Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen

Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen

Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen

Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen

Reiseinformasjon 17 dager MS Spitsbergen
Avgang
6. oktober 2022
Pris fra
kr 45 984
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk spektakulære fjell, vakre fjorder, isolerte øyer og idylliske fiskevær under en sjøreise som viser deg mangfoldet langs de vakre kystlinjene i Skandinavia.

Tre nordiske land med fantastiske kystlandskap

Dette unike ekspedisjonscruiset inkluderer velkjente byer og skjulte perler utenfor allfarvei. Du kan glede deg til å oppleve fjorder og andre høydepunkter i Norge, den ville og vakre Bohuslänkysten i Sverige og inspirerende Skagen i Danmark – en tidligere kunstnerkoloni kjent for å ha et helt spesielt lys. På Sørlandet kan du glede deg til idylliske landskaper og koselige sørlandsbyer, før vi seiler nordover mot den historiske utfartsbyen Tromsø.

Spektakulære fjorder i Vest-Norge

Du vil se noen av de vakreste landskapene du kan tenke deg i de spektakulære fjordene i Norge. Steder vi kanskje besøker: Lysefjorden, som har særpregede vertikale fjellklipper, Sognefjorden, som er den lengste og dypeste fjorden i Norge, Hardangerfjorden, som er dekorert med eplegårder og er en høstfest for sansene, eller Hjørundfjorden, som er omgitt av de skyhøye fjelltoppene i Sunnmørsalpene. I ekte ekspedisjonsånd vil været og lokale forhold bestemme hvor vi drar, men du er garantert en fantastisk fjordopplevelse!

Vakre høstfarger og friluftsliv

Vi seiler på høsten, når naturen er full av farger. Fjellene og åssidene vil være farget i rødt, gult og oransje, og lufta er klar og frisk. Det er perfekte forhold for å virkelig nyte naturen. Menyen om bord, aktivitetene og utfluktene reflekterer årstiden perfekt.

Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen Kjente fjorder og kuperte kystlinjer – Ekspedisjonscruise i Norge via Bohuslän og Skagen
 • Dag 1
  Bergen

  Eventyret starter

  6. oktober 2022

  Reisen starter i livlige Bergen. Byen ble grunnlagt i år 1070, og var hovedstaden vår i mange år. Du vil se at byen har beholdt mye av sin lokale karakter, historie og sjarm.

  Hopp om bord på Fløibanen til Fløyen. Turen opp til toppen av fjellet tar bare seks minutter. Her kan du nyte den fantastiske utsikten, og se hvordan byen er omgitt av havet og syv fjell. Kanskje du også ser ekspedisjonsskipet vårt i havnen.

  Når du kommer tilbake til sentrum, kan du ta en spasertur rundt i de koselige brosteinsbelagte gatene og smugene. Hvis du blir tørst, kan du stikke innom en av de mange kaféene eller pubene og bestille en halvliter av byens lokale Hansa-øl.

  På Gamle Bergen Museum kan du gjøre et dypdykk i byens historie. Folkemuseet viser hvordan byen var på 1700- og 1800-tallet. Et annet historisk høydepunkt er fantastiske Fantoft stavkirke.

  Ta også en spasertur gjennom historiske Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du fisketorget og de kjente, fargerike bryggebygningene. Mange av bygningene her ble bygget 1300-tallet, og nå huser de forskjellige butikker som selger kunst og håndverk.

  Etter at du har gått om bord i ekspedisjonsskipet, vil du bli vist til lugaren din. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Etter et møte med ekspedisjonsteamet, er vi klare for å starte det skandinaviske eventyret.

  Førprogram

  Hvorfor ikke bli med på førprogrammet vårt, som tar deg til noen av de nevnte høydepunktene? En overnatting på et sentralt hotell er inkludert i pakken. En ekstra bonus er at du antakelig vil møte noen av dine medoppdagelsesreisende før du går om bord i skipet.

  Dag 1
  Bergen

  Eventyret starter

 • Dag 2-5
  Fjordene i Norge

  Nordgående til Norges fjorder

  7. oktober 2022 - 10. oktober 2022

  Målet vårt de neste fire dagene, er å utforske kysten og naturen på vestlandet. Her finner du spektakulære fjell, fredfylte fjorder og majestetiske isbreer. Avhengig av lokale forhold, skal vi bruke de små ekspedisjonsbåtene våre og dra ut på landinger for å utforske fjordene og kystområdene nærmere. Her kan du få mulighet til å oppleve de stille fjordene fra en kajakk.

  Vær- og vindforhold vil avgjøre nøyaktig hvor vi drar og når. Her er noen av fjordene vi kan besøke.

  Nordfjord

  Nordfjord er den sjette lengste fjorden i Norge. Den ble skapt av Jostedalsbreen, en av de største isbreene i Europa. Her får du se alt fra den spektakulære isbreen, til fjorder, fjell, frodige daler og vakre sandstrender. Billedskjønne Loen er en av hovedattraksjonene. I skyggen av den majestetiske Jostedalsbreen, i hjertet av Nordfjord, finner du Loen - det perfekte sted for å utforske de vakre, nærliggende områdene.

  Sognefjorden

  Sognefjorden strekker seg hele 205 kilometer innover i landet. Den kalles ofte Kongen av fjordene, siden det er den lengste og dypeste fjordene våre. Langt inne i fjorden ligger vakre Fjærland med kun 300 innbyggere. Det er også her Sognefjorden møter Jostedalsbreen. Det er en av Norges mest kjente isbreer, og den største isbreen på det europeiske kontinentet.

  Hardanger

  Hardangerfjorden er den femte lengste fjorden i verden, og den nest lengste i Norge. Klimaet her er mildt, og langs fjellsidene ligger noen av de vakreste eplegårdene i Norge. Regionen er spesielt kjent for nettopp epleproduktene. Her finner du alt fra syltetøy og juice til prisbelønt sider, som en matskribent beskrev som «nordisk sjampanje».

  Lysefjorden

  Lysefjorden har noen av de mest spektakulære, vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge. Her ligger nemlig ikoniske Preikestolen. Denne fjellformasjonen har dukket opp i mange innlegg på sosiale medier, og er kanskje den mest kjente turistattraksjonen i Norge. Hvis vi seiler inn i Lysefjorden, kan du se Preikestolen nedenfra. Alternativt kan du gå ut på en fottur til toppen under en valgfri utflukt.

  Uansett hvilken fjord vi reiser til, kan du glede deg til fantastiske landskap i spektakulære høstfarger. På grunn av den mindre størrelsen på skipet vårt, vil du komme enda tettere på landskapet og stedene vi besøker underveis.

  Du vil også bli invitert til foredrag med ekspedisjonsteamet, som gladelig deler av sin omfattende kunnskap om alt du får se. Innsikten deres gjør opplevelsen enda bedre, og gir deg en dypere forståelse av regionen.

  Dag 2-5
  Fjordene i Norge

  Nordgående til Norges fjorder

 • Dag 6
  Agder

  Vakker natur og en tilbakelent atmosfære

  11. oktober 2022

  Sørlandet er fullt av idyll, ikke bare om sommeren. Kystlandskapet er vakkert, og ideelt for fugletitting og flotte turer. Agder kalles noen ganger Norges riviera på grunn av det milde klimaet, og er et av de mest populære ferieområdene i landet vårt.

  Her finner du en sjarmerende blanding av skjærgård, skogsområder og åser, og vi vil prøve å vise deg det beste regionen har å by på. Vi satser på å besøke Arendal, hvor de små trehusene ligger tett i tett ved havet, og den livlige indre havnen skaper er et stykke perfekt sørlandsidyll. Ta en spasertur i de sjarmerende gatene i den gamle delen av byen, og nyt den tilbakelente sørlandsstemningen.

  Har du litt ekstra energi? Raet nasjonalpark er perfekt for flotte utendørsopplevelser. Parken går langs kysten, og byr på glasialgeologi og mange turstier. Avhengig av værforholdene, kan det hende du får muligheten til å utforske området på en fottur, kajakktur eller sykkeltur.

  Dag 6
  Agder

  Vakker natur og en tilbakelent atmosfære

 • Dag 7
  Den fredelige svenskekysten

  Vestkysten av Sverige

  12. oktober 2022

  Velkommen til Sverige! I dag utforsker vi den fascinerende Bohuslänkysten, et skjærgårdsområde med holmer, livlige byer og små fiskerlandsbyer.

  Vi stopper på øya Sydkoster – en av de to Kosterøyene. Nordkoster og Sydkoster ligger midt i Kosterhavets nasjonalpark. På den sørlige øya kan du gå opp til Valfjäll – det høyeste punktet på øya. Fra toppen får du utsikt over hele øygruppen, og kan se helt til Norge.

  Om ettermiddagen fortsetter vi reisen langs den vakre svenskekysten, og seiler til Lysekil hvor vi skal tilbringe kvelden. Vi anbefaler at du tar en tur ut på dekk når vi seiler gjennom kanalen, forbi sjarmerende fiskerlandsbyer, omgitt vakker natur.

  Lysekil er en koselig kystby, så benytt gjerne anledningen til å ta en spasertur for å se den vakre bygningene. Den sjarmerende, gamle bydelen Gamlestan er godt bevart, og er også verdt et besøk. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak på sjømaten som området er så kjent for.

  Etter en aktiv dag med utforsking, kan du nyte et deilig måltid og en god natts søvn på MS Spitsbergen.

  Dag 7
  Den fredelige svenskekysten

  Vestkysten av Sverige

 • Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges grønne kulturhovedstad

  13. oktober 2022

  Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved Oslofjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer. Sett gjerne av litt tid til å utforske den grønne hovedstaden vår, og få med deg kunst, arkitektur og kulinariske nytelser.

  Siden Oslo er en relativt liten by, er den lett å utforske til fots. Du kan til og med bruke Oslo Bysykkel, og se den flotte arkitekturen fra sykkelsetet. Ved havnen kan du besøke Akershus festning, og derfra spaserer du lett gjennom Oslo sentrum til Rådhuset, Slottet, Stortinget og Oslo domkirke. Det nye nasjonalmuseet i Oslo er en moderne arkitektonisk kontrast til de mer klassiske bygningene.

  I Bjørvika kan du se den spennende moderne arkitekturen øst for havnen. En av de store attraksjonene her, er Operahuset, bygget av glass og hvit marmor. Ta en spasertur på operataket, og nyt panoramautsikten over byen og det nærliggende Munch-museet. På den andre siden av broen ved Sørenga, kan du få en urban strandopplevelse, slappe av i en flytende badstue eller til og med padle i kajakk.

  Når du blir sulten, finner du mange steder hvor du kan nyte tradisjonelle eller moderne retter fra Norden. Velg blant koselige kafeer, kule kaffesteder, moderne restauranter, pølseboder og kanskje til og med et mikrobryggeri. Hvis du har tid, kan du ta deg en tur ut i bymarka eller slappe av i en av de mange parkene.

  Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges grønne kulturhovedstad

 • Dag 9
  Skagen (morgen) og Hirtshals (kveld)

  Kunstnerkoloni med et helt spesielt lys

  14. oktober 2022

  Når du ser de karakteristiske gule husene med rødt tak, vet du at vi har kommet til Skagen. Dette er et av de mest idylliske reisemålene i Danmark. Denne stemningsfylte strandbyen ligger på den nordligste tuppen av Jylland, der Østersjøen møter Nordsjøen. Om sommeren er det mange som kommer hit på grunn av det fascinerende lyset, den nydelige naturen og de vakre, hvite sandstrendene.

  De flotte landskapene i Skagen var medvirkende til opprinnelsen av et kunstnerkollektiv, kjent som Skagenmalerne. I 1859 oppfordret Danmarks mest kjente forfatter, Hans Christian Andersen, kunstnere til å bli med ham til Skagen. Ryktet gikk, og førte til at flere malere, musikere, forfattere og poeter dro til byen, som var kjent for å ha et helt spesielt lys.

  Hvis du er interessert i denne kunstbevegelsen, bør du besøke Skagen Museum. Her kan du se verkene til de mest kjente kunstnerne, blant annet Krøyer, Ancher og Tuxen. Du får også lære om deres innflytelse på den danske kulturhistorien.

  Ta en spasertur til den livlige havnen, museene, galleriene og butikkene i sentrum, eller dra ut på en av turstiene for å utforske det vakre kystlandskapet. Grenen ligger under fem kilometer nord for Skagen. Her er du på Danmarks nordligste punkt, der Skagerrak og Kattegat møtes, og kanskje får du se bølgene fra de to havene støte sammen. Her kan du rusle langs sanddynene, eller ta Sandormen, en omvisningstur med traktor. Området er også populært blant fugletittere, og den tilsandede kirke er en spennende attraksjon. Det som ser ut til å være et lite kapell fra 1300-tallet, er faktisk tårnet i Sct. Laurentii Kirke, som en gang var den største kirken i Nord-Jylland. Kirken er blitt begravet i sanden, og nå er bare tårnet synlig. Lengre sør finner du Råbjerg Mile, det nærmeste Danmark kommer en ørken. Gå opp til toppen av denne 40 meter høye sanddynen, og nyt den flotte utsikten. Når være er bra, har du muligheten til å ta en fottur eller sykkeltur fra Skagen til Hirtshals. Det vakre landskapet gjør dette til en av de mest billedskjønne rutene i regionen.

  Dag 9
  Skagen (morgen) og Hirtshals (kveld)

  Kunstnerkoloni med et helt spesielt lys

 • Dag 10
  Lindesnes

  Undervurdert sjarm på Sørkapp Lindesnes

  15. oktober 2022

  Utforskingen av Norges lange kystlinje starter ved det sørligste punktet, Lindesnes. Lindesnes ligger mellom Nordsjøen mot vest og Skagerrak mot øst, og er kjent for det turbulente havet som i flere århundrer har vært en stor utfordring for sjømenn. Arkeologer har avdekket en kanal fra vikingtiden i nærliggende Spangereid, som ble bygget som en rudimentær løsning på dette problemet. Heldigvis seiler vi ikke med et vikingskip, men et moderne ekspedisjonsskip som er spesielt utformet for ekspedisjonscruise.

  Selv om Nordkapp, som ligger 2517 kilometer unna, stjeler mesteparten av rampelyset, har det sørlige motstykket Lindesnes en unik, undervurdert sjarm. Lindesnes ligger midt i hjertet av populære Sørlandet. Området har noen av de beste strendene i Sør-Norge, som er perfekte for fugletitting eller en spasertur langs kysten. Med vakre holmer, frodige skoger og sjarmerende innsjøer, er det lett å forstå hvorfor Lindesnes har blitt en så populær destinasjon.

  Det ikoniske røde og hvite fyret ruver majestetisk over neset. Fyret ble bygget i 1656, og er Norges eldste fyr og det sørligste punktet på fastlandet. Her finner du en restaurant, museer, utstillinger, butikker, kino og en helt fantastisk utsikt fra toppen.

  Hvis forholdene tillater det og været er på vår side, vil ekspedisjonsteamet ta føringen på aktiviteter som sightseeing, fottur og kajakkpadling.

  Dag 10
  Lindesnes

  Undervurdert sjarm på Sørkapp Lindesnes

 • Dag 11
  Vestlandet

  Dag med utforsking

  16. oktober 2022

  Etter sammenslåingen av Hordaland og Sogn og Fjordane, heter hele regionen nå Vestlandet. Med et pennestrøk ble dermed noen av Norges mest kjente fjorder og høydepunkter samlet i ett fylke, som også inkluderer flotte Bergen.

  Lokale forhold vil bestemme hvor vi ender opp med å dra og hva vi skal gjøre. Avhengig av værforholdene, kan vi ta deg med på en båttur med de små ekspedisjonsbåtene våre, eller på utflukter på land med ekspedisjonsteamet. I ekte ekspedisjonsånd vil vi overraske deg med spennende steder vi skal utforske på Vestlandet.

  Dag 11
  Vestlandet

  Dag med utforsking

 • Dag 12
  Hjørundfjorden

  En av Norges vakreste fjorder

  17. oktober 2022

  I dag skal vi besøke en av de skjulte perlene langs vestlandskysten. Hjørundfjorden er en del av Vestnorsk fjordlandskap, som står på UNESCOs verdensarvliste, og dette er en eksepsjonelt vakker fjord. Fjorden er omgitt av Sunnmørsalpene, med fjelltopper som skyter 1700 meter rett opp fra vannet. Det er en av de vakreste fjordene i hele Norge, og det er enda ikke så mange cruiseskip som reiser hit.

  Tokten vår inn i denne fredfylte fjorden avdekker et landskap som har vært uforandret siden epoken med de gamle polarheltene. De majestetiske fjelltoppene i Sunnmørsalpene kaster skygger over det stille vannet i fjorden, og gir et dramatisk bakteppe til det vakre landskapet.

  Det er utfordrende å dyrke marka her på grunn av det bratte terrenget, men du vil se noen få isolerte gårder som karrer seg fast i fjellene når vi seiler forbi. Hvordan klarer gårdbrukerne seg i slike utfordrende forhold? Ekspedisjonsteamet vil informere deg om de tradisjonelle metodene som har blitt brukt her i flere århundrer, og de har gått i arv fra generasjon til generasjon.

  Den 35 kilometer lange Hjørundfjorden er en magisk opplevelse i høstmånedene. Vi utforsker fjorden, og bruker kanskje de små ekspedisjonsbåtene våre for å gå i land og komme tettere på naturen. Alt i alt kommer dette til å bli en helt spesiell dag med utforsking.

  Dag 12
  Hjørundfjorden

  En av Norges vakreste fjorder

 • Dag 13
  Frøya, Hitra og Smøla

  Vi seiler inn i historien

  18. oktober 2022

  I dag vil vi utforske området rundt noen forblåste øyer i Midt-Norge, utenfor kysten av Trøndelag. Legg merke til hvordan øyene som ligger ut mot Norskehavet står i sterk kontrast til de skjermede fjordene, med små trær som er bøyd av vinden.

  Denne regionen ligger i hjertet av norskekysten, både geografisk og kulturelt sett. Trondheim var tidligere Norges hovedstad, og kong Olav, som senere ble helgenkåret og gitt det nye navnet Olav den hellige, ble begravd i Nidarosdomen. Olav falt ved slaget på Stiklestad, som også ligger ved kysten i Trøndelag. Hans martyrdød banet vei for kristningen av Norge fra norrøn hedendom.

  Da Hurtigruten begynte å seile nord for Trøndelag i 1893, var mye av kystlinjen fortsatt ukjent. I årenes løp har vi blitt eksperter i dette farvannet, utmerket maritim kunnskap og ferdigheter til å ta deg gjennom de mange holmene og skjærene.

  Vi planlegger å utforske en av øyene i dette området. Som alle ekte eventyr, vil elementene bestemme dagens nøyaktige rute og aktiviteter. Hvis vi får godt vær, kan vi holde oss ute blant øyene lands kysten. Hvis ikke, drar vi inn i en av de skjermede buktene.

  Frøya er en av de mulige øyene vi vil utforske i dag. Øya er et hvile-, hekke- og vintersted for sjøfugler som måke, storskarv, ender og havørn. Hvis vi går i land, kan det hende vi også får se sel, mink, oter, hare og rådyr.

  Når vi har bestemt oss for dagens destinasjon, kaster vi anker og bruker de små ekspedisjonsbåtene våre til å dra inn til land. Hvis forholdene er gode, kan du bli med på valgfrie utflukter som fottur eller kajakkpadling, eller kanskje begge deler.

  Dag 13
  Frøya, Hitra og Smøla

  Vi seiler inn i historien

 • Dag 14
  Helgelandskysten

  Friluftsliv

  19. oktober 2022

  I dag utforsker vi Helgelandskysten, på vei nordover mot Lofoten. Hvis det er behov for det, legger vi til kai ved en av havnene i området. Men hvis været er bra, ankrer vi opp og bruker de små ekspedisjonsbåtene våre for å dra til en av de mindre besøkte øyene.

  Her i Norge vokser vi opp med en respekt og kjærlighet for naturen. Når du blir med på ekspedisjonscruise med oss, får du mange muligheter til å nyte naturen og alt den byr på. I dag kan det hende vi drar på øyhopping, ser etter havørn, setter kajakkene på vannet, eller drar ut på en oppkvikkende fottur et sted på den vakre Helgelandskysten.

  Mens vi seiler nordover, holder ekspedisjonsteamet foredrag om forskjellige temaer, som for eksempel historien til Hurtigruten, de første bosetningene i Norge, lokale sagn og folkeeventyr eller den nordlige polarsirkel.

  Dag 14
  Helgelandskysten

  Friluftsliv

 • Dag 15
  Lofoten

  Lofoten

  20. oktober 2022

  Ikke gå glipp av innseilingen til Lofoten, hvor en formidabel vegg av fjell ønsker deg varmt velkommen. Øyene og landskapene her er virkelig noe for seg selv. Det fantastiske landskapet er som et maleri av karakteristiske fjelltopper, skjermede bukter, uberørte strender og sjarmerende fiskevær.

  Vi reiser til idylliske Reine om morgenen. Kanskje du kjenner igjen fiskeværet, da det, fullt forståelig, er et av de mest fotograferte naturlandskapene i Norge. Karakteristiske rorbuer ligger langs kystlinjen mot et bakteppe av granittfjelltopper som styrter rett ned i vannet.

  Som en del av en inkludert aktivitet, vil vi dra med buss til det billedskjønne, gamle fiskeværet Å – en virkelig unik og historisk attraksjon. Her vil du se godt bevarte hus, en smed, en gammel tranpresse, og et bakeri som kanskje har nybakte lefser når vi kommer forbi. I det lokale museet får du forklart hvordan skreifisket var helt essensielt for selve etableringen av Norge.

  Dag 15
  Lofoten

  Lofoten

 • Dag 16
  Senja

  Norge i miniatyr

  21. oktober 2022

  I dag kommer vi til Senja, en lite besøkt og svært vakker øy. Øya er stille, uberørt og kupert, og du vil raskt se hvorfor Senja ble inkludert på CNN Travels liste over «Verdens 10 vakreste øyer». Vi satser på å legge til kai på havsiden, men hvis været er dårlig tar vi oss til Finnsnes, også kjent som inngangsporten til Senja.

  Senja kalles noen ganger «Norge i miniatyr» på grunn av de mange forskjellige landskapene du finner her. På den nordlige kystlinjen finner du høyreiste fjell som styrter rett ned i havet, blandet med isolerte bukter og sandstrender med klart, turkist vann. Sørlige Senja er preget av en steinete kystlinje og furuskoger, og her ligger også Ånderdalen nasjonalpark. Den østlige delen har mildere landskaper med bølgende åser og bjørkeskoger.

  Senja er Norges nest største øy, men har mindre enn 8000 innbyggere. De fleste jobber med fiske og akvakultur. Her fanges det hele 100 000 tonn med sjømat hvert år, i tillegg til en tilsvarende mengde fra akvakultur.

  Som alltid vil lokale forhold bestemme hvordan vi utforsker øya. Ett alternativ er en guidet kjøretur på nasjonal turistveg Senja. Du kan også dra ut på fottur med ekspedisjonsteamet, eller nyte landskapet på havnivå fra en kajakk.

  Dag 16
  Senja

  Norge i miniatyr

 • Dag 17
  Tromsø i Norge

  Et perfekt sted å avslutte eventyret.

  22. oktober 2022

  Når ekspedisjonscruiset kommer til veis ende, vil du se at Tromsø er det perfekte stedet for å avslutte reisen. Når du går i land, vil du ta med deg fantastiske minner for livet fra reisen din til fjorder, unik natur, fascinerende byer, og selvfølgelig alle de hyggelige menneskene du har møtt underveis.

  Hvis du har tid, anbefaler vi at du utforsker denne historiske byen. Ishavskatedralen er et av de mest slående landemerkene i Tromsø. Kirken har blant annet et enormt glassmaleri, som er vel verdt å se på nært hold.

  Historisk sett var Tromsø en viktig by for jegere og oppdagelsesreisende, og byen var startsted for flere ekspedisjoner i Arktis. Gleden over å komme tilbake til sivilisasjonen og alt byen hadde å by på, gjorde at Tromsø etterhvert fikk kallenavnet Nordens Paris. Det er en gjestfri by den dag i dag. Faktisk har Tromsø flere puber og restauranter per innbygger enn noen annen norsk by.

  Ta en titt i butikkene, eller smak regionens ferske råvarer i en av de mange restaurantene. Tromsø er hjembyen for Macks bryggeri, og Mack driver også Ølhallen, en livlig pub som er populær blant tromsøværingene.

  Etterprogram

  Hvis du har lyst til å utvide reisen, anbefaler vi at du bestiller det valgfrie etterprogrammet vårt. Da får du en tur med gondol opp til toppen av byen, og en overnatting på et flott, sentralt beliggende hotell i Tromsø.

  Dag 17
  Tromsø i Norge

  Et perfekt sted å avslutte eventyret.

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
6.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder dybdeforedrag om en rekke forskjellige temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter, som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan man kan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: