Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler

Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler

Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler

Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avgang
21. oktober 2023
Pris fra
kr 28 704
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk de majestetiske vulkanene, de ulike økosystemene, det nydelige kystlandskapet og de kulturelle høydepunktene på Madeira og Kanariøyene.

Historiske byer og gylden sand

Ekspedisjonen starter i sagnomsuste Lisboa, som er bygget på syv høyder langs bredden av elven Tejo. Utforsk en av de mest fortryllende byene i Sør-Europa før eventyret starter. Første stopp er Porto Santo, en øy med en blanding av vakker natur, bølgende åser og milevis med uberørte sandstrender.

Perfekt utsikt

Grønne Madeira, som har fått kallenavnet «Atlanterhavets hage», reiser seg majestetisk opp av havet. Ikke glem å smake på Madeiras berømte sterkvin i en av de mange barene og restaurantene, før vi seiler videre til Kanariøyene.

Vulkansk paradis

Vi starter utforskingen av Kanariøyene med det vulkanske landskapet og de vakre strendene på Lanzarote. På Tenerife vil du oppdage et unikt landskap av vulkankratere, vulkankjegler, gamle steiner og strømmer av forstenet lava. Vi utforsker noen av de beste turstiene på La Palma, før vi seiler videre til El Hierro og La Gomera, de ytterste øyene i øygruppen. Neste stopp er Gran Canaria, med subtropiske daler, palmeoaser, furuskoger og kuperte fjellrygger.

Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler
Fra Lisboa til Kanariøyene – Atlanterhavets juveler
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  21. oktober 2023
  Estimert tid for avreise er 19:00

  Ekspedisjonen starter i sagnomsuste Lisboa. Lisboa er bygget på syv høyder langs bredden av elva Tejo, og er en av de mest fortryllende storbyene i Sør-Europa — med en fascinerende historie i tillegg.

  Lisboa cruiseterminal ligger i nærheten av gamlebyen, perfekt hvis du vil utforske det historiske sentrum av Portugals hovedstad til fots. En spasertur rundt de klassiske bydelene i Lisboa, som Baixa, Barrio Alto og Alfama, er et must. Nesten alt av historisk interesse finner du her, i tillegg til en rekke små butikker.

  Start ved Praça do Comercio i bydelen Baixa og fortsett til Praça Rossio for å se statuen av kong Pedro IV, før du setter kursen mot Largo do Chiado for å utforske de smale gatene i Bairro Alto. Blant labyrinten av veier rundt det gamle islamske strøket i Alfama finner du Lisboa katedral, ruinene av det romerske amfiteatret og det imponerende mauriske fortet fra 1000-tallet med panoramautsikt over byen.

  Rett utenfor byen ligger Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, som begge er steder på UNESCOs verdensarvliste. Belém er nært knyttet til Portugals oppdagelsesepoke og oppdagelsesreisende som Vasco de Gama, og det var også her den berømte, deilige kaken Pastel de Belém oppstod. Denne bør du smake på!

  For å få nok tid til å utforske de mange severdighetene i Lisboa, anbefaler vi at du bestiller et forlenget opphold eller blir med i vårt valgfrie førprogram, som inkluderer en utflukt til Sintra der vi besøker det vakre Monserrate-palasset.

  Når du har kommet deg om bord i MS Spitsbergen, kan du slappe litt av i lugaren før den obligatoriske sikkerhetsgjennomgangen. Finn ut hvor vitenskapssenteret, Explorer Lounge and Bar, restauranten og observasjonsdekket ligger, siden dette er steder du ofte kommer til å være. Etter velkomstmiddagen kan du lene deg tilbake i en lenestol i Explorer Lounge med et glass vin – ekspedisjonen er nå i gang!

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

 • Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

  22. oktober 2023

  Nyt en rolig dag til sjøs og sol deg mens vi seiler mot Madeira-øygruppen. Glem alt du hadde av stress før du kom, og gjør deg klar til å dra på oppdagelsesferd. Hvis du ikke har gjort det allerede, er dette et perfekt tidspunkt for å ta en titt på skipets fasiliteter. Kos deg i boblebadene, ta en økt på treningsstudioet eller bruk badstuen med panoramautsikt – denne dagen kan du gjøre akkurat hva du vil.

  Du bør ikke gå glipp av de fascinerende foredragene fra medlemmene i ekspedisjonsteamet, som deler kunnskapen sin om regionen med deg og forbereder deg på det kommende eventyret. Dagens foredrag fokuserer på Madeiras historie og dyreliv, deriblant fugler og hvaler. Lær om invaderende plantearter som truer øya, og hvordan lokalsamfunnet jobber for å fjerne dem fra nasjonalparken.

  Mens reisen skrider frem kan du bli bedre kjent med besetningen og dine medreisende. Slå av en prat i baren og se hva du har til felles med reisekameratene dine, eller slapp av i en komfortabel stol ved vinduet og se på havet utenfor – det er opp til deg!

  Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

 • Dag 3
  Vila Baleira i Portugal

  Magisk, gylden sand

  23. oktober 2023

  Porto Santo er så liten at naboøya Madeira hadde fått plass til seks av den. Likevel er det den beskjedne størrelsen som gjør øya så tiltrekkende. Madeira får ofte all oppmerksomheten, men Porto Santo kan by på vakkert landskap, bølgende åser og milevis med tomme sandstrender for de som vet om stedet.

  Still deg ute på dekk og se etter delfiner og sjøfugler når vi nærmer oss øya. I vintermånedene kan du se gulnebblire, havsule og storjo. Hvis du er heldig, kan du også se splitterne, hvitbrystlo, havlire og spisshalepetrell.

  Vi legger til kai for dagen ved Vila Baleira, den lille, tettbygde hovedstaden i Porto Santo. Herfra er det en lett spasertur til det palmekledde torget Largo de Pelourinho, hvor de fleste av øyas kulturelle severdigheter ligger. Start med den lille, sjarmerende kirken Nossa Senhora da Piedade, som ble bygd på 1400-tallet. Du bør også få med deg Casa de Colombo, som er best kjent som huset der Christopher Columbus bodde og fikk en sønn med en lokal adelskvinne.

  Gjør som de lokale og slapp av på kafé mens du drikker vinho do Porto Santo, øyas karakteristiske, rødbrune vin. De fleste av de som kommer på besøk, kommer på grunn av den nesten åtte km lange gylne sandstranden langs kysten. Her kan du ta livet med ro og kose deg i det turkise vannet. Hvis du føler deg litt mer aktiv, kan du gå tur langs en av stiene.

  Gå hele veien ned til Ponta da Calheta på en valgfri utflukt for å se den vakre utsikten over den forrevne øya Ilhéu da Cal. En alternativ tursti tar deg nordover til fjelltoppene Pico do Castelo og Pico Branco, og herfra har du panoramautsikt over landskapet. For noe litt annerledes, kan du krysse øya for å drikke det angivelige mirakuløse kildevannet i Fonte da Areia, som sies å garantere evig ungdom.

  • Inkludert Porto Santo - Strand/kystrydding
  Dag 3
  Vila Baleira i Portugal

  Magisk, gylden sand

 • Dag 4
  Funchal i Portugal

  Atlanterhavets hage

  24. oktober 2023

  Madeira stiger majestetisk opp av Atlanterhavet, og er dekket av en frodiggrønn laurbærskog. Tykke lag av bregner, mose og lav dekker over de vulkanske steinene og gamle trærne, og skaper en tett jungel. Funchal, hovedstaden på øya, ligger i et naturlig amfiteater på den solfylte sørkysten. Stedet kunne ikke ha vært mer idyllisk.

  Funchal er en sjarmerende, men urban by som har bevart mye av sin gammeldagse sjarm. Her kan du rusle nedover de trange gatene som slynger seg gjennom den historiske gamlebyen, og beundre de malte trehusene, butikkene, kafeene, galleriene og museene. Ikke glem å smake på den berømte sterkvinen fra Madeira i en av de mange barene og restaurantene.

  Du bør også besøke Funchal katedral. Denne katedralen fra 1485 har et vakkert tretak, og er et klassisk eksempel på arkitekturstilen «estilo manuelino». En kort spasertur fra katedralen ligger det historiske bondemarkedet, hvor du kan se og høre handelsmenn som selger ferskvarer. Smak gjerne på noen lokale delikatesser, for eksempel den eksotiske ananas-bananen, som kun vokser på Madeira.

  Du bør også ta en tur med taubanen til den vakre landsbyen Monte for å se den flotte utsikten over Funchal og bukten. Når du er der, kan du besøke Nossa Senhora do Monte-kirken fra 1700-tallet og den paradisiske tropehagen ved Monte-palasset. Mens du rusler rundt i den anlagte hagen, vil du se den store samlingen av eksotiske planter og kunstutstillinger fra overalt i verden.

  For å gjøre turen enda mer minneverdig, kan du skli hele veien ned til Funchal i morsomme carros de cesto, eller «kurvvogner». Dette er flettede kurver med seter som er plassert på treski, så hold deg fast mens du sklir nesten halvannen kilometer, fra Monte til Funchal!

  Hvis du vil oppdage isolerte bukter, hengende jordbruksenger og dramatisk topografi, kan du bli med på en valgfri utflukt som tar deg lenger inn i landet.

  • Inkludert Byvandring og vinsmaking i Funchal
  Dag 4
  Funchal i Portugal

  Atlanterhavets hage

 • Dag 5
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene

  25. oktober 2023

  Etter flere dagers utforsking på land, er du nok klar for en avslappet dag om bord i skipet. Len deg tilbake i panoramasalongen med noe godt å drikke, og nyt utsikten. Se etter hvaler og delfiner i vannet, og se oppover også for å se sjøfugler. Nå kan du tenke over alt du har opplevd hittil, redigere bildene dine, oppdatere reisebloggen og la bena hvile litt.

  Når vi ankommer Kanariøyene, vil du være uthvilt og klar for nye oppdagelser. Denne øygruppen ved vestkysten av Afrika har sin egen historie. I starten var øya bebodd av folk med berber-opprinnelse, men det sies at fønikere, grekere, kartagere og romere var innom øyene før spanjolene slo seg til ro her. Kanariøyene er fulle av store, aktive vulkaner, deriblant mektige Teide, og er klare til å bli utforsket.

  For å være bedre utrustet og bygge opp spenningen for den neste delen av eventyret, kan du ta turen til biblioteket og lese om stedene du skal besøke, eller bli med på foredrag med ekspedisjonsteamet i Explorer Lounge. Noen av temaene kan være vulkanene på Kanariøyene, vinproduksjon, dyreliv eller botanikk.

  Dag 5
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene

 • Dag 6
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

  26. oktober 2023

  Vårt neste stopp ligger bare 125 km fra kysten av Afrika. Lanzarote er den østligste av Kanariøyene, og det spartanske, ørkenlignende landskapet står i skarp kontrast til de frodiggrønne naboøyene i vest. Terrenget er skapt av eroderte vulkanske formasjoner, dype, U-formede raviner og vertikale klipper som skuer ut over en bred slette med eolisk sand. Lanzarote er en geologs drøm!

  Lenge før Arrecife ble det offisielle administrasjonssenteret på øya, var byen en populær fiskehavn. I dag er det en solfylt by med masse sjarm. Gå over broen for å besøke San Gabriel, et av de to slottene som skuer ut mot havnen. Lær litt om øyas historie på det lille museet og nyt utsikten fra slottet.

  Gamlebyen i Arrecife ligger en kort spasertur unna, og går rundt Charco de San Ginés-lagunen. De elegante, hvitkalkede fiskerhusene, de lysfargede båtene på vannet og de livlige barene og restaurantene skaper en trivelig maritim stemning. I dette sjarmerende området kan du rusle rundt og se på de viktigste historiske bygningene. Besøk San Ginés-kirken fra 1600-tallet, som ligger rett rundt hjørnet fra den første toetasjesbygningen i Arrecife, Casa de los Arroyo fra 1700-tallet.

  Når du er ferdig med sightseeingen, kan du slå deg ned på en uterestaurant, bestille tapas og noe å drikke, og bare nyte livet på et av de mest solfylte stedene i verden.

  Det beste med Lanzarote er den gode kvaliteten på de nydelige strendene. Ta en tur innom El Reducto, hovedstranden i byen. Den hvite sandstranden er beskyttet av naturlig rev, og ser ut som et stort basseng. Det er det perfekte stedet for å sole seg, med klart og rolig vann.

  Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til de naturlige underverkene på Lanzarote. Det spektakulære vulkanlandskapet i Timanfaya nasjonalpark, de berømte Jameos del Agua-lagunene og de lange lavatubene ligger alle i enkel avstand. Ikke la deg lure av mangelen på fjell – en fottur på de vulkanske stiene i Lanzarote er en unik opplevelse du ikke bør gå glipp av!

  • Inkludert Fottur på Lanzarote
  Dag 6
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

 • Dag 7
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Kanariøyenes tak

  27. oktober 2023

  Ifølge legenden var Alexander von Humboldt ikke særlig imponert over utsikten da han landet på kysten av Tenerife en tåkefull morgen i 1799. Det var frem til tåken lettet og de første solstrålene lyste opp den hvite toppen av Teide-fjellet. Bare noen dager senere var han på vei til toppen – lokket dit av en nesten magnetisk tiltrekning som mange opplever som uimotståelig. Velkommen til Tenerife, den største av Kanariøyene.

  Santa Cruz er en felles hovedstad for Kanariøyene, og byr på en livlig havn, en sjarmerende og gammeldags atmosfære og en elegant og moderne stil. Det imponerende torget Plaza de España ligger i nærheten av havnen, og er det beste utgangspunktet for å utforske byen. Herfra går du opp bakken til Plaza de la Candelaria, hvor du kan se fasadene til det gamle kasinoet og Palacio Carta fra 1700-tallet.

  Calle del Castillo er et populært sted for å besøke små butikker. Rutenettet av eldgamle veier som krysser hverandre, er det historiske hjertet av Santa Cruz. Se etter de vakre torgene Príncipe de Asturias og Los Patos mens du utforsker, og dra til García Sanabria-parken for en fest for sansene. Parken er full av tropiske blomster, bregner og andre planter, med skulpturer og kunstutstillinger gjemt mellom trærne.

  Ingen besøk til Tenerife er komplett uten en tur til Teide nasjonalpark og kolossale El Teide, parkens midtpunkt. Bli med på en av våre valgfrie utflukter til verdens tredje største vulkan. Vulkanen reiser seg over 3700 meter over havet, og er stor nok til å skape sitt eget værsystem på øya. Gjør deg klar til å utforske et unikt landskap med kratre, vulkanske kjegler, eldgamle steiner og strømmer av forstenet lava.

  Det er selvsagt enestående muligheter for fotturer i nasjonalparker. Du kan få med deg de vakreste utkikkspunktene i øygruppen på ulike stier som varierer i lengde. Husk å ta med deg gode tursko eller støvler, og selvfølgelig kamera.

  • Inkludert Oppdag La Laguna, som står på UNESCOs verdensarvliste, og Santa Cruz' karneval-museeum
  Dag 7
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Kanariøyenes tak

 • Dag 8
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  La Isla Bonita

  28. oktober 2023

  La Palma lever opp til kallenavnet sitt, La Isla Bonita, eller «den vakre øya». La Palma har uberørte furu- og laurbærskoger, banantrær og palmelunder, og er desidert den grønneste av Kanariøyene. De ulendte juvene, høye fjellene og bratte klippene gjør øya komplett.

  I gamle dager var Santa Cruz de la Palma en handelspost på veien til Den nye verden. I dag er hovedstaden på øya ansett for å være en av de vakreste byene i øygruppen.

  Start utforskingen på Calle Real, den livlige hovedgaten i Santa Cruz. Det er vanskelig å ikke legge merke til det monumentale torget Plaza de España, som ligger omgitt av renessansebygninger som det ikoniske rådhuset i Santa Cruz. For mange er dette det beste eksempelet man har på kanarisk arkitektur.

  På mange av gatene vil du se tradisjonelle balkonger av tre, overdådig pyntet med planter og blomster. For å se de beste eksemplene på dette, kan du dra til Avenida Maritima, bare fem minutter fra Plaza de España.

  Ingen besøk til Santa Cruz er komplett uten en spasertur gjennom bydelene La Canela og Sant Telmo, der fortidens koloniale prakt henger igjen i luften. Hvis du liker litt spesielle bygninger, kan du dra til eksentriske La Palma Island Museum, som ligger i et gammelt kloster. Museet har utstillinger om alt fra naturhistorie og lokalt håndverk til astronomi og kunst.

  Det er mange fine turstier i La Palma, og noen av dem starter i Santa Cruz. De mest imponerende områdene å gå i, ligger litt lenger unna. Det sentrale høylandet, vulkanene i sør og spektakulære Caldera de Taburiente nasjonalpark har fantastiske turstier som er kåret til de beste i øygruppen. Bli med oss på en valgfri utflukt og gå langs noen av de beste turstiene på Kanariøyene!

  • Inkludert La Palma – La Isla Bonita
  Dag 8
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  La Isla Bonita

 • Dag 9
  Puerto La Estaca i Spania

  Utkanten av Kanariøyene

  29. oktober 2023

  El Hierro er bare én million år gammel, og er den yngste, minste og vestligste av Kanariøyene. Du vil kjenne hvor øde det er med en gang du går i land på øya. Herfra går det en rett linje over havet til Amerika.

  El Hierro er typisk for Kanariøyene, en vulkansk øy med spesielle, mørke steiner formet av utbrudd, kraftig vind og jordskred. Siden geologien til en havvulkan i den tidlige fasen av skjolddanning er så unik, er det ikke rart at UNESCO har utnevnt øya til et biosfærereservat.

  Det er ingen naturlige havner i El Hierro, så de fleste av landsbyene ligger på innlandet. Valverde er den eneste hovedstaden på Kanariøyene som ikke grenser til havet, og ligger bare litt over 6,5 km fra La Estaca, dagens havn. Valverde ble grunnlagt i 1610 – mye senere enn de andre hovedstedene på Kanariøyene – og er en avslappet landsby. Det er ingen trafikklys eller eksklusive butikker her, bare den tilbakelente atmosfæren i den mest tradisjonelle hovedstaden i øygruppen.

  El Hierro er absolutt best å utforske til fots. På en valgfri utflukt kan du besøke de naturlige høydepunktene på øya, som ligger praktisk til langs et nettverk av oppmerkede stier for alle treningsnivåer. Her vil du oppdage glitrende, naturlige bassenger, lavaformede steiner, furuskoger, fredelige blomsterenger og trær som har blitt vridd av de kraftige elementene. Når vi tar farvel med El Hierro, vil du nok sette enda mer pris på denne vakre øya enn før.

  • Inkludert Opplev El Hierro
  Dag 9
  Puerto La Estaca i Spania

  Utkanten av Kanariøyene

 • Dag 10
  San Sebastián de la Gomera i Spania

  Et paradis utenfor allfarvei

  30. oktober 2023

  Den nest minste av Kanariøyene er også den mest viltvoksende. Hvis du vil ha et innblikk i den ekte tradisjonelle levemåten på Kanariøyene, er La Gomera det perfekte stedet for å oppleve dette.

  San Sebastián er den sjarmerende hovedstaden på øya, og ble grunnlagt i 1487. Columbus stoppet innom her før han dro til Amerika, og det gjorde også britiske og portugisiske pirater som ville plyndre skattene i Den nye verden.

  San Sebastián er liten nok til at du kan utforske den til fots. Ta en spasertur ned hovedgaten i gamlebyen, Calle Real, for å se det beste av det byen har å tilby. Kirken Iglesia de la Virgen de la Asuncion er vel verdt et besøk. Kirken er bygget i tradisjonell barokkstil, og det sies at Columbus og mennene hans kom hit for å be før de seilte.

  Herfra er det en kort spasertur til Torre del Conde, en vakker, hvitkalket steinfestning fra 1400-tallet i et flott grøntområde. Ta en tur innom det spennende arkeologiske museet i La Gomera, hvor du kan lære om de første som bosatte seg på øya og mye mer.

  De bratte ravinene og trange dalene i La Gomera har ført til at de som bor her har utviklet en unik måte å kommunisere på over lange avstander: en høy plystrelyd som kalles el silbo. Lytt til en demonstrasjon av denne tradisjonelle kommunikasjonsmetoden på en valgfri utflukt, det er alltid et høydepunkt.

  På toppen av den nesten helt runde vulkanøya ligger den forbløffende nasjonalparken Garajonay, nå et sted på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på en valgfri utflukt der vi går på fornøyelige fotturer gjennom laurbærskoger og idylliske, palmekledde daler, til høye fjell og topper med panoramautsikt.

  En spektakulær, sirkelformet vei slynger seg rundt hele øya, med stier som passer for alle treningsnivåer. Vi skal ikke oppfordre deg til å gå alle de 140 kilometerne, men en spasertur til den svarte sandstranden Playa la Guancha er vel verdt turen, blant annet på grunn av panoramautsikten.

  • Inkludert Tradisjonelle La Gomera
  Dag 10
  San Sebastián de la Gomera i Spania

  Et paradis utenfor allfarvei

 • Dag 11
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Miniatyrkontinentet

  31. oktober 2023
  Estimert ankomsttid er 06:00

  Ekspedisjonen ender på Gran Canaria, den tredje største øya i øygruppen. Gran Canaria har en innholdsrik historie, og både pirater, sjørøvere og eventyrere – deriblant Christopher Columbus – har vært innom øya. I løpet av de siste tiårene, har flere ulike geologer kommet til øya for å studere det vulkanske terrenget. Nå er det din tur til å utforske den vakre øya før du vender nesen hjemover.

  Når det gjelder mangfold, har Gran Canaria alt – sanddyner, subtropiske daler, dype raviner, oaser omringet av palmer, furuskoger, spektakulære klipper og ulendte fjellrygger. For ikke å glemme solskinn, strender og sjø. Gran Canaria har nesten 100 km med strand! Og du trenger ikke å dra langt, siden strandområdet starter i hovedstaden Las Palmas.

  Hvis du har tid, kan du dra innom Vegueta, den gamle bydelen hvor det virker som om tiden har stått stille. Rusle gjennom de trange gatene og smugene av brostein, og beundre de gamle kirkene og lysfargede kolonihusene.

  Santa Ana-katedralen er et midtpunkt i Vegueta. Den er en av de mest imponerende bygningene på Kanariøyene, og ble bygd i 1497. Ikke glem å besøke klokketårnet for å se panoramautsikten over gamlebyen, havnen og enda lenger ut.

  Hvorfor ikke forlenge oppholdet for å se mer av øya? På det valgfrie etterprogrammet vårt har du sjansen til å finne ut hvorfor øya blir kalt «miniatyrkontinentet». Programmet inkluderer en overnatting på et hotell i Las Palmas og en utflukt til severdigheter i hovedstaden og det frodige Bandama-krateret.

  Uansett hva du har planlagt videre, ser vi frem til å ønske deg velkommen tilbake på ditt neste eventyr!

  Dag 11
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Miniatyrkontinentet

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
21.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og sjøforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til visum og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: