Bukter, byer og øyer i Vest-Europa

Lisboa - Bremerhaven

Kysten av Vest-Europa tilbyr en fascinerende reise gjennom historie og kultur. Bli med MS Midnatsol på denne vårekspedisjonen som tar deg til ni forskjellige anløpshavner og seks land. Vi starter langs den vakre kysten av Portugal, deretter fortsetter vi forbi Spania, Frankrike, Belgia og Nederland før eventyret ender i Tyskland.

 • Se mange av UNESCOs verdensarvsteder når vi seiler langs Europas kyst
 • Nyt besøk til store byer, sjarmerende landsbyer og vakre øyer
 • Lær mer om historien, kulturen og naturen på stedene vi besøker
 • Gled deg til et spennende og omfattende utfluktsprogram

Oversikt

Europas kyst byr på vakker natur, spennende havner og et rikt utvalg av kultur og historie. Nå kan du utforske denne varierte kystlinjen i et rolig tempo. Om bord på MS Midnatsol våkner du opp i en komfortabel lugar hver morgen og vet at du også i dag skal oppleve mye spennende og interessant.

UNESCO-steder og portvin

Vår sjøreise starter i Lisboa, og her bør du utforske byen før du går om bord på MS Midnatsol. Deretter setter vi kurs for Porto, hvor du kan smake på den verdensberømte portvinen. Begge byene har steder som står på UNESCOs verdensarvliste og historiske sentre som både er sjarmerende og har en særegen atmosfære.

Biscayabukta, Bilbao, Belle-Île og Belgia

Vi bruker dagen på å krysse Biscaya, og det gir deg tid til å slappe av og lære mer om vår neste anløpshavn: Bilbao. Dette er den viktigste byen i den baskiske regionen. Bilbao har masse fantastisk arkitektur, og det er her du finner et av de berømte Guggenheim-museene. Neste stopp er en av Frankrikes best bevarte hemmeligheter: Vi går i land på Belle-Ile, som kjennetegnes av flott natur og en helt unik kultur. Stedet har inspirert både malere og forfattere i århundrer. Belgias Oostende er overraskende variert og har mange spennende attraksjoner, og i diamanthovedstaden Antwerpen finner du flere arkitektoniske og kulturelle perler.

Unike øyer

De frisiske øyer og Helgoland tilbyr spektakulær natur, flott fugleliv og en fascinerende historie. Den siste havnen vi besøker på dette våreventyret er Bremerhaven, en by med maritim stil og gode shoppingmuligheter.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice

Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor vær- og vindforhold vil avgjøre vår endelige reiserute. Sikkerhet er viktig, og kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis. Derfor er hver ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

20. April 2018

Avreisehavn Lisboa
Dag 1
LisbonCity_shutterstock_73680283.jpg

En legendarisk by bygget på syv høyder


Sted: Lisboa

Lisboa var hjembyen til store oppdagere som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren. Det er også her vårt eventyr starter. Som en av de eldste byene i verden, tilbyr Lisboa århundrer med spennende historie, og byen har blitt påvirket av mange forskjellige kulturer. Ta en rusletur i de historiske distriktene, og besøk Belém-tårnet og Jeronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Lisboa er kjent for sine særegne, gamle trikker som nærmest skriker seg rundt i de smale gatene – så en trikketur er noe du må få med deg.

Dag 2
1200x600_Oporto_shutterstock_80763847_Martin-Lehmann-Shutterstock.jpg

Portvinens hjemby


Sted: Leixões/ Porto

Fra Leixões er det en kort men svært interessant tur til en av de siste uoppdagede europeiske metropoler: Porto. Den gamle havnen er full av historie og tradisjon, men med et moderne utseende og ny arkitektur. De kulturelle attraksjonene er så mange at alle vil finne noe de liker. Går du ned den monumentale avenue Avenida dos Aliandos, kan du se fantastiske barokke utskjæringer. Her finnes også kirker med nydelig interiør. Etter hvert kommer du til det historiske sentrum, Ribeira, med fargerike hus som vender mot elven og dens mange sjarmerende båter. Bli med på en tur på elven i en kopi av de gamle Rabelo-båtene og opplev den historiske byen fra elvebredden. Porto er hjembyen til portvinen, som utelukkende lages i dette området. Bli med på en vintur gjennom dette vakre landskapet. Vi besøker en av de gamle vingårdene og smaker på portvinen før vi avslutter med et velsmakende portugisisk måltid. Ønsker du heller å oppleve villmarken, anbefaler vi en tur i Portugals eneste nasjonalpark; Gerês.

Dag 3
biscay_shutterstock_6393250.jpg

Den berømte Biscayabukten


Sted: Til sjøs

Fra Portugal til Spania krysser vi Biscayabukta. I dette området herjer stormene i vintermånedene, og her har utallige skip gått ned som et resultat av det grusomme været. I stor grad skyldtes det at datidens skip ikke kunne gå mot vinden, og i stedet ble drevet inn i bukten når det rådet vestavind. I tillegg kunne Atlanterhavet by på et uvær som gjorde mange havner utilgjengelige. Den gjennomsnittlige dybden i bukten er 1745 meter, og maksimal dybde er 2790 meter. Noen av de tøffeste værforholdene i Atlanterhavet er nettopp i Biscayabukten, men mot slutten av våren og på forsommeren er området kjølig og overskyet. Vi seiler langt til havs, uten å skimte land. Nyt den salte sjøluften, få glimt av fugler og sjøpattedyr og lytt til den fredelige lyden fra havet. I løpet av dagen kan du høre interessante foredrag fra representanter i ekspedisjonsteamet. Kanskje får du vite mer om de mange kjente marineoppdragene som har funnet sted her i løpet av århundrene.

Dag 4
1200x600_Bilbao_shutterstock_263499824_©-Madrugada-Verde---Shutterstock.jpg

Moderne, men likevel svært historisk


Sted: Bilbao

Bilbao ligger i hjertet av Baskerland og har flere enn en side. Byen har med hell blandet tradisjonell baskisk kultur med en ny fremtidsvisjon. Bilbao er både sofistikert og visjonær, samtidig som den får deg til å slappe av. Denne byen er et absolutt must for design- og kulturinteresserte: Guggenheim-museet er designet av arkitekten Frank Gehry. Det tidløse undergrunnssystemet er designet av Sir Norman Foster. Samfunnshuset er designet av Philippe Starck, og listen bare fortsetter og fortsetter. Men her har du også Casco Viejo; Bilbaos gamleby full av atmosfære. Her kan du rusle rundt i sjarmerende gater, besøke markedet og gå innom mange særegne butikker. I hjertet av Casco er Bilbaos opprinnelige syv gater, Las Siete Calles, som stammer fra 1400-tallet. Opplev denne fantastiske byen på egenhånd, eller bli med på en av våre utflukter.

Dag 5
Le-Palais-_Belle-Ile_France_90960023.jpg

En godt bevart fransk hemmelighet


Sted: Belle-Île

Som navnet antyder er Belle-Ile en av Frankrikes vakreste øyer. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende fiskelandsbyer, pastellfargede hus, grønne landskap og steinete kystlinje, har Belle-îles inspirert forfattere som Dumas og impresjonistiske malere som Monet og Matisse. Øya er en godt bevart hemmelighet i Frankrike, og nå er det din tur til å oppdage den! Byen Le Palais er hovedstaden på øya. Den ligger rundt Bassin de la Saline med utsikt til det gamle fortet, Citadelle. Bli med på en av våre utflukter, eller oppdag et av stedets mange markeder, butikker eller severdigheter.

Dag 6
English_Channel_shutterstock_304937582.jpg

Vi krysser Den engelske kanal


Sted: Til sjøs

Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei, og daglig passerer mer enn 500 skip her. I observasjonssalongen eller på dekk kan du se skip fra hele verden. Slapp av og nyt opplevelsen av å være på sjøen, eller del dine erfaringer med andre reisende. Vi inviterer også til spennende forelesninger og samtaler.

Dag 7
Oostende_Port_shutterstock_410500285.jpg

Så mye mer enn et badested


Sted: Ostende

Oostende har en 9 km lang hvit sandstrand som er et svært populært sted for lokalbefolkningen. Men byen tilbyr så mye mer. Besøk strandpromenaden som er Oostendes viktigste turistattraksjon. Legg turen innom det lille og travle fisketorget. Gå i fotsporene til Marvin Gaye, den amerikanske sangeren som har tilbrakt mye tid her. Opplev ditt eget personlige zen-øyeblikk i den vakre japanske hagen, Shin Kai Tei. Besøk det store Oostende kunstmuseum. Ta en spasertur gjennom de underjordiske festningsverkene i de best bevarte delene av den beryktede tyske Atlantikwall. Stå i kø for å få en stor, dampende gryte med deilig blåskjell og pommes frites, og avslutt måltidet med en belgisk vaffel, eller den berømte sjokoladen som landet har å by på. Om du ønsker, tar vi deg med på en tur til Brugge, hvor du kan oppleve byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 8
Antwerp_shutterstock_281095841.jpg

Diamanter (og Antwerpen) varer evig


Sted: Antwerpen

På 1600-tallet var Antwerpen et av de viktigste økonomiske sentrene i verden, og her bodde en av barokkens store malere, Rubens. I dag er det Belgias mest spennende by hvis man er ute etter arkitektoniske og kulturelle kontraster. Her finnes også en levende mote- og underholdningsscene. Antwerpen er verdens ledende diamantby, og mer enn 70 prosent av alle diamanter i verden omsettes her. Bli med på vår bytur hvor du får oversikt over både fortid og nåtid. Etterpå kan du gå ut i middelalderbyen og utforske brosteinsbelagte gater, sjarmerende arkitektur, museer, butikker og kafeer i hjertet av denne flamske byen.

Dag 9
1200x600_Schiermonnikoog_shutterstock_145693982.jpg

Stor variasjon og mye å oppleve


Sted: Frisiske øyer

De frisiske øyer i Vadehavet består av fem perler nord i Nederland, og øyene skiller seg ganske mye fra hverandre. Nasjonalparken Schiermonnikoog ble kåret til det vakreste stedet i Nederland av nederlenderne selv. Ameland er kjent for sine kommandørhus. På Terschelling kan du oppleve en hyggelig maritim atmosfære og besøke den kjente Willem Barentsz navigasjonsskole. Vlieland har et stort sandområde på vestsiden av øya og kalles ’Sahara i nord’. Texel er den største av øyene, og en spesiell attraksjon her er natursenteret Ecomare. De frisiske øyer har en lang kulturhistorie, noe som er viktig for regionen. På grunn av alle naturskattene, er øyene skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. Livet i Vadehavet er aktivt. Ikke bare finner du massevis av fastboende på øyene, her er det også mange besøkende. Og hvert år mellomlander minst 10 til 12 millioner trekkfugler her. Sammen med oss kan du bli bedre kjent med dette spennende og vakre området.

Dag 10
1200x600_Helgoland_shutterstock_493867882.jpg

Små øyer med stor historie


Sted: Helgoland

Det ligger mange øyer ved Tysklands nordkyst, men det er ingen som kan sammenlignes med Helgoland og Düne. Helgoland er kjent for fantastisk natur og mangfoldig dyreliv. Tysklands minste naturreservat, Lummenfelsen, ligger her og består av ett enkelt fuglefjell som er tett okkupert av tusenvis av hekkende sjøfugl. Helgoland har også en lang og spennende historie: Opprinnelig ble øya grunnlagt av frisere, men i middelalderen ble den en base for sjørøvere. Senere ble øya okkupert av danskene, for så å bli erobret av britene noen år etter. Deretter gjorde britene en byttehandel med tyskerne. De ga fra seg øyene, og fikk Zanzibar tilbake. Under andre verdenskrig ble det gjort forsøk på å fjerne øya fra kartet for godt, så man kan trygt si at Helgoland er rik på spennende historie. Bli med oss i land for å utforske historie, natur og kultur.

Dag 11
1200x600_Bremerhaven_©Shutterstock_day19.png

Den største havnebyen i Nord-Tyskland


Sted: Bremerhaven

Der elven Weser munner ut i Nordsjøen, ligger Bremerhaven. Dette er Tysklands største by på nordsjøkysten, og her ender vår seilas. Bremerhaven ble grunnlagt i 1827, men selv om det er en forholdsvis ung by, har den en rik historie som handelssted helt tilbake til det 9. århundre. Bremerhaven byr på en fin blanding av maritim stil, opplevelser og shopping. Ta deg tid til å utforske den før du flyr hjem.

30. April 2018

Sted Bremerhaven
Om bord Opplevelser Forleng reisen din

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030