Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor

Reiseinformasjon 9 dager MS Santa Cruz II
Avganger
26 avganger mellom mar 2024 og mar 2025
Pris fra kr 72 900
kr 55 749
Frokost, lunsj og middag inkludert

9-dagers ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Nydelige Quito

Quito er en av Sør-Amerikas mest sjarmerende hovedsteder. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og byr på elegant arkitektur fra den spanske kolonitiden, koselige restauranter og små håndverksbutikker. Med to overnattinger får du god tid til å smake på deilige spesialiteter fra Ecuador, og til å rusle gjennom fargerike markeder med lokalt håndverk. Den andre dagen her skal vi besøke Quitos historiske sentrum på en guidet tur og drar til «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), der du kan stå med én fot på hver side av ekvator.

De imponerende Galápagosøyene

Når vi har utforsket Quitos historiske sentrum og besøkt ekvator, tar vi turen til Galápagosøyene for et uforglemmelig haveventyr. Vær på utkikk etter ikoniske dyr som kjempeskilpadder, haviguaner og blåfotsuler. På dette aktive cruiset, med et ekspedisjonsteam om bord med lokale guider, kommer du nærmere de mange naturlige underverkene fra små pangabåter, kajakker og glassbunnsbåter.

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – i Darwins fotspor
 • Dag 1
  Quito

  Livlige Quito 

  Begynn eventyret ditt i livlige Quito

  Oppdagelsesreisen starter på ekvator, ved foten av de frodige Andesfjellene. Quito ligger på 2850 meters høyde, og er den nest høyest beliggende hovedstaden i verden. Hovedattraksjonen her er den flotte gamlebyen som ble grunnlagt på en gammel inka-bosetning. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste og er full av godt bevart koloniarkitektur, som fargerike plazaer, storslåtte kirker og vakre monumenter. Finn deg til rette på hotellet, før du går ut for å utforske.

  Hvis du har tid, kan du komme noen dager tidligere og bli med på et av våre valgfrie førprogrammer.

  Dag 1
  Quito

  Livlige Quito 

 • Dag 2
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

  Gå langs ekvator i midten av verdensbyen

  I dag blir det en guidet tur i Quitos utrolige gamleby, som er et av de største og best bevarte kvartalene fra kolonitiden i Sør-Amerika. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater mens du beundrer arkitekturen og prøver deilig sjokolade laget av den beste ecuadorianske kakaoen langs veien.

  Deretter drar du til den ikoniske «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), som ligger rundt 26 km nord for Quito. Etter lunsj besøker vi det berømte monumentet som markerer linjen til ekvator. Ha kameraet klart for å forevige øyeblikket der du står med én fot i hver halvkule.

  Dag 2
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

 • Dag 3
  Baltra-øya og Mosquera-øya 

  Cruiset starter 

  Gjør deg klar for å utforske de spektakulære Galápagosøyene

  Etter frokost tar vi en kort flytur til øya Baltra i de fantastiske Galápagosøyene. Fra flyplassen får vi transport rett til havnen der det komfortable ekspedisjonsskipet vårt MS Santa Cruz II venter.

  Du får det første et første glimtet av det utrolige dyrelivet på Mosquera-øya, som er hjem til en av øygruppens største kolonier av sjøløver. Vi tar de små pangabåtene våre til land for å ta en nærmere titt.

  Se etter blåfotsuler og klippekrabber mens vi vandrer over de flate sanddynene, og hør når naturguidene våre snakker om økosystemene på land og til havs.

  Dag 3
  Baltra-øya og Mosquera-øya 

  Cruiset starter 

 • Dag 4
  San Cristóbal-øya 

  San Cristobal-skilpadder 

  Møt de berømte kjempeskilpaddene

  Dagens første stopp er ved skilpaddereservatet Cerro Colorado, som er et avlssenter for den truede kjempeskilpadden. Det er også hjemsted for andre endemiske arter, som San Cristobal-spottefuglen og San Cristobal-lavaøglen.

  Kjempeskilpadden er sannsynligvis den mest ikoniske av alt dyreliv på Galápagosøyene, og de kan bli over 100 år gamle. Her trives de godt i skoger som ligner på det naturlige habitatet deres.

  De små pangabåtene tar deg så videre til Punta Pitt, det eneste stedet på Galápagosøyene hvor du kan se tre sulearter. Bli med på en naturvandring, utforsk kystlinjen med båt, eller snorkle og svøm i det krystallklare vannet.

  Dag 4
  San Cristóbal-øya 

  San Cristobal-skilpadder 

 • Dag 5
  Øyene Santa Fé og South Plaza 

  Santa Fe og South Plaza 

  Se dyrelivet i idylliske omgivelser

  Vi starter dagen med en tur på de nydelige strendene på Santa Fe, hvor du finner den endemiske barrington-landiguanen og en koloni med sjøløver.

  Du kan svømme eller snorkle fra de små pangabåtene, padle rundt rundt i kajakk, eller bli med på en tur i båten vår med glassbunn for å se sjølivet under vann. Etter en deilig lunsj tilberedt av kokkene om bord, drar vi til South Plaza-øya.

  Hold utkikk etter fregattfugler, svalestjertmåker og galapagoshavlirer som glir gjennom luften. Blant et stort utvalg av planter og vekster ligger landiguaner og dovner seg ved kysten, mens haviguanene beveger seg inn og ut av vannet.

  Dag 5
  Øyene Santa Fé og South Plaza 

  Santa Fe og South Plaza 

 • Dag 6
  Øya Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

  Møt de berømte gigantiske skilpaddene på Galápagos

  I dag utforsker vi øya Santa Cruz. Vi drar ut fra Puerto Ayora om morgenen for å besøke Charles Darwin Research Station.

  Dette er et gigantisk avlssenter for skilpadder, der du kan du se nylig klekkede skilpadder og Darwins berømte finker, fuglene han brukte som grunnlag for evolusjonsteorien om naturlig utvalg. Det er også en imponerende skog med kaktus som er hjemsted for mange landfugler.

  Nyt et kjøligere klima over lunsj i det frodige høylandet, der gigantiske skilpadder kryper rundt, tygger på gress og koser seg i bassenger.

  Du får også tid til andre aktiviteter, inkludert terrengsykling eller besøk til en sukkerplantasje.

  Dag 6
  Øya Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

 • Dag 7
  Española-øya 

  Dramatiske Española 

  Lavaøgler og utrolig fugleliv

  Ekspedisjonscruiset på Galápagosøyene kommer til Española, som er den sørligste øya i øygruppen. Fuglelivet her er helt spesielt, så hold øynene åpne for nazcasule, blåfotsule og svalestjertmåke. Fra april til desember kan man ofte se den mektige galapagosalbatrossen.

  Det er også en mulighet for å se røde espa’ola-lavaøgler og haviguaner, samt det berømte blåsehullet, El Soplador, som skyter vann nesten 23 meter opp i luften.

  Etter lunsj om bord på skipet, drar vi til den vakre korallstranden Gardner Bay og den nærliggende Osborn-øya for å se etter sjøløver, spottfugler og finker. Hvis du har lyst til å røre litt på deg, kan du snorkle eller padle i kajakk.

  Dag 7
  Española-øya 

  Dramatiske Española 

 • Dag 8
  Eden-øya og North Seymour 

  Livet i revene på Eden-øya 

  Grønne skilpadder, haier og sjeldne fuglekolonier

  De mange mulighetene for å se dyrelivet fortsetter på Eden-øya, hvor vi håper å se grønne havskilpadder, rokker og revhaier. Hold utkikk etter fregattfugler på land med sine karakteristiske røde strupesekker.

  Du kan svømme eller snorkle for å utforske revene. Alternativt kan du se revene fra glassbunnsbåten vår eller med kajakk. Etter lunsj seiler vi til North Seymour.

  Øya er et flott sted hvis du vil se kolonier av blåfotsuler og svalestjertmåker. Sjøløver og hvaiguaner samles også her på grunn av det rike sjølivet i vannet.

  Dag 8
  Eden-øya og North Seymour 

  Livet i revene på Eden-øya 

 • Dag 9
  Baltra-øya til Guayaquil  

  Ekspedisjonen er over 

  Fra Galápagosøyene tilbake til Guayaquil

  Ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten når du går i land på Baltra-øya. Du får transport til flyplassen i Baltra for flygningen til Guayaquil. Her kan ta internasjonale fly videre, eller hvis du vil, kan du fortsette til Quito for å la eventyret fortsette.

  For å utforske mer av Ecuador, kan du forlenge oppholdet ditt og bli med på et de valgfrie etterprogrammene våre.

  Når du forlater denne fascinerende regionen, tar du med deg utrolige minner om fantastisk dyreliv og eventyrlige opplevelser som ikke mange får muligheten til å oppleve.

  Dag 9
  Baltra-øya til Guayaquil  

  Ekspedisjonen er over 

Avganger

2024

Mars:
27.
April:
10.
24.
Mai:
8.
22.
Juni:
5.
19.
Juli:
3.
17.
31.
August:
14.
28.
September:
11.
25.
Oktober:
9.
23.
November:
6.
20.
Desember:
4.
18.

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
1.
15.
29.
Februar:
12.
26.
Mars:
12.

Hva er inkludert

Hotell

 • To netter på hotell i Quito før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og middag på dag to

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse mellom Quito og Baltra, og Baltra og Guayaquil, inkludert alle avgifter

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Quito før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom flyplassen og skipet i Baltra

Utflukt

 • Heldagsutflukt: Historiske Quito og «byen midt i verden», inkludert lunsj før ekspedisjonscruiset

Tillegg

 • Inngangsbillett til Galápagosøyene nasjonalpark
 • Transittkontrollkort for Galápagosøyene
 • Tilgang til flyplassloungen på Guayaquil (eller Quito) lufthavn ved retur fra Galápagosøyene for gjester som flyr internasjonalt på avreisedagen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke*
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Gratis leie av våtdrakt
 • Velkomst- og avskjedscocktailer

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Bruk av Vitenskapssenteret med et lite bibliotek og mikroskop
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med ekspedisjonsteamet i små pangabåter
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Flyet ditt fra Baltra går til Guayaquil. Hvis du vil avslutte ekspedisjonen i Quito, må du informere reiseoperatøren din
 • Quito ligger omtrent 2850 meter over havet, og du kan få milde symptomer på høydesyke under oppholdet.
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt skip

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renovert 2021
Skipsverft ASENAV Shipyard (CHL)
Passasjerkapasitet 90
Bruttotonnasje 2664 T
Lengde 71,8 m
Skipsbredde 13,4 m
Fart 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du utforsker Galápagosøyene med oss, gjør du det om bord på MS Santa Cruz II - et lite, men romslig ekspedisjonsskip med stilfulle fasiliteter av høy kvalitet. Det er bare plass til rundt 90 gjester, og den koselige, uformelle atmosfæren gjør så du raskt vil føle deg som hjemme.

Les mer om MS Santa Cruz II

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: