Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avganger
14. mai 2023
20. mai 2024
Pris fra
kr 49 880
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Skottland til Norge

Øyeventyr

Bli med MS Spitsbergen på et storslått ekspedisjonscruise når vi seiler fra Skottland til Belfast og Man. Følg whiskystien på Islay, som er like berusende som torvdrammene selv. Herfra utforsker vi de vakre, ytre Hebridene, de vikingpregede Orknøyene og de avsidesliggende Shetlandsøyene, før vi seiler til Bergen.

Vidunderlig dyreliv

Det er lett å bli bergtatt av de røffe, naturskjønne omgivelsene på Treshnish-øyene, Iona, Skye, Fair Isle og UNESCO-listede St Kilda. Se etter fuglekolonier, ørner, seler og kanskje til og med hvaler underveis.

Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående) Skotske øyer – Whisky og dyreliv fra Hebridene til Shetland (nordgående)
 • Dag 1
  Glasgow

  Gå om bord i Glasgow

  Utforsk byen til Charles Rennie Mackintosh

  Glasgow var tidligere en viktig industriby, som har utviklet seg til å bli et populært, kulturelt sted fullpakket med museer, gallerier og parker. Oppdag den fantastiske jugendstilarkitekturen til Charles Rennie Mackintosh før ekspedisjonscruiset begynner.

  MS Spitsbergen, et av de mindre skipene våre som er bygget for utforsking på nært hold, venter på deg. Finn lugaren din og gjør deg kjent på skipet, før du møter ekspedisjonsteamet som vil være guidene dine under eventyret som venter. Nyt den første middagen om bord mens vi seiler mot Irskesjøen og Belfast.

  Dag 1
  Glasgow

  Gå om bord i Glasgow

 • Dag 2
  Belfast

  Elegante Belfast

  Oppdag hovedstaden i Nord-Irland

  Vi seiler inn i Belfast, som har en stolt historie innen skipsbygging. Det var også her Titanic ble sjøsatt. Historieinteresserte kan dra til Ulster Museum og Belfast Castle, mens naturelskere kan besøke den botaniske hagen.

  Spaser i de brosteinsbelagte gatene i det stilige Cathedral Quarter og se elegant, viktoriansk arkitektur, og besøk Annes Cathedral for å beundre den vakre mosaikken. I Donegall Square finner du det historiske rådhuset.

  • Inkludert Castle Espie Wetlands Centre
  Dag 2
  Belfast

  Elegante Belfast

 • Dag 3
  Peel

  Gåtefulle Isle of Man

  Utforsk dette uavhengige øykongeriket

  Når vi nærmer oss Man, kan du se de imponerende ruinene av slottet Peel over den vakre kystbyen med samme navn.

  Det er mye å se i Peel — den tidligere Manx-hovedstaden fra 1300-tallet. Motorinteresserte kan glede seg over veteranbilmuseene, der arven har fortsatt med moderne motorsport på øya. Eller besøk House of Manannan for å lære mer om øyas fortid fra keltere, vikinger og sjøfart.

  Isle of Man er et UNESCO-biosfærereservat og hjemstedet til et stort mangfold av fugleliv, som muskvåker, rødnebbkråker, vandrefalker, svarte teister, havlirer, lundefugl, arktiske terner og mange flere.

  • Inkludert Strandrydding på Isle of Man
  Dag 3
  Peel

  Gåtefulle Isle of Man

 • Dag 4
  Islay

  Islays whisky og natur

  Smaksopplevelser på «whiskey-øya»

  Islay er det stolte hjemstedet til den verdensberømte, torvaktige single malt whiskyen, men det er langt fra den eneste grunnen til å reise hit. Her kan du oppleve fascinerende, gamle monolitter og den gåtefulle bosetningen Finlaggan.

  I dag er Islay fugletitterens paradis, med over 200 fuglearter som tjeld, havsuler og kongeørn. Fra sandstrendene kan du noen ganger få øye på delfiner og hai.

  Port Ellen er inngangsporten til tre av øyenes ni destillerier. Selvfølgelig må man prøve en liten dram fra disse kjente og historiske whiskyprodusentene, som Laphroaig og Ardbeg.

  • Inkludert Fottur langs Islay Coast
  Dag 4
  Islay

  Islays whisky og natur

 • Dag 5
  Utforskning på vestkysten

  Utforskning på vestkysten

  Opplev sjarmerende Oban, Tobermory eller Loch Sunart

  I dag skal vi utnytte mulighetene langs vestkysten av Skottland, der det er mange vakre steder å utforske.

  Vi kan besøke Obans travle fiskehavn, Dunollie Castle og Oban Distillery. Eller så seiler vi til Tobermory på Isle of Mull, som er et sjarmerende fiskevær med fargerike, georgianske hus.

  Avhengig av været, tar vi ut de små ekspedisjonsbåtene våre for å utforske Loch Sunart, et marint beskyttet område kjent for oter, delfiner og niser. Ekspertene i ekspedisjonsteamet sørger for at dagen blir en du kommer til å huske lenge.

  • Inkludert Oban-fottur
  Dag 5
  Utforskning på vestkysten

  Utforskning på vestkysten

 • Dag 6
  Iona

  Det hellige Iona

  Se Ionas hellige kloster og Fingals hule på Staffa

  Eventyret ditt fortsetter til Iona, utenfor kysten av Mull i indre Hebridene. Her kan du besøke det restaurerte klosteret fra 500-tallet, et av Skottlands eldste og mest hellige kristne steder for pilegrimsreiser. Eller du kan bli med ekspedisjonsteamet opp til Dùn, der du får en fantastisk utsikt over St Columbas bukt. Du kan også få ta en slurk fra «Kilden til Evig Ungdom».

  Deretter seiler vi til Treshnish-øyene, som er hjem til atlantiske lundefugler, alker og atlantiske gråseler. Ved nærliggende Fingal’s Cave kan du se de utrolige, sekskantede basaltsøylene, oppleve fantastisk, naturlig akustikk og fascinerende farget vann.

  • Inkludert Iona Abbey fri flyt
  Dag 6
  Iona

  Det hellige Iona

 • Dag 7
  Isles of Skye og Canna

  Isles of Skye og Canna

  Gjør deg klar for strender, fuglekolonier og vill natur

  Vi seiler til Loch Scavaig på Isle of Skye, der du vil være omgitt av dramatisk natur. «Den villeste naturen i høylandet», det var slik den viktorianske poeten Lord Tennyson beskrev Loch Coruisk og de omkringliggende fjelltoppene i Cuillin-fjellene. Vi tar på oss turskoene for å utforske området rundt innsjøen med ekspedisjonsteamet.

  Det neste stoppet er Isle of Canna. Her er det historiske bosetninger og vakre strender. De spektakulære staurene til Dùn Mòr og Dún Beag er hjemstedet for en koloni av hekkende lundefugler, mens havhester, krykjer, teister, alker og toppskarv hekker på klippene

  • Inkludert Canna Naturlanding
  • Inkludert Loch Scavaig-landing og fottur
  Dag 7
  Isles of Skye og Canna

  Isles of Skye og Canna

 • Dag 8
  St Kilda

  Ville St Kilda

  Oppdag St Kildas utemmede skjønnhet.

  Et besøk til dette doble UNESCO-verdensarvstedet er en uforglemmelig opplevelse. Hvis været er bra nok, tilbringer vi dagen her.

  St Kildas er en av Europas viktigste sjøfuglkolonier, og det vulkanske utbruddet er hjemstedet til tusenvis av hekkende sjøfugler, som havhester, svartfotkrykkjer og over 60 000 par havsuler.

  I 1930 ba St Kildas siste innbyggere om å bli evakuert på grunn av øyens ville og harde værforhold. Utforsk den forlatte landsbyen og se de spesielle «cleits» – runde steinbygninger som ble brukt til å oppbevare torv, egg og røkt lundefugl – før du drar tilbake til varmen og komforten på skipet.

  • Inkludert St Kilda-naturlanding
  Dag 8
  St Kilda

  Ville St Kilda

 • Dag 9
  Stornoway

  Stalwart Stornoway

  Opplev den gæliske kulturen på Hebridene

  Ekspedisjonscruiset ankommer Stornoway, som er hovedstaden til Isle of Lewis og Harris. Mens du utforsker området rundt havnen, kan du holde utkikk etter sel, kronhjort, ørn og oter. Bli med på et besøk til Lews Castle. Slottet er i gotisk stil og ligger på en stor eiendom full av stier og fantastisk utsikt.

  Et stykke unna kan du se de 5000 år gamle Callanish-steinene og Dun Carloway, den best bevarte brosje fra jernalderen i Skottland. Bli med på kystvandringer langs de fantastiske strendene Dalmore, Dalbeg eller Garry, og få med deg en suvenir laget fra det kjente Harris Tweed, som er vevd her.

  • Inkludert Spasertur til slottet Lews Castle
  Dag 9
  Stornoway

  Stalwart Stornoway

 • Dag 10
  Kirkwall

  Høydepunkter på Orknøyene

  Lær om Kirkwalls norrøne arv

  I dag seiler vi til de største byen på Orknøyene. Vi utforsker Kirkwall, som er en livlig vikingpreget hovedstad på Orknøyene. Det meste ligger så nære hverandre at man fint kan utforske byen til fots.

  Besøk den kongelige St Magnus-katedralen, laget av karakteristisk lokal rød sandstein, og Earls Palace like ved for å se steinruinene av den tidligere storslåtte renessansebygningen. Den neolittiske bosetningen Scara Brae ligger bare en busstur unna.

  Whiskyelskere kan nyte Kirkwalls Highland Park og Scapa-destillerienes herlige single malt whiskyer. Hvis du har lyst på noe annet, kan du prøve deg på gin produsert av Orkney Distillery, med lokale ingredienser fra Orknøyene.

  • Inkludert Kirkwall til fots
  Dag 10
  Kirkwall

  Høydepunkter på Orknøyene

 • Dag 11
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

  Et naturskjønt stopp for fugler

  Cruiset ditt fortsetter til Shetlandsøyene mens vi drar til den avsidesliggende Fair Isle, kjent for sine fugler og strikketøy.

  Fair Isle er hjemmet til 27 fuglearter, noe som gjør øya til et attraktivt sted for fugletittere og naturfotografer. Det er et viktig stopp for migrerende sjøfugler, som tiltrekkes av de røde sandsteinsklippene, grønne områdene og myrene.

  Vi skal prøve å gå i land slik at du kan bli med på en klippetopptur til et spektakulært fyrtårn med ekspedisjonsteamet. Få fascinerende innsikt om livet og historien til det 65-manns store øysamfunnet på det lokale museet. Du kan støtte lokalbefolkningen på Fair Isle ved å kjøpe ekte Fair Isle-strikkede produkter.

  Hvis det ikke er mulig å gå i land, kan du fremdeles glede deg over den naturskjønne og spektakulære seilingen.

  • Inkludert Besøk på Fair Isle
  Dag 11
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

 • Dag 12
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nåtid

  Oppdag den nordligste bebodde øya i Skottland

  På den siste dagen med utforskning i Skottland, legger vi til kai ved Lerwick — hovedstaden på Shetlandsøyene. Her skal vi utforske det hyggelige, viktorianskpregede fiskeværet som ligger i fantastisk natur.

  Ta en tur rundt smale gatene for å finne små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland Museum, hvor du kan lære om områdets rike historie. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Resten av øya er hjemsted for bemerkelsesverdige landsbyer fra jernalderen, og Shetland Croft House Museum, der du kan lære om det harde livet til de lokale leilendingene.

  • Inkludert Lerwick-fottur med Fort Charlotte
  Dag 12
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nåtid

 • Dag 13
  Bergen

  Ankomst i Bergen

  Besøk UNESCO-listede Bryggen i Bergen

  Ekspedisjonscruiset rundt de skotske øyene avrundes i Bergen, en av Norges vakreste byer. Etter at du går av MS Spitsbergen om morgenen, anbefaler vi å bruke litt tid på å utforske byen før du reiser hjem.

  Besøk UNESCO-listede Bryggen og med fargerike trebrygger og håndverksbutikker. Like i nærheten av Bryggen finner du byens berømte fiskemarked.

  Hvis du har tid, kan du runde av turen med å ta Fløibanen til Fløyen. Her får du storslått utsikt over Bergens syv fjell, havnen og havet under en fottur til toppen, som inngår i det valgfrie etterprogrammet.

  Dag 13
  Bergen

  Ankomst i Bergen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
14.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
20.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert i restaurant Aune*
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: