Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 13 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
19. april 2023
22. april 2024
Pris fra
kr 39 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Lisboa til Hamburg, som viser frem høydepunktene på Europas Atlanterhavskyst

Iberiske høydepunkter

Eventyret ditt starter i Lisboa. Vi seiler langs Den iberiske halvøy til vakre Porto. Herfra vil du utforske de historiske, kulturelle og kulinariske høydepunktene i Galica og Baskerland.

Historie og kultur

I Frankrike får du nyte fantastiske opplevelser i Bordeaux, Île-d’Yeu og Bretagne. Forvent ville kystlandskaper, vakre fiskelandsbyer, middelalderbyer og rik maritim historie. Opplev kanalbyen Harlingen, før du avslutter eventyret ditt på Europas Atlanterhavskyst i kosmopolitiske Hamburg.

Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra Lisboa til Hamburg – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  Estimert tid for avreise er 20:00

  En av Sør-Europas mest fortryllende byer.

  Den portugisiske hovedstaden er rik på historie og kultur. Ta en spasertur gjennom de klassiske distriktene Baixa og Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle islamske kvarteret der det er rester etter et romersk teater og en maurisk festning.

  Før vi setter seil, kan du litt utenfor sentrum besøke de vakre stedene Belém Tower og Jerónimos Monastery på UNESCOs verdensarvliste. Etterpå går du om bord i MS Fridtjof Nansen, klar til å starte eventyret ditt til havs.

  Førprogram

  Hvorfor ikke utvide oppholdet ditt med en ekstra natt og utforske byen, eller bli med på det valgfrie førprogrammet i Lisboa med en sightseeingtur i byen og de omkringliggende områdene.

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

 • Dag 2
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

  Utforsk det UNESCO-listede historiske sentrum i Porto

  Vårt første stopp er Leixões i Portugal. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro-elven.

  Ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, kryss broen Dom Luís I, smak på deilige petiscos og prøv portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 2
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

 • Dag 3
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

  Se Galicias arv i Ferrol

  Ferrol er en av de best bevarte havnebyene fra 1700-tallet. Ta en tur rundt i Barrio de la Magdalenas nettverk av gater og besøk maritime museer. Eller hvorfor ikke dra nordvest til Costa Artabra, hvor du finner spektakulære kystlandskap.

  Smak på lokale retter som pulpo á feira, blekksprut med poteter og paprika, på spisesteder langs strendene Playa de Doniños og Playa de San Xurxo.

  El Camino Inglés, én av Camino de Santiagos pilgrimsruter starter i Ferrol. Du kan også besøke Santiago de Compostela som ligger på UNESCOs verdensarvliste — ett av de viktigste stedene i verden for kristendommen.

  • Inkludert Byvandring i Ferrol
  Dag 3
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

 • Dag 4
  Gijon, Spania

  Gijóns gylne sandstrender

  Gled deg over en annerledes kulturell smak i Asturias.

  Gijón, det kulturelle hjertet av Asturias, ligger flott plassert i Biscayabukten. Byen har vokst fra en liten fiskelandsby som ble bosatt av romerne til å bli en viktig havneby.

  Du kan oppleve gamlebysjarmen på en spasertur gjennom distriktene Cimadevilla og Barrio del Carmen, og utforske Plaza del Marqués og vakre barokke kirker. Eller vurder en fottur i åsene på halvøya Cimadevilla, Gijóns historiske senter.

  Etterpå kan du slappe av på den gylne sanden på stranden Playa de San Lorenzo, nyte en fottur langs kysten, eller smake på fersk fisk og andre delikatesser fra Asturia sammen med et glass forfriskende lokal sider.

  • Inkludert Høydepunkter i Gijón
  Dag 4
  Gijon, Spania

  Gijóns gylne sandstrender

 • Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Utforsk San Sebastián

  Oppdag juvelen i Baskerland

  Ekspedisjonscruiset ditt fortsetter til den baskiske regionen. Du vil elske energien i San Sebastián! Her finner du noe for alle, inkludert matelskere, kulturinteresserte og surfere.

  Besøk det historiske distriktet Parte Vieja, med en gotisk kirke, barokke fasader og vakre torg. Du kan slappe av på stranden La Concha eller ta en kabelbane til Monte Igueldo. Den bratte oppstigningen til Monte Urgull vil belønne deg med fantastisk utsikt over bukten fra befestningene.

  Sørg for å finne tid til å prøve litt av det tradisjonelle baskiske kjøkken. De lekre pintxos fungerer perfekt som snacks mens du vandrer rundt i byen.

  • Inkludert Bytur i San Sebastian inkludert en klassisk pintxo
  Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spania

  Utforsk San Sebastián

 • Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Bordeaux, «vinbyen»

  Ta en skål i Bordeaux

  Bordeaux’ gamleby ligger på UNESCOs verdensarvliste, og er fullspekket av kultur og håndverk hvor du enn snur deg. Fra det berømte vannspeilet på Place de la Bourse til den gotiske St André-katedralen og Musée des Beaux-Arts Bourdeax – hvis du elsker kunst og arkitektur har du mer enn nok å velge mellom.

  Men det er vin som er Bordeaux’ ekte sjel. Med over 8500 châteaux og produsenter i regionen, og vingårder bare en kort trikketur fra byen, kan du smake på og sammenligne noen av de 60 navnene, fra den strålende røde Bordeaux Supérieur til søt Sauternes.

  • Inkludert Historie og verdensarv i UNESCO-byen Bordeaux
  Dag 6
  Bordeaux, Frankrike

  Bordeaux, «vinbyen»

 • Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrike

  Avslappet i Île-d’Yeu

  Utforsk alt det sjarmerende som Île-d’Yeu har å by på

  Det Île-d’Yeu mangler i størrelse, gjør byen mer enn opp for i mangfold av landskap. Denne vakre lille øya byr på en steinete kyst, sanddyner, furuskog og frodige enger.

  I over 5000 år var øya bosatt av gårdbrukere fra den neolittiske perioden. Det er fortsatt mange historiske steder her, fra enestående bevarte dolmens og menhirs til middelalderslott, fyrtårn, varder, små naturlige havner og små landsbyer. Lei en sykkel eller oppdag øyas skatter til fots.

  Havnene i Île-d’Yeu er for små for skipet vårt, så hvis været er på vår side vil vi ankre opp utenfor øya og bruke de små ekspedisjonsbåtene våre for å ta deg i land.

  Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrike

  Avslappet i Île-d’Yeu

 • Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Vill skjønnhet i Bretagne

  Opplev Bretagnes ville Morbihan-kystlinje

  Dykk ned i kulturen i Bretagne når vi tilbringer dagen med å utforske regionen Morbihan. Den er hjem til Bretagnes flotteste naturlige landskap og severdigheter, som de forrevne klippene ved Côte Sauvage, middelalderbyen Vannes, og Carnac-steinene som er en rival til Stonehenge.

  Vi kaster muligens anker i Quiberon-bukta, så du kan besøke historiske steder derfra. Hvis vi kaster anker ved Belle Île, kan du utforske den formidable festningen fra 1600-tallet – Citadelle Vauban – i den sjarmerende havnen Le Palais. Strekk på bena på en kystvandring, eller slapp av på stranden ved Donnant. Du kan til og med besøke Les Aiguilles de Port Coton, berømt malt av Claude Monet.

  • Inkludert En spasertur langs den ville kysten
  Dag 8
  Morbihan, Frankrike

  Vill skjønnhet i Bretagne

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

  Inspirerende kystlandskap og maritim historie

  Vi vil bruke de små ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land i den pittoreske kystbyen Douarnenez. Her finner du fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, drar vi til nærliggende Brest – en fascinerende og historisk by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her kan du besøke det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for spaserturer i vakre omgivelser.

  • Inkludert Strandrydding på Kervel
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

 • Dag 10
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

  En vakker bretonsk by full av historie

  Saint-Malo er et imponerende syn fra havet, omgitt av festningsmurer og grunne strender.

  Vel fremme får du den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Følg den historiske veien i de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsgater, og besøk Demeure De Corsaire for å lære om de fryktede korsarene og byens sjørøverarv. Du kan til og med besøke Mont-Saint-Michel-klosteret eller gå til Île de Grand Bé når det er fjære. Øya har rester av et eldgammelt fort, og det er her den anerkjente lokale forfatteren Chateaubriand er begravet.

  • Inkludert Innenfor bymuren i St. Malo
  Dag 10
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

 • Dag 11
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

  Reflekter og slapp av med en beroligende dag til sjøs

  Nyt dagen ved å slappe av, mens vi navigerer farvannet i kanalen som skiller fastlands-Europa fra De britiske øyer.

  Britene kaller den ‘Den engelske kanal’, men den er mer kjent som ’La Manche eller lignende på Det kontinentale Europa. Nederlenderne har imidlertid det mest diplomatiske navnet: De kaller den simpelthen ‘Het Kanaal’ eller ‘ Kanalen’.

  Uansett navn, en fjerdedel av verdens maritime handel navigerer denne passasjen. Ekspertene våre i ekspedisjonsteamet vil med glede dele sin kunnskap om disse historiske farvannene med deg.

  Dag 11
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

 • Dag 12
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

  Opplev den frisiske havnebyen Harlingen

  Du kan gå eller sykle rundt Harlingen, en by med kanaler og vakre havner, og hjem til den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland. Harlingen ligger på bredden av Vadehavet, et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du finner tradisjonelle seilskip og historiske lagerbygninger rundt de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven. Ikke gå glipp av Harlingen Aardewerkmuseum hvor du kan beundre utstillinger av distinkt frisisk keramikk.

  • Inkludert Zodiac-cruise i det gamle havneområdet
  Dag 12
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

 • Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Tysklands hanseatiske skatt

  Avslutt cruiset ditt i Tysklands nest største by

  Ekspedisjonscruiset ditt tar slutt når vi ankommer i Hamburg, den nest største byen i Tyskland, som har ett av de grønneste urbane områdene i Europa.

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg ’ ofte kalt «Venezia i Nord» på grunn av de billedskjønne kanalene. Hvis du har tid, finner du mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Dag 13
  Hamburg, Tyskland

  Tysklands hanseatiske skatt

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
19.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
22.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer er klare for å hjelpe deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: