (Nord-Irland)

  Se Giant’s Causeway

 • Dag 3
  Belfast (Nord-Irland)

  Sjarmerende hovedstad med historiske industriforbindelser

  Besøk Nord-Irlands historiske industriby og oppdag byens stolte kulturarv

  Nord-Irlands hovedstad er en by med industri og eleganse, og er kjent for å være stedet der Titanic ble bygget. Se deg om i Titanic Quarter og rusle langs Maritime Mile, en sti langs vannet som viser frem Belfasts stolte sjøfartsbakgrunn.

  Her florerer det av elegant viktoriansk arkitektur. Du kan blant annet beundre de detaljerte mosaikkene i St Anne’s Cathedral og den majestetiske fasaden på Grand Opera House. Gå til toppen av Cave Hill, i nærheten av Belfast Castle, for flott utsikt over byen.

  Dra til St George’s Market for smakfulle godsaker og flotte håndverksprodukter, og besøk Ulster Museum hvis du er glad i historie.

  • Inkludert Castle Espie Wetlands Centre
  Dag 3
  Belfast (Nord-Irland)

  Sjarmerende hovedstad med historiske industriforbindelser

 • Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

  Utforsk hovedstaden på Isle of Man, et historisk senter for både kelterne og vikingene

  Ikke gå glipp av den vakre innseilingen til Douglas! Vi setter kursen mot land for å utforske hovedstaden på Isle of Man, der vi vil lære om øyas keltiske fortid og vikinghistorie, spore byens utvikling som en viktoriansk turistmagnet og se den kuperte kystlinjen som omgir byen.

  Det er så mye du kan fylle dagen med i Douglas. Besøk Manx Museum, se veggmaleriene i St Thomas’s Church og oppdag imponerende, men skumle Peel Castle, opprinnelig et vikingfort som nå sies å være hjemsøkt.

  • Inkludert Strandrydding på Isle of Man
  Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Vikinghistorie på en keltisk øy

 • Dag 5
  Dublin i Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

  Oppdag denne livlige byen som er kjent for sine kulturelle bidrag, ved elven Liffey.

  Irlands hovedstad har en fantastisk historie. Byen ble grunnlagt av vikingene, og ble senere til kongedømmet Dublin. Nå er «Dubs» en av de mest ungdommelige byene i Europa, et livlig kulturelt senter med puber og livemusikk, og et særdeles moderne og teknologisk knutepunkt.

  I dag har du sjansen til å utforske denne fascinerende byen og besøke steder som Trinity College, det eldste universitetet i Irland. Her vil du se middelaldermanuskriptet Book of Kells. Dublin Castle er også verdt et besøk, og ikke glem å smake på en Guinness.

  • Inkludert Dublin - Clean Coasts
  Dag 5
  Dublin i Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

 • Dag 6
  Isle of Arran (Skottland)

  Skottland i miniatyr

  Se dramatiske fjell og et vilt landskap på vakre Arran

  Den isolerte øya Arran varmes opp av den nordatlantiske strømmen, og er et fristed for dyreliv. Når du reiser rundt på øya, se om du kan få øye på Skottlands «fem store» i dyrenes verden: kongeørn, hjort, ekorn, oter og sel.

  Lyst på en gåtur? Prøv den populære turstien Goat Fell, og besøk Brodick Castle for et historisk innblikk i aristokratenes liv. Oppdag skatter fra den neolittiske perioden overalt på Machrie Moor, og smak på den karakteristiske maltwhiskyen fra det lokale destilleriet.

  • Inkludert Brodick Castle med buss
  Dag 6
  Isle of Arran (Skottland)

  Skottland i miniatyr

 • Dag 7
  Tobermory på Isle of Mull i Skottland

  Fargerik fiskehavn

  Utforsk fargerike Tobermory og oppdag byens mange gleder

  Tobermory er den største byen på Isle of Mull. Når du nærmer deg kaia, vil du se en rekke av fargerike georgianske hus. Se deg litt rundt på kafeene, restaurantene og håndverksbutikkene i byen, som til og med har sitt eget whiskydestilleri.

  Hvis været er fint, drar vi til Loch Sunart, en vakker saltvannsinnsjø som få andre besøker. Dette er et marint beskyttet område der det klare vannet er et høyt beskyttet økosystem med mye oter. Dette er også et egnet sted for å se delfiner og nise.

  • Inkludert Tobermory-besøk og Loch Sunart-landing og småbåtcruise
  Dag 7
  Tobermory på Isle of Mull i Skottland

  Fargerik fiskehavn

 • Dag 8
  Fort William i Skottland

  Eventyrby på det skotske høylandet

  Besøk Skottlands senter for friluft og eventyr, og beundre de vakre omgivelsene

  Når vi har seilt inn i Loch Linnhe, ankommer vi Fort William. Byen er kjent som «Storbritannias friluftshovedstad», og er en magnet for folk som liker fotturer, sykling, klatring og skigåing. Som du vil se, er den omgitt av det spektakulære landskapet på høylandet.

  Whiskydestilleriet i byen tilbyr sin egen vri på nasjonaldrikken, og i Glen Nevis kan du ta en spasertur i vakre omgivelser. Du kan også besøke Glen Coe, en dal som er dannet av vulkansk aktivitet og formet av isbreer. Området har fått betegnelsen «Area of Outstanding Natural Beauty».

  • Inkludert Høyt oppe i Nevis Range
  Dag 8
  Fort William i Skottland

  Eventyrby på det skotske høylandet

 • Dag 9
  Oban i Skottland

  Inngangsporten til øyene

  Gå i land på Skottlands vestkyst i denne lille og sjarmerende byen

  Den lille landsbyen Oban, «Øyenes inngangsport», hadde sin glansperiode da jernbanen kom og ble et kjærkommet tilskudd til livet i den travle fiskerhavnen. Viktorianske bygninger ligger i en klynge rundt havnen, der fergene går til og fra de fjerntliggende Hebridene.

  En 20-minutters spasertur fra byen forbi strender og gjennom skog til slottet Dunollie, finner du det gamle setet til klanlederne. Lyst på en liten dram? Lille Oban Distillery er et av de minste og et av de eldste i Skottland.

  • Inkludert Oban-fottur
  Dag 9
  Oban i Skottland

  Inngangsporten til øyene

 • Dag 10
  Islay (Skottland)

  Skotsk øyliv, destillert

  Det idylliske øyparadiset Islay byr på dyreliv, whisky og ullplagg

  Islay (uttales ailei) kalles ikke «whiskyøya» for ingenting. Det er ni destillerier i drift her, og deres torvaktige single malt selges over hele verden. Dette er en av de større øyene, med en kystlinje på rundt 210 km og mange rolige sandstrender.

  Islay skilter også med et variert dyreliv, deriblant over 200 fuglearter som kongeørn, tjeld, havsule og myrhauk. Du kan også se spor av områdets mystiske fortid, som gamle monolitter, keltiske kors og en steinsirkel.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 10
  Islay (Skottland)

  Skotsk øyliv, destillert

 • Dag 11
  Glasgow i Skottland

  Retur til Glasgow

  Avslutt der du startet – men hvorfor ikke bli litt lenger?

  Øyhoppingen avsluttes der den startet, i Glasgow. Vi vet at du har hatt mange fantastiske opplevelser over de siste 10 dagene, men bli gjerne litt lenger for å se ting du kanskje har gått glipp av.

  Dag 11
  Glasgow i Skottland

  Retur til Glasgow

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
23.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten

Utforsk andre destinasjoner: