Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam

Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam

Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam

Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avgang
22. oktober 2022
Pris fra
kr 38 258
Frokost, lunsj og middag inkludert

Nyt et høsteventyr langs den fantastiske norskekysten og videre til Amsterdam, og lær om den livlige historien i denne delen av Nord-Europa.

Vakkert landskap og norske fjorder

Vi seiler sørover fra Tromsø der du får oppleve den ikoniske skjønnheten til Lofoten og besøke den tradisjonelle fiskebyen Svolvær. Nyt den spesielle atmosfæren i denne regionen når du lærer om vikinghistorie og tar inn den flotte høststemningen. Lenger sør venter flere naturopplevelser når vi tar sikte på å besøke den unike hullete fjellformasjonen Torghatten og utforske den sjarmerende byen Brønnøysund.

Nyt høstfargene, frisk luft og fjelltopper med nysnø mens vi utforsker den norske sørkysten. Lær mer om isbreer, tradisjonell oppdrett og livet i vakre beboelser dypt inne i fjordene.

Historiske byer og bildevakre øyer

En hel dag i Bergen gir deg tid til en hyggelig dag i Bergen sentrum. Du kan også ta kabelbanen Fløibanen for å få ordentlig panoramautsikt over byen og landskapet. Bergen er en nydelig by der du kan se de gamle bryggene i det UNESCO-beskyttede Bryggen-området. Vi drar også til Egersund, der du blant annet får se fargerike trehus.

Etter vi kommer til Nordsjøen besøker vi den lille tyske ferieøyen Helgoland. På denne øyen er biler bannlyst og det er turgåere som dominerer. Deretter seiler vi videre til Hamburg som også blir kalt for «Venezia i Nord». Turen vår ender i Amsterdam, en by med brosteinsbelagte gater kanaler og mange gode kunsttilbud.

Vi har med oss et ekspedisjonsteam som holder foredrag om blant annet historie, kultur og dyreliv til stedene vi seiler til. Ta med deg eventyrfølelsen og forvent det uventede når vi utforsker denne forlokkende regionen om bord på vårt komfortable og stilige skip MS Spitsbergen.

Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam Senhøstes ekspedisjonscruise fra Tromsø til Amsterdam
 • Dag 1
  Tromsø i Norge

  Eventyret starter

  22. oktober 2022
  Estimert tid for avreise er 21:00

  Historisk sett har Tromsø vært utgangspunktet for mange ekspedisjoner i Arktis, og det gjør byen til det ideelle startstedet for reisen vår. Tromsø kalles ofte ‘Nordens Paris’ på grunn av den kosmopolitiske og sofistikerte atmosfæren – du vil snart se hvorfor.

  Tromsø tilbyr en rekke historiske, kulturelle og arkitektoniske severdigheter. Den lille byen har mange kaféer, en avslappet atmosfære og en rekke restauranter som spesialiserer seg på å bruke råvarene fra regionen. I sentrum finner du interessante butikker og spesialforretninger som tilbyr et bredt spekter av lokallagede produkter.

  Det viktigste landemerket i Tromsø er Ishavskatedralen. Den ble bygget i 1965 og har et enormt glassmaleri. For frisk luft og et episk panorama kan du ta Fjellheisen opp til toppen av fjellet Fløya. Herfra får du fantastisk utsikt over byen, fjellene og fjordene.

  Opplevelsessenteret Polaria ligger ikke langt fra sentrum. Senteret har en spennende arkitektur som ser ut som isblokker. Her finner du et arktisk akvarium, utstillinger og panoramakino. Besøk Norges arktiske universitetsmuseum som viser norsk natur og kultur. Museet har blant annet fokus på samisk kultur, og gir også informasjon om Norges arkeologiske arv, geologi og nordlyset.

  Etter at du har utforsket Tromsø venter det komfortable og stilfulle ekspedisjonsskipet MS Spitsbergen i havnen. Når du har kommet deg om bord kan du hente den inkluderte ekspedisjonsjakken din og finne deg til rette i lugaren. Etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet, og delta på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Om kvelden er det klart for den første av mange deilige middager om bord, og kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig reise.

  Førprogram

  Det er mye å se og gjøre i Tromsø, så hvis du har lyst til å bli bedre kjent med denne sjarmerende byen i nord før ombordstigning, anbefaler vi at du bestiller det valgfrie førprogrammet vårt. Da får du en tur med gondol til et nærliggende fjell og en overnatting på et flott, sentralt beliggende hotell.

  Dag 1
  Tromsø i Norge

  Eventyret starter

 • Dag 2
  Svolvær, Norge

  Majestetisk natur i Lofoten

  23. oktober 2022

  Naturen i Lofoten tar nesten pusten fra en. Øyene har kulturelle røtter som er sterkt knyttet til vikingene. Kombinasjonen av dramatiske tinder, lune viker og uberørt farvann er virkelig en vinner. Lofoten er også kjent for å ha sjarmerende tettsteder og fredelige sandstrender.

  Fisket har alltid vært viktig her, og du vil se mange fiskevær med vakre rorbuer langs vannet. Rorbuene var opprinnelig sesongbolig for fiskerne, og er nå populære overnattingssteder for turistene.

  Fiskehjellene langs kysten er populære fotomotiver. Her henges torsken til tørk, uten å tilføre salt, og blir til tørrfisk – den høyt skattede lokale delikatessen. Selve fisket og tørkeprosessen er en livsstil i Lofoten, og den stolte fiskerarven ses overalt.

  Svolvær er den største byen i Lofoten, og ligger nær Lofotens mange severdigheter. Herfra har du enkel adgang til aktiviteter som kajakkpadling og turer ute i naturen. Du finner også interessante butikker, gallerier, kaféer og restauranter rundt i byen.

  • Inkludert Spasertur i fiskevær
  Dag 2
  Svolvær, Norge

  Majestetisk natur i Lofoten

 • Dag 3
  Svartisen, Norge

  Svartisen

  24. oktober 2022

  Vi seiler inn i Holandsfjorden ved Helgelandskysten i dag for å komme oss til Svartisen. Svartisen dekker et areal på rundt 370 kvadratkilometer og har 60 bretunger. Dette gjør den til Norges nest største isbre etter Jostedalsbreen. Den består av to isbreer, Vestisen og Østisen som er adskilt av en bred dal. Du kommer til å huske den første gangen du ser denne spektakulære isbreen for alltid!

  Fargen på isbreen er ikke svart slik navnet foreslår, men har fargetoner fra turkis til mørk blå. Det er dype tunneler under den 200 meter tykke isen som går helt ned til foten av fjellene. Her ligger et uavhengig forskningslaboratorium for glasiologi som hjelper forskere med bedre å forstå prosessene rundt smeltevann fra isbreene.

  Målet vårt for dagen er å lande på den lokale kaia og få en nærmere titt på denne spektakulære isbreen til fots. Vi tilbringer dagen med å utforske Engenbreen, en brearm som strekker seg hele veien ned til vannet. Det er ellers kalksteinsgruver i fjellene mot øst langs merkede stier.

  Om ettermiddagen er du tilbake på MS Spitsbergen, og kan få varmen i kroppen og kanskje nyte noe varmt å drikke etter morgenens iseventyr. Du kan også få varmen i den flotte panoramabadstuen vår som gir fantastisk utsikt over naturen rundt oss mens du slapper av. Vi har ellers deilige boblebad ute på dekk.

  • Inkludert Gåtur til Svartisen
  Dag 3
  Svartisen, Norge

  Svartisen

 • Dag 4
  Torghatten, Norge

  Torghatten

  25. oktober 2022

  Om morgenen seiler vi forbi mange små øyer som ligger utenfor Helgelandskysten. Fra skipet vil du kunne se fjelltoppene i fjellkjeden De syv søstre, som ifølge sagnet er syv forsteinede trollsøstre.

  Målet vårt i dag er å utforske Torghatten, det lille fjellet utenfor Brønnøysund. Med 258 meters høyde er det ikke et spesielt høyt fjell, men det er hullet tvers gjennom som gjør det så spesielt. Det har faktisk gjort det til en av de mest fotograferte severdighetene i Norge.

  Vi planlegger å ankre opp i nærheten, og bruke småbåtene våre for å komme oss inn til kysten, med mindre været ikke tillater det og vi må legge til kai i en nærliggende havn og kjøre til Torghatten med buss. Geologer er stort sett enige om at den vitenskapelige forklaringen bak det 35 meter høye hullet kommer av erosjon i siste istid. Det er imidlertid ikke den eneste forklaringen.

  Norske sagn forteller om trollet Hestmannen som var forelsket i den vakre trollkvinna Lekamøya. Da Hestmannen ble avvist ble han så sint at han prøvde å skyte henne med pil og bue, og pila gikk rett gjennom fjellet og etterlot seg et svært hull. Trollkongen i Sømnafjellet så dette, og kastet hatten sin i retning av pilen akkurat i tide for å redde Lekamøya.

  Men det er en tvist til historien. Akkurat idet kongen kastet hatten kom dagens første solstråler over horisonten, og gjorde alle trollene til stein. Lekamøya er udødeliggjort som et lite fjell sør for Torghatten.

  Hvis du har lyst, kan du bli med ekspedisjonsteamet på en fottur opp til hullet i fjellet. For en litt mindre anstrengende aktivitet kan du ta en alternativ spasertur rundt fjellet.

  Dag 4
  Torghatten, Norge

  Torghatten

 • Dag 5
  Åndalsnes, Norge

  Fantastisk fjellandskap

  26. oktober 2022

  I dag seiler vi langs Romsdalsfjorden mot den lille bygda Åndalsnes dypt inne i Romsdalen. Underveis ser vi kanskje årets første snø på fjelltoppene, som bare gjør landskapet enda vakrere.

  Åndalsnes anses for å være den perfekte basen for å utforske Romsdalsfjorden. Herfra kan du også besøke Trollveggen, Europas høyeste loddrette stup, som ruver majestetisk over dalen. For å få den beste utsikten kan du ta en tur med Romsdalsgondolen til fjellstasjonen på Nesaksla, rundt 690 meter over fjorden. Herfra har du fantastisk utsikt ned til Åndalsnes og Romsdalsfjorden.

  Landskapet her er intet mindre enn spektakulært. I krimromanen Flaggermusmannen skildrer Jo Nesbø denne regionen, blant annet ved å si «Det var der Gud hadde begynt da han skapte verden, og at han hadde brukt så lang tid på naturen i Romsdalen at resten av verden måtte gjøres i hui og hast for å bli ferdig til søndag.»

  Du kan oppleve dalen fra forskjellige utgangspunkter. Hvis du ønsker å nyte naturen fra bakkenivå, kan du følge en av de lokale turstiene. Hvis du ønsker en større utfordring, anbefaler vi en fottur til Romsdalseggen eller opp til utsiktspunktet Rampestreken som ligger 565 meter over Åndalsnes.

  Norsk Tindesenter ligger også i Åndalsnes, og imponerer både som bygning og museum. Her får du et innblikk i historien rundt fjellklatring i Norge, og kan også selv prøve noe av utstyret.

  Rett før middag setter vi seil igjen mot den lengste og dypeste fjorden i Norge – Sognefjorden.

  • Inkludert Norsk Tindesenter
  Dag 5
  Åndalsnes, Norge

  Fantastisk fjellandskap

 • Dag 6
  Fjærland, Norge

  Den lengste fjorden i Norge

  27. oktober 2022

  Rundt lunsjtid seiler vi inn i Sognefjorden, som også kalles ‘Kongen av fjordene’ siden det er den lengste og dypeste av dem alle. Fjorden er hele 204 km lang, og vi planlegger å seile langt inn i fjorden for å besøke det lille tettstedet Fjærland.

  Det bor kun rundt 300 personer i idylliske Fjærland, og du vil snart se hvor sjarmerende dette gamle tettstedet er. Fjærland er en av Norges to bokbyer, og det er billedskjønne og originale bruktbokutsalg overalt. Det er rundt fire kilometer med bokhyller totalt i lille Fjærland, så det er det perfekte stedet å finne neste bok.

  Det er også her Sognefjorden møter Jostedalsbreen. Jostedalsbreen er den største isbreen på det Europeiske kontinentet, med flere mindre brearmer som strekker seg ut i mange retninger, for eksempel Bøyabreen og Supphellebreen.

  Bli med på det inkluderte besøket på Norsk Bremuseum, og lær mer om isbreene. Dette prisbelønte museet ble designet av den kjente arkitekten Sverre Fehn, og forklarer ting som hvorfor isen er blå og hvordan fjordene oppstod. Du kan til og med gjøre noen eksperimenter med 1000 år gammel breis her.

  • Inkludert Fjærland: Forstå Norges isbreer
  Dag 6
  Fjærland, Norge

  Den lengste fjorden i Norge

 • Dag 7
  Bergen

  Norges tidligere hovedstad sjarmerer stort

  28. oktober 2022

  Vi ankommer Bergen om morgenen, og du kan glede deg til å utforske en av de vakreste byene i landet vårt. Bergen er omgitt av syv fjell og et vakkert fjordlandskap. Det er imidlertid den unike sjarmen til byen som har gjort den så kjent.

  Bergen ble grunnlagt i 1070 etter vår tidsregning, og er kjent som inngangsporten til fjordene. Byen var Norges hovedstad i mange år. Her finner du mye karakter, historie og sjarm. Ta en spasertur rundt de gamle gatene og smugene der folk har bodd i flere århundrer.

  En inkludert aktivitet i Bergen er en utflukt opp til Fløyen. Fløibanen har fraktet besøkende opp til toppen av fjellet i over 100 år, og i dag er det vår tur. Vel oppe får vi en fantastisk utsikt over byen, fjellandskapet og vannet. Hvis vi har tid kan det hende vi også tar en kort fottur i skogen her oppe.

  Vel tilbake i sentrum kan du ta en spasertur på de brosteinsbelagte gatene og smugene, og utforske denne spennende, kompakte byen. Husk å legge turen innom historiske Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Området daterer tilbake til 1300-tallet, og huser nå forskjellige butikker som selger kunst og håndverk. Overfor Bryggen ligger det berømte fiskemarkedet som er fullt av ting å se, høre, lukte og smake.

  Dag 7
  Bergen

  Norges tidligere hovedstad sjarmerer stort

 • Dag 8
  Eidfjord, Norge

  Spektakulære fossefall

  29. oktober 2022

  I dag seiler vi inn i Hardangerfjorden, den nest største fjorden i Norge. Denne imponerende fjorden skjærer seg innover i Norge i hele 178 kilometer. Underveis passerer vi mange vakre tettsteder, som Rosendal, Sunndal og Ulvik. I denne delen av Norge er klimaet vanligvis mildt om høsten.

  Det tar flere timer å nå dagens destinasjon i den innerste delen av fjorden – Eidfjord. Dette er en gammel bygd – det har vært menneskelig aktivitet her i over et årtusen. Ikke langt fra bygda ligger levningene etter en gammel gravhaug fra vikingtiden. Gamle Eidfjord kirke ble bygget i 1309, og ligger midt mot bakteppet av de vakre fjellene som omgir den.

  Eidfjord er et perfekt utgangspunkt for å utforske Hardangervidda nasjonalpark eller et av de mange fossefallene i regionen. Et av de mest kjente er Vøringsfossen som sender vann ned gjennom Måbødalen fra en høyde på 182 meter. Det er flere utsiktspunkter der du kan se dette spektakulære fossefallet, blant annet den nybygde utsiktsplattformen på Fossli Hotel.

  Ekspedisjonsteamet er tilgjengelig for å gi råd om de beste rutene for en spasertur inn i sentrum, og du vil også ha muligheten til å bli med dem på fotturer og kajakkpadling. Eidfjord har ellers et par kaféer, restauranter og butikker der du kan kjøpe en suvenir eller bare nyte utsikten og en kopp kaffe.

  Når solen går ned tar vi farvel med Eidfjord og seiler ut av Hardangerfjorden mot neste stoppested.

  • Inkludert Høydepunkter fra naturen i Eidfjord
  Dag 8
  Eidfjord, Norge

  Spektakulære fossefall

 • Dag 9
  Egersund, Norge

  En by med vakker trehusbebyggelse

  30. oktober 2022

  Egersund har en koselig atmosfære. Byen er kjent for den fargerike trehusbebyggelsen som står i kontrast til de mange hvitmalte byene i Norge, og er et vakkert syn når vi nærmer oss havna. Avhengig av værforholdene sikter vi mot å ankomme Egersund tidlig om morgenen.

  Det har bodd folk rundt Egersund siden Steinalderen. Flere steder rundt byen finner vi ruiner av bosettinger som går helt tilbake til rundt 400–600 år før vår tidsregning, og i nærheten har man funnet gamle runer hugget inn i stein. Det er også en av de beste naturlige havnene i Norge, og det var tidligere den største i landet med tanke på mengde fisk fanget hvert år.

  Gå på oppdagelse i den koselige byen som har bevart noen av de svært gamle trehusene, noen av dem hele 160 år gamle. Det varierte landskapet rundt byen er perfekt for en spasertur.

  For panoramautsikt over byen og kysten anbefaler vi en fottur til utsiktspunktet Varberg, rundt 15 minutter fra sentrum. Du får flott utsikt over byen herfra, og kan se de fargerike husene nede i dalen, omgitt av trær kledd i høstfarger.

  Vi tilbyr en valgfri fottur om morgenen med ekspedisjonsteamet. Etter lunsj setter vi seil inn i Nordsjøen mot Heligoland, det første stoppestedet vårt i Tyskland.

  Dag 9
  Egersund, Norge

  En by med vakker trehusbebyggelse

 • Dag 10
  Heligoland, Tyskland

  En rolig oase

  31. oktober 2022

  Etter lunsj ankommer vi Heligoland, som ligger rundt 48 kilometer fra fastlandet i Tyskland.

  I Tysklands eneste øygruppe ligger Heligoland, et rødt sandsteinsfrembrudd som er kjent for å ha en avslappet feriefølelse og et rikt hummerfiske. Heligoland ble opprinnelig bebodd av frisere i middelalderen, og ble en base for pirater. Siden den gang har øyene vært i hendene til både Danmark, Storbritannia og Tyskland. Faktisk byttet britene Heligoland mot den tropiske, afrikanske øya Zanzibar i 1891, som den gang var under tysk styre.

  Det er lite folk her på denne tiden av året, og høstfargene er fantastiske. Nyt en spasertur i de sjarmerende gatene, og se de fargerike fiskerhyttene langs havnepromenaden. De ble opprinnelig brukt til oppbevaring, og huser nå restauranter og suvenirbutikker. Med unntak av noen få taxier, er det ingen biler på øya, noe som bidrar til den rolige atmosfæren.

  Det er noen interessante museer hvis du ønsker å lære mer om øyas fargerike historie. Hvis du heller ønsker å være i aktivitet, er det flere turstier på øya, og noen av dem går langs klippene. En fottur langs kysten tar deg til steinformasjonene Lange Anna. Lange Anna sammen med hennes ‘lillesøster‘ er to staurer som står opp av havet.

  Etter en deilig dag på denne behagelige og nokså karakteristiske ferieøya er det tid for å vende tilbake til skipet og sette kurs for Hamburg.

  Dag 10
  Heligoland, Tyskland

  En rolig oase

 • Dag 11
  Hamburg, Tyskland

  ‘Venezia i nord’

  1. november 2022

  Hamburg er den nest største byen i Tyskland, og et av de grønneste urbane områdene i hele Europa. Byen kalles også ‘Venezia i nord’ på grunn av de mange kanalene, og du kan bli med på en båttur for å utforske byens skipsleier. Du kan også enkelt utforske byen til fots, fra sykkelsetet eller via en hopp på/hopp av-buss.

  Besøk de gamle flytebryggene Landungsbrücken, se gamle skip og skipsverft, bygninger langs vannkanten og Elbetunnelen. Gå opp i det 132 meter høye klokketårnet i St. Michaelis-kirken for fantastisk utsikt over byen.

  Mange interessepunkter er konsentrert rundt Altstadt, gamlebyen. Ta en nærmere titt på St. Katarina-kirken og Nikolaikirken, opplev bindingsverkshusene i Deichstraße og se det imponerende rådhuset på Rathausmarkt.

  Besøk verdens største havnelagerkompleks på Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du må velge deg ut bare ett museum, er Hamburg Kunsthalle regnet som et av landets beste kunstmuseer. Du kan ta en pause fra sightseeingen med litt shopping på Mönckebergstraße, eller nyte et klassisk Hamburg-måltid som Aalsuppe, en skinkesuppe med tørket frukt, eller Labskaus med saltet oksekjøtt, poteter og sylteagurk.

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg, og når du drar tilbake til MS Spitsbergen kan det hende du har behov for å roe ned og hvile beina. Da er det godt å vite at du ikke trenger å gjøre noe annet enn å slappe av frem til vi kommer til Amsterdam i overmorgen.

  Dag 11
  Hamburg, Tyskland

  ‘Venezia i nord’

 • Dag 12
  Nordsjøen

  Oppkvikkende Nordsjø-luft

  2. november 2022

  Reisen vår nærmer seg slutten, og i dag er det ikke noe annet å gjøre enn å slappe av, nyte skipets fasiliteter og kanskje skrive litt i reisedagboken. Du kan ta turen ut på dekk og nyte den oppkvikkende sjølufta og holde utkikk etter sjøfugler. Eller kanskje du har lyst til å finne deg til rette i en komfortabel stol og lese boka du kjøpte i Fjærland.

  Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du sjekke ut vitenskapssenteret og høre mer om vitenskapsprogrammene vi tilbyr. Disse programmene hjelper forskere over hele verden med å forstå stedene vi seiler til, og bidrar til verdifull forskning.

  I Explorer-salongen og baren vil ekspedisjonsteamet oppsummere sjøreisen, og det vil være en avskjedssamling – en mulighet til å utveksle kontaktdetaljer med noen av de nye vennene du har fått over de siste 12 dagene.

  Denne kvelden kan du glede deg til nok et deilig måltid i Aune restaurant, og forberede deg på én siste, spennende destinasjon på ekspedisjonscruiset ditt: Amsterdam.

  Dag 12
  Nordsjøen

  Oppkvikkende Nordsjø-luft

 • Dag 13
  Amsterdam, Nederland

  Amsterdam – kunstens og kanalenes by

  3. november 2022
  Estimert ankomsttid er 06:00

  I dag, etter ilandstigning, får du muligheten til å utforske de sjarmerende brosteinsbelagte gatene og de speilblanke kanalene i Amsterdam – byen der land møter sjø. Byen er kjent for å være en liberal hovedstad med forskjellige arkitektoniske stiler og mye historie.

  Amsterdam ble grunnlagt i middelalderen, og er en kosmopolitisk by med en rik kulturarv. Den opprinnelige byen ble bygget ved elvemunningen til Ij på små øyer av sand som var knyttet sammen med tusen broer. Den dag i dag preger vannet fortsatt byen.

  De konsentriske, delvis sirkulære ringene av kanaler i den opprinnelige bykjernen ser nesten ut som et edderkoppnett på kartet. Ta en spasertur langs disse ikoniske kanalene, og kryss de gamle broene mellom elvene Amstel og Ij. Langs kanalen i bydelen Grachtengordel, for eksempel, kan du se de sjarmerende rekkehusene. De ble bygget på 1600- og 1700-tallet av velstående handelsmenn og er nå beskyttet av UNESCO.

  Finn veien over til Museumplein, der tre av verdens viktigste museer venter på deg. Rijksmuseum huser et av de viktigste galleriene i Europa, kjent for den unike samlingen malerier av nederlandske mestere som Rembrandt. Vincent Van Gogh Museum byr på verdens største samling av Van Goghs malerier, mens Stedelijk Museum er et av de beste stedene for å se moderne kunst.

  Etterprogram

  Hvis du har tid, og har lyst til å utforske Amsterdam mer, kan du utvide oppholdet med etterprogrammet vårt. Da får du én natt på et sentralt 4-stjerners hotell, og mer tid til å oppleve byen i eget tempo. Du vil bli transportert til flyplassen på avreisedagen.

  Dag 13
  Amsterdam, Nederland

  Amsterdam – kunstens og kanalenes by

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
22.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: