Europas Atlanterhavskyst – Kulturelle høydepunkter

Denne reisen gjennom Europas rike historie og kultur inkluderer fargerike byer og vakre kystområder. Vi besøker ti havnebyer i seks forskjellige land i løpet av dette ekspedisjonscruiset. Vi seiler sydover fra Tyskland gjennom Den engelske kanal, videre langs kysten av Frankrike og Spania før vi avslutter langs den dramatiske kysten av Portugal.

 • Se UNESCO verdensarvsteder langs den europeiske kysten
 • Opplev sjarmerende byer og vakre øyer
 • Lær om stedenes historie, kultur og natur
 • Nyt en overnatting i vakre Bordeaux
LANSERINGSTILBUD

Spar 2 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 2 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 22. september 2020

Avreisehavn Hamburg, Tyskland
Oversikt

Europas skatter

Dette cruiset i Europas farvann rommer vakker natur og spennende havnebyer, og er en unik måte å oppleve kontinentets rike kultur på. På denne reisen vil du hver eneste morgen oppleve nok en fascinerende og særpreget europeisk destinasjon, og ikke minst spennende utflukter som venter i land.

Det erfarne ekspedisjonsteamet vil lede foredrag, aktiviteter og utflukter for å introdusere deg til Europas fascinerende historie, arkitektur og kultur. Vi har håndplukket unike havnebyer som tilbyr et utvalg av kontinentets beste attraksjoner, inkludert mange steder på UNESCOs verdensarvliste.

I tillegg til europeisk kultur og historie tilbyr denne reisen en sjanse til å oppleve noen av de vakreste områdene på kontinentet, som du kan nyte fra vårt avanserte hybriddrevne ekspedisjonsskip.

Dag 1: Hamburg, Tyskland

Kanaler og hager

Heldag - Ombordstigning

Den nest største byen i Tyskland er en av de grønneste urbane områdene i Europa, med store parker, botaniske hager og naturreservater. Før du går om bord i skipet kan du for eksempel ta en rundtur i byens kanaler på et behagelig kanalcruise.

Day 2: Amsterdam, Nederland

Amsterdam – en by med mange kunstskatter

Heldag

Vi ligger til kai en kort kjøretur fra sentrum av Amsterdam, som har vokst fra å være en landsby i det 13. århundre til en av verdens mest sjarmerende og vitale byer. I Amsterdam blandes fascinerende historie med urban energi. Besøk det berømte kanaldistriktet og nyt kunst i verdensklasse på Rijksmuseum, Rembrandt House eller van Gogh-museet.

Dag 3: Oostende, Belgia

Mye mer enn en strandby

Heldag

Du finner et bredt utvalg av severdigheter i Oostende – vandre gjennom fiskemarkedet, eller ta en tur i fotsporene til sangeren Marvin Gaye. Kanskje du vil nyte et øyeblikk av ro i den vakre japanske hagen eller på Ostend Art Museum. Historieinteresserte kan vandre gjennom festningene i den beryktede tyske Atlanterhavsvollen.

Dag 4: Til sjøs

Gjennom Den engelske kanal

I dag seiler vi gjennom Den engelske kanal, på vei mot St. Malo i Frankrike. Nyt litt tid på dekk, eller bli med ekspertene våre som inviterer deg til å delta i foredrag og samtaler om våre neste destinasjoner.

Dag 5: St. Malo, Frankrike

Piratenes by

Heldag

Saint Malo er litt av et syn fra sjøen, omgitt av ugjennomtrengelige bastioner og grunne strender. Helt siden romertiden har stedet vært et verdifullt festningsverk. Besøk gjerne bymuseet Château Saint Malo og Privateers House fra 1725, hvor du kan lære om lokal pirathistorie.

Dag 6: Belle Île, Frankrike

En godt bevart fransk hemmelighet

Heldag

Belle Île er en av Frankrikes vakreste øyer med flotte klipper, sjarmerende tettsteder langs kysten, pastellfargede hus, frodig landskap og steinete kystlinje. Byens skjønnhet har inspirert forfattere som Dumas og malere som Monet. Bli med ekspedisjonsteamet vårt på turer og utflukter, eller utforsk markeder, butikker og severdigheter på egenhånd.

Dag 7-8: Bordeaux, Frankrike

Historie og vingårder

Heldag

Denne byen er en perfekt blanding av det moderne og det tradisjonelle. Gamlebyen i Bordeaux er verdens største urbane UNESCO verdensarvsted, og har 350 registrerte monumenter og kirker. I nærheten av byen finnes rikelig med imponerende slott og langstrakte vingårder. Vi overnatter her for å oppleve mest mulig i denne flotte byen.

Dag 9: Bilbao, Spania

Design og historie

Heldag

Hjertet av Baskerland er sofistikert og fullt av energi, samtidig som området er kjent for sitt avslappede tempo. Casco Viejo, gamlebyen i Bilbao, er full av sjarmerende gater som stammer så langt tilbake som til 1400-tallet, og har et fint marked og mange unike butikker. Andre deler av byen er banebrytende moderne, som det berømte Guggenheim-museet.

Dag 10: Gijon, Spania

Maritim historie

Heldag

Gijon er gjennomsyret av historie, og området rundt byen er kjent for sine fine oster og cider. Det gamle kvartalet huser det barokke Revillagigedo-palasset, vakre kirker og interessante museer som må utforskes. Nyt en gåtur til Santa Catalina for den spektakulære utsikten, eller en rolig spasertur i den gamle fiskerlandsbyen Cimavilla.

Dag 11: La Coruna, Spania

Arkitektur og historie

Heldag

Vi vil passere det 55 meter høye Hercules-tårnet, det eldste romerske fyret som fortsatt er i bruk, på vei inn i havnen. Spaser blant minner om den historiske byens gullalder i det 14. århundre, da byen ble rik fordi den var hovedhavnen for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela.

Dag 12: Porto, Portugal

Portvinens hjemsted

Heldag

UNESCOs verdensarvliste sier dette om nydelige Porto: «Et fremragende urbant landskap med en 2000 år gammel historie. Den kontinuerlige veksten ... kan ses i de mange monumentene, fra katedralen med sitt romanske kor, til den neoklassiske børsen og den typisk portugisiske kirken Santa Clara».

Dag 13: Lisboa, Portugal

På vei opp Tajo-elven

Morgenfugler vil bli belønnet med en flott utsikt over Lisboa mens vi seiler oppover elven Tajo og avslutter reisen i Portugals hovedstad.

Ankomst 4. oktober 2020

Sted Lisboa, Portugal
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
Praktisk informasjon