Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow

Reiseinformasjon 13 MS Spitsbergen
Avgang
11. mars 2023
Pris fra
kr 34 800
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk spektakulære «verdens ende»-regioner i Europa og steder på UNESCOs verdensarvliste langs vestkysten av Europa og De britiske øyer, fra Lisboa til Glasgow.

Reise til Europas «verdens ender»

Før i tiden trodde man at det var umulig å reise lenger enn disse halvøyene som stakk ut i Atlanterhavet, og de fikk navnet Verdens ende, eller Finis Terrae på latin. Vi starter i Lisboa, og seiler langs Atlanterhavskysten av Europa. Underveis besøker vi Fisterra i Galicia, Finistère i Bretagne, Land’s End i Cornwall og halvøya St Davids i Wales.

Opplev landemerker på UNESCOs verdensarvliste

I løpet av ekspedisjonscruiset vil du ha muligheten til å besøke noen velkjente steder på UNESCOs verdensarvliste. Gjør deg klar for å utforske middelalderbyer, gamle monumenter og ærverdige pilegrimssteder. Benytt muligheten til å besøke Lisboas ikoniske Torre de Belém, og utforsk Portos billedskjønne gamleby. Gå en del av den berømte pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania, og opplev hvorfor UNESCO har utpekt hele Isle of Man til et biosfærereservat.

Opplevelser på øyer i Atlanterhavet

Du vil besøke flere vakre øyer på den siste etappen av sjøreisen. Opplev Penzance i De britiske øyer, og reis til det kjente neset Land’s End. Besøk den selvstyrende øya Isle of Man, som byr på spektakulære landskaper og en rik keltisk og norrøn arv. Så drar vi videre til den vakre øya Rathlin i Nord-Irland, et fugleparadis omgitt av ruvende klipper. Etter å ha seilt gjennom den vakre Firth of Clyde i Skottland, kommer ekspedisjonen til veis ende i den stilfulle byen Glasgow.

Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow Besøk alle «verdens ender» langs Atlanterhavskysten av Europa og De britiske øyer – fra Lisboa til Glasgow
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Begynnelsen på eventyret i Europa

  11. mars 2023

  Cruiset starter i en av Sør-Europas mest fortryllende byer

  Ekspedisjonscruiset nordover starter i herlige Lisboa.

  Hvis du har tid, bør du besøke Lisboas gamle bydeler – nesten alt av historisk interesse befinner seg her. Start utforskingen på Praça do Comercio i Baixa, og gå mot de smale gatene i Bairro Alto.

  Herfra kommer du til Alfama og det gamle islamske kvarteret, levningene etter det romerske amfiteateret og den mauriske festningen. Hvis du har tid kan du besøke UNESCO-stedet Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, der du også finner den deilige kaken pastéis de Belém.

  Førprogram

  For å ha nok tid til å oppleve Lisboas mange severdigheter og kysten av Portugal før du går om bord på MS Spitsbergen, kan du utvide oppholdet ved å bli med på vårt spennende førprogram. Da vil du besøke det imponerende Palácio de Monserrate, før du drar videre til Cabo da Roca – det vestligste punktet på Fastlands-Portugal, Fastlands-Europa og den eurasiske landmasse.

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Begynnelsen på eventyret i Europa

 • Dag 2
  Llençois, Porto

  Portvinens by

  12. mars 2023

  Opplev magiske Porto som står på UNESCOs verdensarvliste – et høydepunkt med mye sjarm

  Ved ankomst i Portugal legger vi til kai i Leixoes. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro.

  Ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden, kryss broen Dom Luís I, smak deilige petiscos og prøv portvin i Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 2
  Llençois, Porto

  Portvinens by

 • Dag 3
  Fisterra, Spania

  Reis til «Verdens ende» i Spania

  13. mars 2023

  Opplev et gammelt pilegrimssted fra kelternes tid

  Navnet på denne billedskjønne fiskerlandsbyen er avledet av det latinske Finis Terrae, som betyr verdens ende. Fisterra fikk navnet sitt av romerne, som trodde at den steinete odden var verdens ende. Folk kom hit for å nyte det storslåtte landskapet rundt odden og fyret, som du vil kunne se på en inkludert bussutflukt.

  Fisterra ligger på Costa da Morte, Dødskysten, i en bred og åpen ría, og kan til tider være utsatt for dønninger som gjør landinger vanskelig. Hvis det ikke er mulig å lande her, vil vi i stedet legge til kai i Brens, en nærliggende havn.

  • Inkludert Spanias verdens ende – Cabo Fisterra og Costa da Morte
  Dag 3
  Fisterra, Spania

  Reis til «Verdens ende» i Spania

 • Dag 4
  A Coruña, Spania

  Et høydepunkt i Galicia

  14. mars 2023

  Mye å se, gjøre og drikke

  Galicia er en kulturelt særegen region i Spania, og galicierne er stolte over sine keltiske røtter. Vi overnatter i A Coruña, og får dermed en god mulighet til å ta en spasertur i byen etter middag, i tillegg til muligheten til å se det to tusen år gamle fyret Torre de Hercules.

  Mens vi er her, bør du smake den unike gallego-maten. Be om et utvalg tapas, og prøv et glass av den berømte galiciske sideren som tradisjonelt helles rett ned i munnen fra god høyde.

  A Coruña er en utmerket base for å utforske noen av høydepunktene i Galicia, blant annet Santiago de Compostela, som står på UNESCOs verdensarvliste.

  • Inkludert En byvandring i A Coruña
  Dag 4
  A Coruña, Spania

  Et høydepunkt i Galicia

 • Dag 5
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

  15. mars 2023

  På med turskoene

  Neste stopp er Ferrol, som ligger noen timers seiling nordvest for A Coruña langs den kuperte kysten av Galicia. Dette var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten tre århundrer. I dag vurderes byen for å bli oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  En av flere pilegrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kjent som Den engelske camino, starter her. Gå den første delen til Neda eller Pontedeume på egenhånd, eller bli med på en valgfri utflukt til høydepunktene i nordlige Galicia, inkludert de romerske bymurene i Lugo, som står på UNESCOs verdensarvliste.

  Dag 5
  Ferrol, Spania

  «Den engelske camino» til Santiago

 • Dag 6
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  16. mars 2023

  Slapp av til sjøs – hold utkikk etter hval eller bli med på forskjellige aktiviteter om bord

  Grip muligheten til å slappe av ute på dekk med en kikkert – se om du får øye på hval, delfin eller nise. Dette er ellers et av få steder i verden der nebbhval kan ses hvis du er heldig. Den trekker nemlig hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av cruiset, med praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet på destinasjonene som ligger foran oss. Glem ikke å bruke fasilitetene om bord. Kanskje du vil prøve panoramabadstuen?

  Dag 6
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 7
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

  17. mars 2023

  Se hva som inspirerte kunstnerne rundt de historiske havnene i Finistère

  I den billedskjønne kystbyen Dourarnenez finner du fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden. På en inkludert utflukt tar vi deg til det dramatiske Pointe du Raz, et av de vestligste nesene i Bretagne.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, er nærliggende Brest en fascinerende maritim by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her vil du oppleve det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser. Vi topper dagen med et inkludert besøk til nærliggende Pointe Saint-Mathieu, der du vil se ruinene fra et forlatt kloster.

  • Inkludert Bretagnes verdens ende – Pointe du Raz
  Dag 7
  Douarnenez, Frankrike

  Finistère, Verdens ende i Bretagne

 • Dag 8
  Newlyn, Storbritannia

  Land’s End i Cornwall

  18. mars 2023

  Sjarmerende landsbyer, vakre strender, fascinerende historie og lokale sagn

  Den idylliske regionen Cornwall, som ligger på den sørvestlige britiske halvøya, er neste stopp på reisen vår. Bli med på en spasertur fra fiskerhavnen Newlyn til enten den livlige byen Penzance eller den billedskjønne landsbyen Mousehole.

  Hvis forholdene tillater det, vil ekspedisjonsbåtene våre ta deg til St. Michael’s Mount, en tidevannsøy med en subtropisk hage ved et slott. Vi inkluderer også et besøk til det sørvestligste punktet på fastlandet i Storbritannia, Land’s End. Dette ikoniske landemerket er et område med et rikt fugleliv og inspirasjonen bak gamle myter og sagn.

  • Inkludert Buss til Land’s End
  Dag 8
  Newlyn, Storbritannia

  Land’s End i Cornwall

 • Dag 9
  Scillyøyene, Storbritannia

  Fortryllende øygruppe

  19. mars 2023

  Krystallklart vann, kritthvite strender og vakker natur – velkommen til Scillyøyene

  Denne fortryllende øygruppen rundt 50 kilometer utenfor tuppen av Cornwall byr på noen svært vakre små øyer. Hvis forholdene tillater det vil vi dele opp tiden vår her. Du kan utforske de hvite sandstrendene på Tresco og kjente Tresco Abbey Gardens fra 1800-tallet, eller øya St. Mary’s, som er den største av Scillyøyene.

  Alternativt kan du bli med på en tur rundt øyene, der vi passerer steder hvor skip har forlist, ser seler som soler seg på steinene, og seiler rundt fuglereservatet Annet for å se lundefugl og flere andre hekkende sjøfugler.

  Dag 9
  Scillyøyene, Storbritannia

  Fortryllende øygruppe

 • Dag 10
  Fishguard, Storbritannia

  «Verdens ende» i Wales

  20. mars 2023

  Besøk Fishguard, og se bosetningene fra jernalderen og St. Davids Peninsula

  Den sjarmerende walisiske kystbyen Fishguard ligger mellom Preseli Hills og kysten av Pembrokeshire. Den opprinnelige landsbyen og havna finner du i Lower Fishguard, og du får spektakulær utsikt over havet fra «Main Town» som ligger over.

  En kort kjøretur fra Fishguard ligger Storbritannias minste by St. Davids, som er mer en landsby enn en by. Du kan utforske denne lille bosetningen som en del av en inkludert aktivitet. Det dramatiske neset i nærheten markerer skillet mellom Irskesjøen og Det keltiske havet, og er det vestligste punktet i Wales. Utforsk dette spektakulære stedet og den vakre stien Pembrokeshire Coast Path her.

  • Inkludert Buss til St. David’s
  Dag 10
  Fishguard, Storbritannia

  «Verdens ende» i Wales

 • Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannia

  Historie fra kelterne og vikingene

  21. mars 2023

  Dykk inn i historien i Peel, hovedstaden på Isle of Man fra 1300-tallet

  Når vi nærmer oss Peel, vil du legge merke til de imponerende ruinene av Peel Castle som ruver over havnen. Det majestetiske fortet gir deg en smakebit på hva som venter på denne enigmatiske øya.

  Kjenn historien under føttene når du går gjennom de smale gatene med kjøpmannshus og utforsker ruinene av Peel Castle. Lær om øyas moderne historie med fartsfylte bil- og motorsykkelløp på museet som viser gamle motorsykler og biler. På House of Manannan vil du se en kopi av Odins ravn, en vikinglangbåt som seilte hit fra Norge.

  Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannia

  Historie fra kelterne og vikingene

 • Dag 12
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

  22. mars 2023

  Kuperte klipper, rolige innsjøer og dyreliv på Rathlin Island

  Rathlin Island er bare 9,5 km lang og 1,6 km bred, og er perfekt å utforske til fots eller med sykkel. Velg blant klippeturer i vakker natur eller de mange vandrestiene hvor du kan beundre de vakre omgivelsene og både se og høre skapningene som bor her, deriblant store kolonier av hekkende sjøfugl.

  Besøk RSPB Seabird Centre, og et «opp-ned» fyrtårn som klamrer seg til klippene. Du har også tid til å besøke Boathouse Visitor Centre, hvor du kan lære om øylivet, lokal historie og de mange historiske skipsvrakene som ligger i farvannet rundt øya.

  • Inkludert Øybesøk på Rathlin
  Dag 12
  Øya Rathlin, Nord-Irland

  Sjøfugler, alpekråke og åkerrikse

 • Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannia

  Ankomst med stil

  23. mars 2023

  Cruiset avsluttes i Skottlands stilfulle kulturby

  Ekspedisjonscruiset utforsker noen av Europas kuperte øyer og kystlinjer, og avsluttes i Glasgow. Glasgow er en by med vakker viktoriansk og jugendstilarkitektur, som har utviklet seg til å bli en virkelig stilfull og spennende by, full av museer, gallerier og livlige steder å spise, drikke og handle. Gå vestover fra sentrum for å se de eklektiske kunst- og naturhistoriske samlingene til Kelvingrove Art Gallery Museum. De som er glad i design kan glede seg over å se Charles Rennie Macintosh, som er spredt over hele byen. Det må være det beste stedet å avslutte cruiset på!

  Etterprogram

  Hvis du ønsker å få en smakebit av Skottlands to hovedbyer, kan du utvide reisen med etterprogrammet vårt. Da vil du se hovedseverdighetene i Glasgow og også det majestetiske Edinburgh Castle med en natt i Edinburgh inkludert.

  Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannia

  Ankomst med stil

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
11.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde

Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten

Utforsk andre destinasjoner: