Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige

Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige

Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige

Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige

Reiseinformasjon 8 dager MS Spitsbergen
Avgang
6. oktober 2022
Pris fra
kr 21 024
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på ekspedisjonscruise fra Bergen til noen av de vakreste fjordene i Norge og den idylliske Bohuslänkysten i Sverige.

Praktfulle Sør-Norge og den vakre Bohuslenkysten i Sverige

Opplev den fantastiske naturen i Norges fjordlandskap, og høydepunktene langs den ville og vakre Bohuslänkysten i Sverige på dette unike ekspedisjonscruiset. Gled deg til kjente severdigheter i fjordriket og det vakre sørlandet. Agder har alltid vært et populært mål for sommerferien, og langs hele kysten finner vi idylliske landskap og sjarmerende sørlandsbyer.

Ekspedisjon til fjordene i Vest-Norge

Tilbring fire dager med å utforske én eller flere av Norges mest spektakulære fjorder. Steder vi kanskje besøker: Lysefjorden, som har noen av de mest spektakulære vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge. Sognefjorden, som er den lengste og dypeste fjorden, og ofte kalles Kongen av fjordene. Hardangerfjorden, som er omkranset av eplegårder, og er en fest for sansene om høsten. I ekte ekspedisjonsånd, vil været og lokale forhold bestemme hvor vi drar og hvor lang tid vi bruker på hvert sted, men du er garantert en fantastisk fjordopplevelse!

Utendørsaktiviteter i den friske høstlufta

Her i Norge vokser vi opp med en respekt og kjærlighet for naturen. Ekspedisjonscruiset går om høsten, og du kan glede deg til forskjellige utendørsaktiviteter, som fotturer og kajakkturer i fargerike omgivelser. Løvet i fjellsidene og åsene er farget i rødt, gult og oransje, og lufta er klar og frisk. Norges spiskammer vil være fullt av delikatesser som er klare til å høstes, og det vil du også merke på menyen om bord, aktivitetene og utfluktene våre.

Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige
 • Dag 1
  Bergen

  Eventyret starter

  6. oktober 2022

  Reisen starter i livlige Bergen. Byen ble grunnlagt i år 1070, og var hovedstaden vår i mange år. Du vil se at byen har beholdt mye av sin lokale karakter, historie og sjarm.

  Hopp om bord på Fløibanen til Fløyen. Turen opp til toppen av fjellet tar bare seks minutter. Her kan du nyte den fantastiske utsikten, og se hvordan byen er omgitt av havet og syv fjell. Kanskje du også ser ekspedisjonsskipet vårt i havnen.

  Når du kommer tilbake til sentrum, kan du ta en spasertur rundt i de koselige brosteinsbelagte gatene og smugene. Hvis du blir tørst, kan du stikke innom en av de mange kaféene eller pubene og bestille en halvliter av byens lokale Hansa-øl.

  På Gamle Bergen Museum kan du gjøre et dypdykk i byens historie. Folkemuseet viser hvordan byen var på 1700- og 1800-tallet. Et annet historisk høydepunkt er fantastiske Fantoft stavkirke.

  Ta også en spasertur gjennom historiske Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du fisketorget og de kjente, fargerike bryggebygningene. Mange av bygningene her ble bygget 1300-tallet, og nå huser de forskjellige butikker som selger kunst og håndverk.

  Etter at du har gått om bord i ekspedisjonsskipet, vil du bli vist til lugaren din. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Etter et møte med ekspedisjonsteamet, er vi klare for å starte det skandinaviske eventyret.

  Førprogram

  Hvorfor ikke bli med på førprogrammet vårt, som tar deg til noen av de nevnte høydepunktene? En overnatting på et sentralt hotell er inkludert i pakken. En ekstra bonus er at du antakelig vil møte noen av dine medoppdagelsesreisende før du går om bord i skipet.

  Dag 1
  Bergen

  Eventyret starter

 • Dag 2-5
  Fjordene i Norge

  Nordgående til Norges fjorder

  7. oktober 2022 - 10. oktober 2022

  Målet vårt de neste fire dagene, er å utforske kysten og naturen på vestlandet. Her finner du spektakulære fjell, fredfylte fjorder og majestetiske isbreer. Avhengig av lokale forhold, skal vi bruke de små ekspedisjonsbåtene våre og dra ut på landinger for å utforske fjordene og kystområdene nærmere. Her kan du få mulighet til å oppleve de stille fjordene fra en kajakk.

  Vær- og vindforhold vil avgjøre nøyaktig hvor vi drar og når. Her er noen av fjordene vi kan besøke.

  Nordfjord

  Nordfjord er den sjette lengste fjorden i Norge. Den ble skapt av Jostedalsbreen, en av de største isbreene i Europa. Her får du se alt fra den spektakulære isbreen, til fjorder, fjell, frodige daler og vakre sandstrender. Billedskjønne Loen er en av hovedattraksjonene. I skyggen av den majestetiske Jostedalsbreen, i hjertet av Nordfjord, finner du Loen - det perfekte sted for å utforske de vakre, nærliggende områdene.

  Sognefjorden

  Sognefjorden strekker seg hele 205 kilometer innover i landet. Den kalles ofte Kongen av fjordene, siden det er den lengste og dypeste fjordene våre. Langt inne i fjorden ligger vakre Fjærland med kun 300 innbyggere. Det er også her Sognefjorden møter Jostedalsbreen. Det er en av Norges mest kjente isbreer, og den største isbreen på det europeiske kontinentet.

  Hardanger

  Hardangerfjorden er den femte lengste fjorden i verden, og den nest lengste i Norge. Klimaet her er mildt, og langs fjellsidene ligger noen av de vakreste eplegårdene i Norge. Regionen er spesielt kjent for nettopp epleproduktene. Her finner du alt fra syltetøy og juice til prisbelønt sider, som en matskribent beskrev som «nordisk sjampanje».

  Lysefjorden

  Lysefjorden har noen av de mest spektakulære, vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge. Her ligger nemlig ikoniske Preikestolen. Denne fjellformasjonen har dukket opp i mange innlegg på sosiale medier, og er kanskje den mest kjente turistattraksjonen i Norge. Hvis vi seiler inn i Lysefjorden, kan du se Preikestolen nedenfra. Alternativt kan du gå ut på en fottur til toppen under en valgfri utflukt.

  Uansett hvilken fjord vi reiser til, kan du glede deg til fantastiske landskap i spektakulære høstfarger. På grunn av den mindre størrelsen på skipet vårt, vil du komme enda tettere på landskapet og stedene vi besøker underveis.

  Du vil også bli invitert til foredrag med ekspedisjonsteamet, som gladelig deler av sin omfattende kunnskap om alt du får se. Innsikten deres gjør opplevelsen enda bedre, og gir deg en dypere forståelse av regionen.

  Dag 2-5
  Fjordene i Norge

  Nordgående til Norges fjorder

 • Dag 6
  Agder

  Vakker natur og en tilbakelent atmosfære

  11. oktober 2022

  Sørlandet er fullt av idyll, ikke bare om sommeren. Kystlandskapet er vakkert, og ideelt for fugletitting og flotte turer. Agder kalles noen ganger Norges riviera på grunn av det milde klimaet, og er et av de mest populære ferieområdene i landet vårt.

  Her finner du en sjarmerende blanding av skjærgård, skogsområder og åser, og vi vil prøve å vise deg det beste regionen har å by på. Vi satser på å besøke Arendal, hvor de små trehusene ligger tett i tett ved havet, og den livlige indre havnen skaper er et stykke perfekt sørlandsidyll. Ta en spasertur i de sjarmerende gatene i den gamle delen av byen, og nyt den tilbakelente sørlandsstemningen.

  Har du litt ekstra energi? Raet nasjonalpark er perfekt for flotte utendørsopplevelser. Parken går langs kysten, og byr på glasialgeologi og mange turstier. Avhengig av værforholdene, kan det hende du får muligheten til å utforske området på en fottur, kajakktur eller sykkeltur.

  Dag 6
  Agder

  Vakker natur og en tilbakelent atmosfære

 • Dag 7
  Den fredelige svenskekysten

  Vestkysten av Sverige

  12. oktober 2022

  Velkommen til Sverige! I dag utforsker vi den fascinerende Bohuslänkysten, et skjærgårdsområde med holmer, livlige byer og små fiskerlandsbyer.

  Vi stopper på øya Sydkoster – en av de to Kosterøyene. Nordkoster og Sydkoster ligger midt i Kosterhavets nasjonalpark. På den sørlige øya kan du gå opp til Valfjäll – det høyeste punktet på øya. Fra toppen får du utsikt over hele øygruppen, og kan se helt til Norge.

  Om ettermiddagen fortsetter vi reisen langs den vakre svenskekysten, og seiler til Lysekil hvor vi skal tilbringe kvelden. Vi anbefaler at du tar en tur ut på dekk når vi seiler gjennom kanalen, forbi sjarmerende fiskerlandsbyer, omgitt vakker natur.

  Lysekil er en koselig kystby, så benytt gjerne anledningen til å ta en spasertur for å se den vakre bygningene. Den sjarmerende, gamle bydelen Gamlestan er godt bevart, og er også verdt et besøk. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak på sjømaten som området er så kjent for.

  Etter en aktiv dag med utforsking, kan du nyte et deilig måltid og en god natts søvn på MS Spitsbergen.

  Dag 7
  Den fredelige svenskekysten

  Vestkysten av Sverige

 • Dag 8
  Oslo, Norge

  Avslutningen på den skandinaviske ekspedisjonen

  13. oktober 2022

  Vi legger til kai i Oslo tidlig om morgenen. Etter frokost er det tid for å ta farvel med MS Spitsbergen. Hvis du har tid, anbefaler vi at du ser deg litt rundt i Oslo før du reiser hjem. Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved Oslofjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer.

  Siden Oslo er en relativt liten by, er den lett å utforske til fots.

  Ved havnen kan du besøke Akershus festning, og derfra spaserer du lett gjennom Oslo sentrum til Rådhuset, Slottet, Stortinget og Oslo domkirke. Det nye nasjonalmuseet i Oslo er en moderne arkitektonisk kontrast til de mer klassiske bygningene.

  I Bjørvika kan du se den spennende moderne arkitekturen øst for havnen. En av de store attraksjonene her, er Operahuset, bygget av glass og hvit marmor. Ta en spasertur på operataket, og nyt panoramautsikten over byen og det nærliggende Munch-museet. På den andre siden av broen ved Sørenga, kan du få en urban strandopplevelse, slappe av i en flytende badstue eller til og med padle i kajakk.

  Når du omsider reiser hjem, regner vi med at du allerede planlegger neste reise langs Norges vakre kyst. Vi ser frem til å ønske deg velkommen tilbake snart.

  Dag 8
  Oslo, Norge

  Avslutningen på den skandinaviske ekspedisjonen

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
6.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder dybdeforedrag om en rekke forskjellige temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter, som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan man kan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: