Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa

Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa

Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa

Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa

Reiseinformasjon 12 dager MS Spitsbergen
Avgang
6. oktober 2025
Pris fra
kr 38 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Nord-Europas gleder

Eventyret ditt begynner i kosmopolitiske Hamburg før vi seiler til den frisiske byen Harlingen. I de belgiske byene Oostende og Brugge får du se middelalderarkitektur, og i Frankrike besøker vi historiske Saint-Malo og den nydelige kystbyen Douarnenez.

Oppdag Iberias sjarm

Når vi seiler videre til Spania, får du oppleve de historiske, kulturelle og kulinariske herlighetene i Galicia mens du besøker Ferrol og den gamle havnen i Vigo. Så seiler vi nedover den iberiske kysten til vakre Porto med sitt UNESCO-listede sentrum, før ekspedisjonscruiset ditt ender i Lisboa, som er en tidløs by full av mosaikkfortau, fadomusikk og gammeldags sjarm.

Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet - Fra Hamburg til Lisboa
 • Dag 1
  Hamburg

  Tysklands hanseatiske skatt

  Start cruiset ditt i Tysklands nest største by

  Ekspedisjonscruiset starter i Hamburg, som er den nest største byen i Tyskland, og som har et av de grønneste urbane områdene i Europa.

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg. Hvis du har tid, finner du mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Dag 1
  Hamburg

  Tysklands hanseatiske skatt

 • Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rike arv

  Bli kjent med den frisiske havnen Harlingen

  Du kan gå eller sykle rundt Harlingen. Byen har en rekke kanaler og vakre havner, og i tillegg er den hjemsted til den siste tradisjonelle nederlandske keramikkfabrikken. Harlingen ligger på bredden av Vadehavet, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du kan se tradisjonelle seilskip og historiske lagerbygninger rundt de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven. Ikke gå glipp av Harlingen Aardewerkmuseum, hvor du kan beundre utstillinger av flott frisisk keramikk.

  Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rike arv

 • Dag 3
  Oostende

  Utforsk Oostende og Brugge

  Rik middelalderarkitektur blant svingete gater

  Den strategiske havnen Oostende har en lang historie bak seg, først som fiskerlandsby, deretter middelalderby og senere kongelig kystresort. Til tross for herjingene fra krig og tidens tann står mange av elementene fra middelalderen her fortsatt.

  Det er også en flott base å besøke Brugge fra. Nyt denne vakkert bevarte middelalderbyen, mens du utforsker svingete gater, pittoreske kanaler og flotte bygninger fra 1300-tallet.

  Dag 3
  Oostende

  Utforsk Oostende og Brugge

 • Dag 4
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

  Reflekter og slapp av med en beroligende dag til sjøs

  Nyt dagen ved å slappe av, mens vi navigerer farvannet i kanalen som skiller fastlands-Europa fra De britiske øyer.

  Britene kaller den ‘Den engelske kanal’, men den er mer kjent som ’La Manche eller lignende på Det kontinentale Europa. Nederlenderne har imidlertid det mest diplomatiske navnet: De kaller den simpelthen ‘Het Kanaal’ eller ‘ Kanalen’.

  Uansett navn, går en fjerdedel av verdens maritime handel gjennom denne passasjen, og ekspedisjonsteamet gleder seg til å dele sin kunnskap om disse historiske farvannene med deg.

  Dag 4
  Til sjøs

  Vi seiler på kanalen

 • Dag 5
  Saint-Malo

  Den befestede byen Saint-Malo

  En vakker bretonsk by full av historie

  Saint-Malo er et imponerende syn fra havet, der det ligger omgitt av festningsmurer og grunne strender.

  Du får den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Følg den historiske veien i de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsgater, og besøk Demeure De Corsaire for å lære om de fryktede korsarene og byens sjørøverarv. Du kan gå til Île de Grand Bé når det er fjære, eller være med på en utflukt med besøk til Mont-Saint-Michel-klosteret. Øya har ruiner etter et historisk fort, og det er her den kjente lokale skribenten Chateaubriand er begravet.

  Dag 5
  Saint-Malo

  Den befestede byen Saint-Malo

 • Dag 6
  Finistère

  Fascinerende Finistère

  Inspirerende kystlandskap og maritim historie

  Vi tar de små båtene våre for å komme i land i den pittoreske kystbyen Douarnenez. Her finner du fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, drar vi til nærliggende Brest, som er en fascinerende by med festningsverk fra middelalderen. Her kan du besøke det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser og litt mat.

  Dag 6
  Finistère

  Fascinerende Finistère

 • Dag 7
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  Ro ned og nyt den vakre naturen rundt deg

  I dag er en perfekt dag for å slappe av på dekk med kikkerten din, og holde utkikk etter hvaler, delfiner og niser. Dette er også et av få steder i verden der nebbhval kan ses, hvis du er heldig. Den trekker nemlig hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av ekspedisjonscruiset, med praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet på destinasjonene som ligger foran oss. Ikke glem å benytte deg av fasilitetene om bord, som panoramabadstuen!

  Dag 7
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 8-9
  Galicia

  Høydepunkter i Galicia

  Utforsk Ferrol, og få en smak av Galicia

  Neste stopp er Ferrol, som ligger på Galicias kuperte kyst. Ferrol var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har nå vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer. Det er flere fort, citadeller og kaserner her enn i noen annen havn i landet.

  En overnatting i Ferrol gir oss to hele dager til å utforske høydepunktene i Nord-Galicia. Gjør deg kjent i det historiske sentrum i Ferrol og A Coruña på en guidet tur. Her kan du vandre på deler av de gamle pilegrimsveiene som krysser Galicia, eller bli med på valgfrie utflukter til de UNESCO-listede byene Lugo og Santiago de Compostela.

  Dag 8-9
  Galicia

  Høydepunkter i Galicia

 • Dag 10
  Vigo

  Den eldgamle havnen Vigo

  Den vakre byen Vigo, i hjertet av Galicia

  Ekspedisjonscruiset vårt fortsetter til Vigo, som en gang var porten til Amerika. Siden Vigo ligger beskyttet av de vakre Cíes-øyene, har byen en av de beste naturlige havnene i Galicia. Dette gjorde så Vigo ble landes viktigste handels- og fiskerhavn.

  Vigo er perfekt å utforske til fots, og du kan for eksempel ta turen til den livlige gaten Rúa do Príncipe, som byr på en spennende blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Eller besøk den imponerende festningen Castro fra 1500-tallet og parken rundt.

  Ikke gå glipp av Rúa da Pescadería på vei til gamlebyen og den neoklassiske katedralen, for å smake den deilige sjømaten Galicia er kjent for.

  Dag 10
  Vigo

  Den eldgamle havnen Vigo

 • Dag 11
  Leixoes

  Sjarmerende Porto (Leixões)

  Utforsk det UNESCO-listede historiske sentrum i Porto

  Ved ankomst i Portugal legger vi til kai i Leixoes. Herfra kan du se fyrtårnet i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er som skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro.

  Her kan du ta en spasertur langs den livlige elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, krysse broen Dom Luís I, smake deilige petiscos, og prøve portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  Dag 11
  Leixoes

  Sjarmerende Porto (Leixões)

 • Dag 12
  Lisboa

  Legendariske Lisboa

  Cruiset avsluttes i denne vakre byen

  Ekspedisjonscruiset ditt langs den europeiske Atlanterhavskysten i en av Sør-Europas mest fortryllende byer, nemlig Lisboa.

  Den portugisiske hovestaden er rik på historie og kultur. Ta en spasertur gjennom de klassiske distriktene Baixa og Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle islamske kvarteret der det er rester etter et romersk teater og en maurisk festning.

  Litt utenfor sentrum kan du besøke de vakre stedene Belém Tower og Jerónimos Monastery, som er steder på UNESCOs verdensarvliste.

  Med så mye å se i og rundt Lisboa, kan det lønne seg å komme tidlig og bli med på det valgfrie etterprogrammet.

  Dag 12
  Lisboa

  Legendariske Lisboa

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
6.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Benytt deg av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 220
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen er oppkalt etter kronjuvelen i Norges Arktis – Spitsbergen, den største øya på Svalbard. Hurtigruten har en lang historie med reiser til Spitsbergen, helt siden «Sportsruten» i 1896. 

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: