Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene

Reiseinformasjon 11 dager MS Santa Cruz II
Avganger
26 avganger mellom apr 2024 og mar 2025
Pris fra kr 89 901
kr 60 232
Frokost, lunsj og middag inkludert

11-dagers ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Nydelige Quito

Quito er en av Sør-Amerikas mest sjarmerende hovedsteder. UNESCO-byen byr på elegant arkitektur fra den spanske kolonitiden, og er full av koselige restauranter og små håndverksbutikker. Med to overnattinger får du god tid til å smake på deilige spesialiteter fra Ecuador, og til å rusle gjennom fargerike markeder med lokalt håndverk. På den andre dagen her besøker vi Quitos historiske sentrum på en guidet tur og drar til «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), der du kan stå med én fot på hver side av ekvator.

De imponerende Galápagosøyene

Når vi har utforsket Quitos historiske sentrum og besøkt ekvator, tar vi turen til Galápagosøyene for et uforglemmelig haveventyr. Med denne reiseruten får du besøke ni utrolige Galápagosøyer – Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé og Genovesa. Her får du se vakre landskap med en rekke økosystemer og mange av artene som gjorde disse øyene så berømte. På dette aktive cruiset, og med et ekspedisjonsteam om bord med lokale guider, kommer du nærmere de mange naturlige underverkene fra små pangabåter, kajakker og glassbunnsbåter.

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene – ni av de beste øyene
 • Dag 1
  Quito

  Livlige Quito 

  Begynn eventyret ditt i livlige Quito

  Oppdagelsesreisen starter på ekvator, ved foten av de frodige Andesfjellene. Quito ligger på 2850 meters høyde, og er den nest høyest beliggende hovedstaden i verden. Hovedattraksjonen her er den flotte gamlebyen som ble grunnlagt på en gammel inka-bosetning. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste og er full av godt bevart koloniarkitektur, som fargerike plazaer, storslåtte kirker og vakre monumenter. Finn deg til rette på hotellet, før du går ut for å utforske.

  Hvis du har tid, kan du komme noen dager tidligere og bli med på et av våre valgfrie førprogrammer.

  Dag 1
  Quito

  Livlige Quito 

 • Dag 2
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

  Gå langs ekvator i midten av verdensbyen

  I dag blir det en guidet tur i Quitos utrolige gamleby, som er et av de største og best bevarte kvartalene fra kolonitiden i Sør-Amerika. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater mens du beundrer arkitekturen og prøver deilig sjokolade laget av den beste ecuadorianske kakaoen langs veien.

  Deretter drar du til den ikoniske «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), som ligger rundt 26 km nord for Quito. Etter lunsj besøker vi det berømte monumentet som markerer linjen til ekvator. Ha kameraet klart for å forevige øyeblikket der du står med én fot i hver halvkule.

  Dag 2
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

 • Dag 3
  Galápagosøyene 

  Cruiset starter 

  Gjør deg klar til å utforske de spektakulære Galápagosøyene

  Når landeventyret i Sør-Amerika nærmer seg slutten, setter vi kursen mot neste etappe av reisen. Etter frokost tar en kort flytur oss til øya Baltra i de spektakulære Galápagosøyene. Vi blir transportert rett til havnen der det komfortable ekspedisjonsskipet vårt MS Santa Cruz II venter.

  Om ettermiddagen starter vi utforskingen av Galápagosøyene, der vi følger den nordlige kysten av Santa Cruz mot det fascinerende landskapet på Cerro Dragón, drageåsen, hvor vi går i land. Her går vi ut på en spasertur til en brakk lagune som er populær blant kystfugler og amerikanske flamingoer. Lenger inn på øya gir stien vakker utsikt over bukten og de vestlige øyene i øygruppen. Her får vi også sjansen til å se de første landiguanene.

  Dag 3
  Galápagosøyene 

  Cruiset starter 

 • Dag 4
  Øyene Isabela og Fernandina

  Dyrelivsrike Isabela og Fernandina 

  Følg med på kystlinjen og havet for å se ikoniske arter

  Dagen starter ved Punta Vicente Roca, på den nordvestlige tuppen av Isabela-øya. Etter frokost kan du utforske kysten med pangabåt, lære om den dramatiske geologien i området fra naturforskerguidene dine.

  Dette er hekkested for flere fuglearter, så du kan regne med å se utallige storskarv, galapagospingvin og suler. Hvis været tillater det, kan du snorkle langs klippene og få muligheten til å se grønne havskilpadder, månefisker og pelsseler.

  Om ettermiddagen utforsker vi Fernandina, en øy med en unik økologi og høy tetthet av haviguan. Hold utkikk etter sjøløver langs kysten, røde klippekrabber, falker og pingviner.

  Dag 4
  Øyene Isabela og Fernandina

  Dyrelivsrike Isabela og Fernandina 

 • Dag 5
  Øya Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

  Møt de berømte gigantiske skilpaddene på Galápagos

  I dag utforsker vi øya Santa Cruz. Vi drar ut fra Puerto Ayora om morgenen for å besøke Charles Darwin Research Station.

  Dette er et gigantisk avlssenter for skilpadder, der du kan du se nylig klekkede skilpadder og Darwins berømte finker, fuglene han brukte som grunnlag for evolusjonsteorien om naturlig utvalg. Det er også en imponerende skog med kaktus som er hjemsted for mange landfugler.

  Nyt et kjøligere klima over lunsj i det frodige høylandet, der gigantiske skilpadder kryper rundt, tygger på gress og koser seg i bassenger.

  Du får også tid til andre aktiviteter, inkludert terrengsykling eller besøk til en sukkerplantasje.

  Dag 5
  Øya Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

 • Dag 6
  Floreana 

  Bildevakre Floreana 

  Oppdag Galápagos historie og dyreliv under vann

  Etter frokost drar vi ut med pangabåt i kanalene på nordkysten av Floreana, før vi ser den fantastiske utsikten over øya fra Baronessebukta. Senere lander vi i Bahía de Correos, postkassebukta, for å se den historiske tønnen som fungerte som postkontor for øygruppen i over to århundrer.

  Etter lunsj utforsker vi underverkene rundt den lille øya Champion med pangabåt eller båt med glassbunn. Dette er også et av de beste stedene i øygruppen for å snorkle.

  Herfra drar vi videre til Punta Cormorant, der vi går fra en olivenkrystallstrand til en brakk lagune, der du kan se amerikansk flamingo, stjertand og mer.

  Dag 6
  Floreana 

  Bildevakre Floreana 

 • Dag 7
  Baltra

  Slapp av i Baltra 

  Slapp av og lad opp batteriene

  Slapp av om bord mens vi ankrer opp utenfor Baltra. Etter fire dager med utforsking av den unike naturen og miljøet på Galápagosøyene, tar vi en dag til å slappe av og lade batteriene til dagene som ligger foran oss. Benytt de mange fasilitetene om bord, ta en titt på bøkene i biblioteket eller tren i treningsrommet – du velger.

  Om ettermiddagen lander vi på Las Bachas-stranda på Santa Cruz. Denne fantastiske hvite sandstranden med turkist vann er et flott sted å se noen av de ikoniske dyrene på Galápagosøyene, som flamingo og havskilpadde. Ta et bad eller snorkle før du drar tilbake til skipet for en ekspedisjonsbriefing om neste dag.

  Dag 7
  Baltra

  Slapp av i Baltra 

 • Dag 8
  Santiagoøya 

  Den uberørte Santiago-øya 

  Se ikonisk dyreliv og spektakulære landskap

  I dag utforsker vi Santiagos uberørte strender og vakre landskap. Se de imponerende klippene i Caleta Bucanero på nord-vestkysten, der et stort antall sjøfugler og sjøløver holder til. Bli med på forskjellige vannaktiviteter, og se de fantastiske steinformasjonene Elefanten og Biskopen.

  På ettermiddagen drar vi til Puerto Egas, et av beste besøksstedene på øya. Her får du muligheten til å se en koloni Galápagos-pelsseler og eksotisk fugleliv under en utflukt. Eller du kan bade eller snorkle langs den kuperte kystlinjen side om side med vakre havskilpadder.

  Dag 8
  Santiagoøya 

  Den uberørte Santiago-øya 

 • Dag 9
  Øyene Rábida og Bartolomé 

  Fantastiske Rabida og Bartolomé 

  Nyt severdighetene og lydene fra Galápagos

  Dagen starter på den lille øya Rábida, utenfor den sørlige kysten av Santiago. Her kan bli med på en spennende tur med pangabåt langs kysten, der du får utforske den fantastiske røde stranden. Se og hør sjøløvekolonien, og se andre dyr som haviguan, spottefugl, gulsanger og flere arter av darwinfink.

  Om ettermiddagen seiler vi til den gylne sanden på øya Bartolomé, som domineres av den imponerende vulkanske pluggen Roca Pináculo. Du kan bade eller snorkle utenfor stranden her. I tillegg kan du se det fargerike livet under vannoverflaten fra båten vår med glassbunn, og galapagospingvin langs kysten. Gå opp til toppen av øya for fantastisk utsikt.

  Dag 9
  Øyene Rábida og Bartolomé 

  Fantastiske Rabida og Bartolomé 

 • Dag 10
  Øya Genovesa 

  Fugleparadiset Genovese 

  Oppdag fuglelivet og ta en forfriskende dukkert

  I dag utforsker vi øya Genovesa. Dagen starter med en bratt, men kort tur på 27 meter opp Prince Philips-trappene, El Barranco, for å komme til et flatt og steinete platå. Her kan du gå rundt og se de store koloniene av nazcasule, rødfotsule, storfregattfugl og stormsvale. Etterpå, eller i stedet for, kan du ta plass i en kajakk for å utforske på havnivå.

  Om ettermiddagen lander vi på og svømmer ved den vakre stranda ved Darwin-bukta. Etter dette oppfriskende badet, kan du ta en spasertur og observere hundrevis av øyfugler, eller bare slappe av på stranda, bade, snorkle eller padle kajakk.

  Dag 10
  Øya Genovesa 

  Fugleparadiset Genovese 

 • Dag 11
  Øyene Santa Cruz og Baltra 

  Ett siste eventyr 

  Se gigantiske skilpadder i naturen

  Vi starter siste morgen på nordkysten av Santa Cruz. En tørrlanding via en passasjerbrygge og en busstur til den høyere delen av øya gir deg det siste høydepunktet på cruiset: kjempeskilpadder i det fri.

  På vindsiden av øya er det et reservat, der to arter av kjempeskilpadder holder til. Disse frodige høylandene har også tette skoger av galápagos-tusenfryd, orkideer og bromelia.

  Etter besøket her, kjører vi til Baltra lufthavn for flygningen til Guayaquil, eller hvis du vil, kan du fortsette til Quito for nok et eventyr.

  For å utforske mer av Ecuador, kan du forlenge oppholdet ditt og bli på et av de valgfrie etterprogrammene våre.

  Dag 11
  Øyene Santa Cruz og Baltra 

  Ett siste eventyr 

Avganger

2024

April:
2.
16.
30.
Mai:
14.
28.
Juni:
11.
25.
Juli:
9.
23.
August:
6.
20.
September:
3.
17.
Oktober:
1.
15.
29.
November:
12.
26.
Desember:
10.
24.

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
7.
21.
Februar:
4.
18.
Mars:
4.
18.

Hva er inkludert

Hotell

 • To netter på hotell i Quito før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og middag på dag to

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse mellom Quito og Baltra, og Baltra og Guayaquil, inkludert alle avgifter

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Quito før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom flyplassen og skipet i Baltra

Utflukt

 • Heldagsutflukt: Historiske Quito og «byen midt i verden», inkludert lunsj før ekspedisjonscruiset

Tillegg

 • Adgangsgebyr til Galápagosøyene nasjonalpark
 • Transittkontrollkort for Galápagosøyene
 • Tilgang til flyplassloungen på Guayaquil (eller Quito) lufthavn ved retur fra Galápagosøyene for gjester som flyr internasjonalt på avreisedagen

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke*
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Gratis leie av våtdrakt
 • Velkomst- og avskjedscocktailer

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Bruk av Vitenskapssenteret med et lite bibliotek og mikroskop
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med ekspedisjonsteamet i pangabåter
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Flyet ditt fra Baltra går til Guayaquil. Hvis du vil avslutte ekspedisjonen i Quito, må du informere reiseoperatøren din
 • Quito ligger omtrent 2850 meter over havet, og du kan få milde symptomer på høydesyke under oppholdet.
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt skip

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renovert 2021
Skipsverft ASENAV Shipyard (CHL)
Passasjerkapasitet 90
Bruttotonnasje 2664 T
Lengde 71,8 m
Skipsbredde 13,4 m
Fart 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du utforsker Galápagosøyene med oss, gjør du det om bord på MS Santa Cruz II - et lite, men romslig ekspedisjonsskip med stilfulle fasiliteter av høy kvalitet. Det er bare plass til rundt 90 gjester, og den koselige, uformelle atmosfæren gjør så du raskt vil føle deg som hjemme.

Les mer om MS Santa Cruz II

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: