Fra Machu Picchu til Galápagosøyene

Fra Machu Picchu til Galápagosøyene

Fra Machu Picchu til Galápagosøyene

Fra Machu Picchu til Galápagosøyene

Reiseinformasjon 13 dager MS Santa Cruz II
Avganger
32 avganger mellom jan 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 109 872
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på en ekspedisjon til den historiske helligdommen Macchu Picchu og de naturlige underverkene på Galápagosøyene.

Historiske perler i Peru

Perus naturlige og kulturelle skatter trenger ingen introduksjon. Limas historiske sentrum er fullt av den perfekt bevarte arkitekturen du forventer fra et sted på UNESCOs verdensarvliste. Gå tilbake i tid i Cuzco mens du rusler gjennom de brosteinsbelagte gatene og beundrer inkaenes ingeniørkunnskaper og arkitektur fra den spanske kolonitiden. Når du reiser opp til Urubamba-dalen, vil du oppdage det mystiske inka-citadellet Machu Picchu før vi fortsetter til Ecuador for å besøke en aktiv vulkan.

I Darwins fotspor

Charles Darwins besøk til Galápagosøyene om bord H.M.S. Beagle førte til det banebrytende arbeidet hans om artenes opprinnelse. På ekspedisjonscruiset får du gå i Darwins fotspor, lære om oppdagelsene hans og gjøre noen av dine egne oppdagelser.

Ekspedisjonen til Galápagosøyene inkluderer håndplukkede landinger hvor du kan se dyrelivet i en rekke forskjellige øy-økosystemer. Se sjøløver som soler seg på Mosquera-øya og kjempeskilpadder på San Cristóbal og Santa Cruz. Du kan også se de berømte landiguanene på Santa Fé og South Plaza samt oppdage de fargerike fuglekoloniene på Española, Edén-øya og North Seymour.

Ekspedisjonsskipet ditt – MS Santa Cruz II

Reiserutene med MS Santa Cruz II gir deg den beste dekningen av øyene og de beste mulighetene til å oppleve det rike dyrelivet på Galápagosøyene. Mange utflukter finner sted på eksklusive besøkssteder, noe som betyr av vi ofte har hele områder for oss selv. Vi har flere naturforskere om bord på Santa Cruz II, og dette betyr at du vil få muligheten til å velge blant et bredere utvalg aktiviteter hver dag.

Hun er også et av de få skipene ved Galápagosøyene som er fullt utstyrt med en rekke verktøy for utforsking, som gummibåter, kajakker, snorkleutstyr og padlebrett. Hun har til og med en båt med glassbunn. Sikkerhet og bærekraft er naturligvis helt essensielt gjennom hele cruiset, og det finnes en døgnåpen medisinsk tjeneste om bord til enhver tid.

Fra Machu Picchu til Galápagosøyene Fra Machu Picchu til Galápagosøyene
 • Dag 1
  Oslo/Lima, Peru

  Fly til Lima

  Når du ankommer Jorge Chávez internasjonale lufthavn, vil du få transport til hotellet ditt i Lima. Etter den lange flyturen har du tid til å freshe deg opp og få litt oversikt – velkommen til Peru, et av de mest fascinerende landene i Sør-Amerika!

  Limas historie startet før den spanske kolonitiden i Peru. Nåtidens by ble grunnlagt i 1535 av den spanske conquistadoren Francisco Pizarro. Dette var Perus nye hovedstad, og visekongen begynte å bygge et betydelig antall kirker, klostre og herregårder her. Limas historiske sentrum er fullt av elegant spansk arkitektur fra kolonitiden, og er i dag på UNESCOs verdensarvliste og vel verdt et besøk hvis du har tid.

  Vi foreslår en spasertur langs strandpromenaden i den eksklusive bydelen Miraflores, hvor det flotte hotellet ditt også ligger. Her er det mange restauranter, kafeer og butikker hvor du kan kjøpe alt du trenger før ekspedisjonscruiset.

  Lima regnes for å være Latin-Amerikas mathovedstad, så ikke glem å smake på noen av de lokale rettene. Du har mange restauranter å velge mellom, fra de tallrike gatebodene hvor du kan kjøpe stekt kylling, til restauranter med Michelin-stjerne som serverer gourmetretter. Hvis du har lyst, kan du prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er rå fisk marinert i limejuice med løk og chili.

  Dag 1
  Oslo/Lima, Peru

  Fly til Lima

 • Dag 2
  Lima/Cuzco i Peru

  Inkaenes by og en kulturskatt

  Om morgenen får du transport til flyplassen, hvor du tar et fly til Cuzco – inkaenes by og «verdens navle». Her blir du møtt av vår lokale guide, som tar deg med til hotellet. Etter innsjekking er det lunsj på hotellet, før vi inviterer deg med på en guidet omvisning i denne gåtefulle og historiske byen.

  Få steder i Sør-Amerika kan måle seg med Cuzco når det gjelder ren magisk lokkekraft. Det var her inkasivilisasjonen blomstret, og du kan fremdeles se soltempelet Koricancha – Cuzcos spirituelle hjerte – som danner grunnmuren til den imponerende Santa Domingo-kirken. Musikerne som spiller panfløyte i de trange brosteinsgatene, tar deg med tilbake til en tid før de spanske conquistadorene kom.

  Flere ulike kulturer har satt sitt preg på Cuzco. Bygningene rundt Plaza de Armas – det sentrale torget i byen – og den utsmykkede katedralen der, stammer fra den spanske kolonitiden. Bare noen få meter unna, i bakgaten Loreto, ser du inkamurer som er bygget av enorme hjørnesteinsblokker, med en presisjon som ville ha vært en utfordring for selv dagens ingeniører.

  Du kan se mer av inkaenes byggeferdigheter ved Sacsayhuaman, en seremoniplass fra 1400-tallet og et glimrende eksempel på militær makt, ved Qenqo amfiteater, et rituelt sted med gallerier under bakken som danner en underjordisk labyrint, ved Puca Pucara-fortet også kjent som Det røde fortet, og ved inkabadene og senteret for vanntilbeding i Tambomachay.

  Når vi har sett høydepunktene i denne kulturelle og arkitektoniske juvelen, drar vi tilbake til hotellet for å spise i middag. Ta deg tid til å slappe av med en pisco sour, en peruansk cocktail laget av lokalt brennevin, limejuice, sukker og eggehvite, og nyt atmosfæren på dette spesielle stedet.

  Dag 2
  Lima/Cuzco i Peru

  Inkaenes by og en kulturskatt

 • Dag 3
  Cuzco/Machu Picchu/Cuzco

  Tilbake til en tapt verden

  Tidlig om morgenen får du transport fra hotellet til togstasjonen i Ollantaytambo, en inka-by som ligger i Urubambadalen. Denne byen er rik på arkeologiske levninger. Herfra venter en klassisk togreise langs den smale linjen til Machu Picchu, hvor en passerer det vakre høylandskapet i Andesfjellene, på vei opp gjennom dalen.

  Rundt to timer senere stopper det lille toget i landsbyen Aguas Calientes. Her går vi av og tar en kort busstur opp til ruinene av Machu Picchu. Denne ikoniske inka-høyborgen ligger på toppen av et fjell, rundt 2500 meter over havet, noe som gjorde dette stedet uangripelig for fiender. Inkaene forlot byen, og den omkringliggende jungelen holdt den skjult i flere århundrer før det ble gjenoppdaget i 1911 av den amerikanske arkeologien Hiram Bingham.

  Du får en guidet omvisning i inkaenes tapte by, som trolig er oldtidsrikets mest imponerende urbane skaperverk med sine enorme murer, terrasser og ramper, som nærmest later til å være naturlige utskjæringer i fjellsiden. Hold utkikk etter lamaer som vandrer rundt i ruinene og holder gresset kort.

  Du vil elske den fredelige atmosfæren og de magiske omgivelsene i Machu Picchu. Selv om vi er høyt oppe i fjellene, kan du se ned på den tropiske jungelen i lavlandet som omkranser byen i skyene, noe som gir hele stedet et uvirkelig preg. Lunsj serveres i en lokal restaurant, og om ettermiddagen drar vi tilbake til Cuzco med tog og deretter buss. Nyt middag på hotellet og din andre og siste natt i Cuzco.

  Dag 3
  Cuzco/Machu Picchu/Cuzco

  Tilbake til en tapt verden

 • Dag 4
  Cuzco i Peru / Quito i Ecuador

  Quito – byen med en evig vår

  Dagen begynner med frokost på hotellet. Deretter kjører vi til Cuzco lufthavn og tar morgenflyet via Lima til Quito i Ecuador. Vi ankommer på ettermiddagen.

  Velkommen til Quito, byen ved ekvator hvor det nesten alltid kjennes ut som vår. Byen ligger vakkert til, høyt i en dal, 2849 meter over havet, og er verdens nest høyeste hovedstad. Utsikten over de omkringliggende fjellene er en stadig påminnelse om at du befinner deg i Andesregionen.

  Quito ble grunnlagt på en av inkaenes gamle bosettinger, og er i dag et livlig og moderne sted. Du trenger ikke å lete langt bak den moderne fasaden for å finne spor av fortiden, og gamlebyen er et godt eksempel på klassisk spansk arkitektur. Innbyggernes innsats for å bevare byens historie gjorde at den havnet på UNESCOs verdensarvliste i 1978.

  Ta gjerne en liten rusletur og besøk Calle La Ronda, en gammel gågate med forbindelser til ulike diktere og kunstnere som har bodd her. Gaten er full av butikker og kafeer, hvor du kan kjøpe håndverk av mange slag.

  I tillegg finnes det flere museer og vakre kirker du kan utforske i Quito. Basilica del Voto Nacional, den største av sitt slag i Sør-Amerika, er en vakker nygotisk kirke i sentrum av byen. Hvis du liker moderne kunst, bør du besøke hjemstedet til maleren Oswaldo Guayasamín fra Ecuador. Huset er bevart som Casa Museo Guayasamín.

  Når kvelden kommer, kan du beundre de glitrende lysene fra byen som strekker seg oppover de omkringliggende åsene og fjellene – et hypnotiserende syn!

  Dag 4
  Cuzco i Peru / Quito i Ecuador

  Quito – byen med en evig vår

 • Dag 5
  Quito, Ecuador

  Cotopaxi-vulkanen

  I dag får du komme tett på et av Ecuadors naturlige underverker når vi besøker en aktiv vulkan og går opp til en høyde på rundt 3900 meter over havet.

  Først stopper vi ved det vakre friluftsmarkedet i Sangolqui, hvor du kan prøve ulike spesialiteter fra Andesregionen. Urbefolkningen selger produktene sine her, og du vil se belgfrukter, frukt og grønnsaker i livlige farger. I tillegg til mat, kan du også kjøpe klær og annet håndverk, hvilket vil gi deg sjansen til å snakke med de vennlige folkene som jobber i bodene.

  Cotopaxi nasjonalpark, som er omgitt av et fantastisk fjellandskap, ligger bare halvannen times kjøring fra Quito. Dette treløse landskapet er typisk for lyngmoene, eller paramo, i Andesregionen, og i blant kan du se flokker med ville lamaer. Noe av fuglelivet du kan få øye på er andesmåker, flere ulike kolibriarter og – hvis du er heldig – den majestetiske kondoren. Vi går til Laguna de Limpiopungo, en vakker innsjø som speiler de dramatiske fjelltoppene i området.

  Cotopaxi betyr «månens hals» på lokalspråket quechua. Vulkanen har en nærmest perfekt kjegleform, og er nesten 5900 meter høy, hvilket gjør den til en av de høyeste vulkanene i verden. Krateret måler nesten 800 meter og kan skilte med en av svært få isbreer ved ekvator. Cotopaxis første dokumenterte utbrudd var i 1534, og skapte stor frykt for både lokalbefolkningen og conquistadorene. Det siste store utbruddet var i 1904.

  Til lunsj får du servert deilige tradisjonelle retter, tilberedt av noen av regionens beste kokker i San Augustin del Callo. Sent om ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet før vi spiser en god middag og legger oss.

  Dag 5
  Quito, Ecuador

  Cotopaxi-vulkanen

 • Dag 6
  Galápagosøyene i Ecuador

  Cruiset starter

  Etter frokost drar vi til Quito lufthavn, der morgenflyet venter på å ta oss over det blå Stillehavet mot nye eventyr. Etter bare noen timer lander vi på Seymour lufthavn på Baltra Island, Galápagosøyenes miljøvennlige flyplass. Den drives av fornybar energi og sies å være verdens grønneste flyplass!

  Etter å ha ankommet den spektakulære øygruppen Galápagos, får du transport rett til havnen hvor ditt midlertidige hjem de neste dagene ligger fortøyd – det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, Santa Cruz II.

  Vi starter haveventyret med en kort, obligatorisk sikkerhetsgjennomgang for å sørge for at du får en trygg reise med oss. Du kan sjekke inn og komme deg litt på plass før vi møtes til lunsj i den vakre restauranten hvor kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en spennende opplevelse. Cruiset starter rett etter lunsj.

  Første stopp er bare fire nautiske mil unna, på sørspissen av Mosquera Island. Dette er en liten vulkansk høyde som ligger mellom de større øyene Baltra og North Seymour. Den lange og smale sandbanken er omgitt av lavarev, og her finner du en av de største sjøløvekoloniene på Galápagosøyene.

  Hopp ombord i en liten ekspedisjonsbåt og seil mot land, hvor du vil se sjøløver som storkoser seg i solen. Du har nå fått ditt første glimt av den fantastiske og mangfoldige naturen i øygruppen. På holmen bor det blant annet røde klippekrabber og sjøfugler, deriblant blåfotsuler.

  Spaserturen er lett, bare noen få hundre meter på flate sanddyner, og mens vi utforsker forteller guidene deg om Galápagosøyenes sårbare økosystemer på land og i sjøen.

  Dag 6
  Galápagosøyene i Ecuador

  Cruiset starter

 • Dag 7
  San Cristóbal-øya

  Besøk kjempene

  I dag legger vi til kai i Puerto Baquerizo Moreno, hovedstaden i øygruppen. Deretter tar vi en 40-minutters kjøretur til Cerro Colorado, hvor du får besøke et avlssenter for den svært utrydningstruede kjempeskilpadden. Skilpadden er et ikon for Galápagosøyene, og den kan bli over 100 år.gammel.

  Skilpaddereservatet i Cerro Colorado jobber for å øke bestanden av disse kjempereptilene og redde dem fra å bli utryddet. Her lever de under forhold som minner om deres naturlige habitat, og hvor de trives godt. Skilpaddene beveger seg rundt i en skog på seks hektar, hvor det også bor dusinvis av andre hjemmehørende arter, deriblant San Cristobal-spottefuglen og San Cristobal-lavaøglen.

  Om ettermiddagen tar de små ekspedisjonsbåtene våre deg til Punta Pitt på østspissen av øya. Dette uvanlige stedet består av en erodert vulkansk kjegle, hvor det også finnes en sti som gir en spektakulær utsikt over kystlinjen. Punta Pitt er det eneste stedet på Galápagosøyene hvor du kan se tre ulike sulaarter. Blåfotsulen er lett å kjenne igjen på grunn av sine blå føtter.

  Nyt naturen på land med en spasertur, eller utforsk kysten om bord i en av våre små ekspedisjonsbåter. Det klare vannet er perfekt for snorkling og bading. Her kan du få øye på sjøløver som viser frem triksene sine under vann, så husk å ta med badedrakt og komfortable sko som passer til gåturer.

  Dag 7
  San Cristóbal-øya

  Besøk kjempene

 • Dag 8
  Santa Fé Island og South Plaza Island

  Fredelig skjønnhet og iguaner i utvikling

  Rett etter frokost går vi i land på en idyllisk, hvit sandstrand på øya Santa Fé for å ta en spasertur i den vakre naturen. På øya bor det en sjøløvekoloni og den hjemmehørende Barrington-landiguanen, som du vanligvis kan se blant de piggete kaktusplantene eller liggende på steiner i solskinnet.

  Hele øya har en fredelig atmosfære, og det kan hende at vi tar en badetur eller snorkler fra småbåtene våre. Hvis du vil ha et glimt av undervannsverdenen, kan du bli med på en tur i vår båt med glassbunn. Kajakkene ligger også klare, så du kan oppdage denne vakre og ville øya i ditt eget tempo.

  Etter en lang og deilig lunsj tilberedt av de dyktige kokkene om bord, setter vi kursen mot neste destinasjon, South Plaza Island. Underveis passerer vi gjennom en kanal hvor det turkise vannet med hvite sandstrender, står i stor kontrast til de svarte lavasteinene. Langs kysten kan vi få øye på fregattfugler, svalestjertmåker og lirer som svever på havbrisen.

  South Plaza Island er en veldig liten øy, men har en forbløffende variert flora, deriblant blomstrende strandportulakker og tette kaktusområder. Landiguaner slapper av ved vannkanten, mens sjøiguaner går inn og ut av vannet. Hvis du er heldig, kan du til og med få øye på en hybrid av de to artene. Dette er et resultat av intergenetisk avl mellom de to underartene – evolusjon i praksis!

  Dag 8
  Santa Fé Island og South Plaza Island

  Fredelig skjønnhet og iguaner i utvikling

 • Dag 9
  Øya Santa Cruz

  Enorme skilpadder og øyaktiviteter

  Denne morgenen går vi i land ved Puerto Ayora, den største byen i øygruppen. Byen ligger på Santa Cruz Island. Her besøker vi Charles Darwin Research Station, hvor over 200 forskere og frivillige jobber for å bevare dyre- og plantelivet på Galápagosøyene.

  Vi besøker avlsområdene, hvor du kan se babyskilpadder i inkubatorer. Du kan også se Darwins berømte finker med dine egne øyne – dette er fuglene han brukte som grunnlag for sin evolusjonsteori.

  Deretter kan du prøve å bruke en trapiche – en kvern for sukkerrør som brukes for å presse ut juicen, som deretter drikkes med én gang eller fermenteres til alkohol. Du kan ta bussen vår for å komme deg til fabrikken, eller du kan sykle hvis du vil være mer aktiv.

  Etter å ha besøkt kaktusskogen i Opuntia, spiser vi lunsj på høylandet. Økosystemet her er helt annerledes enn på kystslettene, med frodiggrønne trær og et mer kjølig klima. Det er også her de fleste av kjempeskilpaddene lever. Du får sjansen til å se disse kjempene i sitt naturlige habitat. De er lette å få øye på der de i langsomt tempo spiser gress og vasser i dammene.

  Når vi har spist lunsj, har du flere aktiviteter å velge mellom enn bare skilpaddetitting. Du kan for eksempel prøve deg på terrengsykling eller padle kajakk i Tortuga Bay. Du kan også gå de to kilometerne til den vakre bukten og stoppe innom Playa Brava, en vakker, snøhvit strand og et sesongbasert hekkested for grønne havskilpadder.

  På den samme spaserturen går du forbi Playa Mansa, en naturlig bukt med mangrover og klart, rolig vann som er perfekt for bading, snorkling og kajakkpadling. Du kan også bare nyte utsikten mens du sitter i skyggen av en mangrove.

  På grunn av bevaringstiltak er det grenser for hvor mange som kan være i Tortuga Bay, så husk å avtale dette med ekspedisjonsteamet.

  Dag 9
  Øya Santa Cruz

  Enorme skilpadder og øyaktiviteter

 • Dag 10
  Española-øya

  En suksessfortelling om bevaring

  Fire millioner år gamle Española sies å være en av de eldste øyene, og den er også den sørligste i øygruppen. Øya er populær blant fugletittere, og nesten hele bestanden av galapagosalbatross hekker her mellom mars og januar. Vær på utkikk etter nazcasule, blåfotsule og svalestjertmåke, som alle finnes her.

  Se også etter española-lavaøglen med sin forbløffende røde hals, og den fargerike sjøiguanen som er en hjemmehørende underart som kun finnes her.

  Apropos dyreliv så kom det gode nyheter i 2020 da det ble kjent at en sjelden skilpadde hadde blitt far til over 900 barn. Over 100 år gamle Diego var på utlån fra San Diego Zoo, og det er godt mulig at han nesten egenhendig reddet underarten sin fra å dø ut. På grunn av hans imponerende innsats, er han nå pensjonert på øya Española sammen med sin utvidede familie, og det forventes at han kommer til å bli rundt 150 år gammel.

  Du får også se det berømte blåsehullet El Soplador – som betyr «blåseren» – skyte vann over 22 meter opp i luften. Effekten oppstår når bølger slår inn i en lavasprekk ved høyvann og blåser ut vannet gjennom en sprekk. Etterpå går vi om bord igjen for nok en herlig og avslappet lunsj.

  Om ettermiddagen kan du observere sjøløver, spottefugler og finker fra den vakre korallstranden i Gardner Bay og nærliggende Osborn Islet. Du kan også bare slappe av eller benytte deg av de ypperlige snorklemulighetene. Det er også mulighet for kajakkaktiviteter.

  Dag 10
  Española-øya

  En suksessfortelling om bevaring

 • Dag 11
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lite stykke Eden

  Eden er en holme som ligger ved kysten av Santa Cruz Island, og er en del av en vulkansk kjegle som stikker opp av havet. Dyrelivet her er rikt og variert, og vi håper på å få et glimt av de grønne havskilpaddene, skatene og revhaiene på Galápagosøyene, i det klare, grunne vannet.

  Vi tar med snorklingutstyret, så husk å ta med badedrakt hvis du vil utforske revene. Hvis været er fint, kan vi også ta en tur i båten med glassbunn eller padle i kajakk langs kysten av Eden. Hold utkikk etter fregattfugler på land med sine karakteristiske røde strupesekker.

  Senere, etter en velfortjent lunsj om bord i skipet, setter vi kursen mot øya North Seymour. Dette lille og for det meste flate landområdet ble dannet da et vulkanutbrudd løftet opp havbunnen, noe som også gav området et glatt og erodert ytre.

  Rett over stedet der vi lander, ligger det en liten skog med sølvgrå Palo Santo-trær, også kjent som helgentrær. Trærne har vanligvis ingen blader og er i dvale halve året. De venter på regnet, som signaliserer at det er på tide å blomstre. Et av treets mer kjente bruksområder er i parfyme – sjekk om du kjenner igjen duften!

  Dette er et flott sted hvis du vil observere kolonier av blåfotsuler, fregattfugler og svalestjertmåker. Det bor også sjøløver og sjøiguaner på North Seymour, som gladelig spiser sjødyr i det næringsrike farvannet. Da unge Darwin først fikk øye på sjøiguanene, beskrev han dem som «klumsete øgler» og «heslige». Vi må si oss uenig i det, og det vil sikkert du også!

  Dag 11
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lite stykke Eden

 • Dag 12
  Baltra Island/Guayaquil i Ecuador

  Slutten av ekspedisjonen

  Idet ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten, er det på tide å ta farvel med det frodige landskapet og mangfoldige dyrelivet på en av verdens mest fantastiske naturdestinasjoner. Vi tar også farvel med den flotte besetningen vår og ekspedisjonsteamet når vi går i land ved Baltra Island.

  Du får transport til flyplassen, hvor du tar flyet til Guayaquil. Ved ankomst i Guayaquil, vil en representant hjelpe deg med den internasjonale flyforbindelsen tilbake til Storbritannia.

  Mens du setter deg ned og tenker tilbake på eventyret du har hatt, håper vi at du har fått noen fantastiske minner, nye venner og et ønske om å utforske mer i fremtiden. Vi håper også å kunne ønske deg velkommen om bord igjen om ikke så lenge.

  Dag 12
  Baltra Island/Guayaquil i Ecuador

  Slutten av ekspedisjonen

 • Dag 13
  Oslo

  Ankomst i Oslo

  Ankomst med fly i Oslo.

  Dag 13
  Oslo

  Ankomst i Oslo

Avganger

2023

Januar:
1.
15.
29.
Februar:
12.
26.
Mars:
12.
26.
April:
9.
23.
Mai:
7.
21.
Juni:
4.
18.
Juli:
2.
16.
30.
August:
13.
27.
September:
10.
24.
Oktober:
8.
22.
November:
5.
19.
Desember:
3.
17.
31.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
14.
28.
Februar:
11.
25.
Mars:
10.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Én natt i Lima, to netter i Cuzco og to netter i Quito før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost. Middag på dag to til fem

Flygninger

 • Tur-retur med fly i økonomiklasse fra Oslo til Lima og tilbake fra Guayaquil, inkludert alle skatter (også kombinerte tog- og flybilletter)
 • Fly i økonomiklasse fra Lima til Cuzco og fra Cuzco via Lima til Quito, inkludert alle skatter
 • Tur-retur med fly i økonomiklasse mellom Quito og Baltra, og Baltra og Guayaquil, inkludert alle skatter

Transport

 • Transport i Lima og Quito mellom hotellet og flyplassen
 • Transport mellom Baltra lufthavn og skipet

Utflukt

 • Turpakke i Cuzco og Machu Picchu som beskrevet, inkludert utflukter med lunsj, togbilletter, inngangsbilletter og transport i Cuzco

Tillegg

 • Inngangsgebyr for Galápagosøyene nasjonalpark
 • Transittkontrollkort for Galápagosøyene
 • Tilgang til flyplassloungen på Guayaquil lufthavn ved retur fra Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (husets øl og vin, brus og mineralvann)
 • Gratis te og kaffe
 • Begrenset Wi-Fi er inkludert for gjester i suiter. Du kan kjøpe Wi-Fi, men vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med svært begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Tysk- og engelskspråklig ekspedisjonsteam som guider deg gjennom aktiviteter og gir deg lærerik informasjon om bord og på land
 • Velkomst- og avskjeds-cocktailer

Aktiviteter om bord

 • Bruk av skipets vitenskapssenter, som har et bibliotek, mikroskoper og prøver
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av boblebad og treningsstudio på skipet

Landingsaktiviteter

 • Landinger, fotturer, kysteventyr og aktiviteter som kajakkpadling, snorkling og båt med glassbunn
 • Leie av våtdrakt er inkludert for gjester i suiter. Leie av våtdrakt er mulig på forespørsel.

Ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt skip

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renovert 2021
Skipsverft ASENAV Shipyard (CHL)
Passasjerkapasitet 90
Bruttotonnasje 2664 T
Lengde 71,8 m
Skipsbredde 13,4 m
Fart 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du utforsker Galápagosøyene med oss, gjør du det om bord på MS Santa Cruz II - et lite, men romslig ekspedisjonsskip med stilfulle fasiliteter av høy kvalitet. Det er bare plass til rundt 90 gjester, og den koselige, uformelle atmosfæren gjør så du raskt vil føle deg som hjemme.

Les mer om MS Santa Cruz II

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: