Utforsk atlanterhavsøyene

Lisboa, Portugal - Casablanca, Marokko

Bli med på øyhopping i Atlanterhavet. Vi tar deg med til en rekke nøye utvalgte destinasjoner i interessante, varme og solrike omgivelser. Opplev de mindre besøkte områdene på Kanariøyene, bli med til grønne og frodige Madeira, utforsk tre av de avsidesliggende øyene i Azorene og besøk to av Marokkos mest sjarmerende byer – alt på én og samme reise.

 • Besøk vulkanøyene Madeira, Azores og Kanariøyene
 • Utforsk ulike byer og spennende severdigheter
 • Se flere steder som er listet på UNESCOs verdensarvliste
 • Fascinerende forelesninger og aktiviteter på land og om bord

Oversikt

Øyhopping i Atlanterhavet

Denne ekspedisjonen tar deg med til landsbyer og flotte naturområder sammen med ekspedisjonsteamet ditt. Gjennom forelesninger, aktiviteter og utflukter kan du lære mer om den fascinerende historien, arkitekturen og kulturen som denne delen av Europa og Afrika har å by på. Øyene vi besøker er nøye håndplukket for å gi deg et helt spesielt innblikk i lokallivet. Flere av stedene vi besøker er også på UNESCOs verdensarvliste. 

Svart jord og frodig vegetasjon på vulkanske øyer

Reisen starter i Lisboa, Portugal hvor vi utforsker Madeira, Azorene og noen av Kanariøyene. Alle øyene er av vulkansk opprinnelse, med hver sin unike natur og kultur.

Krydrer opplevelsen

Deretter seiler vi til den afrikanske byen Safi – en opplevelse som garantert vil krydre ekspedisjonen din. Kystbyen blir ofte omtalt som Marokkos keramikkhovedstad. I denne naturskjønne byen får du oppleve et levesett helt annerledes fra hva du er vant til. Ekspedisjonen avsluttes i Casablanca, en eksotisk blanding av det gamle og nye.

Praktisk informasjon

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind- og sjøforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

3 April 2017

Avreisehavn Lisboa, Portugal
Dag 1
1200x600_Lisbon,-Portugal_ESB-Professional_shutterstock.jpg
Bilde: ESB Professional / Shutterstock Bilde

En legendarisk by bygget på syv åser


Sted: Lisboa, Portugal

Lisboa er en av verdens eldste byer, og har opp gjennom årene blitt påvirket av mange ulike kulturer. Byens arv og sjarm strekker seg derfor flere århundrer tilbake i tid. Lisboa er også kjent for sine store oppdagere som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren. Ta deg tid til å utforske den fascinerende byen før avreise. Å rusle gjennom de sjarmerende gatene i Lisboas historiske distrikter føles litt som å bevege seg gjennom forskjellige landsbyer. Besøk byens to UNESCO-listede steder: Belémtårnet og Hieronymittklostret. Sjarmerende, gammeldagse trikker tuter rundt i de smale gatene, og du har faktisk ikke vært i Lisboa før du har tatt en tur med en av de klassiske Remodelado-trikkene. Opplev Lisboas skjulte skatter i ditt eget tempo.

Dag 2-3
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbek / Guest Photo Bilde

Videre vestover


Sted: På havet

Første dagen tilbringer vi på havet. Ekspedisjonsteamet holder forelesninger så du kan lære mer om neste destinasjon som er Azorene. Du kan også kan nyte solen og livet på dekk.

Dag 4
1200x600_Ponta-Delgada,-Azores_Tony-Zelenoff_Shutterstock.jpg
Bilde: Tony Zelenoff / Shutterstock Bilde

Den grønne øya


Sted: Ponta Delgada, São Miguel, Azorene

Ponta Delgada er den viktigste byen på øya São Miguel, og har vært hovedstaden på øygruppen Azorene siden 1546. Byens fruktbare jord og trygge havn gjorde denne øya til et handelssted på 1500-tallet, noe den fortsatt er den dag i dag. Arkitekturen i denne byen strekker seg helt tilbake til det 1600-tallet, og de tre hovedkirkene er fra det 15, 16 og 17. århundre.

Opplev det pulserende bylivet i hovedgatene, slapp av på den roligere marinaen eller bli med på en av utfluktene våre. En av de går til den kjente lagunen Sete Cidades Massif. Det vulkanske, men allikevel grønne, landskapet ved lagunen er vernet og omtales som en av Portugals syv underverker.

Dag 5
1200x600_Pico,-Azores_benjamin-van-der-spek_shutterstock.jpg
Bilde: Benjamin van der Spek / Shutterstock Bilde

“Den svarte øya”


Sted: Madalena, Ilha do Pico, Azorene

Pico er Azorenes nest største øy og domineres av Portugals høyeste fjell som stiger 2351 meter over havet. Pico kalles Ihla Preta (”Den svarte øya”) på grunn av den svarte, vulkanske jorden. Landskapet i Pico Island Vineyard Culture står på UNESCOs verdensarvliste, og er et landskap blandet av lavasteiner og eksotisk vegetasjon som utgjør flotte turområder hvor du også kan se ulike fuglearter.

Øyas historie og økonomi henger tett sammen med vingårdene og hvaljakttradisjonene i området. Sistnevnte førte til en ny økonomi mot slutten av det 1700-tallet, med amerikanske hvalfangere i havet rundt Azorene. Hvalfangst var en primærnæring helt fram til 1970-tallet.

I den lille landsbyen Vila da Madalena kan du se den imponerende kirken – Santa Maria Madalena – bygget på 1600-tallet. Vingårdene og fruktindustrien, da særlig sitrusfrukter, har vært en viktig eksportnæring for øya. I dag er meieriindustrien og økoturismen også viktige næringer. Bli med i land og utforsk øya. En av de valgfrie utfluktene våre tar deg med til et UNESCO-listet sted hvor du får se et eksempel på hvordan jordbruket er tilpasset den avsidesliggende og utfordrende naturen.

Dag 6
1200x600_Terceira_Azores_Roman-Sulla_shutterstock.jpg
Bilde: Roman Sulla / shutterstock Bilde

“Forsvareren av frihet”


Sted: Terceira, Azorene

Dette er den historiske hovedstaden på øygruppen, Azorenes eldste og øyas viktigste by. Angra ble grunnlagt på 1400-tallet, og har i to korte perioder vært hovedstaden i Portugal. Byens beliggenhet langs ruten fra The New World brakte dyrebare varer inn og gjorde byen velstående.

Her ligger også en stor festning fra 1500-tallet kalt São João Baptista, med en 4 km lang yttervegg. Arkitekturen er en vitnesbyrd til konger og adelsmenn som har bidratt til bystrukturen. Store deler av Angras historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Andre deler av øya består av store beiteområder inngjerdet av steinvegger, hvor det finnes flere kuer enn mennesker – og med vulkanen Serra de Santa Bárbara truende fra vest.

Et stykke unna kysten er ligger et vilt og kupert landskap med flere flotte turområder. En stor del av det indre landskapet er et naturreservat. 

Dag 7
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbek / Guest Photo Bilde

På utkikk etter dyreliv


Sted: Til sjøs

Vi seiler mot Madeira. Bruk tiden ute på dekk og nyt den fantastiske utsikten. Med litt hell kan du få øye på diverse fugler og andre pattedyr i det vi seiler mot vår neste destinasjon.

Dag 8
day08_portosanto_porto_santo_madeira_shutterstock_515682247.jpg
Bilde: Karol Kozlowski Bilde

I Christopher Columbus' fotspor


Sted: Porto Santo Island

Porto Santo kan beskrives som en eneste lang strand med et stykke land festet på. Ifølge legendene har de vulkanske sanddynene  helbredende krefter, noe som har tiltrukket mennesker fra hele verden.

Øyas røffe landskap er pefekt for vakre gåturer. Og det er nok av historie her. Øyas hovedstad, Villa Baleira, var på et tidspunkt hjemmet til den kjente oppdageren Christopher Columbus.

Dag 9
1200x600_Botanical-Garden,-Funchal_Madeira_Miguel-Garcia-Saavedra_shutterstock.jpg
Bilde: Miguel Garcia Saavedra / shutterstock Bilde

Nydelige Madeira


Sted: Funchal, Madeira

Den pittoreske byen Funchal ligger perfekt til på den solfylte sørkysten av Madeira. Med en ring av grønne fjell i bakgrunnen, dannes det et stort naturlig amfi som vender ut mot det blå Atlanterhavet. Den 500 år gamle byen er full av interessant historie, og utforskes best til fots. I sentrum av den vakre byen ligger havnen og promenaden, sjarmerende trange gater, butikker, kafeer, barer og restauranter.

Du bør også se katedralen, teateret, rådhuset og gå en tur ned til vannet. En tur med taubanen til Monte gir deg utsikt over havnen. Denne grønne, frodige øya har flotte turområder, og vi tilbyr også en rekke utflukter for den som ønsker å se enda mer.

Dag 10
1200x600_Horizon-from-MS-Midnatsol_©-Trym-Ivar-Bergsmo.jpg
Bilde: Trym Ivar Bergsmo Bilde

Mot Kanariøyene


Sted: til sjøs

Vi forlater Madeira og setter kursen mot Kanariøyene.

Dag 11
1200x600_Santa-Cruz-de-Tenerife_RossHelen_Shutterstock.jpg
Bilde: RossHelen / Shutterstock Bilde

En av de verdens vakreste øyer


Sted: Santa Cruz de Tenerife

Tenerife er den største øya på Kanariøyene, og virkelig en av de mest naturskjønne øyene i verden! Her ligger Mount Teide, verdens tredje største vulkan som står på UNESCOs verdensarvliste, og som byr på fantastiske landskap og aktiviteter. Gå en tur gjennom en rolig fjellandsby, gjennom løvet i en bananplantasje eller slapp av på en solrik sandstrand. Du kan også utforske øya ved å bli med på våre valgfrie utflukter. Vi tar sikte på å besøke pyramidene i Güímar, som har en spennende historie: Arkeologer og myndigheter lo da en lokalavis på 1990-tallet publiserte en artikkel der det ble hevdet at det hadde blitt funnet mystiske trappepyramider på øya. Bare nok av noen nye landbruksterrasser av stein, ble det sagt på Kanariøyene. Men Thor Heyerdahl hadde en annen teori. Dr. Heyerdahl hadde gjort omfattende forskning på pyramidene i Túcume i Peru, og lot seg fascinere av bildene i lokalavisen. Etter å ha besøkt Güímar mente han at funnet verken var terrasser eller tilfeldige steinmasser, som noen påstod. I stedet mente han at dette var møysommelig bygde trappepyramider, lignende de som er funnet i Mexico, Peru og gamle Mesopotamia. Se pyramidenes utrolige konstruksjoner, som gir deg et innblikk i gamle sivilisasjoner. I tillegg til de seks trappepyramidene, kan du også besøke museet Casa Chacona hvor du kan se en fullskala kopi av Heyerdahls båt, masker fra de innfødte og keramikkfigurer. 

Dag 12
1200x600_San-Sebastian-de-la-Gomera_Mikdaun_shutterstock.jpg
Bilde: Mikadun / shutterstock Bilde

Dobbel UNESCO


Sted: San Sebastian de la Gomera, Spania

La Gomera er kanskje en liten by, men få steder i verden kan skilte med så stort biologisk mangfold. En uventet rik vegetasjon som består av arter du ikke finner noen andre steder i verden. Den lille hovedstaden, San Sebastian, er kjent for sin historiske fortid. På midten av øya ligger nasjonalparken Garajonay, med tett skog og forskjellige plantearter. Et hav av skyer strømmer ofte inn over området, og setter et magisk preg på skogen – noe som har gjort at stedet er listet på UNESCOs verdensarvliste. La Gomera er også kjent for sin Silbo Gomero, en spesiell fløyte som innbyggerne bruker for å kommunisere med hverandre på tvers av de trange dalene som går gjennom øya. UNESCO listet i 2009 dette ”fløytespråket” i publikasjonen Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity.  

Dag 13
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbek / Guest Photo Bilde

Langs kysten Afrikas kyst


Sted: På havet

Fra Kanariøynene reiser vi videre til Afrikas vestkyst. Du har fortsatt tid til å delta i spennende forelesninger fra ekspedisjonsteamet. Du kan også slappe av og nyte utsikten fra dekk i behagelig temperatur. 

Dag 14
1200x600_Safi,Morocco_Anibal-trejo.jpg
Bilde: Anibal Trejo / Shutterstock Bilde

Keramikkbyen i Marokko


Sted: Safi, Marokko

Safi er en av de eldste bosettingene i Marokko. Fønikerne og romerne frekventerte havnen, og på 1000-tallet var det en havn for den transsahariske handelen mellom Marrakesh og Guinea, hvor gull, slaver og elfenben ble solgt. På 1300-tallet ble byen et viktig religiøst og kulturelt senter. Da portugiserne styrte byen, bygde de Kechla – en stor festning som tidligere ble brukt som fengsel, men som i dag er en del av det nasjonale keramikkmuseet. På 1500-tallet vokste Safi seg rik på kobber og sukker, og europeiske handelsmenn strømmet til byen. For å oppleve byens autentiske atmosfære bør du besøke de trange smugene i Medina (gamlebyen). Hvis du er ute etter souvenirer, bør du sjekke ut den fargerike Safi-keramikken. Mesteparten av Marokkos keramikk produseres her, og nesten alt er håndlaget.

Dag 15
1200x600_Casablanca, Morocco_©saiko3p - Shutterstock_Day 1.png
Bilde: saiko3p / Shutterstock Bilde

“Den hvite byen”


Sted: Casablanca, Marokko

Ekspedisjonen avsluttes i Casablanca, Afrika. Vi anbefaler at du er ute på dekk når vi seiler inn mot havnen. Moskeen Hassan II er et fantastisk syn. Det er den syvende største moskeen i verden, med plass til 105 000 mennesker. Dersom du får tid, kan du utforske byen på egenhånd. For å få en ekte opplevelse av denne livlige afrikanske byen anbefaler vi en tur gjennom de trange gatene og besøker det lokale markedet. 

Ankomst 17. april 2017

Sted Casablanca, Marokko
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030