Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 14 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
10. april 2022
Pris fra
kr 30 620
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Seil langs Atlanterhavskysten fra Hamburg til Lisboa, besøk steder på UNESCOs verdensarvliste og opplev den rike historien og kulturen i Bretagne, Baskerland og Galicia. På denne 14-dagers sjøreisen vil du oppleve spektakulære landskap, fascinerende maritim historie, en rik kultur og gastronomiske gleder i kystperler i Tyskland, Nederland, Frankrike, Spania og Portugal.

Kanalbyer

Fra det øyeblikket vi setter seil fra Hamburg – noen ganger kalt Tysklands «Venezia i Nord» – er du med på et dypdykk av en reise inn i europeisk historie. I havnen Harlingen vil du oppleve den mer robuste nederlandske sjarmen til Friesland, med vakre kanaler i naturlandskapet. Herfra seiler vi til Normandie, og tar en spasertur på stranden der de allierte troppene gikk i land på D-dagen. Vi besøker også Caen, middelalderbyen der Vilhelm Bastarden etterlot sine uutslettelige spor.

Havner i Bretagne

I Bretagne vil du spasere gjennom den flotte befestede byen Saint-Malo, som ble bygget av de gamle gallerne og i flere hundre år var tilholdssted for pirater. Vi fortsetter deretter langs Bretagnes ville kystlandskaper for å utforske billedskjønne fiskerlandsbyer, sjarmerende middelalderbyer og den rike maritime historien til bretonerne. Neste stopp er Ile d’Aix og storslåtte Bordeaux – vinens by.

Iberisk sjarm

Før vi legger farvannet i Biscayabukten bak oss, kan du glede deg til fantastisk mat i San Sebastian. Neste stopp er gamle Gijón før vi besøker den unike havnebyen Ferrol. I Galicia, der flere veier fører til Santiago de Compostela, vil du besøke historiske landemerker fra alt fra romertiden til korstogene. Fra Spania seiler vi videre til vakre Porto i Portugal, og utforsker byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste. Oppdagelsescruiset avsluttes i kulturmekkaet Lisboa, juvelen i Portugals krone.

Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra Hamburg til Lisboa – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Venezia i nord

  Ekspedisjonscruiset starter i Hamburg – og for et sted å starte! Tysklands nest største by er et av de grønneste urbane områdene i Europa, med parker, botaniske hager og naturreservater.

  Byen kalles ofte ‘Venezia i nord’, og her kan du dra ut på båttur for å utforske byens kanaler og havneområde. Du kan også enkelt utforske byen til fots, fra sykkelsetet eller via en hopp på/hopp av-buss.

  Besøk de gamle flytebryggene Landungsbrücken, se gamle skip og skipsverft, bygninger langs vannkanten og Elbetunnelen. Gå opp i det 132 meter høye klokketårnet i St. Michaelis-kirken for fantastisk utsikt over byen.

  Mange interessepunkter er konsentrert rundt Altstadt, gamlebyen. Besøk Sankta Katarina-kirken og Nikolaikirken. Se de spesielle husene på den historiske gaten Deichstraße, og det imponerende rådhuset på Rathausmarkt.

  Verdens største havnelagerkompleks på Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus står oppført på UNESCOs verdensarvliste, ligger også her. Hvis du skal velge å bare besøke ett museum, er Hamburg Kunsthalle regnet som et av landets beste kunstmuseer. Du kan ta en pause fra sightseeingen med litt shopping på Mönckebergstraße, eller nyte et klassisk Hamburg-måltid som aalsuppe, en skinkesuppe med tørket frukt, eller labskaus med saltet oksekjøtt, poteter og sylteagurk.

  Senere venter det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, MS Fridtjof Nansen på deg i havnen. Finn lugaren og bli med på en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon mens vi gjør oss klare for reisen foran oss. Etter en velkomstmiddag, der kapteinen utbringer en skål for et fornøyelig ekspedisjonscruise, kan du synke ned i en lenestol i Explorer-salongen og baren med noe å drikke og slappe av – ekspedisjonen er i gang!

  Førprogram

  Hvis du har tid før ombordstigning, bruk den på å bli bedre kjent med Hamburg! Det er helt klart verdt det. Vi anbefaler at du bestiller det valgfrie førprogrammet vårt, som inkluderer en sightseeingtur til de viktigste severdighetene i denne moderne og historiske byen. Et besøk til observasjonsdekket på Elbphilharmonie konserthall er også inkludert.

  Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Venezia i nord

 • Dag 2
  Harlingen, Nederland

  Én av Frieslands elleve byer

  Harlingen er en av de elleve byene i Friesland. Havnen var den eneste sjøgående havnen i Friesland, og området har en sterk nautisk arv: fiske, handel og hvalfangst. Nå er Harlingen den travleste havnen nord i Nederland.

  Harlingen er en kanalby med lagerhus og vakre havner, og ligger på den sørlige kysten av Vadehavet. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Det er perfekt for en spasertur, men siden vi er i Nederland – hvorfor ikke leie en sykkel og se området fra sykkelsetet? Du kan også leie en båt for å utforske kanalene, havnene og de lokale landsbyene på egenhånd.

  I gamlebyen kan du se rådhuset fra 1700-tallet, Hannemahuis Museum, Blauwe Hand – byens eldste lagerhus og St. Mikaelskirken. Hold utkikk etter landemerker som det gamle fyrtårnet som nå er et hotell, statuen av Anton Wachter, en karakter i romanserien til den lokale forfatteren Simon Vestdijk, og de 46 snublesteinene til minne om de 46 lokale jødene som ble drept av nazistene.

  Utforsk de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven, der du vil se historiske lagerhus og en flåte av tradisjonelle seilbåter. Ute ved Zuider Pier kan du se skulpturen av en spermhval i full størrelse, som spruter en kraftig vannstrøm ut i luften med jevne mellomrom.

  William Barents, polfareren fra 1500-tallet, ble født på den nærliggende øya Terchelling. Reproduksjonen av hans ekspedisjonsskip er et must for alle som er interessert i polreiser.

  Harlingen Aardewerk Museum er spennende for de som er interessert i frisisk keramikkunst. I Harlingen ligger nemlig den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland, som fortsatt bruker den originale majolika-teknikken. Produktene er 100 % håndlaget og malt med en tynn lasur. Denne stilen har blitt brukt siden 1598, og flisene og keramikken herfra er nydelige suvenirer.

  Dag 2
  Harlingen, Nederland

  Én av Frieslands elleve byer

 • Dag 3
  Dag til sjøs

  Vi seiler på kanalen

  Nyt dagen om bord, og slapp av ute på dekk, i explorer-salongen eller i vitenskapssenteret, mens vi navigerer farvannet i kanalen som skiller fastlands-Europa fra De britiske øyer.

  Britene kaller den «Den engelske kanal», men den er mer kjent som La Manche eller lignende på kontinentet. Nederlenderne har imidlertid det mest diplomatiske navnet … de kaller den simpelthen Het Kanaal – Kanalen.

  Uansett navn, en fjerdedel av verdens maritime handel navigerer denne passasjen. Hvis du vil lære mer, vil ekspertene i ekspedisjonsteamet fortelle deg alt du ønsker å vite om kanalen.

  Dag 3
  Dag til sjøs

  Vi seiler på kanalen

 • Dag 4
  Ouistreham, Frankrike

  D-dag-landganger og slagmarker

  Normandie har en begivenhetsrik og turbulent fortid, og er en region som er uløselig knyttet til europeisk historie. Fra viking Rollos ankomst i 911 til å være setet for normannernes erobring av England med hæren til Vilhelm Bastarden i 1066 og D-dagen i 1944 – Normandie er en fengslende blanding av middelalderklostre, vakre strender og gripende minnesmerker fra andre verdenskrig.

  Ouistreham er kjent for landgangsstedene i forbindelse med D-dagen og Operasjon Overlord. En 80 km lang strekning av kysten til Normandie ble delt inn i fem områder, og Ouistreham fikk kodenavnet Sverd. Det var den britiske hæren som var ansvarlig for invasjonen, med støtte fra norsk og polsk marine. Lær mer om landgangen og kampen som ble utkjempet her på Musée de Debarquement No 4 Commando.

  Besøk det omfattende tyske festningsverket på den renoverte Grand Bunker Mur de l’Atlantique Musée som er dedikert til Atlanterhavsvollen, og hedre de som falt i krigen på krigskirkegården Hermanville-sur-Mer, rundt fem kilometer vest for Ouistreham. Etterpå kan du ta en spasertur langs den vakre stranden Riva-Bella og kjenne havbrisen fra Atlanterhavet. Du kan også besøke den nærliggende kirken fra 1100-tallet, St Samson og fyret fra 1905.

  Rundt 18 kilometer fra Ouistreham ligger Caen, som ble kalt Catumagos av romerne etter et keltisk begrep for slagmark. Vilhelm Bastarden befestet stedet, da han foretrakk det fremfor Rouen. Byen gikk senere fra den ene til den andre, og har vært okkupert flere ganger. Caen ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men ble gjenoppbygget og har beholdt sjarmen. Gå ikke glipp av den imponerende romanske kirken, Saint-Étienne, fra 1000-tallet.

  Ta en spasertur på de hyggelige gatene og besøk de små butikkene, fortauskaféene, grønne parkene og restaurantene. Hvis du setter pris på kunst, kan du besøke Musée des Beaux-Arts som ligger i ruinene fra Château de Caen.

  Dag 4
  Ouistreham, Frankrike

  D-dag-landganger og slagmarker

 • Dag 5
  Saint Malo, Frankrike

  Inn i sjørøvernes tilfluktssted

  Inngangsporten til Bretagne, Saint Malo fra sjøen er litt av et syn, med ugjennomtrengelige bastioner og grunne strender. Saint Malo anså seg selv som en uavhengig bystat i store deler av sin nyere historie, og innbyggerne kaller seg malouins, separat fra franskmennene og til og med bretonerne.

  Uansett hva du velger å gjøre i dag, bør du legge en tur rundt festningsvollen inn i planene dine. Fra toppen av bymurene får du den beste utsikten over den befestede byen og de nærliggende øyene. Se hyllesten til Saint Malos mest kjente innbygger, en statue av den berømte piraten Robert Surcouf, og et monument viet Jacques Cartier, den maritime oppdagelsesreisende som fikk æren for å ha kartlagt St. Lawrence-bukta og gitt navn til Canada.

  Sjørøverne i Bretagne var nådeløse, og opererte under beskyttelse av den franske kongen. Vel hjemme i Saint Malo bygget de flotte herregårder og ble behandlet som høyt aktede herremenn. Ta en omvisning på Château Saint Malo og besøk sjørøvernes hus, der du kan lære om byens sjørøverhistorie.

  Ved lavt tidevann kan du gå over sanden til øya Le Grand-Bé, der den lokale forfatteren Chateaubriand er begravd. Herfra kan du se over til den Vauban-designede bastionen Fort National på en nærliggende øy.

  Innenfor bymurene kan du følge en historisk sti gjennom en labyrint av sjarmerende, brosteinsbelagte gater, og oppleve levningene etter den opprinnelige St. Malo før de allierte bombingene i 1944. Besøk den gotiske katedralen St. Vincent og Chateau de la Duchesse Anne med sitt karakteristiske tårn.

  Du kan også bli med på en vakker spasertur til den nærliggende landsbyen Aleth, der du kan lære mer om Saint Malos historie under andre verdenskrig på Cap-Horniers Museum.

  Dag 5
  Saint Malo, Frankrike

  Inn i sjørøvernes tilfluktssted

 • Dag 6
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

  Kystlandskapet i Douarnenez har inspirert kunstnere som Renoir og Boudin. Denne billedskjønne kystbyen er kjent for sardinfiske, og byr på sandstrender, bratte klipper, fargerike bryggeområder og fire havner. Finistère, Frankrikes Verdens ende i Bretagne. Vi anbefaler at du prøver galettes, fylte bokhvetepannekaker, og det berømte bakverket Kouign-Amann – begge spesialiteter i Bretagne.

  I Douarnenez er fiskerhyttene og sjømannskapellene St Helene og St Michel påminnelser om byens fiskeboom på 1800-tallet. Det maritime museet Port-Rhu viser båter fra hele verden, inkludert fullriggere, en irsk fiskebåt og en kornisk dampbukserbåt. Utenfor byen kan du slappe av på sandstrendene eller tre inn i det dramatiske landskapet ved Douarnenez-bukta på kyststien GR-34.

  Douarnenez ligger i en åpen bukt, og kan noen ganger være utsatt for dønninger som gjør det vanskelig å lande her. Havnen brukes også av og til av den franske marinen til øvelser. Vi har planer om å gå i land litt lenger nord, i Brest. Herfra har du tilgang til de samme høydepunkter og utfluktene.

  Brest er en fascinerende maritim by med mye historie, og her ligger også det nasjonale marinemuseet. Det ligger innenfor den militære festningen, Chateau de Brest, og brukes fortsatt av marinen i dag. Brest har mange festningsverk fra middelalderen, tårnet Tour Tanguy er et godt eksempel på dette.

  Det er ellers en moderne by, med livlige brygger og havneområder. Ta en spasertur langs havnen og elva Penfeld, eller gå langs Cours Dajot der du kan se hele ‘Rade de Brest’-bukta. En tur med kabelbane over elva gir deg flott utsikt over Brest og den moderne løftebroen Recouvrance.

  Dag 6
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

 • Dag 7
  Morbihan, Frankrike

  Det beste av Bretagne

  Bretagne er en halvøy som stikker ut i Atlanterhavet, med en kupert kystlinje med utallige klipper, bukter, viker, øyer og holmer. Den bretonske kulturen skiller seg fra den franske, både når det gjelder språk, mat og tradisjoner. Vi bruker dagen til å utforske regionen Morbihan, som består av Belle Île, Quiberonbukta og Morbihanbukta. Området byr på noe av den vakreste naturen og de mest kjente severdighetene i Bretagne.

  Kanskje vi kaster anker i Port-Haliguen ytterst i Quiberonbukta, hvor du kan utforske området på egenhånd eller bli med på en valgfri utflukt til historiske severdigheter. Hvis vi kaster anker ved Belle Île, vil du snart se den formidable festningen fra 1600-tallet, Citadelle Vauban, i den sjarmerende havnen Le Palais. Opplev livet rundt havnen og slusene, og ta en spasertur gjennom det historiske sentrumsområdet.

  Forbi havnen kan du se gamle fort og fyrtårn blant de bratte klippene. Slapp av på den vakre stranden Donnant, eller besøk fargerike Sauzon, La Pointe des Poulains, det tidligere hjemstedet til Sarah Bernhardt, og Les Aiguilles de Port Coton, som er kjent gjennom maleriet til Claude Monet.

  Morbihan har en fascinerende historie og kultur. Okkupasjonen av romerne, kelterne, franskmennene og bretonerne har alle satt sitt preg på området. Blant de mange høydepunktene i Morbihan kan vi nevne middelalderbyen Vannes, og Carnac-steinene som konkurrerer med Stonehenge.

  Den befestede byen Vannes har et godt bevart historisk sentrum med bindingsverkshus og middelalderkirker, som katedralen Cathédrale Saint-Pierre de Vannes, museet La Cohue og slottet Château Gaillard. Et av de mest imponerende megalittiske områdene i Europa ligger rundt Carnac og Locmariaquer. Her finner du gamle steinsirkler, steindysser, gravhauger og hundrevis av steinstøtter på rekke og rad.

  Området er også populært blant fotturister klare for å ta seg inn i det spektakulære landskapet ved Côte Sauvage, langs klipper med fantastiske grotter, bueganger og tunneler. Andre foretrekker de mindre synlige stiene langs GR340 på Belle Île, der du kan oppleve et spennende kystlandskap.

  Dag 7
  Morbihan, Frankrike

  Det beste av Bretagne

 • Dag 8
  Ile d’Aix, Frankrike

  En keiser verdig

  Det er ikke mulig å gå seg vill på øya Ile d’Aix som bare er tre kilometer lang og 500 meter bred. Selv om øya er liten, har beliggenheten i sundet Pertuis d'Antioch, nær byene La Rochelle og Rochefort, gjort den strategisk viktig.

  Ile d’Aix har mange festningsverk, slott og kanoner fra alle krigene som Frankrike har tatt del i – fra middelalderen til andre verdenskrig – så det er mye å se! Og det kan gjøres til fots etter fra sykkelsetet. Utforsk øya i eget tempo, langs stiene og forbi pittoreske hus med fargerike skodder.

  Når du går ut på oppdagelse, vil du se festningsverk i Vauban-stil, det sjarmerende sentrumsområdet i Le Bourg, levninger etter et kloster, festningene Liédot og La Rade, og museet Musée Napoléon som har gjenstander fra keiserens opphold på øya før han ble forvist til Saint Helena. Hvis du ser ut mot havet, kan du få øye på Fort Boyard som ligner et steinskip. Fortet er nå kjent for å være innspillingsstedet til den franske versjonen av Fangene på fortet.

  Øya byr ikke bare på militærhistorie, den har også fem hvite sandstrender du kan besøke. Nyt utsikten fra Saint Catherine Point, Saint Eulard Point, Pointe du Parc og neset Coudepont. Og hvis du liker fugler, kan du se hele 200 arter på øya.

  Dag 8
  Ile d’Aix, Frankrike

  En keiser verdig

 • Dag 9
  Bordeaux, Frankrike

  Vin, historie og kultur

  Velkommen til vinens by! Bordeaux har eksportert vin siden antikken. Bordeaux ble grunnlagt av kelterne, beriket av romerne, plyndret av vikingene, kontrollert av britene og gjenoppbygget av franskmennene. Byen er den åttende største i Frankrike, og gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste med 350 oppførte monumenter og kirker.

  Vin er sjelen til Bordeaux, og med over 8500 slott og produsenter i området, er det ikke langt mellom hver. På bare en kort trikketur fra sentrum er du blant vinmarker og vingårder. Smak og sammenlign noen av de 60 appellasjonene, fra den fremragende røde Bordeaux Supérieur til søte Sauternes.

  Stå foran Place de la Bourse, og beundre effekten av det kjente vannspeilet der den flotte franske arkitekturen fra 1700-tallet speiler seg i Miror d’Eau. Se Grand Theatre, Esplanade des Quinconces, Girondins-monumentet, Quartier des Chartrons og Place du Parlement.

  Den neoklassiske bevegelsen på 1700-tallet visket nærmest ut Bordeauxs historie, men det finnes fortsatt flere imponerende eksempler på den fransk-gotiske stilen. Besøk den vakre katedralen St André, Porte Cailhau og det livlige nabolaget Saint-Michel som er bygget rundt den flamboyant gotiske Basilique St Michel.

  Du bør ikke gå glipp av museene her. Lær om vinens historie på Cité du Vin. Kunstentusiaster kan glede seg til Musée des Beaux-Arts og Musée des Arts Décoratifs. For et dypdykk i regionens historie, kan du ta turen til Musée d’Aquitaine.

  Dag 9
  Bordeaux, Frankrike

  Vin, historie og kultur

 • Dag 10
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Baskerland

  San Sebastián er kanskje ikke den største, eldste eller viktigste byen i nordlige Spania, men det er mest sannsynlig den aller vakreste kystbyen! Byen har mye å by på, og du kan glede deg til å se den stille bukten, den gyllne halvmåneformede stranda La Concha, den grønne øya Santa Clara, fjellene Igueldo og Urgull og den livlige gamlebyen Parte Vieja.

  Start ved foten av Monte Urgull for å utforske det historiske distriktet Parte Vieja. Legg opp ruten sånn at du får se den gotiske kirken San Vicente, barokkfasaden på Santa Maria, de vakre plazaene La Constitucion og Sarriegi, teatret Teatro Principal, det baskiske museet San Telmo og markedet Mercado de la Brecha.

  Den bratte fotturen opp til festningsverket på Monte Urgull belønner deg med fantastisk utsikt over bukten. Etterpå kan du ta en velfortjent forfriskning på uteserveringen til en av de mange kaféene på Boulevard Zumardia. Ta en spasertur med ny energi rundt i den nye delen av byen, der du kan se rådhuset, teateret Teatro Victoria Eugenia, den nygotiske katedralen Buen Pastor og Plaza de Gipuzkoa.

  Fra Avenida de la Libertad, en bred bulevard med historiske bygninger, kan du spasere østover mot den spektakulære glasstrukturen til kongresshallen Palacio de Congresos y Auditorio Kursaal. Gå vestover til du kommer til den populære stranda Playa de la Concha, der du kan titte på folkelivet langs strandpromenaden. Ved Playa de Ondarreta kan du ta kabelbanen opp til Monte Igueldo for mer spektakulær utsikt.

  Kanskje du har tid til å bli kjent med det baskiske kjøkken før du returnerer til skipet? San Sebastián er en populær matdestinasjon, og er berømt for sine deilige pintxos – små matbiter fulle av smak. Stikk innom en bar og bestill de beste pintxosene før du går videre til neste.

  Dag 10
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Baskerland

 • Dag 11
  Gijon, Spania

  Det kulturelle sentrum i Asturias

  Gijón har en flott beliggenhet langs Biscayabukten, med forbindelser til De kantabriske fjell og havet. Byen utviklet seg fra å være en liten fiskerlandsby grunnlagt av romerne for over 2000 år siden, til å bli en viktig havneby på 1800-tallet som betjente Oviedo, hovedstaden i Asturias.

  Kjenn atmosfæren i gamle Gijón på en spasertur gjennom de sjarmerende nabolagene Cimadevilla og Barrio del Carmen. Åstoppen og halvøya Cimadevilla er Gijóns historiske bydel, en gammel fiskerlandsby med smale smug, sjarmerende plazaer og gamle hus fulle av karakter.

  Her i gamlebyen kan du se Palacio de Revillagigedo i barokkstil, Colegiata de San Juan Bautista, vakre kirker og Plaza del Marques. Gå opp til toppen av Cerro Santa Catalina, der den dominerende betongskulpturen av Eduardo Chillida står, og få den beste utsikten over Gijón.

  Eller slapp av på den lange sandstranden Playa de San Lorenzo, en av de vakreste urbane strendene i Spania. Du kan ellers ta en spasertur langs kysten i spektakulær natur, der du følger klippene opp til utsiktspunktet Mirador de la Providencia, eller du kan gå en del av Camino del Norte. Hvis du ønsker en lettere tur, kan du følge elva Piles innover i landet.

  Hvis du er på utkikk etter en gastronomisk opplevelse, kan du glede deg til Asturias’ kulinariske skatter i Barrio del Carmen. Prøv ferskfanget fisk, enten grillet eller bakt, med et glass deilig lokal sider. Eller smak lokale delikatesser som arroz marinero, en sjømatsrisrett, eller calderetas, en smakfull stuing av fisk, sjømat eller kjøtt.

  Dag 11
  Gijon, Spania

  Det kulturelle sentrum i Asturias

 • Dag 12
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

  Neste stopp er Ferrol som ligger på Galicias kuperte kyst. Dette var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men byen har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer på grunn av den utmerkede strategiske beliggenheten. Ingen annen havn i Spania har like mange fort, festningsverk eller kaserner. Ferrol er et av de best bevarte eksemplene på en havneby fra 1700-tallet, og er for tiden under vurdering for å bli tatt opp på UNESCOs verdensarvliste.

  Det arkitektoniske høydepunktet i byen er det neoklassiske designet på bydelen Barrio de la Magdalena, med symmetriske bygninger i et gatekvadratur, omgitt av militærbygninger fra 1700- og 1800-tallet rundt havnen. I dette nabolaget finner du også bygninger i Jugendstil, gatekunst, sjømannskapeller, maritime museer og typiske galisiske fasader. Nabolaget står i kontrast til Ferrol Vello, gamle Ferrol, der de smale gatene og smugene minner mer om middelalderen.

  Costa de Ártabra, nordvest for Ferrol, med klipper, nes og bukter, er et av Galicias mest spektakulære kystlandskaper og et utmerket valg for en dag med utforsking. Strendene Playa de los Doniños og Playa de San Xurxo ligger bare en kort kjøretur unna. Prøv den deilige sjømaten i Galicia, for eksempel den populære retten pulpo á feira, blekksprut med poteter og paprika.

  En av flere pilegrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kjent som Den engelske camino, starter i Ferrol. Du kan gå den første strekningen fra Ferrol til Neda eller Pontedeume, eller du kan jukse og bli med på en valgfri utflukt direkte til Santiago de Compostela, rundt én times kjøretur unna. Opplev denne vakre byen og dens kulturelle høydepunkter, og ta inn over deg at du er på det viktigste katolske pilegrimsstedet etter Roma og Jerusalem.

  Dag 12
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

 • Dag 13
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

  Skipet legger til kai i Porto de Leixoes, en utmerket base for utforsking. Du kan dra nordover mot den lille befestningen Forte Leça de Palmeira, og fortsette langs stranden til Avenida Liberdade. Eller du kan besøke fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Porto er kjent for portvin og at byens sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan lære om byens karismatiske fortid, og kanskje du blir overrasket over hvor moderne den er. Byen er perfekt å utforske til fots – en labyrint av smale gater og unike monumenter, der alt fører til elva Douro.

  Gå ikke glipp av den romanske katedralen, kirken San Francisco med det overdådige forgylte barokkinteriøret, og panoramautsikten fra toppen av kirken Clérigos. Den vakre bokhandelen Lello byr på et magisk nygotisk interiør, og Palacio de la Bolsa er en annen juvel. En spasertur langs Avenida de los Aliados anbefales også.

  Eller du kan utforske den livlige elvepromenaden Ribeira Docks, og nyte atmosfæren blant pastellfargede hus og vakre, flislagte fasader. Kryss Douro via den øvre gangveien på den Eiffel-inspirerte broen Ponte de Dom Luís I, se lagerhusene og portvinskjellerne i Vila Nova de Gaia langs den sørlige elvebredden, og kryss broen på nytt, denne gangen via den nedre gangveien.

  Etterpå kan du slå deg ned med en oppfriskende portvin og tonic på en av de mange livlige barene og restaurantene på kaia. Hvis du begynner å bli sulten, kan du prøve noen lokale delikatesser, som francesinha, en populær grillet sandwich med kjøtt og ost, bacalhau, bacalao med lokal saltet og tørket torsk, eller retter laget av innmat.

  Dag 13
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

 • Dag 14
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  Ekspedisjonscruiset avsluttes i Lisboa, en by det er vel verdt å bli bedre kjent med før du reiser hjem.

  Lisboa cruiseterminal ligger i nærheten av gamlebyen, så hvis du vil utforske det historiske sentrum av Portugals hovedstad til fots er dette et perfekt utgangspunkt. Lisboa er bygget på syv høyder langs bredden av elva Tejo, og er en av de mest fortryllende storbyene i Sør-Europa — med en fascinerende historie i tillegg.

  Fønikerne var de første som oppdaget det kommersielle potensialet ved elvemunningen til Tejo, men ikke de siste. Lisboas strategiske beliggenhet tiltrakk seg keltere, romere, vestgotere og maurere, som hver okkuperte byen og satte sitt preg på den.

  En spasertur rundt de klassiske bydelene i Lisboa, som Baixa, Barrio Alto og Alfama, er et must. Nesten alt av historisk interesse finner du her, i tillegg til en rekke små butikker. Start ved Praça do Comercio i bydelen Baixa og fortsett til Praça Rossio for å se statuen av kong Pedro IV, før du setter kursen mot Largo do Chiado for å utforske de smale gatene i Bairro Alto.

  I labyrinten av smale gater rundt det islamske kvarteret i bydelen Alfama, finner du Lisboa katedral og levningene etter det romerske amfiteateret. Den beste utsikten over byen får du fra Castelo de San Jorge, det imponerende maurerslottet fra 11. århundre.

  Det er to historiske perler du må ut av sentrum for å se. Følg elva med strømmen rundt 6,4 kilometer og besøk Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Belém er nært knyttet til Portugals oppdagelsesepoke og oppdagelsesreisende som Vasco de Gama, og det var også her den berømte, deilige kaken Pastel de Belém oppstod. Denne bør du smake på!

  Vi er sikre på at du har hatt et flott cruise der du har opplevd den fascinerende historien langs Europas Atlanterhavskyst, men du trenger ikke å reise hjem riktig enda. Hvis du ønsker å utforske mer av Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare oppleve Lisboas fascinerende historiske bydeler, men også resortbyene utenfor hovedstaden. Under en guidet utflukt vil du besøke strendene i Cascais og UNESCO-byen Sintra der du kan ta en spasertur rundt slottet Monserrate. Etterpå vil du returnere til Lisboa der du tilbringer natten.

  Når du drar hjem, planlegger du nok allerede det neste eventyret. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord igjen snart!

  Dag 14
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
10.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
A large boat in a body of water with a mountain in the background

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Suite MD on MS Roald Amundsen
Bilde: Agurtxane Concellon

Her har du noen forslag: