Perler langs Atlanterhavskysten

Bergen, Norge - Lisboa, Portugal

Dra på et eventyr fra de norske fjorder, ned den livlige europeiske kysten og til Portugals fortryllende hovedstad, Lisboa. Dette unike seilaset i september 2017 lar deg utforske Europas store byer, fantastiske øyer og historiske hav i det vi oppdager perlene langs Atlanterhavskysten.

 • Opplev de utrolige kontrastene dette kontinentet har å by på og besøk seks helt forskjellige byer på en reise
 • Hold deg i aktivitet og dra på utflukter til byer og kulturelle og historiske steder
 • Ta del i fascinerende presentasjoner fra ekspedisjonsteamet om bord, og lær mer om byene og stedene du besøker på veien
 • Seil hele den europeiske kystlinjen med vårt originale ekspedisjonsskip MS Fram

Oversikt

Besøk europeiske kystperler fra nord til sør. Reisen starter i Bergen, inngangen til fjordriket. Den gamle hansabyen er en unik opplevelse med fisketorget og den UNESCO-vernede Bryggen. Dette blir en urban oppvarming før vi kommer til Amsterdam, som er vårt første stoppested etter å ha krysset Nordsjøen.

Shopping i vakre omgivelser

I Nederlands hovedstad Amsterdam kan du utforske både det historiske og moderne til fots, på sykkel eller fra kanalbåtene. Så fortsetter reisen gjennom Den engelske kanal til nydelige Normandie, Frankrike. I Biscayabukta bør du holde deg på dekk og se etter delfiner, hvaler og sjøfugler.

Videre sørover kan du kjenne at sommervarmen kommer tilbake. Herkulestårnet, det eldste romerske fyrtårnet som fremdeles er i bruk i dag, ønsker oss velkommen til La Coruña i Spania med sin keltiske og romerske arv.

Portugal før og nå

Reisen fortsetter til de to største byene i Portugal, Porto og Lisboa. Porto er kjent for sine mange monumenter laget av verdenskjente arkitekter før og nå. Europas nest eldste hovedstad Lisboa (nest etter Athen) ønsker deg velkommen til UNESCO-verdensarvsteder og de populære Fado-kveldene, der du kan oppleve folkemusikk på kafeer og barer over hele byen.

Vi anbefaler:

Forleng ferien din i Europa med en ekstra natt eller to på hotell i Lisboa. Denne historiske og sjarmerende byen fortjener mer enn en kort visitt, så kontakt oss på 81003030 dersom du ønsker hjelp til å bestille hotell, fly eller transport til flyplassen!

Spar 25 %

Spar 25 % på September-seilas i Europa

Opplev helt nye sider av Europa på et helt unikt seilas langs Atlanterhavskysten. Besøk Amsterdam, Honfleur og historiske Biscayabukta på en reise fra Bergen til Lisboa. 

Bestiller du senest 31.08.2017 kan du spare 25 %. Priseksempel:

 • Perler langs Atlanterhavskysten, nå fra 13 576,- per person (før 18 101,-).

Bestill senest 30. juni direkte hos Hurtigruten. Pris er inkludert helpensjon og gjelder pr. person når min. to reiser sammen og deler innvendig lugar. Tilbudet gjelder kun nye bestillinger. Les mer om tilbudet her.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om havnene og byene vi besøker på denne ekspedisjonen sørover langs den europeiske kystlinjen. På denne gamle handelsruten finner du livlige byer, historiske steder og fantastisk natur og landskap.

21. September 2017

Avreisehavn Bergen, Norge
Dag 1
Bergen_©Altafoto_Day 1_1200x600.png

Eventyret starter i Norges fjorder


Sted: Bergen, Norge

Denne 9-dagers ekspedisjonen starter på vestlandet, når vi forlater Bergen om ettermiddagen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruker mest mulig tid i nydelige Bergen før avreise for å få en smakebit på de kulturelle opplevelsene som venter.

Dag 2
At sea_ ©Barbara Schoog_Day 2_1200x600.png

Ut i åpent hav


Sted: Nordsjøen

En dag til sjøs er en perfekt måte å starte dette eventyret på. Ekspedisjonsteamet har forberedt noen interessante foredrag for deg. Du kan også ta en cocktail eller en kopp kaffe i baren eller panoramasalongen, spise de herligste måltider i restauranten eller bare slappe av på dekk. 

Dag 3
Amsterdam_ ©JeniFoto_Shutterstock_Day 3_1200x600.png

Hjertet av Europa


Sted: Amsterdam, Nederland

Amsterdam har vokst fra en liten fiskelandsby på 1200-tallet til en av verdens mest sjarmerende og kulturelt viktige byer. Det er ikke mange byer som kombinerer historie med et urbant og trendy liv like vellykket som Nederlands hovedstad. Opplev historiske steder og fascinerende museer til fots, på sykkel eller fra kanalbåtene.

Dag 4
English Channel_ ©John Hemmings_Shutterstock_Day 4_1200x600.png

Hvor hav og by møtes


Sted: Amsterdam og den Engelske kanal

Lewis Pugh - utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtigrutens første ambassadør - har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom den Engelske kanal, en utfordring han beskrev som "the Everest of swims."

Dag 5
1200x600_Honfleur_shutterstock_Johannes-Valkama.jpg

Bonjour, Normandie


Sted: Honfleur, Frankrike

Om morgenen ankommer vi Honfleur ved munningen av Seinen. Utforsk denne fortryllende byen med interessante bygninger og museum, eller bli med oss på utflukter hvor vi lærer mer om denne spennende regionen. Besøk strendene fra D-dagen, minnesmerker, kirkegårder og museum for å lære mer om Normandies rolle i andre verdenskrig. I Normandie finner vi også byen Bayeux, kjent for et historisk sentrum med urørte bygninger fra middelalderen.

Dag 6
At sea_ ©Heather Poon _Day 6_1200x600.png

Dyreliv til sjøs


Sted: Biscayabukten

Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner - spesielt på Svalbard - hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord.

Dag 7
La Coruna_ ©Anibal Trejo_Shutterstock_Day 7_1200x600.png

Utforsk den mystiske romerske og keltiske arven


Sted: La Coruña, Spania

I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruna om kvelden.

Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra det Hellige Land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tilrekker seg tusenvis av pilgrimmer som går El Camino de Santiago - kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

Dag 8
Porto ©Mariia Golovianko_Shutterstock_Day 8_1200x600.png

Portugisisk karisma


Sted: Leixões, Portugal

Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Ta en kombinasjon av monumenter laget av verdenskjente arkitekter før og nå samt noen fantastiske barokke utskjæringer. Legg så til den verdensberømte søte vinen og litt britisk krydder. Plasser det hele ved en stor elv, så har du Porto. Dette er Portugals nest største by og en av de mest karismatiske i Europa. Portos historiske sentrum Ribeira ved den nordlige bredden av elven Douro er et UNESCO-verdensarvsted. På en båttur i en kopi av de gamle Rabelo-båtene får du perfekt utsikt til den historiske byen fra elven. Vi bruker en dag på å utforske Porto og de vakre omgivelsene.

Dag 9
Lisbon_ ©INTERPIXELS_Shutterstock_Day 9_1200x600.png

Utforsk hovedstaden


Sted: Lisboa, Portugal

Lisboa er Europas nest eldste hovedstad (nest etter Athen), og her finner du Belémtårnet og Hieronymittklosteret, som begge er UNESCO-verdensarvsteder. Gamlebyen ligger like ved havnen, så det er ikke langt å gå om du vil utforske og se berømte konstruksjoner som den 45 meter høye Santa Justa-heisen i nygotisk stil eller få en smakebit av Portugal i en av de mange restaurantene, kafeene eller barene før du flyr hjem. 

29. September 2017

Sted Lisboa, Portugal
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Europa har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030