Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer

Reiseinformasjon 15 dager MS Maud
Avganger
15. juni 2023
12. juni 2024
Pris fra
kr 48 874
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag Sør-Skandinavias billedskjønne landskap

Nydelig skandinavisk sjarm

Fra Dover kan du utforske idylliske kystbyer, rolige fiskevær, nydelige øygrupper og vakre skipsleier på dette sommerekspedisjonscruiset til Nord-Europas gjemte kystperler.

Øyene og fjordene i Norge

Etter å ha sett Tyskland, Danmark og Sverige, byr Oslo på en pause med bykultur, før turen går videre til den hyggelige sørkysten med uberørte fjorder. For at opplevelsen skal bli fullkommen, tar ekspedisjonsteamet deg nærmere områdets fantastiske natur, enten det er på sykkel, kajakk eller i liten ekspedisjonsbåt.

Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer Det sørlige Skandinavia – øygrupper, fjorder og sjarmerende fiskerlandsbyer
 • Dag 1
  Dover

  Avreise fra Dover

  Det sørskandinaviske eventyret begynner

  Sommerekspedisjonen til Sør-Skandinavia starter i Dover. Hvis du har tid, kan du ta en kort spasertur til Dover Castle. Det er en enorm festning med strålende utsikt over kanalen.

  Deretter er det tid for å gå om bord på MS Maud. Hent den medfølgende ekspedisjonsjakken din, finn deg til rette i lugaren, og bli kjent med ekspedisjonsskipet som er laget for nær og komfortabel utforskning. Du møter også ekspertene fra ekspedisjonsteamet, som skal være verter, guider og gode lærere for deg under reisen.

  Slapp av i Explorer Lounge & Bar og se verden gli forbi utenfor panoramavinduene. Nå har eventyret offisielt startet.

  Dag 1
  Dover

  Avreise fra Dover

 • Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær noe nytt til sjøs

  Nyt sjøluften mens vi seiler mot den tyske kysten

  Det er tid for å glemme hverdagsproblemene, slappe av og komme i sommerstemning på dette ekspedisjonscruiset.

  Frisk opp skandinaviske livsfilosofier som dansk hygge, og det svenskene kaller «lagom», som betyr «ikke for lite, ikke for mye – akkurat passelig», eller vår egen, norske lidenskap for friluftsliv. Lytt til forelesninger av ekspertene i ekspedisjonsteamet, som gladelig deler sin omfattende kunnskap om det sørlige Skandinavia.

  Nyt utsikten fra MS Mauds store observasjonsdekk, møt andre gjester, legg inn treningsøkter på treningsstudioet, kos deg i boblebadene, og få noen gode tips fra den profesjonelle fotografen vår.

  Dag 2
  Til sjøs

  Slapp av og lær noe nytt til sjøs

 • Dag 3
  Sylt

  Glamorøse Sylt

  Nyt kystnaturen og rustikk sjarm

  I dag kommer vi til den billedskjønne nordfrisiske øya Sylt. Med 40 km med uberørte sanddyner, strender og lyngheier, er dette et flott fristed for dem som ønsker seg et fristed.

  Utforsk Lists rustikke sjarm, kanskje på sykkel, og prøv deretter øyenes kulinariske spesialitet Sylter Royal-østers. Vi anbefaler også et besøk til det lokale økologiske museet, som drives av fornybar energi.

  Ved lavvann tar en kort spasertur langs gjørmeleiene deg til starten av Vadehavet, et sted på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du også se det uberørte naturreservatet Ellenbogen, som gir himmelsk ro.

  • Inkludert Erlebniszentrum Naturgewalten Sylt
  Dag 3
  Sylt

  Glamorøse Sylt

 • Dag 4
  Kielkanalen

  Vi seiler gjennom Kielkanalen

  Nyt en flott seiling gjennom verdens travleste kanal

  Vi seiler fra Nordsjøen til Østersjøen via den flotte 98 kilometer lange Kielkanalen, også kjent som Nord-Ostsee-Kanal. Kanalen ble bygget i 1887 for at skipene kunne unngå den stormfulle danske Jylland-halvøya.

  Ta en tur på dekk for å se det frodige landskapet, de sjarmerende landsbyene og det fantastiske landskapet vi seiler forbi. Langs kanalen kan du se hverdagslige ting, som beitende kyr, tålmodige fiskere, syklister langs stien og selvfølgelig mange skip og fritidsbåter.

  Vi tar oss forbi de imponerende slusene eller «schleusen» ved Holtenau, før vi gjør et kort stopp i Kiel.

  • Inkludert En byvandring i Kiel
  Dag 4
  Kielkanalen

  Vi seiler gjennom Kielkanalen

 • Dag 5
  Skagen

  Solrike Skagen i Danmark

  Skagen er et fristed for kunstnere og naturelskere

  Ekspedisjonen din fortsetter til Danmark, nærmere bestemt Skagen – en populær strandby der Østersjøen møter Nordsjøen.

  Kunstnere ble inspirert av det flotte lyset, og mange flyttet hit for å male på begynnelsen av 1800-tallet. På Skagen Museum kan du se noen av verkene som ble så viktige i dansk kulturhistorie.

  Etter å ha besøkt byens livlige sentrum, kan du utforske det ville landskapet langs nærliggende turstier. På Grenen, Danmarks nordligste punkt, kan du besøke den sanddekte kirken, der bare tåret er synlig, eller Råberg Mile – det nærmeste Danmark kommer en ørken.

  • Inkludert Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation
  Dag 5
  Skagen

  Solrike Skagen i Danmark

 • Dag 6
  Lysekil og Smögen

  Lysekil og Smögen

  Oppdag Sveriges naturskjønne feriesteder

  Ekspedisjonscruiset tar deg så med til Sverige, og det første stoppet blir det koselige feriestedet langs kysten, Lysekil. Lysekil ligger vakkert til i skjærgården, og her er det mange muligheter for utendørsaktiviteter.

  Gamlestan er et sjarmerende, godt bevart nabolag som er perfekt for en spasertur. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak på sjømaten som området er så kjent for.

  Senere drar vi til Smögen for å nyte kvelden. Her kan du se rekker med fiskehus og flotte restaurerte hytter med velstelte hager. Om kvelden er Smögens travle strandpromenade det ideelle stedet å kose seg på i den avslappede sommerstemningen.

  • Inkludert Guidet spasertur i Lysekil
  Dag 6
  Lysekil og Smögen

  Lysekil og Smögen

 • Dag 7
  Fjällbacka

  Idylliske Fjällbacka

  Finn ut hvorfor Ingrid Bergman var bergtatt av dette stedet

  Lille Fjällbacka er en livlig sommerby med fargerike hus, og var en gang sommerfavoritten til den svenske filmstjernen Ingrid Bergman. Området har ellers flere naturreservater som er perfekte for kystvandringer. Når du er her bør du ta en spasertur langs bryggeområdet, utforske gamlebyen og ta turen innom en av de koselige sjømatsrestaurantene. For å få fantastisk utsikt over Fjällbacka, kan du ta tretrappen opp til Vetteberget.

  En kort kjøretur unna finner du Vitlycke Museum og Helleristningene i Tanum, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du over 600 helleristninger som er nesten 4000 år gamle.

  • Inkludert Guidet spasertur i Fjällbacka
  Dag 7
  Fjällbacka

  Idylliske Fjällbacka

 • Dag 8
  Kosterøyene

  Kosterøyene

  Utforsk Sveriges spennende marine biosfære

  I dag kan du utforske øygruppen Bohuslän, der vi skal se nærmere på de nydelige fiskerlandsbyene. Vi stopper ved Kosterøyene, i sentrum av Kosterhavet nasjonalpark, en marin park og et fristed for sjøliv.

  På Nordkoster kan du se steinslettene ved Valnäs, og ta en tur for flott utsikt fra Högen. På Sørkoster kan du utforske de sjarmerende kystengene, skoger og sandstrender til fots eller på sykkel.

  Hvis værforholdene er gode, kan ekspedisjonsteamet deg tett på Kosterhavets yrende havliv med ekspedisjonsbåt eller kajakk, eller kanskje en snorkletur.

  Dag 8
  Kosterøyene

  Kosterøyene

 • Dag 9
  Oslo

  Utforsk kosmopolitiske Oslo

  Gled deg til de kulturelle og naturskjønne opplevelsene i Oslo

  Ekspedisjonscruiset fortsetter til den hyggelige hovedstaden vår, Oslo. Med rik historie og samtidskunstscene er Oslo et fascinerende sted å utforske. Du finner museer, gallerier og imponerende arkitektur innen kort avstand, som det vakre operahuset og det nye Munchmuseet.

  Ta en spasertur i Ekebergparken skulpturpark, besøk Akershus festing, eller slapp av i en flytende badstue. Utforsk moderne Sørenga og nyt det urbane strandlivet, og rund det hele av med et måltid på en av Oslos mange tradisjonelle og nynordiske spisesteder.

  • Inkludert Oslo – Fram-museet
  Dag 9
  Oslo

  Utforsk kosmopolitiske Oslo

 • Dag 10
  Kragerø

  Kragerøs vakre natur

  Holmer, skjær og viker i en idyllisk øygruppe

  Etter Oslo besøker vi den vakre kystbyen Kragerø. Det elegante feriestedet fullt av aktiviteter om sommeren, med nydelig utsikt over holmer og skjær.

  Kragerø har vært en inspirasjonskilde for mange kunstnere på grunn av det fantastiske lyset og landskapet. Edvard Munch tilbrakte seks år her, og du kan ta en spasertur gjennom Kragerøs sjarmerende smale gater, utforske butikker og spisesteder for å se noen av stedene som inspirerte ham.

  Du kan også bli med ekspedisjonsteamet på en sykkeltur mellom øyene, ta en svømmetur eller gå tur i naturen. Se Telemarkskanalen, en av verdens vakreste skipsleier.

  Dag 10
  Kragerø

  Kragerøs vakre natur

 • Dag 11
  Lysefjorden og Preikestolen

  Lysefjorden og Preikestolen

  Opplev høydepunktene ved Preikestolen

  Nyt utsikten over Lysefjordens stupbratte klipper på den siste siste dagen av ekspedisjonen i Norge. Vi seiler langt inn i denne imponerende fjorden og helt til den verdensberømte Preikestolen.

  Nyt synet av det utrolige fjellet når vi nærmer oss. Se etter den like kjente Kjæragbolten, som er en enorm steinblokk kilt fast mellom fjellene.

  Hvis du er eventyrlysten, kan du du bli med ekspedisjonsteamet på en valgfri guidet fottur på fem timer til utsiktspunktet på Preikestolen, som ligger svimlende 603 meter over Lysefjorden. Etter å ha seilt den naturskjønne fjorden og har hentet de ivrige og oppstemte turgåere, fortsetter vi til Rosendal.

  Dag 11
  Lysefjorden og Preikestolen

  Lysefjorden og Preikestolen

 • Dag 12
  Hardangerfjorden

  Den sommerlige Hardangerfjorden

  Rosendals vakre frukttrær og -hager

  Vi seiler videre til Rosendal, en billedskjønn bygd innerst i Hardangerfjorden. Bygda er omgitt av fjell og fosser, og vakre frukthager i åssiden sørger for epler til den prisbelønte, lokale eplesideren.

  Du kan bruke dagen til utforskning sammen med ekspedisjonsteamet vårt. Bli med på kajakkpadling og gåturer, eller beundre det flotte Bondhusvatnet og Folgefonnabreen.

  En interessant attraksjon er Baroniet Rosendal fra 1600-tallet, med interiør fra 1927. Følger du stien gjennom rosehagen som blomstrer i juli, kommer du til den dramatiske Hattebergsfossen.

  • Inkludert Rosendal – Folgefonnsenteret
  Dag 12
  Hardangerfjorden

  Den sommerlige Hardangerfjorden

 • Dag 13
  Listahalvøya

  Listahalvøya

  Nydelige strender og rikt fugleliv

  Det at MS Maud er mindre i størrelse, gjør at vi kan utforske Norges sørkyst på nært hold. Med sine sandstrender, gresskledde sanddyner og våtmarker er Farsund et av de beste stedene i området for fugletitting.

  Når vi kommer hit kan du se etter vakten i båthavnen, som tar imot båter og besøkende. Velg om du vil ta en tur på den vakre stranden, besøk det tyskbygde Nordbergfortet fra andre verdenskrig, eller dra opp i på Lista Fyr for å nye den fantastiske utsikten.

  • Inkludert Farsund – historisk spasertur
  Dag 13
  Listahalvøya

  Listahalvøya

 • Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av og ro ned

  Nyt den siste dagen til sjøs

  Vi skal bruke den siste hele dagen på hjemturen tilbake til Dover. Gjør det meste ut av denne siste dagen til sjøs om bord på MS Maud. Hør det siste foredraget holdt av ekspedisjonsteamet, og få med deg oppsummeringen av reisens høydepunkter.

  Mimre tilbake på opplevelsene dine fra Sør-Skandinavia, mens du deler historier med andre gjester over middag eller drinker i Explorer Lounge & Bar. Slapp av i boblebadet eller badstuen, eller gå ut på dekk for å se sjøfugler og delfiner som noen ganger liker å følge etter skipet.

  Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av og ro ned

 • Dag 15
  Dover

  Ankomst i Dover

  Oppdagelsesturen gjennom Skandinavia nærmer seg slutten

  Nyt en siste frokost om bord før vi legger til kai. Hvis du har tid, hvorfor ikke utforske litt mer av Dover med de berømte hvite klipper før du reiser hjem?

  Dover er inngangsporten til den engelske landsbygda, så før du suser av gårde, bør du besøke Dover Castle eller det romerske fyrtårnet som sies å være Storbritannias eldste bygning. Du kan også bli med på en omvisning i det underjordiske sykehuset og de hemmelige tunnelene fra andre verdenskrig under slottet.

  Du kommer til å reise herfra med minner for livet om sommeren i Skandinavia, idylliske øyer og øygrupper, billedskjønne fiskevær, flotte fjorder, imponerende natur og selvfølgelig alle de hyggelige folkene du møtte underveis.

  Dag 15
  Dover

  Ankomst i Dover

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
15.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
12.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

• Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
• Utflukter og aktiviteter kan bli endret
• Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
• Tips er ikke forventet

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: