Kulturelle høydepunkter langs Europas kyst

Bergen - Lisboa

Denne høstekspedisjonen byr på en spennende blanding av europeiske byer. Nyt et rikt utvalg av severdigheter og ulike levemåter. Gjennom våre aktiviteter og utflukter kommer du tett på historie, kultur og tradisjoner. Vi kan love deg spennende og interessante dager både på land og når vi seiler.

 • Se 1.980 nautiske mil av den europeiske kysten
 • Oppdag ulike byer og et bredt utvalg av severdigheter
 • Se flere av UNESCOs verdensarvsteder
 • Hør spennende foredrag og bli med på aktiviteter på land og om bord

Oversikt

I tillegg til vakker natur og interessante havner, byr vår egen verdensdel på et rikt utvalg med kultur- og naturopplevelser. Bli med oss og oppdag Europa i et rolig tempo. Hver morgen våkner du opp i en komfortabel lugar, vel vitende om at mange spennende opplevelser venter deg. Vårt håndplukkede utvalg anløpshavner representerer noen av de mest fascinerende stedene på kontinentet, og mange av dem er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste.

Bergen, Belgia, Belle-Île og Bilbao

Ekspedisjonen starter i Bergen, selve inngangsporten til våre verdensberømte fjorder. Her finner du Bryggen, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. Alle som besøker Bergen vet å verdsette fjellene, naturen og den helt spesielle sjarmen du bare finner her.

Etter at vi har seilt fra Bergen, er Oostende i Belgia den første havnen vi besøker. Den belgiske byen er et populært badested, men tilbyr også småbysjarm og spennende severdigheter. Belle-Île i Frankrike har et fantastisk eventyrlandskap, og her er det også mye å se: Opplev sanddynene, bratte klipper, kystheier og fire sjarmerende byer. Bilbao er mest kjent for Guggenheim-museet, men det er mye mer å oppdage; gamlebyen, arkitektur og kultur.

Porto er en av de siste uoppdagede europeiske metropolene, og byen byr på mange kulturelle attraksjoner. Som kjent er byen hjemstedet for den berømte portvinen, så et besøk til en av de gamle vinprodusentene er et must. Lisboa er vår siste anløpshavn, og vi håper du tar deg tid til å utforske denne spennende historiske byen før du flyr hjem.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert: 

 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor vær- og vindforhold vil avgjøre vår endelige reiserute. Sikkerhet er viktig, og kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis. Derfor er hver ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

9. September 2018

Avreisehavn Bergen
Dag 1
164093594_©Nokuro-Shutterstock.jpg

Inngangsporten til fjordene


Sted: Bergen

Bergen ble grunnlagt i 1070 e.Kr. og var hovedstaden i Norge i flere år. Byen står sentralt i norsk reiseliv og har beholdt både lokal karakter og historie. Et eksempel er den historiske UNESCO-vernede Bryggen, som kan dateres tilbake til det 14. århundre. Ta en spasertur i denne sjarmerende og kompakte byen, tilbring litt tid på en utendørskafé, nyt en tur med Fløibanen og besøk Fisketorget før du tar fatt på vår europeiske seilas om bord på MS Midnatsol.

Dag 2
At-sea_oil-rig-north-sea-shutterstock_413218894.jpg

Vi krysser Nordsjøen


Sted: Til sjøs

Historisk har Nordsjøen vært viktig i store deler av middelalderen og inn i moderne tid. Havet var avgjørende for vikingenes tokt og Hansaforbundets utbredelse. I mange år prøvde både nederlenderne og britene å dominere området for å få tilgang til markeder og ressurser. I dag er denne grunne nord-østlige armen av Atlanterhavet svært viktig for sjøtransporten. Leia er blant de travleste i verden, med store havner som ligger langs kysten. Nyt en dag på dekk, pust inn den friske sjøluften, se etter fugler, pattedyr, skip og oljeplattformer – alt dette er en del av den livlige Nordsjøen.

Dag 3
Ostende_Belgium_shutterstock_189668114.jpg

Så mye mer enn et badested


Sted: Oostende

Oostende har en 9 km lang hvit sandstrand som er et svært populært sted for lokalbefolkningen. Men byen tilbyr så mye mer. Besøk strandpromenaden som er Oostendes viktigste turistattraksjon. Legg turen innom det lille og travle fisketorget. Gå i fotsporene til Marvin Gaye, den amerikanske sangeren som har tilbrakt mye tid her. Opplev ditt eget personlige zen-øyeblikk i den vakre japanske hagen, Shin Kai Tei. Besøk det store Oostende kunstmuseum. Spaser gjennom de underjordiske festningsverkene i de best bevarte delene av den beryktede tyske Atlantikwall. Stå i kø for å få en stor, dampende gryte med deilig blåskjell og pommes frites, og avslutt måltidet med en belgisk vaffel, eller den berømte sjokoladen som landet har å by på. Om du ønsker, tar vi deg med på en tur til Brugge hvor du kan oppleve byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 4
English_Channel_shutterstock_304937582.jpg

Vi krysser Den engelske kanal


Sted: Til sjøs

Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei, og her passerer daglig mer enn 500 skip. I observasjonssalongen eller på dekk kan du se skip fra hele verden. Slapp av og nyt opplevelsen av å være på sjøen, eller del dine erfaringer med andre reisende. Vi inviterer også til spennende forelesninger og samtaler.

Dag 5
Le-Palais-_Belle-Ile_France_shutterstock_59444644.jpg

En godt bevart fransk hemmelighet


Sted: Belle-Île

Som navnet antyder er Belle-Ile en av Frankrikes vakreste øyer. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende fiskelandsbyer, pastellfargede hus, grønne landskap og steinete kystlinje, har Belle-îles inspirert forfattere som Dumas og impresjonistiske malere som Monet og Matisse. Øya er en godt bevart hemmelighet i Frankrike, og nå er det din tur til å oppdage den! Byen Le Palais er ’hovedstaden’ på øya. Det ligger rundt Bassin de la Saline med utsikt til det gamle fortet, Citadelle. Bli med på en av våre utflukter, eller oppdag et av stedets mange markeder, butikker eller severdigheter.

Dag 6
1200x600_Bilbao_shutterstock_268848998_Noradoa---Shutterstock.jpg

Moderne, men likevel historisk


Sted: Bilbao

Bilbao ligger i hjertet av Baskerland og har med hell blandet tradisjonell baskisk kultur med en ny fremtidsvisjon. Bilbao er både sofistikert og visjonær, samtidig som den får deg til å slappe av. Denne byen er et absolutt must for design- og kulturinteresserte: Guggenheim-museet er designet av arkitekten Frank Gehry. Det tidløse undergrunnssystemet er designet av Sir Norman Foster. Samfunnshuset er designet av Philippe Starck, og listen fortsetter og fortsetter. Men her har du også Casco Viejo; Bilbaos gamleby, full av atmosfære. Her kan du rusle rundt i sjarmerende gater, besøke markedet og gå innom mange særegne butikker. I hjertet av Casco er Bilbaos opprinnelige syv gater, Las Siete Calles, som stammer fra 1400-tallet. Opplev denne fantastiske byen på egenhånd, eller bli med på en av våre utflukter.

Dag 7
biscay_shutterstock_6393250.jpg

Den berømte Biscayabukten


Sted: Til sjøs

Fra Portugal til Spania krysser vi Biscayabukta. I dette området herjer stormene i vintermånedene, og her har utallige skip gått ned som et resultat av det grusomme været. I stor grad skyldtes det at datidens skip ikke kunne gå mot vinden, og i stedet ble drevet inn i bukten når det rådet vestavind. I tillegg kunne Atlanterhavet by på et uvær som gjorde mange havner utilgjengelige. Noen av de tøffeste værforholdene i Atlanterhavet er nettopp i Biscayabukten, men på slutten av våren og på forsommeren er området kjølig og overskyet. Vi seiler langt til havs, uten å skimte land. Nyt den salte sjøluften, få et glimt av fugler og sjøpattedyr og lytt til den fredelige lyden fra havet. I løpet av dagen kan du høre interessante foredrag fra representanter i ekspedisjonsteamet. Kanskje får du høre om de mange kjente marineoppdragene som har funnet sted her i løpet av århundrene.

Dag 8
1200x600_Oporto_shutterstock_80763847_Martin-Lehmann-Shutterstock.jpg

Portvinens hjemby


Sted: Leixões/ Porto

Fra Leixões er det en kort men svært interessant tur til en av de siste uoppdagede europeiske metropoler: Porto. Den gamle havnen er full av historie og tradisjon, men med et moderne utseende og ny arkitektur. De kulturelle attraksjonene er så mange at alle vil finne noe de liker. Går du ned den monumentale avenue Avenida dos Aliandos, kan du se fantastiske barokke utskjæringer. Her finnes også kirker med nydelig interiør. Etterhvert kommer du til det historiske sentrum, Ribeira, med fargerike hus som vender mot elven og mange sjarmerende båter. Bli med på en tur på elven i en kopi av de gamle Rabelo-båtene og opplev den historiske byen fra elvebredden. Porto er hjembyen til portvinen, som utelukkende er laget i dette området. Bli med på en vintur gjennom dette vakre landskapet. Vi besøker en av de gamle vingårdene og smaker på portvinen før vi avslutter med et velsmakende portugisisk måltid.

Dag 9
Lisbon_Carlos-Caetano-shutterstock_113107894.jpg

En legendarisk by bygget på syv høyder


Sted: Lisboa

Lisboa var hjembyen til store oppdagere som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren. Det er også her vårt eventyr avsluttes. Som en av de eldste byene i verden, tilbyr Lisboa århundrer med spennende historie, og byen har blitt påvirket av mange forskjellige kulturer. Her kan du rusle rundt i de historiske distriktene, eller besøke Belém-tårnet og Jeronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Lisboa er kjent for sine særegne, gamle trikker som nærmest skriker seg rundt i de smale gatene – så en trikketur er noe du burde få med deg. Vi anbefaler at du tar deg tid til å utforske Lisboa på egenhånd, før du setter kursen hjemover.

17. September 2018

Sted Lisboa
Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Europa har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Forleng reisen din

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030