Øyhopping i Atlanterhavet

Casablanca, Øyer i Midt-Atlanteren, Kanariøyene, Lisboa

Bli med på en reise der du opplever en spennende blanding av eksotiske atlanterhavsøer og småbyer med fascinerende historie, sjarmerende landsbyer og vakker natur – alt med guiding av de kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt. På denne reisen er de også akkompagnert av Thor Heyerdahl jr.!

 • Opplev Azorene
 • Utforsk Madeira og Porto Santo
 • Bli med i land i La Gomera og Tenerife
 • Se steder som er på UNESCOs verdensarvliste

Oversikt

På dette 14-dagers eventyret som starter i legendariske Casablanca, utforsker vi  flere av de vakre og isolerte øyene i Atlanterhavet. Hurtigruten er en av svært få som kan anløpe disse eksotiske havnene på Azorene.

Vi har små båter som ligger klare til å ta deg med i land på steder som større skip ikke kan nå, og besøker unike steder står er på UNESCOs  verdensarvliste. Gjennom foredrag, aktiviteter og utflukter lar vi deg oppleve slående landskap og den rike historien til disse øyene.

Prikken over i'en: Thor Heyerdahl jr. 

Vi har den glede av å ha forsker, lektor og foreleser Thor Heyerdahl jr. med på reisen fra Casablanca til Lisboa. I tillegg vil også kunsthistoriker og kommunikasjonssjef for Kon-Tiki museet, Ulrikke Thea Berg, være om bord MS Midnatsol.

Foredrag og filmvisning

Heyerdahl jr. og Berg vil holde interessante og svært relevante foredrag for gjestene og skape en ekstra dimensjon til denne spennende reisen. Med sin brede kunnskap og gode formidlerevne vil gjestene sitte igjen med mange inntrykk de sent vil glemme.

Her er en liten oversikt:


"Thor Heyerdahl – the great Norwegian Explorer" av Ulrikke Thea Berg

"A review of the oceans" av Thor Heyerdahl jr.

"Amphitheatre Easter Island - Mystery svolved" av Thor Heyerdahl jr.

"In the wakes of my father" av Thor Heyerdahl jr.

I tillegg blir det filmvisning av den originale Kon-Tiki filmen og "The Ra Expedition" med introduksjon av Thor Heyerdahl jr. i forkant.

Kanariøyenes kontraster

De to Kanariøyene vi stopper på, Tenerife og La Gomera, ligger ikke langt fra hverandre, men kan allikevel virke som to helt forskjellige verdener. På Tenerife finner vi elegant modernistisk arkitektur, Teide Nasjonalpark og vakre strender. La Gomera trekker ikke til seg like mange turister, men har fantastiske tåkekledde skoger. Så fantastiske at de er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Fargerike Azorene

Kallenavn som de grønne, lilla og sorte øyene, gir deg en anelse om hvilke unike destinasjoner som venter deg i Azorene.

São Miguel byr på innsjøer, åser, fjell og grønne sletter. Øyas hovedstad er den sjarmerende universitetsbyen Ponto Delgada.

Vakre og historiske Angra ble grunnlagt på 1400-tallet, da det var et ideelt stoppested for handelsmenn fra "Den nye verdenen".

Madeira, også kjent som "Atlanterhavets perle", er en flytende hage i havet, som huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk natur.

Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, noe som trekker besøkende fra hele verden til denne avsidesliggende øya. Vi tar deg med til øyas gylne sandstrender så du får se de med dine egne øyne.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vannavvisende jakke
 • Profesjonell engelskspråklige ekspedisjonsteam, som holder foredrag og leder aktivitetene
 • Gratis te og kaffe

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind- og sjøforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 23.09.2017

Avreisehavn Casablanca, Marocco
Dag 1

Seiling fra “Den Hvite Byen”


Sted: Casablanca, Marocco

Øyreisen starter i Casablanca – “Den Hvite Byen” – der mannskapet ønsker deg velkommen om bord før MS Midnatsol legger ut på sjøreisen. Det å se den fantastiske Hassan II moskeen med plass til 105 000 bedende, er høydepunktet når vi seiler ut av havnen.

Dag 2
Midnatsol_at_Sea_ADP1907.jpg

Få kunnskap mens du slapper av


Sted: Til sjøs

Nyt livet på dekk og trekk inn frisk sjøluft, mens vi setter kursen vestover. Våre kunnskapsrike 

foredragsholdere forbereder deg på høydepunktene som kommer, og det er rikelig med tid til å prate med dine medpassasjerer eller bare lene deg tilbake og slappe av. 

Dag 3

Tenerifes skatter


Sted: Santa Cruz de Tenerife

Vi går i land i Santa Cruz de Tenerife, en vakker havneby med brede avenyer, plasser og en fantastisk, moderne arkitektur.  Rett utenfor byen ligger den vulkanske toppen, El Teide, som troner 3 718 meter over havet – det høyeste punktet i Spania. Bli med på en valgfri utflukt til vakre El Teide. Du kan også bli med på en tur til vakre San Cristóbal de la Laguna, Tenerifes kultursenter fra det 15.århundre som er  utnevnt til verdensarvsenteret av UNESCO i 1999. Ta en spasertur langs de idylliske gatene og se byens rikt utsmykkede balkonger som ble forbilde for mange bosettinger i den nye verden. 

Dag 4
San-Sebastian-de-la-Gomera-shutterstock_514269718.jpg

Kanariøyenes skjulte perler


Sted: San Sebastian de La Gomera

Vi ankommer San Sebastian på La Gomera, en skjult perle med vilt landskap, unik flora og sjarmerende, gamle landsbyer. Den tette laurbærtreskogen i  Garajonay Nasjonalpark er ofte innhyllet i tykk tåke, som gir naturreservatet et mystisk tilsnitt. Det finnes ingen steder som Garajonay her på jorden, og på grunn av dens skjønnheten er stedet på UNESCOs verdensarvliste.

La Gomera er også berømt for Silbo Gomero ­– Gomeransk plystring – et spansk “plystrespråk” som benyttes av de lokale for å kommunisere over dype raviner og trange daler som skjærer gjennom øylandskapet. Dette “plystrespråket” ble erklært et  språklig mesterverk og innlemmet i Heritage of Humanity i 2009. 

Dag 5
At_Sea.jpg

Havets magi


Sted: Til sjøs

Nyt ytterligere én dag på åpent hav underveis til Madeira. Nyt den friske sjøluften på dekk og med litt hell får du med deg eksotiske sjøfugler og det marine livet. Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt inviterer til spennende foredrag om opplevelsene som venter deg i Porto Santo og Madeira.  

Dag 6

Den flytende hagen


Sted: Funchal

I dag ankommer vi Funchal, hovedstaden på den vakre og grønne øya, Madeira. Den spektakulære floraen og det behagelige klimaet har gitt Madeira tilnavnet, "Den Flytende Hagen".

Opplev underet, Laurissilva-skogen på nordsiden. For rundt 20 millioner år siden dekket disse trærne store deler av Sør-Europa. I dag finner vi de største gjenværende skogområdene med denne trearten her på Madeira, og dette slående naturområdet har også kommet på UNESCOs verdensarvliste.

Madeira har Levadas – mini-kanaler, som har fungert som vanningssystem i tidligere tider, har en total lengde på 2500 km. I dag er mange av dem blitt til populære turstier. Bli med på en av utfluktene våre og ta en nærmere kikk på dette vakre anlegget i dette rolige landskapet.

Funchal er en storby med en avslappet atmosfære og en sofistikert livsstil, en rik historie og et tiltalende sentrum med kafeer, butikker, brosteinsgater og en interessant arkitektur.

Dag 7

“Den Gylne Øya”


Sted: Porto Santo Island

Porto Santokan bestbeskrives somenlang strand med litt land innenfor. Den vulkanske sanden har lenge hatt ry på seg for å ha helende egenskaper. Straks vi går i land, ligger øyas mange stier klare til å bli utforsket. Se gjennom utfluktsprogrammet og se spennende måter å oppdage øya på, eller bare nyt en doven ettermiddag på “Den Gylne Øya”. 

Dag 8
On-deck-Greenland-097_CIMG1428.jpg

I harmoni med naturen


Sted: Til sjøs

Vi forlater Madeira og setter kurs for Azorene, mens vi nyter dagen på havet. Beliggende midt i Atlanterhavet, er Azorene en isolert øygruppe og den vestligste utposten i Europa. Hver øy er unik, og er tilsynelatende en verden for seg. 

Dag 9

“Den Purpurrøde Øya”


Sted: Angra do Heroísmo

Vi starter besøket på Terceira, “Den Purpurrøde Øya”, slik de store portugisiske oppdagere gjorde: Vi går i land i UNESCO-listede Angra do Heroísmo, den historiske hovedstaden i øygruppen. Angra ble grunnlagt det 15.. århundre og har to ganger vært Portugals hovedstad, takket være dens beliggenhet langs handelsruten fra den nye verden.

Gamleen i Angra er en renovert renessansejuvel, med sin majestetiske Paços do Concelho (rådhuset). Fortet, São João Baptista fra det 16. århundre, vokter over byen og bukten med sin 4 km lange mur.

Øya byr på et flott landskap med steinmurer som rammer inn bøndenes lappetepper av jorder med det vulkanske fjellmassivet Serra de Santa Bárbara i vest. Flotte stier og naturreservater rammer inn øyas ville og bratte innland. 

Day 10

Vulkaner og hortensiaer


Sted: Ilha do Faial

Faial er kjent som “Ilha Azul” – eller den blå øya – på grunn av de mange fargerike hortensiaene. Øya byr på vakre, rolige omgivelser – et paradis for naturelskere.

Utforsk landskapet som et resultat av et vulkanutbrudd i 1957 er en vakker blanding av lavastein og eksotisk vegetasjon. Med andre ord, Faial er et ideelt sted for turgåing og fuglekikking.

På en klar dag kan du se den 2351 meter høye vulkanen Ponta de Pico, Portugals høyeste fjell på naboøya Pico.  

Horta er Ihlas kjerne, og ligger sjarmerende til i en naturlig havn på østkysten. Her bor det rundt 7000 mennesker. 

Dag 11

Calderas og historie


Sted: Ponta Delgada, São Miguel Island

São Miguel, den "Grønne Øya", er den største i øygruppen Azorene med en frodig natur av innsjøer, høydedrag, fjell og grønne enger. Den sjarmerende byen, Ponta Delgada fra det 15. århundre, er den moderne hovedstaden i øygruppen.

Bli med på vår utflukt til Sete Cidades-massivet og opplev det imponerende vulkanske krateret – en av de 7 "naturens undere" som Portugal kan by på. Se de magiske, uvirkelige lavaformasjonene med kjegler, pimpestein og kupler.

 

Dag 12-13
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_362888315.jpg

Seiling østover mot Lisboa


Sted: Til sjøs

Vi setter kursen østover mot Lisboa. Ekspedisjonsteamet vårt vil oppsummere reisen så langt og fortsette med sitt foredragsprogram. Bli med på interessante eksperimenter i vitenskapssenteret eller lær mer om hvordan du fanger minner med kameraet når du er med på utflukter. Se dagens program for mer informasjon.

Dag 14

En av Europas storbyer


Sted: Lisboa, Portugal

Enhver fantastisk reise tar dessverre slutt. Vår ender i Lisboa, en herlig by med mange hundre års spennende historie, hvilende på sju høyder over Elven Tejo.

Etter ilandstigning kan du spasere I de sjarmerende strøkene i Portugals hovedstad og ta en tur med den gammeldagse, eiendommelige trikken som snirkler seg rundt i de trange gatene. Byen oser av sin bemerkelsesverdige historie med statuer av oppdagere som Vasco da Gama, Magellan og Sjøfareren Henrik i gater og på plasser. Ta nærmere i øyesyn den rikt utsmykkede arkitekturen og den fargerike historien gjennom UNESCO-vernede severdigheter, som Hieronymites-klosteret og Belém-tårnet. Oppdag denne byens skjulte skatter I ditt eget tempo.

 

Ankomst 06.10.2017

Sted Lisboa, Portugal
Om bord Opplevelser

Utflukter

Bli med på spennende og lærerike utflukter underveis. Disse kan enten forhåndsbestilles eller kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledige plasser. Aktivitetsnivået varierer fra utflukt til utflukt, så her er det noe for alle.

Kontakt oss

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030