Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 12 MS Spitsbergen
Avgang
28. september 2024
Pris fra
kr 36 896
Frokost, lunsj og middag inkludert

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Utforsk fortiden

Du vil besøke noen av Europas mest historiske steder på dette cruiset langs kystlinjen av Atlanterhavet. Lær om Normandies historie, fra vikinginvasjoner til D-Dag landingene. Hold utkikk etter dyreliv mens du krysser Biscayabukten, og forbered deg på det utrolige synet av det 2000 år gamle Hércules-tårnet på vår innseiling til A Coruña.

Kulturer og kjøkken

Mens vi reiser gjennom Galicia vil vi oppleve Spanias unike blanding av kulturer. Prøv lokala tapas sammen med galisisk sider for en autentisks smak på byene vi besøker. Eventyret ditt avsluttes i Lisboa, juvelen i Portugals krone.

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Avreise fra Hamburg

  28. september 2024

  Ditt eventyr på Atlanterhavskysten starter her

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg – som noen ganger kalles «Venezia i Nord» på grunn av de billedskjønne kanalene. Hvis du har tid finner du mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, vil være klart og venter på deg i havnen.

  Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Avreise fra Hamburg

 • Dag 2
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

  29. september 2024

  Opplev den frisiske havnebyen Harlingen

  Du kan gå eller sykle rundt Harlingen, en by med kanaler og vakre havner, og hjem til den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland. Harlingen ligger på bredden av Vadehavet, et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du vil finne tradisjonelle seilskip og historiske lagerbygninger rundt de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven. Ikke gå glipp av Harlingen Aardewerkmuseum for å beundre utstillinger av distinkt frisisk keramikk.

  Dag 2
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

 • Dag 3
  Oostende (Brugge), Belgia

  Utforsk Oostende og Brugge

  30. september 2024

  Rik middelalderarktiektur blant svingende gater

  Den strategiske havnen Oostende har en lang historie bak seg, først som fiskerlandsby, deretter middelalderby og senere kongelig kystresort. Til tross for ødeleggelsene fra krig og tid har mange av middelalderelementene overlevd til i dag.

  Det er også en flott base å besøke Brugge fra. Gå deg vill i denne vakre bevarte middelalderbyen, mens du utforsker svingete gater, pittoreske kanaler og flotte bygninger fra 1300-tallet.

  • Inkludert Brügge på egenhånd
  Dag 3
  Oostende (Brugge), Belgia

  Utforsk Oostende og Brugge

 • Dag 4
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

  1. oktober 2024

  Oppdag historiske strender, Caen og minnesmerker fra andre verdenskrig

  Normandie har en fascinerende historie, fra vikingtiden til D-dagen i 1944. I Ouistreham vil du lære mer om Operasjon Overlord på Musée No 4 Commando.

  Du kan sjekke ut det tyske festningsverket på Le Grand Bunker, og besøk krigskirkegården på Hermanville-sur-Mer. Eller hvorfor ikke ta en spasertur langs den vakre Riva-Bella-stranden, og stopp ved St. Samson-kirken fra 1100-tallet og fyret fra 1905.

  Etterpå vil du utforske den vakre byen Caen. Den romanske kirken fra 1000-tallet, Saint-Étienne, og museene Mémorial de Caen, som minnes andre verdenskrig og Musée des Beaux-Arts de Caen er høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

  • Inkludert Buss til Caen
  • Inkludert Operasjon Overlord: Angrepssonen Sword
  Dag 4
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

 • Dag 5
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

  2. oktober 2024

  En vakker bretonsk by full av historie

  Saint-Malo er omgitt av festningsmurer og grunne strender, og er et imponerende syn fra havet.

  Vel fremme får du den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Følg den historiske løypen i de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsgater og besøk Demeure De Corsaire for å lære om de fryktede korsarene og byens sjørøverarv.

  Besøk Mont-Saint-Michel-klosteret eller gå til Île de Grand Bé når det er fjære. Øya har rester av et eldgammelt fort og er hvor den anerkjente lokale forfatteren Chateaubriand er begravet.

  • Inkludert Innenfor bymuren i St. Malo
  Dag 5
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

 • Dag 6
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

  3. oktober 2024

  Inspirerende kystlandskap og maritim historie

  I den billedskjønne byen Dourarnenez vil vi bruke ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land i den pittoreske kystbyen Douarnenez, der du finner fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, drar vi til nærliggende Brest en fascinerende og historisk by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her kan du besøke det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser.

  • Inkludert Bretagnes verdens ende – Pointe du Raz
  Dag 6
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

 • Dag 7
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  4. oktober 2024

  Ro ned og nyt den naturlige verden rundt deg

  I dag er det en perfekt dag for å slappe av på dekk med kikkerten din og holde utkikk etter hvaler, delfiner og niser. Dette er ellers et av få steder i verden der nebbhval kan ses – hvis du er heldig – de trekker nemlig hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av cruiset, og bli med på praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet til destinasjonene som ligger foran oss. Glem ikke å bruke fasilitetene om bord – kanskje du vil prøve panoramabadstuen?

  Dag 7
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 8
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

  5. oktober 2024

  Se Galicias arv i Ferrol, Lugo og A Coruña

  Vårt første stopp er Ferrol som ligger på Galicias kuperte kyst. Ferrol var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer. Det er flere fort, citadeller og kaserner her enn i noen annen havn i landet.

  En fottur vil avsløre de mange historiske høydepunktene. Du kan også besøke den gamle byen Lugo, berømt for sine romerske murer.

  Deretter vil du seile til nabobyen A Coruña og legge til kai for natten. Her vil du finne Hércules-tårnet, verdens eldste fungerende fyrtårn, og et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  • Inkludert Byvandring i Ferrol
  Dag 8
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

 • Dag 9
  A Coruña, Spania

  Historiske A Coruña

  6. oktober 2024

  Prøv smakene fra denne kulturelt viktige regionen

  I dag vil du ha en ny mulighet til å beundre Tower of Hércules før du besøker byen A Coruña for en ekte smak på galisisk kultur.

  Du vil ønske å smake på det unike galisiske kjøkkenet her. Be om et utvalg av tapas og prøv et glass lokal sider. Faktisk helles den tradisjonelt inn i munnen ovenfra, men du kan drikke den på den vanlige måten hvis du foretrekker det.

  A Coruña er ett av startpunktene for Camino de Santiago-pilgrimsruten. Den er koblet til Camino Inglés – den ‘engelske veien’. Herfra, hvorfor ikke bli med på en fottur til den endelige destinasjonen, Santiago de Compostela.

  Dag 9
  A Coruña, Spania

  Historiske A Coruña

 • Dag 10
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

  7. oktober 2024

  Den vakre byen Vigo i hjertet av Galicia

  Cruiset vårt fortsetter til Vigo, som én gang var porten til Amerika. Siden Vigo er beskyttet av de vakre Cíes-øyene, har byen en av de beste naturlige havnene i Galicia og har blitt regionens viktigste handels- og fiskerhavn.

  Vigo er perfekt å utforske til fots, og du kan for eksempel ta turen til den pulserende gaten Rúa do Príncipe, som byr på en eklektisk blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Eller finn den imponerende festningen Castro fra 1500-tallet og parken rundt.

  På vei til gamlebyen og den neoklassiske katedralen, ikke gå glipp av Rúa da Pescadería for å smake på den deilige sjømaten som Galicia er kjent for.

  • Inkludert Byvandring Vigo
  Dag 10
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

 • Dag 11
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

  8. oktober 2024

  Utforsk det UNESCO-oppførte historiske sentrum i Porto

  Ved ankomst i Portugal legger vi til kai i Leixões. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro-elven.

  Her kan du ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, krysse broen Dom Luís I, smake på deilige petiscos og prøve portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 11
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

 • Dag 12
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  9. oktober 2024

  Én av Sør-Europas mest fortryllende byer.

  Ekspedisjonen din nærmer seg slutten når vi ankommer Portugals hovedstad, Lisboa.

  En omvisning i Lisboas gamle bydeler er essensielt – og hvor nesten alt av historisk interesse befinner seg. Vi anbefaler at du starter utforskningen din på Praça do Comercio i Baxia og går mot de smale gatene i Bairro. Derfra vil du ankomme Alfama og det gamle islamske kvarteret, der det er rester av et romersk teater og en maurisk festning.

  Du kan også besøke stedene på UNESCOs verdensarvliste, Belém Tower og Jerónimos Monastery, og smake på lekre pastéis de Belém.

  Etterprogram

  Hvis du ønsker å utforske mer av Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, men du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå returnerer vi til Lisboa for et overnattingsopphold.

  Dag 12
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
28.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange inn landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: