Portugal, Spania og Frankrike - Bukter og øyer i Vest-Europa

Lisbon, Portugal - Amsterdam, Netherlands

Kysten langs Vest-Europa byr på spennende historie og fascinerende kultur. Bli med på ekspedisjon med MS Midnatsol, som tar deg med til vakre havnebyer langs den fantastiske kysten. Opplev den dramatiske kystlinjen i Portugal, før vi seiler videre nordover for å utforske Spania og Frankrike, og til slutt Nederland hvor eventyret avsluttes.

 • Se severdigheter som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Opplev sjarmerende byer og vakre øyer
 • Lær mer om europeisk historie, kultur og natur
 • Et stort utvalg spennende og varierte utflukter

Oversikt

Den europeiske kysten byr på vakre landskap og flotte havner. På denne ekspedisjonen utforsker vi den varierte kystlinjen, som er rik på både natur og kultur, i et behagelig tempo. Kjenn på følelsen av å våkne i en komfortabel lugar klar for nye eventyr hver eneste dag.  

UNESCO-severdigheter og portvin

Først ut er Lisboa, hvor du får tid til å utforske byen før MS Midnatsol setter kursen mot Porto – portvinens rike. Begge disse byene byr på interessant historie, og  har en sjarmerende atmosfære og flere severdigheter som står på UNESCOs verdensarvliste.

Videre seiler vi til Spania, nærmere bestemt Vigo i kystregionen Galicia. Her blir du møtt av gylne strender og gourmetretter, etterfulgt av flott arkitektur i havnebyen La Coruña.

Bilbao kalles gjerne hjertet av Baskerland. Her får du se vakker arkitektur, som det kjente Guggenheim-museet.

Belle-île

Deretter gjør vi oss klare for å utforske en av Frankrikes best bevarte hemmeligheter. Bli med i land på øya Belle-île, kjent for sin helt unike kultur og vakre natur – en øy som har inspirert kunstnere i århundrer.

Havnebyen Dunkerque, mest kjent for evakueringen av britiske og franske soldater under andre verdenskrig, er i dag et fredelig og innbydende sted for besøkende.

Til slutt ankommer vi Amsterdam – byen med kanaler, kultur og kafeer. Hovedstaden i Nederland huser en rekke museer og kunstgallerier. Bruk litt tid i den sjarmerende byen før du reiser hjem.

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 24. april 2018 og 14. april 2019

Avreisehavn Lisboa
Dag 1
Lisbon_tram_shutterstock_104620271.jpg

Legendariske Lisboa


Sted: Lisboa

Lisboa er en av verdens eldste byer og byr derfor på interessant historie og en rik kulturarv. Byen har gjennom tidene vært påvirket av mange ulike kulturer. En gang i tiden var dette Vasco da Gamas hjemsted, men også Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren har holdt til i Lisboa. Ta deg tid til å utforske denne fascinerende byen før vi seiler av gårde. Vi anbefaler å rusle gjennom de sjarmerende gatene i byens historiske områder. Lisboa har også to severdigheter som står oppført på UNESCOs verdensarvliste; Belémtårnet og Hieronymittklosteret. I tillegg kan du se en rekke gamle trikker som lirker seg gjennom de smale gatene. Det sies at ingen besøk i Lisboa er komplett uten at du har tatt deg en tur med en av disse trikkene. Portugals hovedstad har som du skjønner mye å by på, bruk tiden akkurat som du vil.  

Dag 2
1200x600_Oporto_shutterstock_283256708_Sean-Pavone-Shutterstock.jpg

Portvinens hjemsted


Sted: Leixões / Porto

Fra Leixões er det kort vei til den historiske byen Porto. Denne havnebyen bugner av historie og gamle tradisjoner, men har samtidig et moderne preg på grunn av den nye arkitekturen. Går du ned den flotte gaten Avenida dos Aliandos, kan du se flotte kirker i barokkstil med spektakulært interiør. I det historiske området Ribeira ser du fargerike hus vendt mot elven og mange sjarmerende båter. Hvis du blir med på et elvecruise i en båt som er en tro kopi av de gamle Rabelo-båtene, får du fantastisk utsikt over denne historiske byen fra elvebredden. Porto er også portvinens hjemsted, og den spesielle vinen lages utelukkende i dette området. Bli med på vintur gjennom det vakre landskapet, der vi besøker en av de eldste vingårdene i Porto. Her får du selvfølgelig smake den berømte portvinen, men også nydelig portugisisk mat. Hvis du heller vil utforske flott natur, kan du bli med til Gerês, som er Portugals eneste nasjonalpark.

Dag 3
Cies-Islands-Vigo-simplementeunafoto.jpg
Bilde: simplementeunafoto Bilde

Sjø, sol og tapas


Sted: Vigo

Når vi seiler inn i estuariet Vigo, seiler vi forbi den vakre øya Cíes, som er en nasjonalpark. Her kan du velge å bli med på en utflukt. Det glitrende vannet i dette området er kjent for sin gode sjømat, som smakfulle blåskjell. Det kan derfor være en god idé å inkludere blåskjell i tapasretten din, i tillegg til litt fersk blekksprut og områdets aromatiske hvitvin. På tide med litt lunsj? Etterpå kan du jo rusle gjennom Parque del Castros botaniske hager og se romerske ruiner, samt besøke en festning fra 1600-tallet med panoramautsikt. Ønsker du å ta det med ro, kan du heller velge å slappe av på en av Vigos mange strender en kort taxitur (eller båttur) fra byen. 

 

Dag 4
la-coruna_-anibal-trejo_shutterstock_day-5_1200x600.png
Bilde: Anibal Trejo Bilde

Ikonisk arkitektur


Sted: La Coruña, Spania

Den spanske byen La Coruña oser av historie. Både fønikere, keltere og romere har opp gjennom tidene søkt ly i havnen her. Når vi seiler inn mot havnen, seiler vi forbi det 55 meter høye Herkulestårnet, som er det eldste romerske fyrtårnet som fortsatt er i bruk. Når vi går i land, kan du rusle rundt i den historiske byen. La Coruñas storhetstid var på 13- og 1400-tallet, da byen vokste seg rik på grunn av det livlige havneområdet. Denne havnen var nemlig et viktig stoppested for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela. Selv i dag kommer pilegrimer fra hele verden til La Coruña. Ikke glem å gå innom gaten Avenida Marina, hvor fasadene på byggene er heldekket av glassruter. Dette har etter hvert blitt et ikonisk symbol for vakre La Coruña.

Dag 5
1200x600_Bilbao_shutterstock_59693266_Pecold---Shutterstock.jpg

Design og kultur


Sted: Bilbao

Bilbao er selve hjertet av Baskerland. Her blandes den tradisjonelle baskiske kulturen med en mer fremtidsrettet visjon for byen. Byen er både sofistikert og livlig, samtidig som du får kjenne på et relativt rolig tempo. Byen er et absolutt must hvis du er interessert i design og kultur. Her finner du nemlig Guggenheim-museet laget av Frank Gehry, et tidløst T-banesystem designet av Sir Norman Foster, et samfunnshus designet av Phillipe Strack og en rekke andre flotte bygg. En annen side av byen er Casco Viejo – på godt norsk kalt gamlebyen. Her finner du sjarmerende gater, et gammelt marked og en rekke unike butikker. I hjertet av gamlebyen ligger også Bilbaos syv originale gater, Las Siete Calles, fra 1400-tallet. Utforsk de vakre og varierte områdene denne byen har å by på – enten på egen hånd, eller på en av de mange utfluktene vi tilbyr.  

Dag 6
Midnatsol_at_Sea_ADP1907.jpg

Den legendariske Biscayabukten


Sted: Til sjøs

På vei til Frankrike krysser vi den kjente, og noen ganger fryktede, Biscayabukten – et område med en rekke skipsvrak. I stor grad skyldes dette at skip i gamle dager ikke klarte å seile mot vinden, og i stedet ble drevet inn i bukta av vestavinden. Faktisk er noen av de tøffeste værforholdene i Atlanterhavet fortsatt ofte i Biscayabukten, men på slutten av våren og på forsommeren er området roligere. Vi seiler langt, og derfor trygt, ut på havet – uten land i sikte. Står du på dekk, kan du nyte frisk sjøluft og forhåpentligvis få et glimt av fugler og sjøpattedyr, samt roe ned å lytte til det fredfulle havet. I løpet av dagen arrangeres det interessante forelesninger om bord, hvor ekspedisjonsteamet forteller om mange av de kjente sjøslagene som har funnet sted her gjennom tidene.

Dag 7
Le-Palais-_Belle-Ile_France_90960023.jpg

En fransk perle


Sted: Belle-Île

Belle-île betyr vakker øy, og dette er faktisk en av de vakreste øyene i Frankrike. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende landsbyer, pastellfargede hus, grønne naturområder og røffe kystlinje, er det ikke rart denne øya har inspirert forfattere som Dumas og kunstnere som Monet og Matisse. Dette er en av Frankrikes skjulte perler, og nå er det din tur til å utforske den! Byen Le Palais er det du kan kalle ”hovedstaden” på øya, med en stor festning ruvende over byen. Herfra kan du bli med på en av våre mange fotturer eller andre utflukter med ekspedisjonsteamet, eller bare rusle rundt i byen og besøke de mange markedene, butikkene og severdighetene på egen hånd. 

Dag 8
English_Channel_shutterstock_304937582.jpg

Den engelske kanal og Doverstredet


Sted: Til sjøs

Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som knytter sammen Nordsjøen og Atlanterhavet. Dette er verdens mest trafikkerte sjøvei, da mer enn 500 skip passerer daglig. Fra salongen eller dekk kan du observere skip fra hele verden. Nyt dagen om bord, med muligheter for å delta i interessante forelesninger.  

Dag 9
1200x600_Dunkerque_©Vincent-Desjardins.jpg
Bilde: Vincent Desjardins Bilde

A Close Escape


Sted: Dunkerque, Frankrike

Dunkerque ligger på sanddynene langs kysten mot Nordsjøen. ’Dun’ betyr dyner på flamsk, og ’kerque’ refererer til den flotte katedralen Saint Eloi. Hvis går opp trappene i denne kirken, blir du belønnet med en panoramautsikt over byen, havnen og kysten. Under andre verdenskrig ble 300 000 allierte soldater evakuert fra havnen og strendene i Dunkerque på bare noen få dager. Du kan lære mer om denne historien på det lokale museet eller på en guidet tur. Hvis vi er heldige med været, kan du tilbringe tid på en av de flotte, gylne strendene. 

Dag 10
Amsterdam_ ©JeniFoto_Shutterstock_Day 3_1200x600.png

Kunst, kultur og kafeer


Sted: Amsterdam, Nederland

Det kan være rart å tenke på at Amsterdam på 1200-tallet var et lite fiskesamfunn. På midten av 1700-tallet derimot, var denne byen Europas ledende handelsby. I dag er hovedstaden i Nederland et av verdens mest sjarmerende, kulturelle og urbane steder. Langs de mange kanalene ser du fantastiske hus, gjerne svært smale fordi utbyggerne på 1700-tallet måtte betale skatt etter bredden på husene. Den vakre arkitekturen har faktisk satt Amsterdam på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent for sine mange, flotte museer – blant de mest kjente er Rijksmuseum, Rembrandt-museet og van Gogh-museet.  

Ankomst 3. mai 2018 og 23. april 2019

Sted Amsterdam, Nederland
Om bord Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer till og fra flyplassen.

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.