Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avganger
11. mars 2023
19. mars 2024
18. mars 2025
Pris fra
kr 39 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Lisboa til Glasgow som tar oss til Europas dramatiske nes

Seil til verdens ender

I tidligere tider var halvøyene som stikker ut i Atlanterhavet kalt ting som ‘Land’s End’, eller ‘Verdens ende’ eller ‘Finis Terrae’ på latinsk. Med seiling fra Lisboa vil du utforske spektakulære ‘Land’s End’-regioner, inkludert Galicias Fisterra, Bretagnes Finistère, Cornwalls Land’s End og den walisiske halvøya St. David’s.

Besøk kulturelle landemerker

Du vil bli fascinert av de berømte stedene på UNESCOs verdensarvliste vi besøker, inkludert det historiske sentrum i Lisboa og Porto. På De britiske øyer vil du oppdage rik keltisk og norrøn arv når du utforsker Cornwall, Isles of Scilly, Isle of Man og barske Rathlin Island.

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

  Én av Syd-Europas mest fengslende byer

  Den portugisiske hovedstaden er rik på historie og kultur. Før ombordstigning, nyt en spasertur gjennom de klassiske distriktene Baixa og Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle islamske kvarteret, der det er rester etter et romersk teater og en maurisk festning.

  Du kan også besøke de vakre stedene på UNESCOs verdensarvliste Belém Tower og Jerónimos Monastery litt lenger ute fra sentrum. Så er det på tide å gå om bord i MS Spitsbergen og begynne eventyret ditt til havs.

  Førprogram

  Hvis du har ekstra tid, hvorfor ikke bli med på vårt valgfrie førprogram for en sightseeingtur av byen og de omkringliggende områdene. Du besøke det imponerende Palácio de Monserrate og hagene der, før du drar videre til Cabo da Roca – det vestligste punktet av Fastlands-Portugal, Det kontinentale Europa og den eurasiske landmassen.

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

 • Dag 2
  Leixões i Portugal

  Portvinens by

  Utforsk det UNESCO-oppførte historiske sentrum i Porto

  Vårt første stopp er Leixões i Portugal. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro-elven.

  Her kan du ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, krysse broen Dom Luís I, smake på deilige petiscos og prøve portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 2
  Leixões i Portugal

  Portvinens by

 • Dag 3
  Fisterra, Spania

  Spanias «Land’s End»

  Oppdag Fisterra – et eldgammelt sted for pilgrimsferder

  Fisterra fikk navnet sitt av romerne, som trodde at den steinete odden var verdens ende. En pittoresk fiskelandsby, mange kommer hit for å nyte de fantastiske landskapene til Cape Fisterra, som også er slutten på Camino de Santiagos hellige pilgrimsrute.

  Kappet er dominert av ett av de mest berømte fyrtårnene i Galicia, Faro de Fisterra, som du vil observere sittende høy på en klippe med utsikt over havet

  Fisterra sitter i en bred og åpen ría – eller elvemunning. Dette betyr at den noen ganger er utsatt for dønninger, noe som gjør det vanskelig å lande. Hvis det ikke er mulig å lande her, vil vi i stedet legge til kai i Brens, en nærliggende havn.

  • Inkludert Spanias verdens ende – Cabo Fisterra og Costa da Morte
  Dag 3
  Fisterra, Spania

  Spanias «Land’s End»

 • Dag 4
  A Coruña, Spania

  Et høydepunkt i Galicia

  Sug til deg arven i denne middelalderbyen

  Galicia er en kulturelt særegen region i Spania – og galicierne er stolte over sine keltiske røtter. Vi overnatter i A Coruña, og får dermed en god mulighet til å ta en spasertur i byen etter middag, i tillegg til muligheten til å se det to tusen år gamle fyret Hércules-tårnet.

  Mens du er her, ikke gå glipp av det unike galisiske kjøkkenet. Be om et utvalg tapas, og prøv et glass av den berømte galiciske sideren – som tradisjonelt helles ned i munnen ovenfra.

  A Coruña er en utmerket base å utforske noen av Galicias høydepunkter fra. Her vil du finne Hercules-tårnet, verdens eldste fungerende fyrtårn, og et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  • Inkludert En byvandring i A Coruña
  Dag 4
  A Coruña, Spania

  Et høydepunkt i Galicia

 • Dag 5
  Ferrol, Spania

  Havnebyen Ferrol

  Gå den berømte ‘English Way’ i Galicias Ferrol

  Ekspedisjonscruiset ditt fortsetter langs den barske kysten av Galicia til Ferrol. Ferrol var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer. Ferrol er ett av de best bevarte eksemplene på en havneby fra 1700-tallet, og er for tiden under vurdering for å bli tatt opp på UNESCOs verdensarvliste.

  Ferrol er også starten på én av flere pilegrimsruter til Santiago de Compostela – Camino Ingles – eller ‘English Way’. Gå den første etappen til Neda eller Pontedeume eller besøk de UNESCO-oppførte romerske murene i Lugo.

  Dag 5
  Ferrol, Spania

  Havnebyen Ferrol

 • Dag 6
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  Ro ned og nyt den naturlige verden rundt deg

  Mens vi cruiser mot Finistère i Bretagne, finn kikkerten din og hold utkikk etter dyreliv. Opptil en fjerdedel av verdens arter av hval, delfin og nise har blitt registrert i farvannet i denne bukta. Vår fotograf om bord vil være for hånden for å gi tips.

  Hvis du ikke allerede har gjort det, vil dette være et utmerket tidspunkt å utforske vitenskapssenteret om bord. Eller hvorfor ikke bli med ekspedisjonsteamet for forelesninger om forskjellige emner relatert til reisen din. Du kan også gjøre full bruk av fritidsfasilitetene på MS Spitsbergen, som panoramabadstuen.

  Dag 6
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 7
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère 

  Landskapene som inspirerte verdensberømte kunstnere

  I dag vil vi utforske Finistère – «Land’s End» i Frankrike, og stolte Bretagne. Vi vil bruke ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land i den pittoreske kystbyen Douarnenez, der du finner fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Du vil besøke dramatiske Pointe du Raz, ett av Bretagnes vestligste nes.

  Hvis forholdene forhindrer oss fra å nå Douarnenez vil vi dra til Brest, en historisk maritim by med middelalderbefestninger. Til slutt vil vi besøke Pointe Saint-Mathieu, der du vil se ruinene av et forlatt kloster.

  • Inkludert Bretagnes verdens ende – Pointe du Raz
  Dag 7
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère 

 • Dag 8
  Newlyn, Storbritannia

  Land’s End i Cornwall

  Oppdag Cornwalls pittoreske landsbyer og lokale legender

  Cruiset ditt fortsetter til De britiske øyer. Idylliske Cornwall, som ligger på den sørvestlige britiske halvøya, er neste stopp på reisen vår. Bli med på en spasertur fra fiskerhavnen Newlyn til enten den livlige byen Penzance eller den billedskjønne landsbyen Mousehole.

  Hvis forholdene tillater det, vil ekspedisjonsbåtene våre ta deg til St. Michael’s Mount, en tidevannsøy med en subtropisk hage ved et slott. Vi vil også besøke fastland-Englands sydvestligste punkt Land’s End. Dette ikoniske landemerket er en magnet for kystfugler og inspirasjonen bak gamle myter og sagn.

  • Inkludert Buss til Land’s End
  Dag 8
  Newlyn, Storbritannia

  Land’s End i Cornwall

 • Dag 9
  Scillyøyene, Storbritannia

  Isles of Scilly

  Nyt krystallklart vann, sandstrender og naturlig skjønnhet

  Bare 48 km fra spissen av Cornwall er Isles og Scilly. Denne fortryllende øygruppen er hjem til noen utsøkte, små øyer, som vi vil besøke hvis forholdene tillater det.

  Utforsk de hvite sandstrendene på Tresco og anerkjente Abbey Gardens fra 1800-tallet, eller besøk St. Mary’s, som er den største av Isles of Scilly.

  Eller hvorfor ikke bli med på en tur rundt øygruppen, for å besøke skipsvrak og se etter seler som ligger på steinene. Seil deretter rundt fuglereservatet Annet for å se etter lundefugl og et antall andre hekkende sjøfugler.

  Dag 9
  Scillyøyene, Storbritannia

  Isles of Scilly

 • Dag 10
  Fishguard, Storbritannia

  «Verdens ende» i Wales

  Utforsk naturskjønne kystlinjer og Storbritannias minste by

  Den sjarmerende walisiske kystbyen Fishguard ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire. Den opprinnelige landsbyen og havna finner du i Lower Fishguard, og det er spektakulær utsikt over havet fra ‘Main Town’ som ligger over.

  En kort kjøretur unna er Storbritannias minste by, St David’s. Mer en landsby enn en by, den har bystatus på grunn av katedralen fra 1100-tallet. Du kan utforske dette konserveringsområdet mens du er her.

  Det dramatiske neset i nærheten er det vestligste punket av Wales. Du kan nyte spektakulær utsikt her langs den vakre Pembrokeshire-kyststien.

  • Inkludert Buss til St. David’s
  Dag 10
  Fishguard, Storbritannia

  «Verdens ende» i Wales

 • Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannia

  Gåtefulle Isle of Man

  Utforsk dette uavhengige øykongeriket

  Fra Wales cruiser vi opp Irskehavet til Peel på Isle of Man, en selvstyrende britisk kronkoloni. De imponerende ruinene av Peel Castle henger over havnen. Det er nok å se her i den tidligere Manx-hovedstaden fra 1300-tallet.

  Keltisk og vikingehistorie omringer deg mens du vandrer i de svingete gatene blant handelshus og utforsker slottsruinene. På House of Manannan vil du se en kopi av Odins ravn, en vikinglangbåt som seilte hit fra Norge.

  Du kan til og med lære om øyas moderne historie med fartsfylte bil- og motorsykkelløp på museet som viser gamle motorsykler og biler.

  Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannia

  Gåtefulle Isle of Man

 • Dag 12
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Rathlins sjøfugler

  Barsk natur og rikt fugleliv venter på Rathlin

  Cruiset vårt fortsetter til Rathlin Island, hjem til Nord-Irlands største sjøfuglkoloni. Hold utkikk etter lomvi, krykkje, alke og havhest. Sørg også for at du lytter etter raslingen fra åkerrislen.

  Rathlin er bare 9,5 km lang og 1,6 km bred, og er perfekt å utforske til fots etter med sykkel. Beundre den uberørte naturlige skjønnheten på naturskjønne vandringer på klippetopper og lands stier.

  Nyt en guidet fottur rundt RSPB Rathlin West Light Seabird Centre og det fungerende ‘opp-ned’ fyret som sitter på klippen. På Rathlin Boathouse-besøksenter vil du lære om kulturen og tradisjonene til dette lille øysamfunnet.

  Dag 12
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Rathlins sjøfugler

 • Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannia

  Elegante Glasgow

  Cruiset ditt avsluttes i Skottlands stilfulle kulturby

  Ekspedisjonscruiset ditt avsluttes i Glasgow – et kulturelt populært sted fullpakket med museer, gallerier og parker. I havnen vil du finne det fantastiske Riverside Museum og seilskipet Glenlee ved siden av.

  Ta denne muligheten til å besøke den gotiske Glasgow Cathedral, se den eklektiske kunsten på Kelvingrove Art Gallery & Museum og oppdag den fantastiske Art Nouveau-arkitekturen til Charles Rennie Mackintosh.

  Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannia

  Elegante Glasgow

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
11.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
19.

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
18.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange inn landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Utforsk andre destinasjoner: