Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Reiseinformasjon 15 dager MS Maud
Avgang
15. juni 2023
Pris fra
kr 48 874
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag idylliske kystbyer, fiskerlandsbyer, nydelige øygrupper og fjorder på et sommercruise til kystperler i Tyskland, Danmark, Sverige og Norge.

Ulendt terreng, aktivt eventyr

Reisen starter i Dover, og derfra vil du utforske noen av de vakreste skipsleiene i området og besøke noen av sørlige Skandinavias best bevarte hemmeligheter. Noen av disse er skjulte kystområder med ulendt terreng, vill natur og lange, fine sandstrender. Første stopp er den glamorøse og forblåste øya Sylt, Tysklands versjon av Martha’s Vineyard. Herfra seiler vi gjennom den vakre Kielkanalen og videre til stilfulle Skagen, den nordligste byen i Danmark.

Deretter seiler vi langs Sveriges vestkyst til den vakre øygruppa Bohuslän, og her vil vi besøke avsidesliggende holmer, bortgjemte strender og en marin nasjonalpark. Her er livet styrt av været, og de vakre fiskerlandsbyene ser nesten akkurat ut som de gjorde før i tiden. Om sommeren lokker naturattraksjonene til seg mange besøkende på jakt etter en aktiv ferie, flott natur og kunstnerisk inspirasjon.

Øyene og fjordene i Norge

Storbyen Oslo er en kombinasjon av kulturskatter og arkitektoniske mesterverker. Vi fortsetter langs sørkysten av Norge, der vi vil oppdage øde øyer og isolerte bukter. Herfra seiler du langs de vakre fjordene til Rosendal og Lysefjorden i Vest-Norge, før du returnerer til Dover.

Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vil ta deg nærmere naturen, enten til fots, med sykkel, med kajakk eller med ekspedisjonsskip, for å gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse.

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer
 • Dag 1
  Dover, England

  Sommercruise fra de hvite klippene 

  Alle om bord i Dover! MS Maud er her, klar til å ta deg med på en sommertur til Sør-Skandinavia.

  Hvis du har tid, kan du ta en spasertur ved kaia eller på toppen av de hvite klippene i Dover, som har blitt et patriotisk symbol på England. Et av de beste stedene for en spasertur er St Margaret’s Bay, og derfra har du flott utsikt over den kritthvite kystlinjen fra den brede småsteinstranden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Når den første av mange deilige middager er unnagjort og kapteinen har ønsket alle velkommen, møter du ekspertene i ekspedisjonsteamet.

  De vil være dine kunnskapsrike lærere, gjestfrie verter og trivelige guider under hele reisen, men de er der først og fremst for å holde deg trygg. En av prioritetene deres er å gå gjennom viktige retningslinjer for helse og sikkerhet med deg og de andre gjestene.

  Når vi setter seil, passerer vi de hvite klippene i Dover og opp til Nordsjøen. Da kan du bli mer kjent med MS Maud, ditt koselige hjem når du er hjemmefra. Hvis været er fint, kan du nyte den friske sjøluften ute på dekk.

  Du kan også slå deg ned i Explorer Lounge and Bar for å se panoramautsikten fra vinduene, og kanskje ta deg et glass vin. Nå er eventyret mot kysten av Tyskland og sørlige Skandinavia offisielt i gang!

  Dag 1
  Dover, England

  Sommercruise fra de hvite klippene 

 • Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

  Nyt en dag til havs mens vi beveger oss oppover kysten av Tyskland. Du vil ha nok av tid til å glemme hverdagsproblemene, slappe av og komme i feriestemning på dette sommercruiset.

  Samtidig kan du reflektere over de tradisjonelle skandinaviske livsfilosofiene, som Danmarks hygge: å skape en lun atmosfære og nyte de gode tingene i livet i godt selskap; Sveriges lagom: ikke for lite, ikke for mye – bare akkurat passe, og vårt eget konsept rundt friluftsliv: kjærlighet for naturen og en aktiv livsstil i friluft.

  Nyt utsikten fra MS Mauds brede observasjonsdekk, dykk inn i en god bok med noe ferskt bakverk fra Fredheim restaurant, eller benytt deg av treningsrommet og boblebadene.

  Du vil også bli invitert på foredrag med ekspedisjonsteamet, som gjerne deler sin omfattende kunnskap om sørlige Skandinavia med deg. Det er et nytt tema hver dag, og temaet er relevant for området du befinner deg i for øyeblikket. Opplevelsen blir enda bedre når du har mer informasjon og kjenner historien og spesifikke detaljer. Den profesjonelle fotografen vår om bord gir gode tips og triks til å ta de beste bildene av landskap og dyreliv.

  Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær

 • Dag 3
  List (Sylt) i Tyskland

  Glamour i Nordsjøen

  Den første anløpshavnen er kjent som Tysklands ‘Martha’s Vineyard’, et billedskjønt tilfluktssted ved kysten hvor de glamorøse kommer for å finne fred og ro. Velkommen til Sylt, den mest berømte av de nordfrisiske øyene og det nordligste punktet i Tyskland. Blant bølgene finner du 40 kilometer med fine, uberørte sandstrender og blomstrende heier.

  Vi ankrer opp ved List, et sted på nordtuppen av Sylt med mye rustikk sjarm og natur. Nyt den forfriskende sjøluften mens du utforsker byen og de vakre strendene til fots. La deg sjarmere av den vakre havnen, hyttene med stråtak og de polkagrisstripete fyrtårnene. Du kan leie en sykkel hvis du vil være litt aktiv, eller en av de lett gjenkjennelige Strandkorb-strandstolene hvis du heller vil slappe av.

  Du kan også smake på øyas spesialitet – Sylter Royal-østers – som dyrkes lokalt på Tysklands eneste kommersielle østersfarm. Du kan også spise lunsj på en av de mange sjømatrestaurantene langs promenaden. Noen av de lokale spesialitetene her er muslinger, nordsjøreker og matjes, syltet sild.

  Hvis du er interessert i vitenskap, kan du ta en tur til det lokale økologiske museet. Museet benytter seg av fornybar energi og er dedikert til Nordsjøen. Her vil du se fascinerende utstillinger og multimediafremstillinger av klimaet, været og naturfenomenene i lokalområdet, som Tysklands største vandrende sanddyne. Du kan se sanddynen med dine egne øyne langs den mer isolerte østkysten av øya.

  Når det er fjære, kan du spasere langs mudderbankene som ligger ut mot det UNESCO-vernede Vadehavet. Vestkysten har store bølger og sterk vind, og er et populært reisemål for vindsurfere. Ellenbogen naturreservat ligger nord for List. Denne utsatte, forblåste halvøya er formet som en albue, og består av milevis med urørt kystlandskap og naturlig sjarm.

  • Inkludert Erlebniszentrum Naturgewalten Sylt
  Dag 3
  List (Sylt) i Tyskland

  Glamour i Nordsjøen

 • Dag 4
  Kielkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskjønn navigasjon

  Visste du at verdens travleste menneskeskapte skipslei ikke er Panamakanalen eller Suezkanalen, men Kielkanalen? Den er også kjent som Nord-Ostseekanalen. I dag seiler vi gjennom den vakre, 98 kilometer lange passasjen fra Brunsbüttel i Nordsjøen via Schleswig-Holstein til Holtenau i Østersjøen. Kanalen gjør at skip kan omgå stormfulle Jylland i Danmark, og forkorter reisen med rundt 363 kilometer.

  Ferskvannskanalen ble bygget i 1887, åpnet i 1895 og utvidet i 1907. Den het opprinnelig Kaiser Wilhelm I-kanalen, og det tok 9000 arbeidere åtte år å bygge den. I dag er den 160 meter bred og 11 meter dyp, og har sju høye broer som gir klarering på 43 meter. Du vil seile under Rendsburger Hochbrücke, en hengebro for tog med en uvanlig 360° løkke som gir tog tilgang til Rendsburg stasjon.

  Slapp av og nyt den billedskjønne turen gjennom kanalen. Ta en tur på dekk for å se det frodige landskapet, de sjarmerende landsbyene og det fantastiske landskapet du seiler forbi. Langs kanalen vil du se livets vante gang, som beitende kyr, tålmodige fiskere, folk som går tur med hunden, syklister langs stien og selvfølgelig mange skip og fritidsbåter.

  Du kan stå ute på dekk når vi seiler gjennom de imponerende slusene, schelusen, i Holtenau, før vi seiler de siste 16 kilometerne langs Kielfjorden til Kiel. Vi vil ha et kort teknisk stopp i Kiel, der vi har tid til å strekke på beina og besøke denne sjøfartsbyen. Hvis du seiler med oss i den siste uken i juni, kan du få med deg Kieler Woche, verdens største seilregatta der rundt 4000 skip deltar.

  • Inkludert En byvandring i Kiel
  Dag 4
  Kielkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskjønn navigasjon

 • Dag 5
  Skagen, Danmark

  Danmarks mest populære tilfluktssted om sommeren

  Når du ser de karakteristiske gule husene med rødt tak, vet du at du har kommet til Skagen. Dette er et av de mest populære reisemålene i Danmark. Den livlige strandbyen ligger på toppen av Jylland, der Østersjøen møter Nordsjøen. Om sommeren er det mange som kommer hit på grunn av det fascinerende lyset, den nydelige naturen og de vakre, hvite sandstrendene.

  Du kan utforske den livlige havnen, museene, galleriene og butikkene i sentrum, eller du kan ta en tur utenfor byen for å vandre langs fotstiene og utforske den ville naturen og det vakre kystlandskapet. Du kan også slappe av på stranden og ta en forfriskende dukkert i havet.

  Hvis du vil se verkene til kunstnere fra Skagen, som Krøyer, Ancher og Tuxen, kan du besøke Skagen museum. Hans Christian Andersen ble inspirert av naturen her, og i 1859 oppfordret han kunstnere til å komme til Skagen sammen med ham. Ryktet spredde seg, og snart krydde det av malere, musikere, forfattere og diktere i byen. Denne kunstnerkolonien ble kjent som Skagenmalerne, og hadde en stor innflytelse i Danmarks kulturhistorie.

  Under fem kilometer nord for Skagen ligger Grenen. Her kan du oppleve det ulendte landskapet på Danmarks nordligste punkt, der Skagerrak og Kattegat møtes. Hvis du tar en nærmere titt, vil du se at bølgene fra de to havene slår mot hverandre. Her kan du rusle langs sanddynene eller ta Sandormen, en omvisning med traktor. Området er også populært blant fugletittere.

  Den tilsandede kirke er også verdt et besøk. Det som ser ut til å være et lite kapell fra 1300-tallet, er faktisk tårnet i Sct. Laurentii Kirke, som en gang var den største kirken i Nord-Jylland. Den vandrende sanden begravde kirken, slik at kun tårnet er synlig nå. Lengre sør finner du Råbjerg Mile, det nærmeste Danmark har av ørkener. Ta turen opp til denne 40 meter høye og to kvadratkilometer store vandresanden for å se den flotte utsikten.

  • Inkludert Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation
  Dag 5
  Skagen, Danmark

  Danmarks mest populære tilfluktssted om sommeren

 • Dag 6
  Lysekil, Sverige

  Sveriges tilbakelente kystområde

  Velkommen til Sverige! Over de neste dagene vil vi utforske fascinerende Bohuslän, en kystlinje som karakteriseres av vakker skjærgård med fiskerlandsbyer og småbyer som syder av liv i de varme sommermånedene.

  Den første destinasjonen vår er den koselige kystresorten Lysekil. Lysekil ligger vakkert til i skjærgården, og området byr på mange muligheter for utendørsaktiviteter.

  Ta en spasertur og opplev den vakre arkitekturen i byen. Gamlestan, den gamle bydelen, er et sjarmerende, godt bevart nabolag som er perfekt for en spasertur om sommeren. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak regionens anerkjente sjømat.

  Om ettermiddagen fortsetter vi reisen langs den vakre kystlinjen i Sverige, og seiler til Smögen for å tilbringe kvelden.

  Vel fremme i Smögen vil du se billedskjønne rader med sjøboder og vakkert restaurerte hytter med fantastiske hager. Nyt den idylliske skjærgårdsatmosfæren mens du ser lokale fiskerbåter losse av dagens fangst i havnen.

  Smögens travle strandpromenade er det perfekte stedet for å tilbringe en lang sommerkveld. Kanskje du får lyst til å prøve en ekte svensk räkmacka – det åpne rekesmørbrødet som er en klassiker her.

  • Inkludert Guidet spasertur i Lysekil
  Dag 6
  Lysekil, Sverige

  Sveriges tilbakelente kystområde

 • Dag 7
  Fjällbacka, Sverige

  Ingrid Bergmans sommerfavoritt

  Den lille byen Fjällbacka var en gang sommerfavoritten til den svenske filmstjernen Ingrid Bergman. I dag er det en livlig sommerby med fargerike hus og en idyllisk atmosfære. De som liker nordic noir-krim kjenner kanskje igjen settingen fra Camilla Läckbergs romaner, noe som ikke er veldig overraskende siden hun vokste opp her.

  Den billedskjønne resorten har navnet sitt fra klippen «Fjället» som ruver over byen. Når du er her bør du ta en spasertur langs bryggeområdet, utforske gamlebyen og stikke innom en av de koselige sjømatsrestaurantene. For fantastisk utsikt over Fjällbacka og området rundt, kan du ta tretrappen opp til Vetteberget.

  Området har ellers flere naturreservater som er perfekte for kystvandringer. Underveis kan du ta en dukkert i havet fra strendene eller svabergene.

  En kort kjøretur unna finner du Vitlycke Museum og Helleristningene i Tanum, som står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan se over 600 nesten 4000 år gamle helleristninger her. Det er også en rekonstruert gård fra bronsealderen, i tillegg til andre bygninger fra samme periode.

  • Inkludert Guidet spasertur i Fjällbacka
  Dag 7
  Fjällbacka, Sverige

  Ingrid Bergmans sommerfavoritt

 • Dag 8
  Kosterøyene, Sverige

  Marin biosfære

  I dag vil vi utforske den idylliske skjærgården i Bohuslän, som strekker seg langs Sveriges vakre vestkyst fra Gøteborg. Det er lurt å være ute på dekk når vi seiler langs kanalen, forbi sjarmerende fiskerlandsbyer omgitt av vakker natur og fortryllende øyer og helt opp til Kosterhavets nasjonalpark.

  Koster-øyene – Nordkoster og Sydkoster – ligger midt i Kosterhavets nasjonalpark. På Nordkoster kan du beundre det ulendte, barske og dramatiske landskapet til fots og se rullesteinslettene ved Valnäs. Högen er det høyeste punktet på øya, og er markert med to fyrtårn. Herfra har du flott utsikt over hele øygruppa.

  La deg sjarmere av kystengene, de gamle skogene, sandstrendene og de isolerte buktene på Sydkoster, hvor du lett kan utforske området til fots eller med sykkel. Fra den lokale kirken kan du gå opp til det imponerende utsiktspunktet på toppen av Valfjäll. Finn ut mer om lokalhistorien og fiskerkulturen i området på museet ved Långegärde-bryggen.

  Siden det nesten ikke er biler på øyene, er de perfekte for gåturer. Det er markerte stier for både nybegynnere og mer avanserte turgåere, og du har også muligheten til å ta avstikkere underveis. Det finnes mange flotte badeplasser, så ikke glem å ta med badetøy. Det går ferge mellom øyene, så du har sjansen til å utforske begge to.

  Området består av et mangfold av øyer og skjær, og hvis forholdene tillater det, gjør vi mest mulig ut av det med kajakk eller cruise med ekspedisjonsskip. Snorkling er en ypperlig måte å utforske sjølivet i Kosterhavet på, så dette bør du gjøre der det er mulig. Du kan blant annet se krabber, makrell og sjelden tang.

  Etter en aktiv dag med utforsking, kan du nyte et deilig måltid og en god natts søvn på MS Maud.

  Dag 8
  Kosterøyene, Sverige

  Marin biosfære

 • Dag 9
  Oslo, Norge

  Grønn drøm og kulturliv

  Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved fjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer. Ta en tur til Ekebergparken for å se den fantastiske utsikten over Oslo og den flotte samlingen av internasjonal kunst og skulpturer. De imponerende granitt- og bronseverkene i Vigelandsparken er også verdt et besøk. Du kan også rusle i Botanisk hage eller ta en skogstur i Nordmarka, som ligger i nærheten av Holmenkollen.

  Siden Oslo er en relativt liten by, er den lett å utforske til fots. Ved havnen kan du besøke Akershus festning fra middelalderen, og derfra spaserer du lett gjennom det sjarmerende sentrum til Rådhuset, slottet, Stortinget og Oslo katedral. Det nye nasjonalmuseet i Oslo åpner i 2022, og vil være en moderne arkitektonisk kontrast til de mer klassiske bygningene.

  Når du trenger å hvile deg litt, finnes det mange steder hvor du kan nyte tradisjonelle eller moderne retter fra Norden. Velg blant koselige kafeer, kule kaffesteder, moderne restauranter, boder som selger pølse i brød og mange mikrobryggerier.

  Oslo har nok av kulturopplevelser, og du kan tilbringe hele dagen på noen av de mange ypperlige museene og moderne kunstgalleriene i byen. I tillegg kan du besøke hjemmet til Henrik Ibsen, en av Oslos mest berømte kulturikoner. På museene på Bygdøy kan du oppleve friluftsmuseet Norsk Folkemuseum, Frammuseet og Vikingskipshuset.

  I Bjørvika kan du se den fantastiske moderne arkitekturen øst for havnen. Det kantete Operahuset av glass og hvit marmor ligner på en isbre som stiger opp fra havet. Ta en rusletur på taket for å se panoramautsikten over byen. Hvis du ser opp, vil du se det nye Munchmuseet, MUNCH, som er 60 meter høyt. På den andre siden av broen ved Sørenga kan du få en urban strandopplevelse, slappe av i en flytende badstue eller til og med padle i kajakk.

  • Inkludert Oslo – Fram-museet
  Dag 9
  Oslo, Norge

  Grønn drøm og kulturliv

 • Dag 10
  Kragerø, Norge

  Perlen av kystbyene 

  I dag besøker vi den vakre kystbyen Kragerø, som ligger i idylliske omgivelser på en av de vakreste øygruppene i landet. Byen skuer ut over 495 småøyer og rev, alle med sitt eget spesielle særpreg. Om sommeren er det mye som skjer i denne elegante feriebyen, og besøkende kommer for å slappe av på strendene, utforske det varierte dyre- og fuglelivet eller være med på konserter med livemusikk.

  I Kragerø kan du rusle langs de smale, sjarmerende veiene og ta en tur innom butikkene og spisestedene. Hvis du vil vite mer om lokalhistorien, bør du ta en tur innom Berg-Kragerø museum og gruvemuseet. Du kan også stoppe innom den gotiske kirken. Utenfor byen finner du mange kyststier og naturstier hvor du kan gå.

  Kragerø har vært en inspirasjonskilde for mange kunstnere på grunn av det fantastiske lyset og landskapet. Edvard Munch, som beskrev øya som «en perle blant kystbyene», bodde her i seks år og produserte kjente verker som «Solen» og «Historien». Du kan bli med på Munchvandring, besøke Kittelsenhuset, som var barndomshjemmet til Munch, eller se utstillingene på de lokale galleriene og atelierene.

  Siden det finnes så mange øyer, rev og isolerte bukter du kan utforske, er området perfekt for aktiviteter som svømming, vannsport og båtturer. Kanskje får du muligheten til å bli med på en sykkeltur fra øy til øy.

  Kragerø ligger også perfekt til for å tilbringe dagen ved Telemarkskanalen, en av verdens vakreste skipsleier. Den over 104 kilometer lange kanalen er hugget inn i stein og består av åtte slusesystemer. I dag er store deler av kanalen bevart. De fleste av slusene må håndteres manuelt, og når du seiler langs skipsleiet vil du se gamle slusevakthus, sagbruk og vakthytter.

  Tilbring dagen med å utforske området på egenhånd, eller bli med på en av de spennende utfluktene våre med ekspedisjonsteamet.

  Dag 10
  Kragerø, Norge

  Perlen av kystbyene 

 • Dag 11
  Lysefjorden, Norge

  I høyden på Preikestolen 

  Vi seiler så langt inn i den storslåtte Lysefjorden som vi kan, mot det ikoniske utkikkspunktet ved Preikestolen. Lysefjorden er 40 kilometer lang og opptil 422 meter dyp, og har noen av de mest spektakulære vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge.

  Preikestolen er kanskje den mest berømte turistattraksjonen i Norge, og er et populært innslag på sosiale medier. Når vi nærmer oss Preikestolen, får vi forhåpentligvis god utsikt over den fantastiske klippeformasjonen nedenfra. Vi har også sjansen til å se den like kjente Kjæragbolten, der en enorm steinblokk er kilt fast mellom fjellene.

  Vi har en valgfri utflukt der du kan bli med på en guidet fottur på fem timer til utsiktspunktet på Preikestolen, 604 meter over Lysefjorden. Hvis du velger å bli igjen på skipet, kan du sitte på dekk og beundre det storslåtte landskapet og se opp på de majestetiske fjellene over deg.

  Dag 11
  Lysefjorden, Norge

  I høyden på Preikestolen 

 • Dag 12
  Rosendal, Norge

  Rosehager blant isbreene

  Vi fortsetter reisen gjennom vårt eget spektakulære fjordlandskap. Rosendal ligger mellom høye fjell i en vakker dal ved Hardangerfjorden, den nest største fjorden i Norge. Når vi seiler langs fjorden, vil du nok legge merke til de vakre eplehagene langs åssiden. Regionen er tross alt kjent for epleproduktene sine, fra syltetøy og juice til prisvinnende cider.

  I løpet av dagen kan du bli med på valgfrie utflukter, som en fottur i de omliggende fjellene, et besøk til Baroniet Rosendal og det fantastiske hageanlegget, eller kanskje en tur i kajakk med ekspedisjonsteamet. Det finnes mange historiske tettsteder og fantastiske isbreinnslag i området, som Bondhusvatnet og Folgefonna. Du kan lære mer om lokalhistorien og fjordene.

  Rosendal er et lite og vakkert tettsted som ligger midt i Hardangerfjorden, omgitt av en isbre, fjell og fossefall. Omgivelsene er idylliske. Du kan nyte deilige lokale delikatesser på en av kafeene og beundre det storslåtte landskapet. Det var faktisk her at «Gjøa» ble bygd, skipet som fraktet Roald Amundsen på hans historiske ekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen.

  Den mest fremstående attraksjonen i Rosendal er baroniet fra 1600-tallet, som er kjent for sine vakre roser og hageanlegg. Det er mulig å bli med på en omvisning i selve slottet. Interiøret ser helt likt ut som da eierne forlot stedet i 1927, og biblioteket har blitt bevart helt siden 1600-tallet.

  Bare hageanlegget i seg er nydelig. Ta gjerne en rusletur for å oppleve 300 år med hagekultur. Her finner du en rosehage fra renessansen, en romantisk landskapspark og en mer moderne kjøkken- og urtehage med sesongprodukter. I juni blomstrer rhododendron og asalea i mange ulike farger, og i juli kommer rosene for fullt.

  Fra hagen kommer du deg til en sti som tar deg rundt Hattebergfossen. Om sommeren kan du kose deg med et innholdsrikt kulturprogram med klassiske konserter, kunstutstillinger, foredrag og til og med teater på slottet.

  • Inkludert Rosendal – Folgefonnsenteret
  Dag 12
  Rosendal, Norge

  Rosehager blant isbreene

 • Dag 13
  Farsund, Norge

  Strender, fort og en bit av USA

  Vi har nå kommet til sørkysten av Norge, og vi vil tilbringe dagen i Farsund på halvøya Lista. Byen har en fascinerende historie og noen av de beste strendene i området, og surfing, kiting og fugletitting er populært her.

  Når du ankommer Farsund havn, bør du se etter den bunadskledde vekteren som ønsker båter og besøkende velkomne. I selve Farsund kan du ta en lang rusletur på stranden for å beundre det vakre landskapet, eller du kan sitte litt i utendørsbadstuen før du tar en kald dukkert i havet.

  Nordberg fort, et av de få kystfortene som tyskerne bygde under andre verdenskrig, er vel verdt et besøk. Her vil du se brystvern, utposter og skyttergraver, og dessuten har du flott utsikt over Listas kystlinje. Du kan få vite mer om fortets historie på Lista museum.

  Du vil kanskje legge merke til at de er svært fascinerte av alt som er amerikansk i Farsund, spesielt i Vanse. Her finner du amerikanske biler, flagg, kafeer og til og med en vei som kalles Route 8. Grunnen til dette er at mange emigrerte herfra til USA på midten av 1900-tallet, noe som har skapt nære bånd til Amerika. Dette båndet feires i slutten av juli på den årlige American Festival, der programmet er spekket med morsomme begivenheter.

  Om våren og høsten har du best sjanse til å se trekkfugler i området, men kombinasjonen av strender, gressdyner, fruktbar jord og våtområder gjør Farsund, Lista og omegn til et populært hekkested for mange fugler året rundt.

  Lista fyr utenfor Farsund er en populær attraksjon. Du kan gå opp de 132 trappetrinnene til fyrtårnet, som fremdeles er i drift. Derfra har du fantastisk utsikt over halvøya. Like ved ligger et kunstgalleri, et informasjonssenter, en kafé og et fugletårn, for de som vil se etter fugler.

  • Inkludert Farsund – historisk spasertur
  Dag 13
  Farsund, Norge

  Strender, fort og en bit av USA

 • Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av og ro ned

  Dette er vår siste dag til sjøs og den siste hele dagen på dette minneverdige ekspedisjonscruiset. Når vi krysser Nordsjøen, kan du se sjøfugler og delfiner som liker å følge etter skipet.

  Du kan gjenoppleve de flotte opplevelsene du hadde i Sør-Skandinavia ved å sammenligne høydepunktene fra hvert land og dele historier med andre gjester mens dere tar en drink i Explorer Bar eller nyter den friske sjøluften i boblebadet eller ute på dekk.

  Du kan også få svar på ting du lurer på i vitenskapssenteret ved å ta en prat med ekspedisjonsteamet. Bli gjerne med på ekspedisjonsgjennomgangen med lysbilder fra høydepunktene.

  Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av og ro ned

 • Dag 15
  Dover, England

  Retur til England

  Vi seiler forbi de hvite klippene i Dover og inn i den engelske kanal tidlig om morgenen, og legger til slutt til kai i havnen i byen. Etter frokost er det på tide å si farvel til alle på MS Maud som har gjort ekspedisjonen så spesiell.

  Når du går i land, vil du ta med deg fantastiske minner for livet om sommer i Skandinavia, idylliske øyer og øygrupper, billedskjønne fiskerlandsbyer, flotte fjorder, imponerende natur og selvfølgelig alle de trivelige folkene du møtte underveis.

  Dover er en slags inngangsport til den engelske landsbygda, de grønne fylkene Kent og Surrey og videre til storbyen London. Før du drar, bør du ta en tur til Dover Castle, som anslås til å være det største slottet i England.

  Der vil du se et sjeldent romersk fyrtårn, et av bare tre i verden og angivelig den eldste bygningen i Storbritannia. Du kan også bli med på en omvisning av det underjordiske sykehuset og hemmelige tuneller fra andre verdenskrig som slynger seg under slottsbygningen.

  Hvis du velger å avslutte ekspedisjonen, håper vi at du blir med oss på nye eventyr snart.

  Dag 15
  Dover, England

  Retur til England

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
15.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek, avanserte mikroskoper for biologi og geologi inkludert prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs og utendørs treningsfasiliteter
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med de små ekspedisjonsbåtene våre
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

• Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
• Utflukter og aktiviteter kan bli endret
• Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
• Tips er ikke forventet

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: