Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur

Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur

Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur

Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avgang
3. november 2022
Pris fra
kr 24 851
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Oppdag den rike historien og kulturarven til Europas atlanterhavskyst når vi seiler fra Amsterdam til Lisboa.

Gamle klostre, mesterverk fra middelalderen og D-dagkampsteder

Når vi setter seil fra Amsterdam blir du med på et dypdykk inn i Europas fascinerende historie. Du får utforske Dover, den strategiske inngangsporten til England, og beundre det vidstrakte slottet som er bygget på de berømte hvite klippene. Derfra seiler vi videre til Normandie og drar til en strand der de allierte troppene landet på D-dagen, og vi besøker også Caen, middelalderbyen der Vilhelm Erobreren satte sitt uutslettelige merke.

I Bretagne spaserer du gjennom den utrolige byen Saint-Malo med en mur rundt seg, som er bygget av de gamle gallerne, men som i århundrer var et hjem for pirater. Deretter seiler vi videre og gjennom Biscayabukten til den forrevne nordkysten av Spania, og her får du se mye marint dyreliv underveis. I Galicia får du se verdens eldste og enda operative fyr – Herkulestårnet – og oppsøke keltiske forbindelser til fortiden i La Coruña.

Kultur, mat og cruise

Kos deg med å gå deg nærmest vill i gatelabyrintene rundt gamlebyen i Vigos, og når sulten melder seg, så skuffer ikke de mange barene og restaurantene. Prøv lokal mat, inkludert Gallego-retter og populære retter i Porto, og nyt autentisk tapas med galisisk cider. Oppdagelsescruiset avsluttes i kulturmekkaet Lisboa, juvelen i Portugals krone.

Vårt erfarne og kunnskapsrike ekspedisjonsteam er der for deg, slik at du får den beste opplevelsen på cruiset. Om bord på komfortable MS Spitsbergen holder de interessante foredrag om reisemålene vi skal besøke.

Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur Ekspedisjonscruise fra Amsterdam til Lisboa: Et europeisk lerret fylt med historie og kultur
 • Dag 1
  Amsterdam, Nederland

  Byen der land møter sjø

  3. november 2022
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Ekspedisjonscruiset starter i de sjarmerende brosteinsbelagte gatene og speilblanke kanalene i Amsterdam – byen der land møter sjø. Det er det perfekte stedet å starte den kulturelle utforskingen av Europas kystlinje langs Atlanterhavet.

  Amsterdam ble grunnlagt i middelalderen, og er en kosmopolitisk by med en rik kulturarv. Den opprinnelige byen ble bygget ved elvemunningen til Ij på små øyer av sand som var knyttet sammen med tusen broer. Den dag i dag preger vannet fortsatt byen.

  Ta en spasertur langs de ikoniske kanalene, og kryss de gamle broene mellom elvene Amstel og Ij. Langs kanalen i bydelen Grachtengordel, for eksempel, kan du se de sjarmerende rekkehusene. De ble bygget på 1600- og 1700-tallet av velstående handelsmenn og er nå beskyttet av UNESCO.

  Hvis du har tid til overs, bør du finne veien over til Museumplein, der tre av verdens viktigste museer venter på deg. Rijksmuseum huser et av de viktigste galleriene i Europa, kjent for den unike samlingen malerier av nederlandske mestere som Rembrandt. Vincent Van Gogh Museum byr på verdens største samling av Van Goghs malerier, mens Stedelijk Museum er et av de beste stedene for å se moderne kunst.

  Fått nok kultur? Det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, vil være klart og venter på deg i Amsterdam havn. Etter at du har gått om bord og sjekket inn, vil du få en vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som er praktisk i det uforutsigbare været vi kan forvente oss underveis.

  Du vil ha tid til å finne deg til rette i lugaren og gjøre deg kjent med skipet, før du blir med på en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise. Etter dette starter vi seilingen med kurs mot Dover i England, den første destinasjonen vår i morgen tidlig.

  Førprogram

  Det er mye å se og gjøre i historiske Amsterdam, så kanskje du ønsker å utvide oppholdet med det valgfrie førprogrammet vårt? Da får du én natt på et sentralt hotell, og mer tid til å oppleve byen i eget tempo. Når tiden nærmer seg for å starte cruiset, vil du bli transportert fra hotellet til MS Spitsbergen.

  Dag 1
  Amsterdam, Nederland

  Byen der land møter sjø

 • Dag 2
  Dover, Storbritannia

  Ikoniske hvite klipper og festningsverk fra middelalderen

  4. november 2022
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Dover ligger ut mot den smaleste delen av Den engelske kanal, omgitt av spektakulære kalkklipper, og har vært inngangsporten til Storbritannia siden forhistorisk tid. Byen ble grunnlagt av romerne, og ble raskt hovedhavnen mellom provinsene Britannia og Gallia Belgica. Den strategiske beliggenheten har vært viktig gjennom tidene.

  Start dagen med å besøke flotte Dover Castle, som ligger en kort spasertur fra havnen, og gir deg en fantastisk utsikt over Kanalen. Hvis du er interessert i historie, kan du virkelig glede deg til å utforske denne enorme festningen. Se det romerske fyret, portene fra 1200-tallet og den massive muren som ble bygget under Napoleonskrigene.

  Vi anbefaler også en tur til de underjordiske tunnelene som fungerte som brannpost under første verdenskrig, og senere som hovedkvarter for Admiral Sir Bertram Ramsay under evakueringen av franske og britiske soldater fra Dunkirk i 1940.

  Hvis du ikke har fått nok av historiske steder, anbefaler vi at du legger turen innom Dovers eneste gjenværende normanniske kirke, St. Mary’s fra 1100-tallet, som overlevde bombingene under andre verdenskrig. Eller utforsk en annen middelalderbygning som også overlevde krigen – Hospital of St Mary fra 1200-tallet, også kjent som Maison Dieu som nå er en del av rådhuset.

  Western Heights i Dover er verdt et besøk hvis du har lyst til å utforske flere festningsverk. Anlegget ligger i gangavstand fra havnen, og består av fort, murer og graver som ble bygget på 1700- og 1800-tallet.

  Du bør også benytte muligheten til å fotografere de ikoniske hvite klippene i Dover øst for Dover Castle. Fortsett østover til South Foreland Lighthouse for fantastisk utsikt, eller utforsk vakre St Margaret’s Bay, 6,5 kilometer unna.

  Dag 2
  Dover, Storbritannia

  Ikoniske hvite klipper og festningsverk fra middelalderen

 • Dag 3
  Ouistreham, Frankrike

  Historie og middelaldersjarm

  5. november 2022

  Normandie har en begivenhetsrik og turbulent fortid, og er en region som er uløselig knyttet til europeisk historie. Fra viking Rollos ankomst i 911 til å være setet for normannernes erobring av England med hæren til Vilhelm Bastarden i 1066 og D-dagen i 1944 – Normandie er en fengslende blanding av middelalderklostre, vakre strender og gripende minnesmerker fra andre verdenskrig. Ouistreham er kjent for landgangsstedene i forbindelse med D-dagen og Operasjon Overlord. En 80 km lang strekning av kysten til Normandie ble delt inn i fem områder, og Ouistreham fikk kodenavnet Sverd. Det var den britiske hæren som var ansvarlig for invasjonen, med støtte fra norsk og polsk marine. Lær mer om landgangen og kampen som ble utkjempet her på Musée de Debarquement No 4 Commando.

  Besøk det omfattende tyske festningsverket på den renoverte Grand Bunker Mur de l’Atlantique Musée som er dedikert til Atlanterhavsvollen, og hedre de som falt i krigen på krigskirkegården Hermanville-sur-Mer, rundt fem kilometer vest for Ouistreham. Etterpå kan du ta en spasertur langs den vakre stranden Riva-Bella og kjenne havbrisen fra Atlanterhavet. Du kan også besøke den nærliggende kirken fra 1100-tallet, St Samson og fyret fra 1905. Rundt 18 kilometer fra Ouistreham ligger Caen, som ble kalt Catumagos av romerne etter et keltisk begrep for slagmark. Vilhelm Bastarden befestet stedet, da han foretrakk det fremfor Rouen. Byen gikk senere fra den ene til den andre, og har vært okkupert flere ganger. Caen ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men ble gjenoppbygget og har beholdt sjarmen. Gå ikke glipp av den imponerende romanske kirken, Saint-Étienne, fra 1000-tallet.

  Ta en spasertur på de hyggelige gatene og besøk de små butikkene, fortauskaféene, grønne parkene og restaurantene. Hvis du setter pris på kunst, kan du besøke Musée des Beaux-Arts som ligger i ruinene fra Château de Caen.

  Dag 3
  Ouistreham, Frankrike

  Historie og middelaldersjarm

 • Dag 4
  Saint Malo, Frankrike

  Byen innenfor muren

  6. november 2022

  Saint-Malo er litt av et syn fra havet. Inngangsporten til Bretagne er omgitt av festningsmurer og grunne strender, og ser eventyrlig vakkert ut. Saint Malo anså seg selv for å være en uavhengig bystat i store deler av sin nyere historie, og innbyggerne kaller seg malouins, adskilt fra franskmennene og til og med bretonerne.

  Hva du enn gjør i dag, bør du sette av tid til en rundtur rundt vollene. Du får den beste utsikten over byen og øyene rundt fra toppen av muren. Se hyllesten til Saint Malos mest kjente innbygger, en statue av den berømte piraten Robert Surcouf, og et monument viet Jacques Cartier, den maritime oppdagelsesreisende som kartla St. Lawrence-bukta og ga navn til Canada.

  Sjørøverne i Bretagne var nådeløse, og opererte under beskyttelse av den franske kongen. Vel hjemme i Saint Malo bygget de flotte herregårder og ble behandlet som høyt aktede herremenn. Ta en omvisning på Château Saint Malo og besøk sjørøvernes hus, der du kan lære om byens sjørøverhistorie.

  Ved lavt tidevann kan du gå over sanden til den befestede øya Le Grand-Bé, der den kjente 1800-talls-forfatteren Chateaubriand er begravd. Herfra kan du se over til den Vauban-designede bastionen Fort National på en nærliggende øy.

  Innenfor de gamle bymurene tar en historisk rute deg gjennom en labyrint av brosteinsbelagte gater, der du kan oppleve det som står igjen av den opprinnelige byen før bombingen av de allierte i 1944 la store deler av den i ruiner. Besøk den gotiske katedralen St. Vincent og Chateau de la Duchesse Anne med det karakteristiske tårnet.

  Du kan også ta en spasertur til den nærliggende landsbyen Aleth, der du kan lære mer om Saint Malos historie under andre verdenskrig på Cap-Horniers Museum.

  Dag 4
  Saint Malo, Frankrike

  Byen innenfor muren

 • Dag 5
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  7. november 2022

  I dag vil vi tilbringe dagen til sjøs mens vi seiler gjennom den vestlige delen av Biscayabukten på vei til Galicia i Spania.

  I romertiden hadde dette farvannet navnet Sinus Cantabrorum etter Cantabri, den keltiske stammen som oppholdt seg på den nordlige kysten av Den iberiske halvøy. I dag kalles den sørlige delen av Biscayabukten, den delen som ligger mot nordkysten av Spania, fortsatt Det kantabriske hav.

  Ta med deg kikkerten ut på dekk og slapp av mens du holder utkikk etter dyreliv. Det er ikke uvanlig å se hval her – rundt en fjerdedel av verdens arter av hval, delfin og nise har blitt registrert i farvannet i denne bukta. De tiltrekkes av det næringsrike vannet rundt kanten av kontinentalsokkelen, og det er et av de få stedene i verden du kan se nebbhval hvis du er heldig.

  Dette er ellers et godt tidspunkt for å bli bedre kjent med vitenskapssenteret om bord. Her har du tilgang til mye informasjon, og kan lære om marinbiologien i farvannet vi seiler i. Du kan bli med på flere praktiske demonstrasjoner, vi har høyteknologiske mikroskoper der du kan se marine mikroorganismer, og du kan lære tips for å ta de beste bildene ute i naturen.

  Bli med ekspedisjonsteamet i Explorer-salongen for informative foredrag om forskjellige temaer relatert til dagene foran oss. For eksempel kan du lære mer om historien, geografien og miljøet på destinasjonene vi skal besøke. Glem ikke å bruke fasilitetene om bord på MS Spitsbergen. Kanskje du vil prøve panoramabadstuen hvis du ikke allerede har gjort det?

  Dag 5
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 6
  A Coruña, Spania

  Guidet av Hercules’ lys

  8. november 2022

  Vi fortsetter reisen vår på Atlanterhavet over Biscayabukten mot Finisterre, «verdens ende» i nordvestlige Spania. Til tross for den tilsynelatende isolasjonen på kanten av Den iberiske halvøy, har Finisterre og resten av Galicia spilt en sentral rolle ved Atlanterhavskysten til Europa siden forhistorisk tid.

  Skipene som seilte til og fra Middelhavet måtte navigere den kuperte kysten av Galicia og søke ly i de naturlige rias når sjøforholdene ble for tøffe. Disse rias minner om fjorder, men stammer ikke fra isbreer slik de gjør i Norge. De er i stedet elvedaler som ble oversvømt etter siste istid. Det er en gammel sjarm over disse riasene, og det er også derfor gårdsbruk og fiske har vært populært i denne regionen.

  Torre de Hércules, det eldste eksisterende fyret i verden som fortsatt fungerer, har stått stødig som vitne til dette langvarige forholdet mellom mennesket og havet. Fyret ble bygget i A Coruña i romertiden for rundt 2000 år siden, og har siden den gang hjulpet skipene med å navigere den utfordrende kysten av Finisterre for å komme trygt inn i den naturlige havnen i A Coruña. Fyret har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2009.

  Vi forventer å legge til kai i A Coruña om kvelden, slik at du har god tid til en spasertur inn i byen fra havnen, og også muligheten til å besøke det unike fyret. Galicierne har rykte på seg for å være blant de tøffeste fiskerne i Spania, og den maritime arven gjennomsyrer fortsatt store deler av livet her. Det vil du snart se når du kommer hit.

  Dag 6
  A Coruña, Spania

  Guidet av Hercules’ lys

 • Dag 7
  A Coruña, Spania

  Inngangsporten til Galicia

  9. november 2022

  A Coruña er en av de største byene i Galicia, en region i Spania som skiller seg ut kulturelt og har sin egen identitet. Galicierne er stolte over deres keltiske røtter, og snakker et språk som ligner mer på portugisisk enn spansk.

  A Coruña ble bebodd av kelterne minst fra det første millennium, og blomstret under romerne. Byen ble erobret under den arabiske invasjonen på begynnelsen av det åttende

  århundre, og erobret på nytt kort tid etter av soldater under kristen kommando. Som om det ikke var nok, ble A Coruña også gjentatte ganger angrepet av vikingene i niende og tiende århundre.

  I dag er den historiske bydelen en spennende blanding av sjarmerende torg, vakre gater og smale smug. Byen er perfekt å utforske til fots, og du kan se gamle kapeller, barokklostre og mye neoklassisk arkitektur. Ta en spasertur gjennom gamlebyen og beundre glassfasadene langs havnen. Gå ikke glipp av arkitekturen på Plaza María Pía og det arkeologiske museet som ligger ved det gamle slottet.

  Hvis du ikke rakk å se Torre de Hércules i går kveld, har du en ny sjanse i dag. Etter denne spennende spaserturen kan du slå deg ned på en av de mange barene eller restaurantene og smake den unike gallego-maten. Be om et utvalg tapas, så får du kanskje prøve klassikeren pulpo a la gallega – blekksprut på galicisk vis. Prøv også et glass galicisk sider som tradisjonelt helles rett inn i munnen fra god høyde.

  A Coruña er en utmerket base for å utforske Galicia. Her kan du se steder på UNESCOs verdensarvliste, som for eksempel den romerske muren i Lugo og pilegrimsbyen Santiago de Compostela. Bli med på en av de guidede utfluktene våre for å utforske disse to store attraksjonene.

  Dag 7
  A Coruña, Spania

  Inngangsporten til Galicia

 • Dag 8
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

  10. november 2022

  Vigo ligger godt beskyttet inne i en ria, omgitt av de vakre Cíes-øyene. Byen har en av de beste naturlige havnene i Galicia. Vigo blomstret på 1500-tallet, og tiltrakk seg handelsmenn og nybyggere, i tillegg til sjørøvere og andre inntrengere. Vigo lot seg imidlertid ikke knekke, og utviklet seg til å bli den viktigste handels- og fiskehavnen i Galicia.

  I flere århundrer var Vigo inngangsporten til Amerika. Mange galiciere og andre fra Spania utvandret til Den nye verden herfra. Selv i dag er folk med spansk avstamming av og til kjent som gallegos i mange latinamerikanske land, uansett hvor i Spania deres forfedre kom fra.

  Vigo utvidet seg østover i det 19. og 20. århundre langs den livlige Rúa do Príncipe med en eklektisk blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Castro slott fra 1500-tallet er kanskje den mest imponerende strukturen av dem alle. Fra slottet og parken rundt får du spektakulær utsikt over byen. I nærheten ligger levningene etter en castro fra jernalderen, det mer enn 2000 år gamle opprinnelige nybyggerområdet i Vigo.

  Havnen har en perfekt beliggenhet for å utforske byen til fots. Vigo er bygget på en ås med utsikt over riaen. Dette betyr at nesten alt ligger i motbakke fra havnen. Labyrinten av gatene i gamlebyen er organisert rundt Praza da Igrexa og den neoklassiske katedralen Santa Maria fra 1800-tallet.

  På vei til torget og katedralen kan du stoppe innom Rúa da Pescadería, den beste gaten i byen for å smake på den deilige sjømaten som Galicia er kjent for. Etterpå kan du ta en kaffepause på Praza da Constitución, et koselig torg med vakre hus, kaféer og restauranter.

  Dag 8
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

 • Dag 9
  Porto i Portugal

  Portvinens by

  11. november 2022

  MS Spitsbergen vil legge til kai i Leixoes i Portugal, en utmerket base for utforsking. Finn veien nordover mot det lille festningsverket Forte Leça de Palmeira, og fortsett langs stranden til Avenida Liberdade, eller besøk fyret i Leça, kapellet Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  En skyttelbuss er tilgjengelig for å ta deg de rundt 9,5 kilometerne til Porto. Portugals nest største by er kjent for portvin og den historiske bydelen som står på UNESCOs verdensarvliste. Gled deg til å bli kjent med denne vakre byen som vil overraske deg med sin modernitet. Den er perfekt å utforske til fots. Ta for deg labyrinten av smale gater og unike monumenter, der alle veier fører til elva Douro.

  Gå ikke glipp av den romanske katedralen, Igreja de São Francisco, med det overdådige forgylte barokkinteriøret, og panoramautsikten fra toppen av kirken Igreja dos Clérigos. Liker du bøker? Den vakre bokhandelen Lello byr på et magisk nygotisk interiør, og Palacio de la Bolsa er en annen juvel. En spasertur langs Avenida de los Aliados anbefales også.

  Eller du kan utforske den livlige elvepromenaden Ribeira Docks, og nyte atmosfæren blant pastellfargede hus og vakre, flislagte fasader. Kryss Douro via den øvre gangveien på den Eiffeltårn-inspirerte broen Ponte de Dom Luís I, se lagerhusene og portvinskjellerne i Vila Nova de Gaia langs den sørlige elvebredden, og kryss broen på nytt, denne gangen via den nedre gangveien.

  Etterpå kan du slå deg ned med en oppfriskende portvin og tonic på en av de mange livlige barene og restaurantene på kaia. Begynner du å bli sulten? Prøv Portos delikatesser som francesinha – et populært grillet kjøtt- og ostesmørbrød – og den lokale varianten av klippfisk, bacalhau.

  Dag 9
  Porto i Portugal

  Portvinens by

 • Dag 10
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  12. november 2022
  Estimert ankomsttid er 07:00

  Vi seiler sørover hele morgenen, så hvorfor ikke bli med ekspedisjonsteamet på flere fascinerende foredrag, eller gå ut på dekk for å holde utkikk etter marint liv. Vi forventer å ankomme Lisboa om ettermiddagen, så gjør deg klar til å utforske den siste destinasjonen på sjøreisen din.

  Lisboa cruiseterminal ligger i nærheten av gamlebyen, perfekt hvis du vil utforske det historiske sentrum av Portugals hovedstad til fots. Lisboa er bygget på syv høyder langs bredden av elva Tejo, og er en av de mest fortryllende storbyene i Sør-Europa — med en fascinerende historie i tillegg.

  Fønikerne var de første som oppdaget det kommersielle potensialet ved elvemunningen til Tejo, men ikke de siste. Lisboas strategiske beliggenhet tiltrakk seg keltere, romere, vestgotere og maurere, som hver okkuperte byen og satte sitt preg på den.

  En spasertur rundt de klassiske bydelene i Lisboa, som Baixa, Barrio Alto og Alfama, er et must. Nesten alt av historisk interesse finner du her, i tillegg til en rekke små butikker. Start ved Praça do Comercio i bydelen Baixa og fortsett til Praça Rossio for å se statuen av kong Pedro IV, før du setter kursen mot Largo do Chiado for å utforske de smale gatene i Bairro Alto.

  I labyrinten av smale gater i Alfama, den gamle muslimske bydelen, finner du Lisboa katedral, de arkeologiske levningene etter det romerske amfiteateret og Castelo de San Jorge, det imponerende maurerslottet fra det 11. århundre som gir deg den beste utsikten over byen.

  Det er to historiske perler du må ut av sentrum for å se. Følg elva med strømmen rundt 6,4 kilometer og besøk Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Belém er nært knyttet til Portugals oppdagelsesepoke og oppdagelsesreisende som Vasco de Gama, og det var også her den berømte, deilige kaken Pastel de Belém oppstod. Denne bør du smake på!

  Dag 10
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

 • Dag 11
  Lisboa, Portugal

  Farvel i Lisboa

  13. november 2022

  Ekspedisjonscruiset avsluttes i Lisboa. Etter frokost er det tid for å ta farvel med MS Spitsbergen og alle de som har gjort ekspedisjonen så minneverdig, inkludert ekspedisjonsteamet og besetningen.

  Etterprogram

  Vi er sikre på at du har hatt et flott cruise der du har opplevd den fascinerende historien langs Europas Atlanterhavskyst, men du trenger ikke å reise hjem riktig enda. Hvis du ønsker å utforske Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå vil du returnere til Lisboa der du tilbringer natten.

  Når du drar hjem, planlegger du nok allerede det neste eventyret. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord igjen snart!

  Dag 11
  Lisboa, Portugal

  Farvel i Lisboa

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
November:
3.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restauranten
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold, og der det er relevant – isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i vannet
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Restauranten om bord MS Spitsbergen
Bilde: © Tor Farstad
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i vannet

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

En stor seng i et rom
Sjekk priser og tilgjengelighet

Her har du noen forslag: