Kulturelle kontraster - Fra Bergen til Casablanca

Bergen, Norge - Casablanca, Marokko

Opplev Europas rike historie og fascinerende kultur på denne reisen fra Norges fjorder til Afrikas ørken. Reis over historiske hav med vårt ekspedisjonsskip MS Midnatsol, utforsk sjarmerende havner og livlige byer og oppdag de enorme kontrastene på det fantastiske europeiske kontinentet.

 • Opplev Europas store kontraster når vi tar deg med på en reise til de store høydepunktene langs kysten
 • Hold deg i aktivitet og dra på utflukter til byer og kulturelle og historiske steder
 • Ta del i fascinerende presentasjoner fra ekspedisjonsteamet om bord, og lær mer om byene du besøker og dyrelivet du ser på veien
 • Forleng ferien din og utforsk Casablanca etter seilaset

Oversikt

Opplev noen av perlene langs kysten av Europa, fra nord til sør. Reisen starter i Bergen, Fjordnorges hovedstad. Bergen har en rekke severdigheter, blant annet Bryggen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi krysser Nordsjøen til neste sjarmerende storby som er Nederlands hovedstad, Amsterdam. Byen byr på en fantastisk miks av historisk karisma og urbanitet, som kan utforskes fra sykkelsetet, til fots eller på båttur i kanalene.

Europas vakreste havneby og et veldig gammelt fyrtårn

St. Peter Port ligger i Guernsey, som sies å være den vakreste havnebyen i Europa. Her har det forgått handel siden romertiden, og det er fortsatt bra med shoppingmuligheter. I A Coruña kan du oppleve nok et av stedene som står på UNESCOs verdensarvliste, nemlig verdens eldste fyrtårn som fortsatt er i bruk.  I gamlebyen kan du se arven fra kelterne og romerne.

Portugals fortid og nåtid

Portugals nest største by, Porto, byr på spennende arkitektur og utflukter og en smak av den verdenskjente portvinen. I Lisboa kan du bli med på utflukt til to punkter til på verdensarvlista; Belémtårnet og Jéronimos-klosteret. Passer det ikke med utflukt, kan du slappe av på en av de mange fortauskaféene eller restaurantene mens du ser på gatelivet.

Vi bruker en dag på å utforske strendene i Cádiz, før vi avslutter reisen i Casablanca i Marokko.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om havnene og byene vi besøker på denne ekspedisjonen sørover langs den europeiske kystlinjen. På denne gamle handelsruten finner du livlige byer, historiske steder og fantastisk natur og landskap.

13. September 2017

Avreisehavn Bergen, Norge
Dag 1
1200x600_Bergen_Peer-Greussing-guest-image.jpg
Bilde: Peer Greussing / Guest Image Bilde

Eventyret starter i Norges fjorder


Sted: Bergen, Norge

Denne 11-dager lange ekspedisjonen starter på vestlandet, når vi forlater Bergen om ettermiddagen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruker mest mulig tid i nydelige Bergen før avreise for å få en smakebit på de kulturelle opplevelsene som venter.

Dag 2
1200x600_MS-Midnatsol_North-Sea_Madis-Särglepp.jpg
Bilde: Madis Särglepp Bilde

Ut i åpent hav


Sted: Nordsjøen

En dag til sjøs er den perfekte måten å starte eventyret på. Ekspedisjonsteamet har forberedt interessante foredrag for deg. Du kan også ta en cocktail eller kaffe i baren eller panoramasalongen, nyte smakfulle måltider i restauranten eller bare slappe av på dekk.

Dag 3
1200x600_Amsterdam_S.Borisov_Shutterstock.jpg
Bilde: S.Borisov / Shutterstock Bilde

I hjertet av Europa


Sted: Amsterdam, Nederland

Amsterdam har utviklet seg fra å være et lite fiskevær på 1200-tallet, til å bli en av verdens mest sjarmerende byer, rik på kultur og historie. Få byer har en blanding av nytt og gammelt som Nederlands hovedstad. Ta en tur inn i historien, bli imponert av museum, utforsk til fots, på sykkel eller med kanalbåt. Vi tilbringer nesten to dager her, som gir deg tid til å bli med på våre utflukter og virkelig bli kjent med store deler av byen.

Dag 4
1200x600_Amsterdam and English Channel_S-F_Shutterstock.jpg
Bilde: Shutterstock Bilde

Hvor hav og by møtes


Sted: Amsterdam og den Engelske kanal

Lewis Pugh - utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtigrutens første ambassadør - har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom den Engelske kanal, en utfordring han beskrev som "the Everest of swims."

Dag 5
1200x600_Guernsey_Delpixel_Shutterstock.jpg
Bilde: Delpixel / Shutterstock Bilde

Livet på øya


Sted: Guernsey

Guernsey er den nest største øya i den engelske kanal. Den ligger ved kysten i Normandie i Frankrike, og har en komplisert politisk status. Den tilhører den britiske kronen, men ikke Storbritannia. St.Peters havn på Guernsey blir regnet som en av Europas vakreste havner, og har vært en travel havn siden romersk tid. Nyt en dag med shopping, museum, turer, sykkelturer, eller bare slapp av på av stedets små puber.

Dag 6
1200x600_At sea_ ©Angela Siegel_Shutterstock_Day 7.png

Dyreliv til sjøs


Sted: Biscayabukten

Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner - spesielt på Svalbard - hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord.

Dag 7
1200x600_-Hercules-Tower-A-Coruna-Spain_Anibal-Trejo_Shutterstock.jpg
Bilde: Anibal-Trejo / Shutterstock Bilde

Utforsk den mystiske romerske og keltiske arven


Sted: La Coruña, Spania

I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruna om kvelden.

Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra det Hellige Land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tilrekker seg tusenvis av pilgrimmer som går El Camino de Santiago - kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

Dag 8
1200x600_Porto-Portugal_old-town-on-Douro-River_Sean-Pavone-Shutterstock.jpg
Bilde: Sean Pavone / Shutterstock Bilde

Portugisisk karisma


Sted: Leixões, Portugal

Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Miks monumenter fra verdens ledende arkitekter fra fortid og nåtid, med noen fantastiske utskjæringer fra barokken. Legg til en verdensberømt vin og et hint av det britiske. Plassér alt dette ved en stor elv, og du har Porto. Portugals nest største by er en av Europas mest karismatiske byer. Det historiske senteret, Ribeira, ligger på den nordlige bredden av elven Douro og står på UNESCOs verdensarvliste. En båttur i de gamle Rabelobåtene gir perfekt utsikt over denne historiske byen. Vi setter av en dag for å oppleve Porto og de vakre omgivelsene. 

Dag 9
1200x600_Lisbon-Portugal-trams_-Rrrainbow_Shutterstock.jpg
Bilde: Rrrainbow / Shutterstock Bilde

Utforsk hovedstaden


Sted: Lisboa, Portugal

Lisboa i Portugal er Europas nest eldste hovedstad etter Athen. Dette er hjemmet til Bélem-tårnet og Jéronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen ligger like ved havnen. Hit er det kort vei om du vil utforske de berømte bygningene, som den 45 meter høye Santa Justa heisen, bygget i neogotisk stil. Bli med på utflukter og få en smak av Portugal, i en av mange restauranter, kaféer eller barer.

Dag 10
1200x600_Cadiz-Spain_Vlada-Photo_Shutterstock.jpg
Bilde: Valda-Photo / Shutterstock Bilde

Omringet av Atlanterhavet


Sted: Cadiz, Spania

Etter en avslappende morgen kommer vi til havnen i Cádiz rundt lunsjtider. Cádiz er nesten helt omringet av Atlanterhavet, og er bare forbundet med fastlandet gjennom et smalt stykke land. Cádiz blir regnet som den eldste byen i vesten. Fønikerne grunnla byen rundt 1100 før Kristus. Senere fant karthagenere, romerer, vestgotere og maurerer veien inn til byen. Denne historiske byen er fortsatt omgitt av restene fra den gamle bymuren, og virkelig verdt et besøk. I det urbane området i Cádiz ligger Jerez, og dette er hjemmet til sherryen. Besøk bodegaer og destillerier for å lære mer om denne imponerende drikken. Ta deg tid til å nyte sjømat, surfing, kirker og museum, og til å utforske de smale gatene hvor Atlanterhavet bryter like ved.

Dag 11
1200x600_Casablanca-Morocco-souks_-Corrado-Baratta_Shutterstock.jpg
Bilde: Corrado-Baratta / Shutterstock Bilde

Den Hvite Byen


Sted: Casablanca, Marokko

Ekspedisjonen slutter i Casablanca i Afrika. Vi anbefaler at du star på dekk når vi seiler inn i havnen. Hassan II Moskéen er et fantastisk syn. Moskéen er den syvende største i verden, og over 105.000 troende kan be her samtidig. Dersom du har tid bør du utforske denne «hvite byen», for å få et innblikk i hvordan en livlig afrikansk by er. Gå gjennom de smale gatene og besøk en souk (afrikansk markedsplass)!

23. September 2017

Sted Casablanca, Marokko
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Europa har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030