Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 13 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
19. april 2023
Frokost, lunsj og middag inkludert

Seil langs Atlanterhavskysten fra Lisboa til Hamburg, besøk steder på UNESCOs verdensarvliste og opplev den rike historien og kulturen i Galicia, Baskerland og Bretagne. På dette 13-dagers eventyret vil du oppleve spektakulære landskap, fascinerende maritim historie, en rik kultur og gastronomiske gleder i Portugal, Spania, Frankrike, Nederland og Tyskland.

Iberisk sjarm

Kysteventyret langs Atlanterhavet starter i Lisboa, som både byr på gammeldags sjarm og en avslappet, kul atmosfære. Langs Den iberiske halvøy og Biscayabukten vil du se den sterke maritime innflytelsen fra tidlige oppdagelsesreisende til marinebefestninger og fiskerivirksomhet. Vi seiler videre til vakre Porto, og utforsker byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste. I Galicia, der flere veier fører til Santiago de Compostela, vil du besøke historiske landemerker fra romertiden til korstogene. Se den unike havnebyen Ferrol, gå på oppdagelse i gamle Gijón, og smak den fantastiske maten i San Sebastian.

Franske forbindelser

Vi forlater Biscayabukten og seiler fra storslåtte Bordeaux, vinens by, til Ile d’Aix og Bretagne. Du kan glede deg til å oppleve ville kystlandskap, billedskjønne fiskerlandsbyer, sjarmerende middelalderbyer og en rik maritim historie. For ikke å glemme kulturen i Finistère og Saint Malo, fra sjørøvere til den lokale maten.

Kanalbyer

I havnen Harlingen vil du oppleve den mer robuste nederlandske sjarmen til Friesland, med vakre kanaler i naturlandskapet. Den spennende sjøreisen kommer til veis ende i Hamburg, en kosmopolitisk kanalby. Besøk et havnelagerkompleks som står på UNESCOs verdensarvliste, og beundre den fantastiske Elbphilharmonie-bygningen. Opplev spennende shopping, kunst og kultur før du drar hjem.

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  19. april 2023
  Estimert tid for avreise er 20:00

  Lisboa er bygget på syv høyder langs bredden av elva Tejo, og er en av de mest fortryllende storbyene i Sør-Europa – en by med en fascinerende historie. Fønikerne var de første som oppdaget det kommersielle potensialet ved elvemunningen til Tejo, men det var Lisboas strategiske beliggenhet som førte til at kelterne, romerne, vestgoterne og maurerne okkuperte byen, og de etterlot alle sitt særpreg på byen.

  En spasertur rundt de viktigste historiske bydelene i Lisboa, som Baixa, Barrio Alto og Alfama, gir deg et godt inntrykk av dette. Her ligger nesten alle de viktigste historiske stedene i byen, og det er også et bra sted for shopping. Start ved Praça de Comercio i bydelen Baixa. Gå deretter til Praça Rossio, og se statuen av Kong Pedro IV før du går opp til Largo de Chiado for å utforske de smale gatene i Barrio Alto.

  I labyrinten av smale gater i Alfama, det gamle muslimske bydelen, finner du Lisboa-katedralen, de arkeologiske levningene etter det romerske amfiteateret og Castelo de San Jorge, det imponerende maurerslottet fra det 11. århundre som gir deg den beste utsikten over byen.

  To av Lisboas store historiske juveler ligger imidlertid utenfor sentrum. Hvis du følger elven syv kilometer, kommer du til Torre de Belém og Mosterio dos Jeronimos, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Belém er nært knyttet til Portugals oppdagelsesepoke og oppdagelsesreisende som Vasco de Gama, og det var også her den berømte, deilige kaken Pastel de Belém oppstod.

  For å ha nok tid til å oppleve Lisboas mange severdigheter før du går om bord på MS Fridjof Nansen, kan du forlenge oppholdet ditt med en ekstra natt eller bli med på det spennende førprogrammet vårt i Lisboa.

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

 • Dag 2
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

  20. april 2023

  Skipet legger til kai i Porto de Leixoes, en utmerket base for utforsking. Du kan dra nordover mot den lille befestningen Forte Leça de Palmeira, og fortsette langs stranden til Avenida Liberdade. Eller du kan besøke fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Porto er kjent for portvin og at byens sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan lære om byens karismatiske fortid, og kanskje du blir overrasket over hvor moderne den er. Byen er perfekt å utforske til fots – en labyrint av smale gater og unike monumenter, der alt fører til elva Douro.

  Gå ikke glipp av den romanske katedralen, kirken San Francisco med det overdådige forgylte barokkinteriøret, og panoramautsikten fra toppen av kirken Clérigos. Den vakre bokhandelen Lello byr på et magisk nygotisk interiør, og Palacio de la Bolsa er en annen juvel. En spasertur langs Avenida de los Aliados anbefales også.

  Eller du kan utforske den livlige elvepromenaden Ribeira Docks, og nyte atmosfæren blant pastellfargede hus og vakre, flislagte fasader. Kryss Douro via den øvre gangveien på den Eiffel-inspirerte broen Ponte de Dom Luís I, se lagerhusene og portvinskjellerne i Vila Nova de Gaia langs den sørlige elvebredden, og kryss broen på nytt, denne gangen via den nedre gangveien.

  Etterpå kan du slå deg ned med en oppfriskende portvin og tonic på en av de mange livlige barene og restaurantene på kaia. Hvis du begynner å bli sulten, kan du prøve noen lokale delikatesser, som francesinha, en populær grillet sandwich med kjøtt og ost, bacalhau, bacalao med lokal saltet og tørket torsk, eller retter laget av innmat.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 2
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

 • Dag 3
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

  21. april 2023

  Neste stopp er Ferrol som ligger på Galicias kuperte kyst. Dette var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men byen har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer på grunn av den utmerkede strategiske beliggenheten. Ingen annen havn i Spania har like mange fort, festningsverk eller kaserner. Ferrol er et av de best bevarte eksemplene på en havneby fra 1700-tallet, og er for tiden under vurdering for å bli tatt opp på UNESCOs verdensarvliste.

  Det arkitektoniske høydepunktet i byen er det neoklassiske designet på bydelen Barrio de la Magdalena, med symmetriske bygninger i et gatekvadratur, omgitt av militærbygninger fra 1700- og 1800-tallet rundt havnen. I dette nabolaget finner du også bygninger i Jugendstil, gatekunst, sjømannskapeller, maritime museer og typiske galisiske fasader. Nabolaget står i kontrast til Ferrol Vello, gamle Ferrol, der de smale gatene og smugene minner mer om middelalderen.

  Costa de Ártabra, nordvest for Ferrol, med klipper, nes og bukter, er et av Galicias mest spektakulære kystlandskaper og et utmerket valg for en dag med utforsking. Strendene Playa de los Doniños og Playa de San Xurxo ligger bare en kort kjøretur unna. Prøv den deilige sjømaten i Galicia, for eksempel den kjente retten pulpo á feira, blekksprut med poteter og paprika.

  En av flere pilegrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kjent som Den engelske camino, starter i Ferrol. Du kan gå den første strekningen fra Ferrol til Neda eller Pontedeume, eller du kan jukse og bli med på en valgfri utflukt direkte til Santiago de Compostela, rundt én times kjøretur unna. Opplev denne vakre byen og dens kulturelle høydepunkter, og ta inn over deg at du er på det viktigste katolske pilegrimsstedet etter Roma og Jerusalem.

  • Inkludert Byvanding i Ferrol
  Dag 3
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

 • Dag 4
  Gijon, Spania

  Det kulturelle sentrum i Asturias

  22. april 2023

  Gijón har en flott beliggenhet langs Biscayabukten, med forbindelser til De kantabriske fjell og havet. Byen utviklet seg fra å være en liten fiskerlandsby grunnlagt av romerne for over 2000 år siden, til å bli en viktig havneby på 1800-tallet som betjente Oviedo, hovedstaden i Asturias.

  Kjenn atmosfæren i gamle Gijón på en spasertur gjennom de sjarmerende nabolagene Cimadevilla og Barrio del Carmen. Åstoppen og halvøya Cimadevilla er Gijóns historiske bydel, en gammel fiskerlandsby med smale smug, sjarmerende plazaer og gamle hus fulle av karakter.

  Her i gamlebyen kan du se Palacio de Revillagigedo i barokkstil, Colegiata de San Juan Bautista, vakre kirker og Plaza del Marques. Gå opp til toppen av Cerro Santa Catalina, der den dominerende betongskulpturen av Eduardo Chillida står, og få den beste utsikten over Gijón.

  Eller slapp av på den lange sandstranden Playa de San Lorenzo, en av de vakreste urbane strendene i Spania. Du kan ellers ta en spasertur langs kysten i spektakulær natur, der du følger klippene opp til utsiktspunktet Mirador de la Providencia, eller du kan gå en del av Camino del Norte. Hvis du ønsker en lettere tur, kan du følge elva Piles innover i landet.

  Hvis du er på utkikk etter en gastronomisk opplevelse, kan du glede deg til Asturias’ kulinariske skatter i Barrio del Carmen. Prøv ferskfanget fisk, enten grillet eller bakt, med et glass deilig lokal sider. Eller smak lokale delikatesser som arroz marinero, en sjømatsrisrett, eller calderetas, en smakfull stuing av fisk, sjømat eller kjøtt.

  • Inkludert Høydepunkter i Gijón
  Dag 4
  Gijon, Spania

  Det kulturelle sentrum i Asturias

 • Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Baskerland

  23. april 2023

  San Sebastián er kanskje ikke den største, eldste eller viktigste byen i nordlige Spania, men det er mest sannsynlig den aller vakreste kystbyen! Byen har mye å by på, og du kan glede deg til å se den stille bukten, den gyllne halvmåneformede stranda La Concha, den grønne øya Santa Clara, fjellene Igueldo og Urgull og den livlige gamlebyen Parte Vieja.

  Start ved foten av Monte Urgull for å utforske det historiske distriktet Parte Vieja. Legg opp ruten sånn at du får se den gotiske kirken San Vicente, barokkfasaden på Santa Maria, de vakre plazaene La Constitucion og Sarriegi, teatret Teatro Principal, det baskiske museet San Telmo og markedet Mercado de la Brecha.

  Den bratte fotturen opp til festningsverket på Monte Urgull belønner deg med fantastisk utsikt over bukten. Etterpå kan du ta en velfortjent forfriskning på uteserveringen til en av de mange kaféene på Boulevard Zumardia. Ta en spasertur med ny energi rundt i den nye delen av byen, der du kan se rådhuset, teateret Teatro Victoria Eugenia, den nygotiske katedralen Buen Pastor og Plaza de Gipuzkoa.

  Fra Avenida de la Libertad, en bred bulevard med historiske bygninger, kan du spasere østover mot den spektakulære glasstrukturen til kongresshallen Palacio de Congresos y Auditorio Kursaal. Gå vestover til du kommer til den populære stranda Playa de la Concha, der du kan titte på folkelivet langs strandpromenaden. Ved Playa de Ondarreta kan du ta kabelbanen opp til Monte Igueldo for mer spektakulær utsikt.

  Kanskje du har tid til å bli kjent med det baskiske kjøkken før du returnerer til skipet? San Sebastián er en populær matdestinasjon, og er berømt for sine deilige pintxos, små matbiter fulle av smak. Stikk innom en bar og bestill de beste pintxosene før du går videre til neste.

  • Inkludert Bytur i San Sebastian inkludert en klassisk pintxo
  Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Baskerland

 • Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Vin, historie og kultur

  24. april 2023

  Velkommen til vinens by! Bordeaux har eksportert vin siden antikken. Bordeaux ble grunnlagt av kelterne, beriket av romerne, plyndret av vikingene, kontrollert av britene og gjenoppbygget av franskmennene. Byen er den åttende største i Frankrike, og gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste med 350 oppførte monumenter og kirker.

  Vin er sjelen til Bordeaux, og med over 8500 slott og produsenter i området, er det ikke langt mellom hver. På bare en kort trikketur fra sentrum er du blant vinmarker og vingårder. Smak og sammenlign noen av de 60 appellasjonene, fra den fremragende røde Bordeaux Supérieur til søte Sauternes.

  Stå foran Place de la Bourse, og beundre effekten av det kjente vannspeilet der den flotte franske arkitekturen fra 1700-tallet speiler seg i Miror d’Eau. Se Grand Theatre, Esplanade des Quinconces, Girondins-monumentet, Quartier des Chartrons og Place du Parlement.

  Den neoklassiske bevegelsen på 1700-tallet visket nærmest ut Bordeauxs historie, men det finnes fortsatt flere imponerende eksempler på den fransk-gotiske stilen. Besøk den vakre katedralen St André, Porte Cailhau og det livlige nabolaget Saint-Michel som er bygget rundt den flamboyant gotiske Basilique St Michel.

  Du bør ikke gå glipp av museene her. Lær om vinens historie på Cité du Vin. Kunstentusiaster kan glede seg til Musée des Beaux-Arts og Musée des Arts Décoratifs. For et dypdykk i regionens historie, kan du ta turen til Musée d’Aquitaine.

  • Inkludert Historie og verdensarv i UNESCO-byen Bordeaux
  Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Vin, historie og kultur

 • Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrike

  En keiser verdig

  25. april 2023

  Det er ikke mulig å gå seg vill på øya Ile d’Aix som bare er tre kilometer lang og 500 meter bred. Selv om øya er liten, har beliggenheten i sundet Pertuis d'Antioch, nær byene La Rochelle og Rochefort, gjort den strategisk viktig.

  Ile d’Aix har mange festningsverk, slott og kanoner fra alle krigene som Frankrike har tatt del i – fra middelalderen til andre verdenskrig – så det er mye å se! Og det kan gjøres til fots etter fra sykkelsetet. Utforsk øya i eget tempo, langs stiene og forbi pittoreske hus med fargerike skodder.

  Når du går ut på oppdagelse, vil du se festningsverk i Vauban-stil, det sjarmerende sentrumsområdet i Le Bourg, levninger etter et kloster, festningene Liédot og La Rade, og museet Musée Napoléon som har gjenstander fra keiserens opphold på øya før han ble forvist til Saint Helena. Hvis du ser ut mot havet, kan du få øye på Fort Boyard som ligner et steinskip. Fortet er nå kjent for å være innspillingsstedet til den franske versjonen av Fangene på fortet.

  Øya byr ikke bare på militærhistorie, den har også fem hvite sandstrender du kan besøke. Nyt utsikten fra Saint Catherine Point, Saint Eulard Point, Pointe du Parc og neset Coudepont. Og hvis du liker fugler, kan du se hele 200 arter på øya.

  • Inkludert Småbåtcruise rundt Fort Boyard
  Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrike

  En keiser verdig

 • Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Det beste av Bretagne

  26. april 2023

  Bretagne er en halvøy som stikker ut i Atlanterhavet, med en kupert kystlinje med utallige klipper, bukter, viker, øyer og holmer. Den bretonske kulturen skiller seg fra den franske, både når det gjelder språk, mat og tradisjoner. Vi bruker dagen til å utforske regionen Morbihan, som består av Belle Île, Quiberonbukta og Morbihanbukta. Området byr på noe av den vakreste naturen og de mest kjente severdighetene i Bretagne.

  Kanskje vi kaster anker i Port-Haliguen ytterst i Quiberonbukta, hvor du kan utforske området på egenhånd eller bli med på en valgfri utflukt til historiske severdigheter. Hvis vi kaster anker ved Belle Île, vil du snart se den formidable festningen fra 1600-tallet, Citadelle Vauban, i den sjarmerende havnen Le Palais. Opplev livet rundt havnen og slusene, og ta en spasertur gjennom det historiske sentrumsområdet.

  Forbi havnen kan du se gamle fort og fyrtårn blant de bratte klippene. Slapp av på den vakre stranden Donnant, eller besøk fargerike Sauzon, La Pointe des Poulains, det tidligere hjemstedet til Sarah Bernhardt, og Les Aiguilles de Port Coton, som er kjent gjennom maleriet til Claude Monet.

  Morbihan har en fascinerende historie og kultur. Okkupasjonen av romerne, kelterne, franskmennene og bretonerne har alle satt sitt preg på området. Blant de mange høydepunktene i Morbihan kan vi nevne middelalderbyen Vannes, og Carnac-steinene som konkurrerer med Stonehenge.

  Den befestede byen Vannes har et godt bevart historisk sentrum med bindingsverkshus og middelalderkirker, som katedralen Cathédrale Saint-Pierre de Vannes, museet La Cohue og slottet Château Gaillard. Et av de mest imponerende megalittiske områdene i Europa ligger rundt Carnac og Locmariaquer. Her finner du gamle steinsirkler, steindysser, gravhauger og hundrevis av steinstøtter på rekke og rad.

  Området er også populært blant fotturister klare for å ta seg inn i det spektakulære landskapet ved Côte Sauvage, langs klipper med fantastiske grotter, bueganger og tunneler. Andre foretrekker de mindre synlige stiene langs GR340 på Belle Île, der du kan oppleve et spennende kystlandskap.

  • Inkludert En spasertur langs den ville kysten
  Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Det beste av Bretagne

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

  27. april 2023

  Kystlandskapet i Douarnenez har inspirert kunstnere som Renoir og Boudin. Denne billedskjønne kystbyen er kjent for sardinfiske, og byr på sandstrender, bratte klipper, fargerike bryggeområder og fire havner. Finistère, Frankrikes Verdens ende i Bretagne. Vi anbefaler at du prøver galettes, fylte bokhvetepannekaker, og det berømte bakverket Kouign-Amann – begge spesialiteter i Bretagne.

  I Douarnenez er fiskerhyttene og sjømannskapellene St Helene og St Michel påminnelser om byens fiskeboom på 1800-tallet. Det maritime museet Port-Rhu viser båter fra hele verden, inkludert fullriggere, en irsk fiskebåt og en kornisk dampbukserbåt. Utenfor byen kan du slappe av på sandstrendene eller tre inn i det dramatiske landskapet ved Douarnenez-bukta på kyststien GR-34.

  Douarnenez ligger i en åpen bukt, og kan noen ganger være utsatt for dønninger som gjør det vanskelig å lande her. Havnen brukes også av og til av den franske marinen til øvelser. Vi har planer om å gå i land litt lenger nord, i Brest. Herfra har du tilgang til de samme høydepunkter og utfluktene.

  Brest er en fascinerende maritim by med mye historie, og her ligger også det nasjonale marinemuseet. Det ligger innenfor den militære festningen, Chateau de Brest, og brukes fortsatt av marinen i dag. Brest har mange festningsverk fra middelalderen, tårnet Tour Tanguy er et godt eksempel på dette.

  Det er ellers en moderne by, med livlige brygger og havneområder. Ta en spasertur langs havnen og elva Penfeld, eller gå langs Cours Dajot der du kan se hele ‘Rade de Brest’-bukta. En tur med kabelbane over elva gir deg flott utsikt over Brest og den moderne løftebroen Recouvrance.

  • Inkludert Strandrydding på Kervel
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

 • Dag 10
  Saint Malo, Frankrike

  Inn i sjørøvernes tilfluktssted

  28. april 2023

  Inngangsporten til Bretagne, Saint Malo fra sjøen er litt av et syn, med ugjennomtrengelige bastioner og grunne strender. Saint Malo anså seg selv som en uavhengig bystat i store deler av sin nyere historie, og innbyggerne kaller seg malouins, separat fra franskmennene og til og med bretonerne.

  Uansett hva du velger å gjøre i dag, bør du legge en tur rundt festningsvollen inn i planene dine. Fra toppen av bymurene får du den beste utsikten over den befestede byen og de nærliggende øyene. Se hyllesten til Saint Malos mest kjente innbygger, en statue av den berømte piraten Robert Surcouf, og et monument viet Jacques Cartier, den maritime oppdagelsesreisende som fikk æren for å ha kartlagt St. Lawrence-bukta og gitt navn til Canada.

  Sjørøverne i Bretagne var nådeløse, og opererte under beskyttelse av den franske kongen. Vel hjemme i Saint Malo bygget de flotte herregårder og ble behandlet som høyt aktede herremenn. Ta en omvisning på Château Saint Malo og besøk sjørøvernes hus, der du kan lære om byens sjørøverhistorie.

  Ved lavt tidevann kan du gå over sanden til øya Le Grand-Bé, der den lokale forfatteren Chateaubriand er begravd. Herfra kan du se over til den Vauban-designede bastionen Fort National på en nærliggende øy.

  Innenfor bymurene kan du følge en historisk sti gjennom en labyrint av sjarmerende, brosteinsbelagte gater, og oppleve levningene etter den opprinnelige St. Malo før de allierte bombingene i 1944. Besøk den gotiske katedralen St. Vincent og Chateau de la Duchesse Anne med sitt karakteristiske tårn.

  Du kan også bli med på en vakker spasertur til den nærliggende landsbyen Aleth, der du kan lære mer om Saint Malos historie under andre verdenskrig på Cap-Horniers Museum.

  • Inkludert Innenfor bymuren i St. Malo
  Dag 10
  Saint Malo, Frankrike

  Inn i sjørøvernes tilfluktssted

 • Dag 11
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

  29. april 2023

  Nyt dagen om bord, og slapp av ute på dekk, i explorer-salongen eller i vitenskapssenteret, mens vi navigerer farvannet i kanalen som skiller fastlands-Europa fra De britiske øyer.

  Britene kaller den «Den engelske kanal», men den er mer kjent som La Manche eller lignende på kontinentet. Nederlenderne har imidlertid det mest diplomatiske navnet: de kaller den simpelthen Het Kanaal – Kanalen.

  Uansett navn, en fjerdedel av verdens maritime handel navigerer denne passasjen. Hvis du vil lære mer, vil ekspertene i ekspedisjonsteamet fortelle deg alt du ønsker å vite om kanalen.

  Dag 11
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

 • Dag 12
  Harlingen, Nederland

  Én av Frieslands elleve

  30. april 2023

  Harlingen er en av de elleve byene i Friesland. Havnen var den eneste sjøgående havnen i Friesland, og området har en sterk nautisk arv: fiske, handel og hvalfangst. Nå er Harlingen den travleste havnen nord i Nederland.

  Harlingen er en kanalby med lagerhus og vakre havner, og ligger på den sørlige kysten av Vadehavet. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Det er perfekt for en spasertur, men siden vi er i Nederland – hvorfor ikke leie en sykkel og se området fra sykkelsetet? Du kan også leie en båt for å utforske kanalene, havnene og de lokale landsbyene på egenhånd.

  I gamlebyen kan du se rådhuset fra 1700-tallet, Hannemahuis Museum, Blauwe Hand – byens eldste lagerhus og St. Mikaelskirken. Hold utkikk etter landemerker som det gamle fyrtårnet som nå er et hotell, statuen av Anton Wachter, en karakter i romanserien til den lokale forfatteren Simon Vestdijk, og de 46 snublesteinene til minne om de 46 lokale jødene som ble drept av nazistene.

  Utforsk de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven, der du vil se historiske lagerhus og en flåte av tradisjonelle seilbåter. Ute ved Zuider Pier kan du se skulpturen av en spermhval i full størrelse, som spruter en kraftig vannstrøm ut i luften med jevne mellomrom.

  William Barents, polfareren fra 1500-tallet, ble født på den nærliggende øya Terchelling. Reproduksjonen av hans ekspedisjonsskip er et must for alle som er interessert i polreiser.

  Harlingen Aardewerk Museum er spennende for de som er interessert i frisisk keramikkunst. I Harlingen ligger nemlig den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland, som fortsatt bruker den originale majolika-teknikken. Produktene er 100 % håndlaget og malt med en tynn lasur. Denne stilen har blitt brukt siden 1598, og flisene og keramikken herfra er nydelige suvenirer.

  • Inkludert Zodiac-cruise i det gamle havneområdet
  Dag 12
  Harlingen, Nederland

  Én av Frieslands elleve

 • Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Venezia i nord

  1. mai 2023
  Estimert ankomsttid er 09:00

  Ekspedisjonscruiset kommer til veis ende når vi ankommer Hamburg. Tysklands nest største by er et av de grønneste urbane områdene i Europa, med parker, botaniske hager og naturreservater. Her får du også fascinerende historie, mye kultur, flotte museer, gode shoppingmuligheter og et pulserende natteliv.

  Hvis du ønsker å utforske Hamburg mer, anbefaler vi at du utvider oppholdet med etterprogrammet vårt. Da får du en overnatting på et flott hotell nær sentrum og havneområdet. Du kan oppleve byens høydepunkter på en 3,5–4-timers tur, der du vil besøke et av byens nyeste landemerker, Elbphilharmonie. Du kan også utforske havneområdet fra observasjonsplattformen.

  Byen kalles ofte Venezia i nord, og du kan dra ut på båttur for å utforske byens kanaler og havneområde. Du kan også enkelt utforske byen til fots, fra sykkelsetet eller via en hopp på/hopp av-buss.

  Besøk de gamle flytebryggene Landungsbrücken, se gamle skip og skipsverft, bygninger langs vannkanten og Elbetunnelen. Gå opp i det 132 meter høye klokketårnet i St. Michaelis-kirken for fantastisk utsikt over byen.

  Mange interessepunkter er konsentrert rundt Altstadt, gamlebyen. Besøk St. Katarina-kirken og Nikolaikirken. Se de spesielle husene på den historiske gaten Deichstraße, og det imponerende rådhuset på Rathausmarkt.

  Besøk verdens største havnelagerkompleks på Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du skal velge å bare besøke ett museum, er Hamburg Kunsthalle regnet som et av landets beste kunstmuseer. Du kan ta en pause fra sightseeingen med litt shopping på Mönckebergstraße, eller stoppe for et klassisk Hamburg-måltid som Aalsuppe, en skinkesuppe med tørket frukt, eller Labskaus med saltet oksekjøtt, poteter og sylteagurk.

  Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Venezia i nord

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
19.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: