Azorene, Madeira, Kanariøyene – Øyhopping i Atlanterhavet

Lisboa – Ponta Delgada –Horta– Angra do Heroismo – Porto Santo – Funchal – Tenerife – La Gomera - Lisboa

Opplev grønne, vulkanske øyer og de vakre Karaniøyene på en spennende reise i Atlanterhavet. Eventyret starter i historiske Lisboa, videre ut mot øygruppen Azorene og en rekke steder som står på UNESCOs verdensarvliste. På denne reisen får du også oppleve vakre Madeira og de gylne strendene på Porto Santo, samt fargerike Tenerife og fantastiske La Gomera. Besøk en rekke byer, landsbyer og vakker natur sammen med vårt kunnskapsrike ekspedisjonsteam.

 • Utforsk de grønne, vulkanske øyene i Azorene
 • Opplev sjarmerende Funchal, Porto Santo og La Gomera
 • Bli kjent med historiske Lisboa og kunstneriske Tenerife
 • Få et godt innblikk i historien til stedene vi besøker

Oversikt

Øyene i Atlanterhavet har så mangt å by på, fra skjulte naturperler til fantastisk arkitektur i vakre byer. På denne rundreisen, som starter og slutter i Lisboa, får du oppleve det beste av både Azorene og de kjente Kanariøyene

Historiske Lisboa

Utforsk de bratte gatene og sjarmerende nabolagene i Portugals hovedstad.

Fargerike Azorene

Kallenavn som de grønne, lilla og sorte øyene gir deg en anelse om hvilke unike destinasjoner som venter deg i Azorene.

São Miguel byr på innsjøer, åser, fjell og grønne sletter. Øyas hovedstad er den sjarmerende universitetsbyen Ponto Delgada.

Ilha do Faial er en fantastisk destinasjon, kjent for sine fargerike blomster og den vulkanske kalderaen.

On Ilha Terciera, den historiske havnen i Angra do Heroísmo, ble grunnlagt på 140-tallet, da det var et ideelt stoppested for handelsmenn fra ”Den nye verdenen”.

Madeira, også kjent som "Atlanterhavets perle", er en flytende hage i havet som huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk natur.

Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, noe som trekker besøkende fra hele verden til den avsidesliggende øya. Vi tar deg med til øyas gylne sandstrender så du kan kjenne på det selv.

Kanariøyenes kontraster

Vi stopper på to av Kanariøyene, Tenerife og La Gomera. Selv om de ligger like ved hverandre, er dette som å besøke to ulike verdener. Tenerife huser elegant, moderne arkitektur, Teide nasjonalpark og vakre strender. La Gomera er en mindre besøkt øy og byr på en fantastisk tåkelagt skog som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 31. mars 2019

Avreisehavn Lisboa
Dag 1
day01_lisbon_belem_tower_lisbon_shutterstock_295186196.jpg

Legendariske Lisboa


Sted: Lisboa, Portugal

Lisboa er en spennende by med flere hundre år gammel historie, og er bygget på de syv åsene langs elvebredden av Tejo. Besøk verdenskjente severdigheter som Belémtårnet før du går om bord MS Midnatsol.

Dag 2-3
day02-3_atsea__adp1907.jpg

Vakkert og vulkansk


Sted: Til havs

Vi seiler vestover mot den vulkanske øygruppen Azorene. De ni øyene utgjør den vestlige europeiske grensen, og har alle hver sin unike karakter. Forelesningene om bord vil forberede deg på de flotte stedene vi skal besøke. Ta deg tid til å bli kjent med de andre gjestene om bord, eller bare nyt den avslappende atmosfæren på havet.

Dag 4
day04_saomiguel_azores_azores_shutterstock_514185586.jpg

Den grønne øya


Sted: São Miguel

São Miguel, også kjent som ”den grønne øya”, er den største av Azorenes ni øyer. Her finner du innsjøer, åser, fjell og selvfølgelig, grønne sletter. Øyas hovedstad er den sjarmerende universitetsbyen Ponta Delgada.

Bli med på en utflukt til Sete Cidades Massif for å se et vulkankrater og kaldera med en innsjø, og bli med på en omvisning rundt om i det utenomjordiske landskapet. Den vakre innsjøen Lagoa das Sete Cidades er et av høydepunktene i dette vernede landskapet og anses som et av Portugals syv underverker.

Dag 5
1200x600_Ilha-do-Faial_Francesco-Bonino_shutterstock_599854952.jpg

Besøk fargerike Faial før vi krysser Atlanterhavet


Sted: Horta, Faial

Denne øya byr på blått hav og hvite hus. Bli med til øyas naturreservat som huser vakre blomster. Besøk det prisvinnende vulkanmuseet under bakken for å lære om øyas formasjoner, eller slapp av med noen forfriskninger på Peter Café Sport – et sted som åpnet i 1918 og som har vært et samlingspunkt for hvalfangere og sjømenn.

Dag 6
day06_angradoheroismo_azores_angra_do_heroismo_shutterstock_172214399.jpg

Den lilla øya


Sted: Angra do Heroísimo, Terceira

Besøk øygruppens vakre og historiske hovedstad. Angra ble grunnlagt på 1400-tallet, da dette var et foretrukket stoppested for handelsmenn fra ”Den nye verdenen”. Her kan du se den historiske festningen São João Baptista fra 1500-tallet. Når vi drar til utkanten av byen og enda lenger utover, åpner det seg et vilt og vakkert landskap. I vest kan du se fjellet Serra de Santa Barbara.

Dag 7
day07_atsea_at_sea.jpg

Bergtatt av Madeira


Sted: Til havs

Nyt en ny idyllisk dag på havet. Trekk inn den friske sjøluften, slapp av med en drink eller en god bok, og se etter spennende dyreliv fra dekk.

Dag 8
day08_portosanto_porto_santo_madeira_shutterstock_515682247.jpg
Bilde: Karol Kozlowski Bilde

Magisk sand


Sted: Porto Santo

Dette stedet har blitt kalt ”en lang strand med en liten bit av land”. Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Vi besøker stranden.

Porto Santo egner seg også godt for utflukter og fotturer, og byr på interessant historie. Selveste Christopher Columbus bosatte seg i Vila Baleira, øyas hovedstad, en gang i tiden.

Dag 9
day09_funchal_funchal_shutterstock_377009491.jpg

Atlanterhavets hage


Sted: Funchal, Madeira

Madeira, også kjent som ”Atlanterhavets perle”, er en flytende hage i Atlanterhavet og huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Laurissilva-skogen, med røtter tilbake i tertiærtiden, består av eviggrønne arter som dominerte Europa for 20 millioner år siden. I dag finnes de bare her og noen få andre isolerte steder. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk vakker natur.

Dag 10
day10_fram-baltics-(day-8)-11.jpg

Ro ned og reflekter


Sted: Til havs

Dagen er din. Slapp av på dekk eller innendørs, lær mer i forelesningene våre og del de fine opplevelsene du har hatt hittil på reisen mens vi seiler mot Kanariøyene.

Dag 11
day11_tenerife_tenerife_ethnographic_park_piramies_shutterstock_387664459.jpg

El Teide og historie


Sted: Santa Cruz de Tenerife

I livlige Santa Cruz de Tenerife finner du moderne arkitektur, mens innlandet domineres av Teide nasjonalpark og vulkanen El Teide – det høyeste punktet på spansk jord. Bli gjerne med på en valgfri utflukt til denne spektakulære vulkanen, eller til San Cristóbal de la Laguna med fantastisk arkitektur fra 1400-tallet og et aktivt kunstnerisk samfunn. 

Dag 12
day12_lagomera_san-sebastian-de-la-gomera-shutterstock_514269718.jpg

Mer natur, mindre turister


Sted: San Sebastián de la Gomera, La Gomera

San Sebastián de la Gomera er en oase i Atlanterhavet, en øy som er mye mindre besøkt enn de andre Kanariøyene. Øya har en frodig skog, dype raviner og smale daler, noe som forårsaket at befolkningen tidligere utviklet en helt unik måte å kommunisere med hverandre på; et høyt plystrespråk kalt el silbo.

 

Øyas hovedattraksjon er det fantastisk vakre innlandet. Garajonay nasjonalpark er virkelig et magisk sted – en frodig, tåkete skog. Så magisk at den ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 13-14
day13-14_2016-09-28_2622_midnatsol_photo_by_andrea_klaussner.jpg

En avslappende reise nordover


Sted: Til havs

Vi seiler nordover på vei mot Portugals fastland. I forelesningene blir det holdt mange interessante presentasjoner. Bruk tiden til å slappe av og snakke med vennene du har fått om bord de siste par ukene.

Dag 15
day15_P1190894.jpg

Opp elven Tejo


Sted: Lisboa

Hvis du står opp tidlig, får du en fantastisk utsikt over Lisboa når vi seiler opp elven Tejo. Dette blir avslutningen på eventyret.

Ankomst 14. april 2019

Sted Lisboa
Om bord Opplevelser

Utflukter

Bli med på spennende og lærerike utflukter underveis. Disse kan enten forhåndsbestilles eller kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledige plasser. Aktivitetsnivået varierer fra utflukt til utflukt, så her er det noe for alle.

Kontakt oss

Reisen dit

Kontakt oss gjerne om du ønsker å bestille tur-retur fly eller transport til Lisboa og fra flyplassen.

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.