Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 15 dager MS Spitsbergen
Avgang
7. oktober 2023
Pris fra
kr 33 504
Frokost, lunsj og middag inkludert

Seil langs Atlanterhavskysten fra Bergen til Lisboa, og besøk syv forskjellige land underveis. Se spektakulære fjorder, perfekt bevarte gamle byer og sagnomsuste steder på UNESCOs verdensarvliste.

De vakre fjordene i Norge

Bergen er startstedet for det storslåtte ekspedisjonscruiset ditt i Europa, og også inngangsporten til et av verdens vakreste reisemål. Opplev den naturskjønne Lysefjorden, med et frodig kystlandskap og slående vertikale klipper, før du besøker Stavanger og ser domkirken fra 1100-tallet. Se opp på Preikestolen som reiser seg majestetisk over Lysefjorden – dette er kanskje det mest kjente landemerket i Norge.

Steder og arkitektoniske perler på UNESCOs verdensarvliste

I hvert av landene vi besøker finnes det steder på UNESCOs verdensarvliste innen rekkevidde fra anløpshavnene våre. Fra Hamburgs Speicherstadt til Lisboas Torre de Belém – gjør deg klar til å utforske middelalderbyer, gamle monumenter og noe av Europas nyere industriarv. Utforsk ikoniske Mont St Michel når vi besøker Saint-Malo, og gå en del av den kjente pilegrimsruten til Santiago i Spania.

Seil langs kanten av Europa

Dette ekspedisjonscruiset tar deg langs den ofte kuperte og alltid billedskjønne vestlige kystlinjen til Europa. Havnene vi stopper i er håndplukket for å vise det deg beste av Europas rike historie, fra Douarnenenez og Vigo til A Coruña og Lisboa. På hvert sted vil du finne sjarm, vakker natur, fascinerende museer, unike landskap og et rikt kulturtilbud.

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen starter

  7. oktober 2023

  En av Norges vakreste byer, omgitt av fjell.

  Reisen starter i Bergen, som en gang var Norges hovedstad.

  Ta en spasertur i smugene og de brosteinsbelagte gatene, og stikk innom historiske Bryggen som står på UNESCOs verdensarvliste, eller det kjente Fisketorget som er en fryd for sansene.

  Etterpå kan du ta Fløybanen, som har transportert besøkende opp til Fløyfjellet i over 100 år, og nyte en fantastisk utsikt.

  Førprogram

  Hvis du har ekstra tid i Bergen anbefaler vi førprogrammet vårt, som lar deg se mer av denne sjarmerende byen.

  Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 2
  Stavanger, Norge

  Inngangsporten til Lysefjorden og Preikestolen

  8. oktober 2023

  Utforsk den dynamiske byen Stavanger, inngangsporten til Lysefjorden og Preikestolen.

  Stavanger er kjent for å ha en internasjonal atmosfære og et livlig kulturtilbud, og er en by som må oppleves en gang i livet. Se arkitekturen i gamle Stavanger, blant annet storslåtte Stavanger domkirke fra 1100-tallet. Besøk Norsk Oljemuseum, stikk innom noen lokale butikker eller nyt noe godt å drikke ved vannkanten.

  En valgfri femtimers guidet fottur tar deg opp til den 604 meter høye fjellformasjonen Preikestolen, der du blir belønt med fantastisk utsikt over Lysefjorden. Vi drar fra Stavanger, og seiler inn i Lysefjorden under noen av fjordrikets mest slående vertikale klipper.

  Dag 2
  Stavanger, Norge

  Inngangsporten til Lysefjorden og Preikestolen

 • Dag 3
  Dag til sjøs

  Med kurs mot Hamburg

  9. oktober 2023

  I dag seiler vi sørover, og krysser Nordsjøen på vei til Hamburg.

  Ekspedisjonsteamet om bord vil starte foredragsprogrammet, hvor du vil kunne få innsikt i historien, arven og naturvitenskapen til de kommende destinasjonene våre. Bli med biologene våre ut på dekk og holde utkikk etter dyreliv,

  Nå er også et perfekt tidspunkt til å gjøre deg kjent med skipet og alle fasilitetene. Du kan også bli bedre kjent med besetningen og dine medoppdagelsesreisende, eller bare slå deg ned i en komfortabel stol ved et vindu og se ut på havet – du velger!

  Dag 3
  Dag til sjøs

  Med kurs mot Hamburg

 • Dag 4
  Hamburg, Tyskland

  En by med mye kultur og historie

  10. oktober 2023

  Utforsk Hamburg

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg, som ofte kalles «Venezia i Nord» på grunn av de billedskjønne kanalene. Du finner de fleste av byens attraksjoner i Altstadt, gamlebyen, som Nikolaikirken og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Hvis du blir sulten anbefaler vi at du prøver lokal mat som aalsuppe, en skinkesuppe med tørket frukt, eller labskaus med saltet oksekjøtt, poteter og sylteagurk.

  • Inkludert En smakebit av Hamburg
  Dag 4
  Hamburg, Tyskland

  En by med mye kultur og historie

 • Dag 5
  Harlingen, Nederland

  Historisk havneby i Vadehavet

  11. oktober 2023

  Vakre havner, kanaler og lagerbygninger – opplev sjøfartshistorien i denne livlige havnebyen.

  Harlingen ligger på den sørlige kysten av Vadehavet, og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har en rik sjøfartshistorie. Lei en sykkel og se noen av byens høydepunkter fra sykkelsetet. Her finnes et billedskjønt sentrumsområde med kanaler, vakre havner og historiske lagerbygninger.

  I gamlebyen kan du se rådhuset fra 1700-tallet, Hannemahuis Museum og Blauwe Hand – byens eldste lagerhus. Det spennende museet Harlingen Earthenware Museum er et must hvis du er interessert i områdets kjente blå og hvite keramikk.

  • Inkludert Zodiac-cruise i det gamle havneområdet
  Dag 5
  Harlingen, Nederland

  Historisk havneby i Vadehavet

 • Dag 6
  Oostende (Brugge), Belgia

  Inngangsporten til Europas fortid

  12. oktober 2023

  Se arkitektur fra middelalderen på en reise i Europa gjennom tidene.

  Den strategiske havnen Oostende har en lang historie bak seg, først som fiskerlandsby, deretter middelalderby og senere kongelig kystresort. Mange fascinerende severdigheter har overlevd ødeleggelsene fra krig og tidens gang, så det er mye å utforske.

  Oostende er ellers den perfekte basen for å utforske Brugge, en vakker og godt bevart middelalderby. Her kan du la tankene vandre tilbake til 1300-tallet mens du utforsker brosteinsbelagte gater, billedskjønne kanaler og flotte bygninger med stor kunstnerisk ekstravaganse.

  • Inkludert Brügge på egenhånd
  Dag 6
  Oostende (Brugge), Belgia

  Inngangsporten til Europas fortid

 • Dag 7
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

  13. oktober 2023

  Opplev historiske strender, besøk vakre Caen og se gripende minnesmerker fra andre verdenskrig.

  Normandies historie – fra vikingtiden til D-dagen i 1944 – gjør dette til en spesielt fascinerende region. I Ouistreham vil du lære mer om Operasjon Overlord på Musée de Debarquement No 4 Commando.

  Se det tyske festningsverket på Grand Bunker Mur de l’Atlantique Musée, og besøk krigskirkegården på Hermanville-sur-Mer. Ta en spasertur langs den vakre Riva-Bella-stranden, og stopp ved St. Samson-kirken fra 1100-tallet og fyret fra 1905.

  Etterpå utforsker vi den vakre byen Caen. Den romanske kirken fra 1000-tallet, Saint-Étienne, og museene Mémorial de Caen og Musée des Beaux-Arts er høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

  • Inkludert Operasjon Overlord: Angrepssonen Sword
  • Inkludert Buss til Caen
  Dag 7
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

 • Dag 8
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

  14. oktober 2023

  Majestetiske Saint-Malo – en vakker by full av historie.

  Saint-Malo er omgitt av festningsmurer og grunne strender, og er et imponerende syn fra havet.

  Vel fremme får du den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Du kan også ta en omvisning på sjørøverhuset for å lære mer om de fryktede sjørøverne og byens sjørøverhistorie.

  Et annet alternativ er å følge den historiske stien innenfor de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsbelagte gater. Den gotiske katedralen Saint Vincent og slottet Chateau de la Duchesse Anne er også vel verdt et besøk. Ved lavt tidevann kan du spasere til den befestede øya Le Grand-Bé, der den berømte lokale forfatteren Chateaubriand er begravd.

  • Inkludert Innenfor bymuren i St. Malo
  Dag 8
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

  15. oktober 2023

  Se hva som inspirerte kunstnerne rundt de historiske havnene i Finistère.

  I den billedskjønne kystbyen Douarnenez finner du fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, er nærliggende Brest en fascinerende maritim by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her vil du oppleve det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Chateau de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser.

  • Inkludert Bretagnes verdens ende – Pointe du Raz
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

 • Dag 10
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  16. oktober 2023

  Slapp av til sjøs – hold utkikk etter hval eller bli med på forskjellige aktiviteter om bord.

  Grip muligheten til å slappe av ute på dekk med en kikkert – se om du får øye på hval, delfin eller nise. Dette er ellers et av få steder i verden der nebbhval kan ses hvis du er heldig. De trekker nemlig hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av cruiset, med praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet til destinasjonene som ligger foran oss. Glem ikke å bruke fasilitetene om bord. Kanskje du vil prøve panoramabadstuen?

  Dag 10
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 11
  Ferrol, Spania

  Ankomst i Galicia i Spania

  17. oktober 2023

  Få en smak av Galicia under et besøk i Ferrol og A Coruña.

  Neste stopp er Ferrol som ligger på Galicias kuperte kyst. Ferrol var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer. Ingen annen havn i Spania har like mange fort, festningsverk eller kaserner.

  En av de valgfrie utfluktene herfra er et besøk i gamlebyen i Lugo som er kjent for de romerske bymurene. Sent på ettermiddagen seiler vi til nærliggende A Coruña, og legger til kai for natten. Her kan du se det historiske lyset fra Torre de Hercules, det eldste fungerende fyret i verden. Fyret står på UNESCOs verdensarvliste, og er et must når du er i regionen.

  • Inkludert Byvanding i Ferrol
  Dag 11
  Ferrol, Spania

  Ankomst i Galicia i Spania

 • Dag 12
  A Coruña, Spania

  Den Engelske Camino

  18. oktober 2023

  Mye å se, gjøre og drikke.

  Hvis du ikke rakk å se Torre de Hércules i går kveld, har du en ny sjanse i dag. Slå deg ned i en av de mange barene eller restaurantene, og smak den unike gallego-maten. Be om et utvalg tapas, og prøv et glass av den berømte galiciske sideren som tradisjonelt helles rett ned i munnen fra god høyde.

  Galicia er en kulturelt særegen region i Spania, og galicierne er stolte over de keltiske røttene sine. En del av pilegrimsruten til Santiago starter her, Camino Ingles (Den Engelske Camino), og et besøk til Santiago de Compostela er tilgjengelig via en valgfri utflukt.

  Dag 12
  A Coruña, Spania

  Den Engelske Camino

 • Dag 13
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

  19. oktober 2023

  Utforsk den vakre, gamle byen Vigo.

  Neste stopp er Vigo, som en gang var utgangspunktet for reiser til Amerika. Siden Vigo er beskyttet av de vakre Cíes-øyene, har byen en av de beste naturlige havnene i Galicia. Dette gjorde at Vigo ble regionens viktigste handels- og fiskerhavn.

  Vigo er perfekt å utforske til fots, og du kan for eksempel ta turen til den pulserende gaten Rúa do Príncipe, som byr på en eklektisk blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Eller kanskje du vil se den imponerende festningen Castro fra 1500-tallet og parken rundt.

  På vei til gamlebyen og den neoklassiske katedralen kan du stoppe innom Rúa da Pescadería for å smake på den deilige sjømaten som Galicia er kjent for.

  • Inkludert Byvandring Vigo
  Dag 13
  Vigo, Spania

  Galiciske tradisjoner

 • Dag 14
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

  20. oktober 2023

  Opplev magiske Porto som står på UNESCOs verdensarvliste – et høydepunkt med mye sjarm.

  Ved ankomst i Portugal legger vi til kai i Leixoes. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro.

  Ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden, kryss broen Dom Luís I, smak deilige petiscos og prøv portvin i Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 14
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

 • Dag 15
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  21. oktober 2023

  Cruiset ender i en av Sør-Europas mest fortryllende byer.

  Ekspedisjonen nærmer seg slutten når vi ankommer hovedstaden i Portugal.

  En omvisning i Lisboas gamle bydeler er essensielt – nesten alt av historisk interesse befinner seg her. Start utforskingen på Praça do Comercio i Baixa, og gå mot de smale gatene i Bairro Alto.

  Herfra kommer du til Alfama og det gamle islamske kvarteret, levningene etter det romerske amfiteateret og den mauriske festningen. Hvis du har tid kan du besøke UNESCO-stedet Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, der du også finner den deilige kaken pastéis de Belém.

  Etterprogram

  Vi er sikre på at du har hatt et flott cruise der du har opplevd den fascinerende historien langs Europas Atlanterhavskyst, men du trenger ikke å reise hjem riktig enda. Hvis du ønsker å utforske Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå returnerer vi til Lisboa for en overnatting.

  Dag 15
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
7.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten

Utforsk andre destinasjoner: