Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Reiseinformasjon 11 dager MS Santa Cruz II
Avganger
32 avganger mellom jan 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 88 672
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på en oppdagelsesferd til byer på UNESCOs verdensarvliste, en skyhøy vulkan og naturskattene på Galápagosøyene.

En søramerikansk opplevelse

Utforsk Quito, en av Sør-Amerikas mest sjarmerende hovedsteder. UNESCO-byen byr på elegant arkitektur fra den spanske kolonitiden, koselige restauranter og små håndverksbutikker. Smak på deilige spesialiteter fra Ecuador og rusle gjennom fargerike markeder med lokalt håndverk. Du vil også besøke en aktiv vulkan og dra på naturvandring i fantastiske omgivelser.

I Darwins fotspor

Charles Darwins besøk til Galápagosøyene om bord H.M.S. Beagle førte til det banebrytende arbeidet hans om artenes opprinnelse. På det vitenskapsfokuserte ekspedisjonscruiset får du gå i Darwins fotspor, lære om oppdagelsene hans og gjøre noen av dine egne oppdagelser.

Ekspedisjonen til Galápagosøyene inkluderer håndplukkede landinger hvor du kan se dyrelivet i en rekke forskjellige økosystemer. Se sjøløver som soler seg på Mosquera-øya og kjempeskilpadder på San Cristóbal og Santa Cruz. Du kan også se de berømte landiguanene på Santa Fé og South Plaza samt oppdage de fargerike fuglekoloniene på Española, Edén-øya og North Seymour.

Ekspedisjonsskipet ditt – MS Santa Cruz II

Reiserutene med MS Santa Cruz II gir deg den beste dekningen av øyene og de beste mulighetene til å oppleve det rike dyrelivet på Galápagosøyene. Mange utflukter finner sted på eksklusive besøkssteder, noe som betyr av vi ofte har hele områder for oss selv. Vi har flere naturforskere om bord på Santa Cruz II, og dette betyr at du vil få muligheten til å velge blant et bredere utvalg aktiviteter hver dag.

Hun er også et av de få skipene ved Galápagosøyene som er fullt utstyrt med en rekke verktøy for utforsking, som gummibåter, kajakker, snorkleutstyr og padlebrett. Hun har til og med en båt med glassbunn. Sikkerhet og bærekraft er naturligvis helt essensielt gjennom hele cruiset, og det finnes en døgnåpen medisinsk tjeneste om bord til enhver tid.

 Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene
 • Dag 1
  Norge/Quito, Ecuador

  Fly til Quito

  Oppdagelsesferden starter etter flyturen fra Norge til Quito, en by ved ekvator hvor våren føles evigvarende. Byen ligger vakkert til, høyt i en dal, 2849 meter over havet, og er med det verdens nest høyeste hovedstad. Utsikten over de omkringliggende fjellene er en stadig påminnelse om at du befinner deg i Andesregionen.

  Quito ble grunnlagt på en av inkaenes gamle bosettinger, og er i dag et livlig og moderne sted. Du trenger ikke å lete langt bak den moderne fasaden for å finne spor av fortiden, og gamlebyen er et godt eksempel på klassisk spansk arkitektur. Innbyggernes innsats for å bevare byens historie gjorde at den havnet på UNESCOs verdensarvliste i 1978.

  Etter ankomst på Mariscal Sucre flyplass i Quito, blir du transportert til et hotell sentralt i byen.

  Når kvelden kommer, kan du beundre de glitrende lysene fra byen som strekker seg oppover de omkringliggende åsene og fjellene – et hypnotiserende syn! Du vil tilbringe den første natten i Sør-Amerika på hotellet i Quito, og våkne opp uthvilt og klar for reisen foran deg.

  Dag 1
  Norge/Quito, Ecuador

  Fly til Quito

 • Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturell tur i Quito

  Etter frokost tar vi deg med på en heldagsutflukt i byen, der vi vil bli bedre kjent med levemåte, tankesett, mat og tradisjoner i Ecuadors hovedstad. Denne utflukten handler om å oppleve Quito som en lokal innbygger, og vi vil besøke butikker, utforske markeder, møte lokale urte-healere, lære ferdigheter fra håndverkere og prøve noe av den fantastiske ecuadorianske maten under en lunsj på det sofistikerte Casa Gangotena Hotel.

  Vi drar ut på en guidet omvisning i den vakre gamlebyen, med mål om å lære mer om menneskene som lever i den best bevarte historiske bydelen i Amerika. Guiden vil også ta oss med til gamle gater og kirker, og stoppe opp for å slå av en prat med håndverkere, butikkinnehavere, hattemakere og konditorer. Underveis vil vi smake deilig sjokolade laget med ecuadoriansk kakao av ypperste klasse.

  Om ettermiddagen vil vi besøke det flotte arkeologiske museet Casa del Alabado. Museet huser en fantastisk samling av prekolombianske museumsgjenstander som er hele 5000 år gamle, vakkert utstilt i en koloniherregård fra 1600-tallet.

  Omvisningen inkluderer også et besøk på El Panecillo – en 182 meter høy vulkansk ås som gir fantastisk panoramautsikt over Quito og Andesfjellene. Senere er det tid for middag på hotellet, og om kvelden kan du reflektere over dagens opplevelser eller kanskje dra ut for å se litt mer.

  Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturell tur i Quito

 • Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur til Cotopaxi-vulkanen

  I dag får du komme tett på et av Ecuadors naturlige underverker når vi besøker en aktiv vulkan og går opp til en høyde på rundt 3900 meter over havet.

  Først stopper vi ved det vakre friluftsmarkedet i Sangolqui, hvor du kan prøve ulike spesialiteter fra Andesregionen. Urbefolkningen selger produktene sine her, og du vil se fargesterke belgfrukter, frukt og grønnsaker. I tillegg til mat, kan du også kjøpe klær og annet håndverk, hvilket vil gi deg sjansen til å snakke med de vennlige folkene som jobber i bodene.

  Cotopaxi nasjonalpark, som er omgitt av et fantastisk fjellandskap, ligger bare halvannen times kjøring fra Quito. Dette treløse landskapet er typisk for lyngmoene, eller paramo, i Andesregionen, og i blant kan du se flokker med ville lamaer. Noe av fuglelivet du kan få øye på er andesmåker, flere ulike kolibriarter og – hvis du er heldig – den majestetiske kondoren. Vi går til Laguna de Limpiopungo, en vakker innsjø som speiler de dramatiske fjelltoppene i området.

  Cotopaxi betyr «månens hals» på lokalspråket quechua. Vulkanen har en nærmest perfekt kjegleform, og er nesten 5900 meter høy, hvilket gjør den til en av de høyeste vulkanene i verden. Krateret måler nesten 800 meter og kan skilte med en av svært få isbreer ved ekvator. Cotopaxis første dokumenterte utbrudd var i 1534, og skapte stor frykt for både lokalbefolkningen og conquistadorene. Det siste store utbruddet fant sted i 1904.

  Til lunsj får du servert deilige tradisjonelle retter, tilberedt av noen av regionens beste kokker i San Augustin del Callo. Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet der vi spiser en god middag før vi tar kvelden.

  Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur til Cotopaxi-vulkanen

 • Dag 4
  Galápagosøyene i Ecuador

  Cruiset starter

  Etter frokost drar vi til Quito lufthavn, der morgenflyet venter på å ta oss over det blå Stillehavet mot nye eventyr. Etter bare noen timer lander vi på Seymour lufthavn på Baltra Island, Galápagosøyenes miljøvennlige flyplass. Den drives av fornybar energi og sies å være verdens grønneste flyplass!

  Etter å ha ankommet den spektakulære øygruppen Galápagos, får du transport rett til havnen hvor ditt midlertidige hjem de neste dagene ligger fortøyd – det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, Santa Cruz II.

  Vi starter haveventyret med en kort, obligatorisk sikkerhetsgjennomgang for å sørge for at du får en trygg reise med oss. Du kan sjekke inn og komme deg litt på plass før vi møtes til lunsj i den vakre restauranten hvor kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en spennende opplevelse. Cruiset starter rett etter lunsj.

  Første stopp er bare fire nautiske mil unna, på sørspissen av Mosquera Island. Dette er en liten vulkansk høyde som ligger mellom de større øyene Baltra og North Seymour. Den lange og smale sandbanken er omgitt av lavarev, og her finner du en av de største sjøløvekoloniene på Galápagosøyene.

  Hopp ombord i en liten ekspedisjonsbåt og seil mot land, hvor du vil se sjøløver som storkoser seg i solen. Du har nå fått ditt første glimt av den fantastiske og mangfoldige naturen i øygruppen. På holmen bor det blant annet røde klippekrabber og sjøfugler, deriblant blåfotsuler.

  Spaserturen er lett, bare noen få hundre meter på flate sanddyner, og mens vi utforsker forteller guidene deg om Galápagosøyenes sårbare økosystemer på land og i sjøen.

  Dag 4
  Galápagosøyene i Ecuador

  Cruiset starter

 • Dag 5
  San Cristóbal-øya

  Besøk kjempene

  I dag legger vi til kai i Puerto Baquerizo Moreno, hovedstaden i øygruppen. Deretter tar vi en 40-minutters kjøretur til Cerro Colorado, hvor du får besøke et avlssenter for den svært utrydningstruede kjempeskilpadden. Skilpadden er et ikon for Galápagosøyene, og den kan bli over 100 år.gammel.

  Skilpaddereservatet i Cerro Colorado jobber for å øke bestanden av disse kjempereptilene og redde dem fra å bli utryddet. Her lever de under forhold som minner om deres naturlige habitat, og hvor de trives godt. Skilpaddene beveger seg rundt i en skog på seks hektar, hvor det også bor dusinvis av andre hjemmehørende arter, deriblant San Cristobal-spottefuglen og San Cristobal-lavaøglen.

  Om ettermiddagen tar de små ekspedisjonsbåtene våre deg til Punta Pitt på østspissen av øya. Dette uvanlige stedet består av en erodert vulkansk kjegle, hvor det også finnes en sti som gir en spektakulær utsikt over kystlinjen. Punta Pitt er det eneste stedet på Galápagosøyene hvor du kan se tre ulike sulaarter. Blåfotsulen er lett å kjenne igjen på grunn av sine blå føtter.

  Nyt naturen på land med en spasertur, eller utforsk kysten om bord i en av våre små ekspedisjonsbåter. Husk å ta med gode sko og badetøy. Det klare vannet er nemlig perfekt for snorkling og bading, og kanskje ser du sjøløver som viser frem triksene sine under vann.

  Dag 5
  San Cristóbal-øya

  Besøk kjempene

 • Dag 6
  Santa Fé Island og South Plaza Island

  Vakker natur og evolusjon på nært hold

  Rett etter frokost går vi i land på en idyllisk, hvit sandstrand på øya Santa Fé for å ta en spasertur i den vakre naturen. På øya bor det en sjøløvekoloni og den hjemmehørende Barrington-landiguanen, som du vanligvis kan se blant de piggete kaktusplantene eller liggende på steiner i solskinnet.

  Hele øya har en fredelig atmosfære, og det kan hende at vi tar en badetur eller snorkler fra småbåtene våre. Hvis du vil ha et glimt av undervannsverdenen, kan du bli med på en tur i vår båt med glassbunn. Kajakkene ligger også klare, så du kan oppdage denne vakre og ville øya i ditt eget tempo.

  Etter en lang og deilig lunsj tilberedt av de dyktige kokkene om bord, setter vi kursen mot neste destinasjon, South Plaza Island. Underveis passerer vi gjennom en kanal hvor det turkise vannet med hvite sandstrender, står i stor kontrast til de svarte lavasteinene. Langs kysten kan vi få øye på fregattfugler, svalestjertmåker og lirer som svever på havbrisen.

  South Plaza Island er en veldig liten øy, men har en forbløffende variert flora, deriblant blomstrende strandportulakker og tette kaktusområder. Landiguaner slapper av ved vannkanten, mens sjøiguaner går inn og ut av vannet. Hvis du er heldig, kan du til og med få øye på en hybrid av de to artene. Dette er et resultat av intergenetisk avl mellom de to underartene – evolusjon i praksis!

  Dag 6
  Santa Fé Island og South Plaza Island

  Vakker natur og evolusjon på nært hold

 • Dag 7
  Øya Santa Cruz

  Kjempeskilpadder og spennende aktiviteter

  Denne morgenen går vi i land ved Puerto Ayora, den største byen i øygruppen. Byen ligger på Santa Cruz Island. Her besøker vi Charles Darwin Research Station, hvor over 200 forskere og frivillige jobber for å bevare dyre- og plantelivet på Galápagosøyene.

  Vi besøker avlsområdene, hvor du kan se babyskilpadder i inkubatorer. Du kan også se Darwins berømte finker med dine egne øyne – dette er fuglene han brukte som grunnlag for sin evolusjonsteori.

  Deretter kan du prøve å bruke en trapiche – en kvern for sukkerrør som brukes for å presse ut juicen, som deretter drikkes med én gang eller fermenteres til alkohol. Du kan ta bussen vår for å komme deg til fabrikken, eller du kan sykle hvis du foretrekker det.

  Etter å ha besøkt kaktusskogen i Opuntia, spiser vi lunsj på høylandet. Økosystemet her er helt annerledes enn på kystslettene, med frodiggrønne trær og et mer kjølig klima. Det er også her de fleste av kjempeskilpaddene lever. Du får sjansen til å se disse kjempene i sitt naturlige habitat. De er lette å få øye på der de i langsomt tempo spiser gress og vasser i dammene.

  Når vi har spist lunsj, har du flere aktiviteter å velge mellom enn bare skilpaddetitting. Du kan for eksempel prøve deg på terrengsykling eller padle kajakk i Tortuga Bay. Du kan også gå de to kilometerne til den vakre bukten og stoppe innom Playa Brava, en vakker, snøhvit strand og et sesongbasert hekkested for grønne havskilpadder.

  På den samme spaserturen går du forbi Playa Mansa, en naturlig bukt med mangrover og klart, rolig vann som er perfekt for bading, snorkling og kajakkpadling. Du kan også bare nyte utsikten mens du sitter i skyggen av en mangrove.

  På grunn av bevaringstiltak er det grenser for hvor mange som kan være i Tortuga Bay, så husk å avtale dette med ekspedisjonsteamet.

  Dag 7
  Øya Santa Cruz

  Kjempeskilpadder og spennende aktiviteter

 • Dag 8
  Española-øya

  En suksessfortelling om bevaring

  Fire millioner år gamle Española sies å være en av de eldste øyene, og den er også den sørligste i øygruppen. Øya er populær blant fugletittere, og nesten hele bestanden av galapagosalbatross hekker her mellom mars og januar. Vær på utkikk etter nazcasule, blåfotsule og svalestjertmåke, som alle finnes her.

  Se også etter española-lavaøglen med sin forbløffende røde hals, og den fargerike sjøiguanen som er en hjemmehørende underart som kun finnes her.

  Apropos dyreliv så kom det gode nyheter i 2020 da det ble kjent at en sjelden skilpadde hadde blitt far til over 900 barn. Over 100 år gamle Diego var på utlån fra San Diego Zoo, og det er godt mulig at han nesten egenhendig reddet underarten sin fra å dø ut. På grunn av hans imponerende innsats, er han nå pensjonert på øya Española sammen med sin utvidede familie, og det forventes at han kommer til å bli rundt 150 år gammel.

  Du vil også kunne se det berømte blåsehullet El Soplador (som betyr «blåseren») skyte vann 22 meter opp i luften. Effekten oppstår når bølger slår inn i en lavasprekk ved høyvann og blåser vannet ut gjennom en sprekk. Etterpå går vi om bord igjen for nok en herlig og avslappet lunsj.

  Om ettermiddagen kan du observere sjøløver, spottefugler og finker fra den vakre korallstranden i Gardner Bay og nærliggende Osborn Islet. Du kan også bare slappe av eller benytte deg av de ypperlige snorklemulighetene. Det er også mulighet for kajakkaktiviteter.

  Dag 8
  Española-øya

  En suksessfortelling om bevaring

 • Dag 9
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lite stykke Eden

  Eden er en holme som ligger ved kysten av Santa Cruz Island, og er en del av en vulkansk kjegle som stikker opp av havet. Dyrelivet her er rikt og variert, og vi håper på å få et glimt av de grønne havskilpaddene, skatene og revhaiene på Galápagosøyene, i det klare, grunne vannet.

  Vi tar med snorklingutstyret, så husk å ta med badedrakt hvis du vil utforske revene. Hvis været er fint, kan vi også ta en tur i båten med glassbunn eller padle i kajakk langs kysten av Eden. Hold utkikk etter fregattfugler på land med sine karakteristiske røde strupesekker.

  Senere, etter en velfortjent lunsj om bord i skipet, setter vi kursen mot øya North Seymour. Dette lille og for det meste flate landområdet ble dannet da et vulkanutbrudd løftet opp havbunnen, noe som også gav området et glatt og erodert ytre.

  Rett over stedet der vi lander, ligger det en liten skog med sølvgrå Palo Santo-trær, også kjent som helgentrær. Trærne har vanligvis ingen blader og er i dvale halve året. De venter på regnet, som signaliserer at det er på tide å blomstre. Et av treets mer kjente bruksområder er i parfyme – sjekk om du kjenner igjen duften!

  Dette er et flott sted hvis du vil observere kolonier av blåfotsuler, fregattfugler og svalestjertmåker. Det bor også sjøløver og sjøiguaner på North Seymour, som gladelig spiser sjødyr i det næringsrike farvannet. Da unge Darwin først fikk øye på sjøiguanene, beskrev han dem som «klumsete øgler» og «heslige». Vi må si oss uenig i det, og det vil sikkert du også!

  Dag 9
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lite stykke Eden

 • Dag 10
  Baltra Island/Guayaquil i Ecuador

  Slutten av ekspedisjonen

  Idet ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten, er det på tide å ta farvel med det frodige landskapet og mangfoldige dyrelivet på en av verdens mest fantastiske naturdestinasjoner. Vi tar også farvel med den flotte besetningen vår og ekspedisjonsteamet når vi går i land ved Baltra Island.

  Du får transport til flyplassen, hvor du tar flyet til Guayaquil. Ved ankomst i Guayaquil, vil en representant hjelpe deg med den internasjonale flyforbindelsen tilbake til Storbritannia.

  Når du setter deg ned og mimrer om dette eventyret, håper vi at du tenker tilbake på fantastiske minner, nye venner og et ønske om å utforske mer i fremtiden. Vi håper å kunne ønske deg velkommen om bord igjen om ikke så lenge.

  Dag 10
  Baltra Island/Guayaquil i Ecuador

  Slutten av ekspedisjonen

 • Dag 11
  Norge

  Ankomst i Norge

  Ankomst med fly i Norge.

  Når du tenker tilbake på alt du opplevde i Sør-Amerika, vil du sitte igjen med en god følelse av å ha vært på et av de mest kulturelt relevante og vakreste stedene på jorda. Nå som du har vekket eventyrlysten din, vil du nok snart begynne å planlegge neste reise til fjerne steder. Du er en av oss nå, så vi ses om bord snart!

  Dag 11
  Norge

  Ankomst i Norge

Avganger

2023

Januar:
3.
17.
31.
Februar:
14.
28.
Mars:
14.
28.
April:
11.
25.
Mai:
9.
23.
Juni:
6.
20.
Juli:
4.
18.
August:
1.
15.
29.
September:
12.
26.
Oktober:
10.
24.
November:
7.
21.
Desember:
5.
19.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
2.
16.
30.
Februar:
13.
27.
Mars:
12.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Tre netter i Quito før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og middag på dag to og tre.

Flygninger

 • Tur-retur med fly i økonomiklasse fra Norge til Quito og tilbake fra Guayaquil, inkludert alle skatter (også kombinerte tog- og flybilletter)
 • Tur-retur med fly i økonomiklasse mellom Quito og Baltra, og Baltra og Guayaquil

Transport

 • All transport i Quito, transport mellom Baltra lufthavn og skipet

Utflukt

 • Heldags kulturutflukt i Quito, inkludert lunsj
 • Heldagsutflukt til Cotopaxi nasjonalpark, inkludert lunsj

Tillegg

 • Adgangsgebyr til Galápagosøyene nasjonalpark
 • Transittkontrollkort for Galápagosøyene
 • Tilgang til flyplassloungen på Guayaquil lufthavn ved retur fra Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (husets øl og vin, brus og mineralvann)
 • Gratis te og kaffe
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som guider deg gjennom aktiviteter og gir deg lærerik informasjon om bord og på land
 • Velkomst- og avskjeds-cocktailer

Aktiviteter om bord

 • Bruk av skipets vitenskapssenter, som har et bibliotek, mikroskoper og prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av boblebad og treningsstudio på skipet

Landingsaktiviteter

 • Landinger, fotturer, kysteventyr og aktiviteter som kajakkpadling, snorkling og båt med glassbunn
 • Leie av våtdrakt er inkludert

Ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt skip

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renovert 2021
Skipsverft ASENAV Shipyard (CHL)
Passasjerkapasitet 90
Bruttotonnasje 2664 T
Lengde 71,8 m
Skipsbredde 13,4 m
Fart 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du utforsker Galápagosøyene med oss, gjør du det om bord på MS Santa Cruz II - et lite, men romslig ekspedisjonsskip med stilfulle fasiliteter av høy kvalitet. Det er bare plass til rundt 90 gjester, og den koselige, uformelle atmosfæren gjør så du raskt vil føle deg som hjemme.

Les mer om MS Santa Cruz II

Utforsk andre destinasjoner: