Maurere, Keltere og Fjorder

Casablanca, Marokko - Bergen, Norge

Gamle sivilisasjoner har formet Europa til et unikt kontinent med utrolige kontraster. Men hvor stor er egentlig påvirkelsen? Finn ut og bli med oss på et enestående eventyr fra ørkenen i Sahara til fjordene i Norge - med eksperter om bord som gjør turen enda mer interessant.

 • Utforsk den storslåtte naturen, øyene og byene på en vårekspedisjon langs den europeiske kysten
 • Få unik innsikt i Europas mangfoldige kultur og historie
 • Hold deg i aktivitet med vårt store utvalg av valgfrie utflukter
 • Besøk små havner og øyer som er utilgjengelige for større cruiseskip

Oversikt

Opplev fascinerende historier og levende kulturer fra Casablanca i Marokko til Norges fjorder. Se byggverk som Herkulestårnet og Tower of Homage i den mauriske borgen. Få med deg den ville, vakre naturen og de forhistoriske ruinene på flere av de britiske øyene. Ekspertene våre om bord er geografer, geologer og biologer som holder ulike foredrag gjennom hele ekspedisjonen og gjør den enda mer fascinerende. 

En reise gjennom Europas flere tusen år lange historie

På denne ekspedisjonen får du oppleve de vakre mauriske tradisjonene og den stolte keltiske arven. Vi begynner med å utforske kysten av Spania og Portugal. Etter et kort stopp i Frankrike nyter vi det nesten tropiske landskapet på Scillyøyene. Deretter seiler vi langs den ulendte kysten av Irland til de vakre og værbitte britiske øyene. Vi besøker Skottland og Tyskland før vi krysser Nordsjøen og kommer til Bergen – et perfekt utgangspunkt for å se de norske fjordene.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om havnene og byene vi besøker på denne ekspedisjonen nordover langs den europeiske kystlinjen. På denne gamle handelsruten finner du livlige byer, historiske steder og fantastisk natur og landskap.

17. April 2017

Avreisehavn Casablanca, Marokko
Dag 1
1200x600_Casablanca_Shutterstock_day1.jpg

Den hvite byen


Sted: Casablanca, Marokko

Din berikende 21-dagers reise gjennom Europa starter i Casablanca. Casablanca er en by med en omfattende kulturarv der forskjellige kunstuttrykk, kulturer og gamle tradisjoner eksisterer side om side i harmoni. Her er fortiden alltid til stede, noe som kommer til uttrykk i en tradisjonell levemåte og de mange håndverkene som har vært de samme i flere hundre år. Vi anbefaler en tur til de fargerike soukene før avreise. Ta turen på dekk når skipet forlater havnen i Casablanca og seiler forbi Hassan II-moskéen, som garantert kommer til å fange oppmerksomheten din. Moskéen er den syvende største i verden, og 105 000 troende kan be her samtidig. Uansett om du er religiøs eller ikke, kommer denne bygningen til å imponere deg.

Dag 2
1200x600_Gibraltar_©Shutterstock_day2.png

På toppen av klippen


Sted: Gibraltar, britisk oversjøisk område

Vet foten av klippen finner du bykjernen - et sjarmerende stykke Storbritannia. Gibraltar er også en populær destinasjon for fuglekikkere. Hver vår og høst forvandles klippen om til et samlingspunkt for hundretusenvis av trekkfugler på tur fra Nord-Europa til tropiske vinterforhold i Afrika.

Dag 3
1200x600_Cadiz-Spain_Vlada-Photo_Shutterstock.jpg

Omringet av Atlanterhavet


Sted: Cadiz, Spania

Vi ankommer havnen i Cadiz om morgenen. Cadiz er nesten helt omringet av Atlanterhavet, og er kun knyttet til fastlandet gjennom et lite eid. Lange strender med hvit sand vil friste deg til å teste temper i atlanteren. Klimaet er mildt med en årlig gjennomsnittstemperatur på 17.6 grader.

Dag 4
1200x600_Portimao_Shutterstock_day4-2.png

I piratenes kjølvann


Sted: Portimão, Portugal

Portimão er et populært feriested på Algarvekysten. Været er noe av det beste Europa kan by på med omtrent 300 soldager i året. Portimao er en by med 35 000 innbyggere, og dets plassering i en naturlig havn ved munnen av Aradeelven betyr at den tidligere har vært assosiert med mange kjente smugglere og pirater. Bli med oss på utflukt til Lagos, en av Algarvekystens mest interessante byer. Gjennom årenes løp har byen vært bebodd av fønikere, grekere, romere og maurere. Senere ble den utgangspunktet for Henrik Sjøfarerens oppdagelsesreiser til Afrika, og her var Europas første slavemarked i 1444.

Dag 5
1200x600_Lisbon-Portugal-trams_-Rrrainbow_Shutterstock.jpg
Bilde: Rrrainbow / Shutterstock Bilde

Århundrer med sjarm


Sted: Lisboa, Portugal

Den gamle byen ligger rett ved havneområdet, så du har god tid til å utforske byen og de kjente bygningene. Et tips er den 45 meter høyere Santa Justa-heisen, bygget i gotisk stil av Raoul Mesnier de Ponsard, en av Gustav Eiffels studenter. Dersom du heller vil bruke tiden din i fine restauranter, kaféer og barer, har Lisboa noe for enhver smak.

Dag 6
1200x600_Porto-Portugal_old-town-on-Douro-River_Sean-Pavone-Shutterstock.jpg
Bilde: Sean Pavone / Shutterstock Bilde

Barokkens by


Sted: Leixões (Porto), Portugal

Leixoes er havnen i Porto - og en av de aller største i Portugal. I stor kontrast til den naturlige havnen i La Coruna, er Leixoes bygget fra grunnen, fire kilometer nord for munningen av Douro-elven. Fra havnen er det en liten men interessant tur til storbyen Porto. Byens historiske senter, Ribeira, plassert nord for Douros elvebank, er et UNESCO verdensarvsted. En båttur i kopier av de gamle "Rabelo-båtene" gir deg perfekt utsikt over den historiske byen fra elven. På turen gjennom byen burde du få med deg Portos katedral fra Reconquista-perioden, oppusset i barokk- og rokokko-stil. Ettersom du finner mange kirker og andre bygninger i barokk-stil, kalles byen ofte for Barokkens by. Ikke glem at Porto og Douro-dalen er portvinens fødested, og du burde benytte sjansen til å besøke en av de kjente brenneriene.

Dag 7
1200x600_-Hercules-Tower-A-Coruna-Spain_Anibal-Trejo_Shutterstock.jpg
Bilde: Anibal Trejo / Shutterstock Bilde

Tilbake til romertiden


Sted: La Coruña, Spania

A Coruña i Spania er en by full av historie. Fønikerne, kelterne og romerne har holdt til her og benyttet den skjermede havnen på landtungen nordvest i Spania. Du får god utsikt til det 55 meter høye Herkulestårnet, det eldste romerske fyrtårnet som fremdeles er i bruk i dag, på vei inn i havnen. Den eldste delen av byen, populært kalt Cidade (by), er bygd på en gammel keltisk castro. I dag er A Coruña kjent for sine karakteristiske vindusbalkonger, kalt «galerías».

Dag 8
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

I ett med havet


Sted: Biscayabukten

Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner - spesielt på Svalbard - hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord. Bruk tiden til sjøs på å bli bedre kjent med skipet og dets fasiliteter. Ekspedisjonsteamer er klare med flere informative presentasjoner for deg, slik at du er bedre forberedt til morgendagens aktiviteter. Ta en drink eller en kaffe i baren og nyt utsikten, eller kos deg med den fantastiske maten i restauranten.

Dag 9
1200x600_Brest_©Shutterstock_day9.png

Den franske forbindelsen


Sted: Brest, Frankrike

Brest ligger helt vest i Bretagne. Siden middelalderen har Brest vært en viktig havneby og marinebase. Det var kardinal Richelieu som først så fordelene ved en havneby her. Han fikk oppført en havn med trebrygger i 1631, og det ble raskt en stasjon for den franske marinen. I dag har vi muligheten til å utforske Brest og området rundt byen med sin imponerende natur og historie.

Dag 10
1200x600_Scilly_Isles_©Shutterstock_day10.png

Unike øyer


Sted: Scillyøyene, UK

Bare 45 km utenfor sørvestkysten av Storbritannia finner vi de vakre Scillyøyene med sine hvite sandstrender, sitt flotte landskap og en lang og fascinerende historie som kommer til syne gjennom et stort antall forhistoriske ruiner. Øyene har den britiske statusen Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) og har flere sjeldne fugle- og plantearter. Mange av dem finnes faktisk bare på Scillyøyene.

Dag 11
1200x600_Cobh_©Shutterstock_day11.png

Veltalenhetens gave


Sted: Cobh, Irland

Cobh ligger på den største øya utenfor havnen til Cork. Øyas historie kan spores tilbake til førkristne tider, mens selve byen er relativt ny og ble grunnlagt på 1600-tallet. Cobhs varierte historie omfatter en tradisjon som helse- og badeby, men den er nok mest kjent som landets viktigste utvandringshavn på 1800-tallet. Like ved finner vi Cork, Irlands nest største by. Corks beste attraksjoner ligger i sentrum av byen, med for eksempel kunstgalleriet Crawford like ved operahuset. Bare åtte kilometer unna ligger Blarney Castle med den berømte steinen som visst nok skal gi stor veltalenhet til alle som kysser den.

Dag 12
1200x600_Dublin_©Shutterstock_day12.png

Den elskede hovedstaden


Sted: Dublin, Irland

Byen begynte som en vikingkoloni, utviklet seg til kongeriket Dublin og ble øyas viktigste by etter normannernes erobring. Her kan du oppleve den rike keltiske kulturen, Trinity College, Ha'penny-broen, vakre katedraler, vennligsinnede innbyggere, barer og felespillere – det er ikke mange europeiske byer som kan by på en slik kombinasjon av fascinerende historie og moderne liv som man finner i de travle gatene i Irlands populære hovedstad.

Dag 13
1200x600_Douglas_©Shutterstock_day13.png

Inn i tåken


Sted: Douglas, Isle of Man

Isle of Man har en stolt, variert og fascinerende kulturarv kombinert med storslått natur og uberørte strender. Øyas spennende historie strekker seg flere tusen år bakover i tid. Ifølge legenden har den fått navnet sitt fra den keltiske havguden Manannan Mac Lir, som beskyttet øya mot inntrengere ved å hylle den inn i tåke.

Dag 14
1200x600_Iona_Staffa_©Shutterstock_day14.png

En smak av middelalderen


Sted: Iona og Staffa, Skottland

Når vi besøker De indre Hebridene og den lille øya Iona, får du sjansen til å se Iona Abbey, en kirke av historisk og religiøs interesse for både pilegrimer og turister. Det er den mest forseggjorte og best bevarte kirkebygningen som har overlevd fra middelalderen på Skottlands vestlige øyer. Etterpå drar vi videre til Staffa. Denne lille øya er kjent for sine basaltsøyler og Fingal's Cave, som inspirerte Mendelssohn til å komponere ouverturen med samme navn.

Dag 15
1200x600_Stornaway_©Shutterstock_day15.png

Vikingene og fjordene i vest


Sted: Stornoway, Skottland

De ytre Hebridene, Skottlands vestligste øyer, ligger vakkert og værhardt til. Dype daler og fjorder dominerer Isle of Lewis, og hovedbyen Stornoway var først bebodd av vikinger, som slo seg ned rundt den skjermede naturlige havnen. Vi tilbringer en dag her for å utforske de flotte omgivelsene.

Dag 16
1200x600_Kirwall_©Leslie_A.Kelly_day4.png
Bilde: Leslie A. Kelly Bilde

Livet på øya


Sted: Kirkwall, Orkney Islands

Kirkwall er den største byen og hovedstaden på Orknøyene, som ligger utenfor Skottlands fastland og er dominert av den kjente St. Magnus-katedralen. Første gang det ble nevnt bosetning her, er i en saga fra 1046, og navnet Kirkwall kommer av det norrøne Kirkjuvagr (Kirkevika). I dag har Kirkwall 8500 innbyggere og er en av Skottlands vakreste og best bevarte landsbyer.

Dag 17
1200x600_Leith_©Shutterstock_day17.png

Hvor det gamle møter det nye


Sted: Leith (Edinburgh), Skottland

Utforsk de mystiske og trange gatene med sine mange butikker, barer og restauranter. Fra det velkente slottet vil du ha en strøken utsikt over Edinburgh, omringet av vakkert landskap. Slottet har en viktig rolle i Skottlands historie, og her finner du kronjuvelene og den berømte Stone of Destiny (skjebnesteinen).

Dag 18
At sea_ ©Barbara Schoog_Day 2_1200x600.png

Vi endrer kurs


Sted: Nordsjøen

Hele dagen seiler vi mot Bremerhaven, Tyskland. Ekspedisjonsteamet avslutter sitt akademiske program om bord, og du kan ta del i foredrag, nyte utsikten fra observasjonsloungen, eller bare kose deg i et av våre boblebad på dekk.

Dag 19
1200x600_Bremerhaven_©Shutterstock_day19.png

Eventyr i en maritim by


Sted: Bremerhaven, Tyskland

Der elven Weser renner ut i Nordsjøen, finner du Bremerhaven. Byen ble grunnlagt i 1827, og selv om det er en relativt ung by, har den en lang historie som handelshavn som strekker seg tilbake til 800-tallet. Bremerhaven kan by på en herlig blanding av maritim stemning og eventyr- og kunnskapsverdener samt et stort utvalg av sjømat og shopping. 

Dag 20
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Vi seiler nordover


Sted: Nordsjøen

Nyt en avslappende dag på dekk med foredrag om bord mens vi setter kursen mot Norge.

Dag 21
1200x600_Bergen_©Hurtigruten_day14.png

Inngangen til fjordriket


Sted: Bergen, Norge

Reisen avsluttes i Bergen, inngangen til fjordriket. Her kan du rusle langs de vakre gatene og se kjente steder som Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Mariakirken, havneområdet og det berømte fisketorget. Bryggen, som er et UNESCO-verdensarvsted, er absolutt verdt et besøk.

7. mai 2017

Sted Bergen, Norge
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Europa har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030